Zachraňte tygra (1964)

Zachraňte tygra (A Tiger Walks)
80 %
 
 

A Tiger Walks

    Žánr: rodinný / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 91 min.
„Mladá dívka se snaží zachráni vyděšeného tygra...“
V malém městečku Scotia v Texasu uteče z pojízdného cirkusu týraný bengálský tygr a schová se v okolních lesích. Mezi obyvateli městečka vzbudí příhoda paniku, cítí se ohroženi a chtějí tygra dopadnou a okamžitě zabít. Jen třináctiletá dcera místního šerifa Julie je proti. Ta chce nádhernému zvířeti zachránit život a předat ho do zoo. Aby získala dostatek peněz k jeho odkoupení z cirkusu, snaží se rozpoutat celostátní kampaň k jeho záchraně. Ale musí tygra napřed najít, a to dřív než národní garda, která dostala příkaz ihned střílet. Spolu se svým otcem a indickým cvičitelem se snaží vyděšené zvíře bezpečně chytit.

Snímek z dílny Studia Walta Disneye natočil režisér Norman Tokar podle stejnojmenné knihy Iava Nalla. Byl posledním filmem indického herce Sabua, přišel do kin několik měsíců po jeho smrti.  Autor: Veronika42

režie:
Norman Tokar (.)
 
 
hraje:
Brian Keith (šerif Pete Williams), Vera Miles (Dorothy Williamsová), Pamela Franklin (Julie Williamsová), Sabu (Ram Singh), Edward Andrews (guvernér Robbins), Una Merkel (paní Watkinsová), Peter Brown (Vern Goodman), Kevin Corcoran (Tom Hadley), Frank McHugh (Bill Watkins), Connie Gilchrist (Liddy Lewisová), Arthur Hunnicutt (Frank Lewis), Theodore Marcuse (Josef Pietz), Merry Anders (Betty Collinsová), Frank Aletter (Joe Riley), Jack Albertson (Sam Grant), Donald May (kapitán Anderson), Harry Holcombe (ředitel Zoo)
 
 
námět:
Ian Niall (román (1960))
 
 
scénář:
Lowell S. Hawley
 
 
kamera:
William E. Snyder
 
 
hudba:
Buddy Baker
 
 
střih:
Grant K. Smith
 
 
producent:
Ron Miller, Walt Disney
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.