Zari
ohodnotit

Zakázaná touha

The Proposition

Další název:
Tempting Fate
Žánr:
Rok:
1998
Délka:
110 minut

Komentáře k filmu Zakázaná touha

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 1
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.4.2013
ZAKÁZANÁ TOUHA

Život, který má smysl,   život, který dojde   naplnění, to je   nejdůležitějším cílem   hlavních postav příběhu.   Ač se snaží ze všech sil,   jejich hlavní touha   zůstává nevyslyšena a   nenaplněna. Co člověk   ještě může? Má právo   manipulovat s lidmi „ve   vyšším zájmu“? Může   využít ostatní lidi okolo   sebe pro sebelépe myšlený   čin?

Na   příkladu bezdětné rodiny   sledujeme osudy dalších   postav, které se proplétají   dějem, jen se mihnou nebo   zůstanou déle, aby   pozorovaly osudy hlavních   protagonistů. Což o to,   příběh je to docela   zajímavý, jenže přes   všechnu snahu vyznívá   poněkud naprázdno. Ale   nakonec mně bylo všech   postav v podstatě líto, i   když nějak hluboko se mne   jejich osobní tragedie přece   jen nedotkla. Přestože jsem   byla vtažena do děje,   rozuměla jsem problémům   jejich manželství a chápala   jsem řešení, které nakonec   zvolili. Jenže všechno se   přece jenom nedá dopředu   naplánovat. Lidé se   nechovají podle toho, jak si   přejeme. Mladíček, který   se nezachoval tak, jak se o   něj čekalo, nemilosrdně a   nelítostně zamíchal osudy   všech ostatních postav. V   podstatě to byl on, kdo   spustil lavinu událostí. Nic   na tom nezměnila ani jeho   nečekaná smrt. Naopak, jeho   smrt zasela to semínko   nedůvěry, které vyrostlo do   obřích rozměrů a   způsobilo zásadní rozkol   mezi manžely. Hledání   duchovní útěchy a   pochopení bylo už jen   nevyhnutelným vyústěním   neúnosné situace. Všechno   má svůj smysl, jen ty konce   nejsou vždy takové, jak   bychom si přáli…

Nakonec jsem byla   docela spokojena. Film na   jedné straně přináší   nečekaně realistický pohled   na bolest matky a manželky,   na druhé straně sledujeme   romantický příběh plný   zoufalství, smutku, touhy i   překvapivého odhalení.   Samotný příběh je velmi   citlivě natočen a vkusně   zpracován do romance, která   přes všechny výhrady   přinesla cosi kouzelného.   Slušně natočený film bez   velkých ambic vás sice   ničím nečekaným   nepřekvapí, ale na druhé   straně vás nebude ani   vyloženě nudit.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Předpověď počasí, Sportovní zp...

12:20 - 12:30

0 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Zatajené dopisy

12:20 - 13:15

0 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:30

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:20 - 13:20

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Reklama