Duben
ohodnotit

Záměna [TV film]

A Change of Place

Další název:
Změna místa
Žánr:
Rok:
1994
Délka:
94 minut
„Napínavý film odehrávající se v mekce módy Paříži, mezi návrháři, krejčími, špičkovými modelkami a v prostředí proslulých nočních klubů...“

Komentáře k filmu Záměna

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
Petra.Barbie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2008
Na Harlequin to není až tak červený příběh.
Ano, i přesto, že Záměna   patří do Harlequinské   série, je to příběh   naplněný i akčností a   není to taková ta typická   love story ve stylu Steelové   nebo Pilcherové. A je to   hezký odpočinkový film   nejen pro mladé.
Hlavní zápletka   spočívá ve výměněně   (jak název nakonec i   napovídá) dvou dívek,   dvojčat. Jedna je klasická   intelektuálka a vzorná   studentka, druhá proslulá   modelka, která však má   problémy tuším s alkoholem.   Sestra vzorňačka naléhá na   svou krásnější polovinu,   aby se šla léčit, ale jak   to vyřešit, když zrovna do   té doby spadá kontrakt v   Paříži a přehlídky, kde   je nutná účast krásné   modelky? "Kéž bych   mohla zaskočit,"   povzdychne si ta rozumější   a je to na světě. Její   ségra se okamžitě této   myšlenky, vyslovené spíš   mimoděk, chytí a učí do   té doby bibliofilku a šprtku   manekýnské chůzi,   líčení, prostě všemu, co   k profesionalitě modelky   zkrátka patří. Takže   vylepšená sestřička   odjíždí do Paříže a   proniká do modelingového   světa. Jenže i když je k   nerozeznání podobná své   sestře, přesto jsou lidé,   kteří odhalí podle jejího   projevu či chování, že   nejde o jednu a tutéž   osobu...nakonec to však   dobře dopadne a jak to ve   správné romanci bývá, i   když s překážkami, ale   láska na sebe nenechá dlouho   čekat:-)

V   hlavní dvojroli sester Kim a   Kate Jamesonových se objevila   Andrea Rothová - narozená   30. září 1967. Objevila se   v roli Harper Stanhopeové v   seriálu Ztracení.
V   roli charismatického Phillipa   překvapuje metalový rocker   Rick Spriengfield (nar. 3.   srpna 1949).
Další   postavy:
Geordie   Johanson (nar. 25. února   1953, zemřel 9. února 2007)   jako Henri Chambertin.
Kathleen Gati (nar. roku   1967) jako Mimi, v seriálu 24   hodin hrála roli jménem Anya   Survarov.
Viktoria   Kerekes (nar. 21. června   1970), maďarská herečka,   ztvárnila roli Jacqueline.  
Stephanie Beacham   (nar. 28. února 1947), v roli   Sabel Colbyové se objevila na   našich Tv obrazovkách v   seriálu Dynastie a Colbyovi.   V Záměně hraje roli Marie,   která se stará o modelky a   pomáhá s jejich vizáží.  
Režie filmu: Donna   Deitch (nar. 9. června   1945).

Film je   romantický, ale nikoliv   přeslazený, příběh   působí přirozeně a   nevtíravě. Ráda si ho čas   od čau zopakuji a poměrně   vysokým hodnocením 8 z 10 je   řečeno vše.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.4.2009
Chlapi mají fotbal (hokej),   ženský Harlekýnky,   každému co jeho jest.   Záměna je romantické   pokoukání zasazené do   překrásné Paříže,   jejíž památky hrají v   příběhu podstatnou roli,   žádné světoborné dílo v   tom nehledejte, ale v rámci   svého žánru je to   odpovídající výsledek.
georginaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Jednoduché, romantické,   sladké, klidné...nemusíte   nad dějem přemýšlet. Jen   snít jak je to v   Harlequinkách běžné. On   potká ji, ona jeho, zamilují   se do sebe, hledají nějaký   problém, že vztah nepůjde a   ejhle stejně to vyjde. Bez   sebe nemůžou žít. Kdyby   život byl tak jednoduchý   jako v těchto   příbězích....

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

01:05 - 01:30

7 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Fantom ze Spandau

00:30 - 01:20

42 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

00:50 - 01:50

22 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:50 - 01:45

22 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10