Zakázané uvolnění (2014)

Zakázané uvolnění
51.8 %
 
 

Další název: Zakázané uvoľnenie

    Žánr: hořká komedie
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 5.6.2014        
    Délka: 77 min.
„Unesená nevěsta, svědkyně ženicha a barmanka se společně setkají v prázdné hospodě uprostřed lesů a nelítostně rozebírají své vztahy a životy.“
Vladana pracuje jako barmanka v restauraci na lesní samotě. Jednoho dne do podniku vtrhnou dvě ženy. Jedna z nich je nevěsta Klára a druhá svědkyně jejího manžela Iveta. Zpočátku je Vladana ráda, že má společnost, brzy ji to přejde. Z nevěsty se totiž postupně stává neurotická mrcha a veškerá její slova působí jako cílený útok proti ní. Postupně houstnoucí atmosféru se snaží zachraňovat Iveta, která při každé Klářině větě ujišťuje barmanku, že nic z toho nemyslí tak, jak říká. Klára je nervózní a očekává, že se každou chvíli ve dveřích objeví její manžel Štěpán, aby ji vykoupil a ona se mohla vrátit na svatbu. Venku začíná bouřka a v opuštěné restauraci začne vypadávat elektrický proud. Klára navíc podezřívá Ivetu, že spala s jejím manželem. Situaci uklidní až přiznání Ivety, že má slabost pro ženy. Klára požaduje důkaz - chce, aby Iveta svedla Vladanu.

Zdroj: Nova

režie:
Jan Hřebejk
 
 
hraje:
Zuzana Stavná (nevěsta Klára), Hana Vagnerová (svědkyně ženicha Iveta), Jana Stryková (barmanka Vladana), Ondřej Sokol (Štěpán Jelen), Igor Orozovič (svědek Tomáš), Tomáš Jeřábek (kamarád Roman), Norbert Lichý (řidič kamiónu), Daniel Špinar (číšník), Zdeněk Hanzlík (kuchař), Radim Kabeláč (fanoušek), Karolína Blažková (harfenistka), Václav Erben (kuchař), Marek Hanzlík (kuchař), Stela Kučerová (družička), Anna Punčochářová (družička), Magdalena Szemiová (družička), Barbora Žneková (svatebčanka), Barbora Žuchová (svatebčanka), Jan Kotlář (svatebčan), Pavla Hanulíková (svatebčanka), Ilona Birdmanová (svatebčanka), Jan Číhal (svatebčan), Leopold Kristin (svatebčan), Radka Baracskl (svatebčanka), Lukáš Šebesta (svatebčan), Nikola Fillbertová (svatebčanka), Denis Kabeláč (fanoušek), Aneta Valasová (fanynka), Lenka Dopltová (fanynka)
 
 
námět:
Daniel Špinar, Petr Kolečko
 
 
scénář:
Petr Kolečko
 
 
kamera:
Martin Žiaran
 
 
hudba:
Ivan Acher, Lenka Dusilová, Michal Hrůza (píseň)
 
 
výprava-architekt:
Jan Pjena Novotný
 
 
kostýmy:
Tereza Dvořáková
 
 
střih:
Vladimír Barák
 
 
zvuk:
Richard Müller, Petr Kapeller, Matěj Matuška
 
 
koproducent:
Kamil Ouška, Štěpán Wolde
 
 
masky:
Lucie Lišková
 
 
dramaturgie:
Daniel Špinar, Kateřina Ondřejková (dramaturgická spolupráce), Jana Kubíčková (dramaturgická supervize)
 
 
pomocná režie:
Petr Němeček
 
 
výkonný producent:
René Kořenář
 
 
producent:
Daniel Strejc, Vojtěch Frič
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.