Duben
ohodnotit

Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford

Další název:
The Assassination of Jesse James
Rok:
2007
Délka:
153 minut
Premiéra v ČR:
28.12.2007
„Jaký vlastně byl lupič Jesse James?“

Komentáře k filmu Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.2.2009
Nuda, dlouhá stopáž, pokusy   o rádoby psychologické   rozbory pocitů a aktivit   jednotlivých postav,   průměrný Brad Pitt, velmi   pěkná kamera, slušný   Affleck mladší. Vidět a   zapomenout.
FLA
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.6.2019
Dlouhá umělecká, artová,   snová balada, která má do   westernu daleko, vlastně ne,   viděl jsem X podobných   nudných westernů, kde se   žvaní, žvaní a čumí do   blba nebo do krajiny. Solidní   herci a zajímavé lokace,   působivá kamera prostě   nezakryjí fakt, že zde se   HOVNO děje!
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.7.2012
Největší chyba tohoto   snímku je jeho délka.Občas   je to skutečně i nuda.
Na druhou stranu -   největší plus je tady   herecké obsazení.To se   tvůrcům podařilo vybrat   dokonale.Např.:C Affeck byl v   roli Roberta Forda tak   nepříjemný, že bych ho   odpráskl nejradši sám   :-).To ale znamená, že svou   roli zahrál výborně (   čímž mě osobně ten herec   velmi překvapil ), protože   hned od začátku filmu jsem   ho neměl rád a to byl jistě   záměr tvůrců.
PORTER
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.6.2008
ZLATÝ STARÝ WESTERNY S   CLINTEM EASTWOODEM TOHLE SE S   TÍM NEDÁ VŮBEC   SROVNAT.ZBYTEČNĚ DLOUHÝ A   NUDNÝ FILM.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.8.2008
Zajímavě natočený   "skoro" western s   výbornými výkony Pitta a   Afflecka mladšího, krásnou   hudbou a výbornou kamerou.   Nedá se říct, že by měl   film nějaké výraznější   chyby, které by kazili   výsledný dojem ale je   vyprávěn opravdu velice   pomalu a je zbytečně   dlouhý. Je zde spousta   záběru, které by se dali   zkrátit a spousta dialogů by   tu vůbec být nemusela. Je   možné, že to je věc,   která vadí jen mě jako   "akčnějšímu"   divákovi ale je trochu   škoda, že tempo filmu občas   doslova zamrzne jelikož je   zde spousta zajímavých scén   a i když jsem občas usínal   film se mi líbil.
mat.ilda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.4.2013
Netradičně pojatý, pomalý,   vizuálně i hudebně   dokonalý, emočně a   charakterově vypiplaný   western s výbornými   hereckými výkony - kromě   lepšího a lepšího C.   Afflecka a tradičně   skvělého Pitta bych   nepřehlížela ani   číhavého, zahlížejícího   a poklonkujícího Charleye   Forda v podání   "věčně ospalého"   Sama Rockwella. Trochu   natahovací stopáž a   nevýrazný začátek bránily   plnému počtu *), ale tušila   jsem, že po repríze se mu   už neubráním... A taky že   ne...
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.9.2008
Psychologicky western
Kto caka prestrelky v style   Divokeho Zapadu je na omyle a   filmu by sa mal vyhnut velkym   oblukom.Tento pribeh ani tak   nie je o Jesse Jamesovi ako o   jeho vrahovi Robertovi   Fordovi.Poskytuje perfektny   psychologicky pohlad do duse   zbabelca a je plny   protichodnych pocitov obdivu a   nenavisti.Pitt s Afleckom   zahrali vynikajuco-hlavne   Aflecka som v tomto filme   skutocne nenavidel : )) Je to   pomerne tazky film a clovek   musi mat naladu na jeho   sledovanie,ale doporucujem ho.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2008
Jedinečné obrazy, které   vytvořil kameraman dávají   tomuhle filmu neuvěřitelný   rozměr. Jednoduchost,   vzdálená prázdnost,   magičnost krajiny,   kolorované záběry či   okrajově rozmazané skoro   fotografické záběry   vtahují neuvěřitelně do   celkově velmi napínavého   děje ve kterém padne jen   pár skutečných výstřelů.   Akce jde do pozadí a filmu to   jen prospívá. Tíživé   tóny hudby Nicka Cava to jen   podtrhnou. Strhující výkony   trojice Pitt-Affleck-Rockwell.   Napětí mezi nimi se dá   krájet. Není to však to   "westernové"   napětí, tenhle film zcela   rozhodně nemůže nést   označení western. Jesse   James v podání Pitta je   skutečně nečitelná postava   a v každém záběru není   jasné, co v další vteřině   udělá... Není zde kladný   ani záporný hrdina. Jsou zde   jen dvě postavy s vlastními   pohnutky, které zaslouží   pro své činy odsoudit   společně.
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2008
Zvlastni a hodne netradicni   psychologicko-melancholicky   western, navic s nadhernou   kamerou a skvelymi hereckymi   vykony obou hlavnich   predstavitelu.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.8.2008
Film sice postrádá pro   westernový žánr   charakteristické   přestřelky, ale jako drama   je vynikající. Snímek je   napínavý, a hlavně   vysvětluje charaktery postav.   Herecké výkony jsou   excelentní a Brada Pitta   považuji za jednoho z   nejlepších herců   současnosti.
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.7.2008
Zvláštně natočený film o   životě Jesse, ale hlavně o   Robertu Fordovi, který ho   zastřelil. Na začátku filmu   jsem tak nějak přemýšlel   jestli je to jakoby dokument   nebo něco takového, ale pak   jsme to přestal vnímat. Moc   pěkně natočeno. Bez chyb.   Navíc ke konci mně tvůrci   dostali. V hospodě po smrti   Jesse pije Robert Ford a   potulnej hráč zpívá   píseň o tom jak Jesse   odpravil a když se otočí   tak se nestačím divit. Nick   Cave!!!!
