Záhada Bermudského trojúhelníku (2005) [TV minisérie]

Záhada Bermudského trojúhelníku (The Triangle)
72.9 %
 
 

The Triangle

Další název: Záhada Bermudského trojuholníka; Bermudský trojuholník

    Žánr: drama / mystický
    Země: Velká Británie / Spojené státy americké
    Délka: 80 min., 3 díly
„Co jednou zmizelo, nemusí být navždy ztracené.“
Skupinu rozličných profesionálů svede v této třídílné minisérii dohromady pátrání po jedné z největších záhad naší doby. Miliardář Eric Benirall (Sam Neill) přijde nečekaně o několik nákladních lodí i s posádkou a chce znát odpovědi. Sestaví tým expertů na různé obory, včetně skeptického bulvárního novináře Howarda Thomase (Eric Stoltz), odborníka na oceánologii Emily Pattersonové (Catherine Bell), profesora meteorologie Bruce Gellera (Michael Rogers) a muže se zvláštními psychickými schopnostmi Stana Lathema (Bruce Davison). S příslibem neomezených prostředků má tento nesourodý tým šanci, která se naskytne jen jednou za život – vyřešit jednu z největších světových hádanek, záhadu bermudského trojúhelníku. Poté, co v kritické oblasti zmizí tryskové letadlo, se každému z Benirallova týmu začnou dít podivné věci. Když se o jejich vyšetřování začne zajímat vláda, tým zjišťuje, že stojí před něčím mnohem nebezpečnějším, než mohli tušit.

Duchovními otci minisérie, která vznikla jako původní projekt pro Sci-Fi Channel (dnes Syfy), jsou výkonní producenti a scenáristé Dean Devlin (známý především jako spolupracovník režiséra Rolanda Emmericha) a Bryan Singer (tvůrce populární komiksové série X-Men). Režie se ujal televizní veterán, původně úspěšný kaskadér a později vyhledávaný režisér žánrových snímků Craig R. Baxley. Z dalších herců na sebe ještě výrazněji upozorňují Lou Diamond Phillips (námořník s poškozenou pamětí Meeno Paloma) či Charles Martin Smith (bodrý kapitán vysloužilé ruské ponorky). Pořad získal Cenu Emmy za nejlepší vizuální efekty.

Zdroj: ČT

režie:
Craig R. Baxley
 
 
hraje:
Eric Stoltz (Howard Thomas), Catherine Bell (Emily Patterson), Lou Diamond Phillips (Meeno Paloma), Bruce Davison (Stan Lathem), Michael E. Rodgers (Bruce Geller), Sam Neill (Eric Benerall), Lisa Brenner (Helen Paloma), John Sloan (Aron Ackerman), Charles Martin Smith (kapitán Jay), Barrie Ingham (Doug Weist), Adrienne Pierce (Emilyina matka), Hakeem Kae-Kazim (Saunders), Natalie Becker (reportérka), Robyn Olivia Heaney (Marie), Marius Weyers (Karl Sheedy), Shannon Esrechowitz (Sally), Anette Kemp (Traci), Gregory Carew
 
 
námět:
Dean Devlin, Bryan Singer
 
 
scénář:
Rockne S. O'Bannon
 
 
kamera:
David Connell
 
 
hudba:
Joseph LoDuca
 
 
kostýmy:
Moira Anne Meyer
 
 
střih:
Sonny Baskin, Randy Jon Morgan
 
 
zvuk:
Richard Taylor (Supervize)
 
 
produkce:
Volker Engel, Kelly Van Horn, Marc Weigert
 
 
zvláštní efekty:
Roly Jansen (Supervize)
 
 
koproducent:
Michael S. Murphey
 
 
koordinátor kaskadérů:
Craig R. Baxley, Grant Hulley
 
 
vizuální efekty:
Volker Engel (Supervize), Marc Weigert (Supervize), Sari Gennis
 
 
výprava:
Tom Hannam
 
 
výkonný producent:
Dean Devlin, Rockne S. O'Bannon, Bryan Singer
 
 
kaskadér:
Fleur van Eeden, Shanna Lynn, Dan Hirst, Cord Newman
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.