wena
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.11.2019
Žádné svištění kulek a   honičky na koních tu nejsou   jen pár přesných ran a   spousta nekonečných slov .
luongovae
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.9.2010
Dlouho jsem zhlédnutí   snímku Zabití Jesseeho   Jamese...) z   nepochopitelných důvodu   odkládala. A byla to chyba.   Při každém záběru jsem si   neustále opakovala, jak   neuvěřitelný má tento film   potenciál. Nejenom, že   zapadá do mého filmového   vkusu a navíc s hudební   spolupráci Nicka Cavea,   tvoří téměř dokonalou   fimovou mozajku. Kvalita filmu   stojí (vyjma vizualizace) v   první řadě také na   kvalitním hereckém   obsazení. Robert Ford   zobrazený obrazu loyalního   fanouška v první polovině   filmu a zbabělce v druhé,   prokazuje svou psychologickou   komplexnost nezapomenutelných   filmových postav. A Casey   Affleck byl nezapomenutelný a   slizce okouzlující. Myslím   si, že v tomto ohledu, směle   troufnul i svůj   zkušenější charakterový   protiklad v podání Brada   Pitta.
sakro
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.5.2013
melancholie na druhou
Mám rád western a tvrdé   muže divokého západu. Jsem   si také vědom faktu, že   jsou téměř vždy nadsazené   a nereálné, natočené jen   pro efekt, pro zaujetí   diváka a tedy pro peníze.   Tento film určitě přinesl   mnohem reálnější pohled na   dobu, na psychologii postav.   Přesto však mé osobní   očekávání nenaplnil, a   tedy pro mě tak trochu   zklamání. Možná by   osvěžení v tomto případě   pomohla kratší stopáž.   Skutečně to však berte   pouze jako můj niterní   pocit. Jinak skvělé herecky,   výborná kamera a absolutně   skvělá hudba. Pro mě jen   toho umění mezi zločinci a   desperády mohlo být trochu   méně.
vorenus
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.5.2008
Proč je stopáž filmu tak   dlouhá?To ví asi jen bůh a   možná pan   režisér.Vystřihnout hodinu   filmu a byl by to   nadprůměrný   zážitek.Takhle film zůstal   jen napůl cesty a ještě   měl štěstí, že hlavní   roli vzal B.Pitt,protože   jinak by se snad ani nedostal   do kin.
Albertosaurus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Snímek se vleče pomaleji   než díla Terrence Malicka a   svoji poetikou mně jeho filmy   připomněl. Všechny   charaktery jsou dokonale   propracované a zahrané. Brad   je vynikající jako vždycky   a Casey Affleck mě totálně   dostal. Velkou radost mi   udělal i Sam Rockwell, který   je jedním z mých   nejoblíbenějších herců   současnosti. Celý film je   nostalgický a klidný.   Pomalejší už snad ani být   nemůže...to však není na   škodu. Ani jedna minuta zde   není navíc a jedna po druhé   vás vtahují do děje.
Co film však pozvedá do   totálních nebeských výšin   je hudba Nicka Cavea a Warrena   Ellise, která perfektně   podtrhuje celkové vyznění   snímku a skladba Song for   Bob, která zazní na samém   konci filmu, kdy se Bob   zpovídá postavě Zooey   Deschanel, je mrazivě   nádherná.
Jo a cameo   Nicka Cavea!!!
Prostě   pro všechny, kterým nevadí   pomalé tempo, smutná   nostalgická nálada a   monology.
Amthauer
Hodnocení:
Přidáno: 24.12.2009
Omlouvám se, ale na první   podívání jsem to nedal. Ten   film chce čistou, neunavenou   mysl, která zvládne místy   rozvleklejší pasáže.   Zdržím se hodnocení, než   budu schopen jej zhlédnout   znovu.
Stegr
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Snímek je krásný a běží   v pozvolném tempu, při   němž se najde velký prostor   pro procítění charakterů   nejen dvou hlavních postav,   Jesseho Jamese a Roberta   Forda. Proč to ale muselo   být tak dlouhé? Zkrácení o   30 až 40 minut a byla by to   naprostá pecka. Takhle jsem   se bohužel až moc často   nudil...
Predikisto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.11.2012
Na tento Film musíte mít   náladu a přistoupit na jeho   tempo ale za to se vám   královsky odmění,   absolutní hodnocení.
Honey19
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.9.2012
Přepálená stopáž filmu,   čímž se z filmu stává   neskutečná nuda. Měla jsem   opravdu problém film   dokoukat.
Jediné co   stojí za vydvihnutí je Casey   Affleck, roli Roberta Forda   zahrál opravdu bravurně.   Hned od začátku mě byl   hrozně nesympatický:)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27900minih27900Bláznivá runway (1999) 
Pushing Tin n
minih103056minih103056Thompsonovi: Hlad po krvi (2012) 
The Thompsons n
minih48592minih48592Nenarození (2008) 
The Unborn n
minih42041minih42041Letiště (2006) [TV seriál] 
n
minih51906minih51906Kajínek (2010) 
Kajínek n
minih40776minih40776Kauza CIA (2006) 
The Good Shepherd n
minih109995minih109995Black Panther (2018) 
Black Panther n
minih154029minih154029Pacific Rim: Povstání (2018) [DCP] 
Pacific Rim: Uprising n
minih24691minih24691Stav ztroskotání (1983) 
Stav ztroskotání n
minih4404minih4404Bohové musí být šílení (1980) 
The Gods Must Be Crazy n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10