Zari
ohodnotit

Zabít Zoe

Killing Zoe

Žánr:
Rok:
1993
Délka:
92 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Zabít Zoe
Zed je exppert na bankovní sejfy a teď přišel do Paříže za svým kamarádem Ericem. Ten mu připravil divoký program, když mu objednal na pokoj dívku Zoe. Zed s ní prožije vášnivou noc. Po probuzení ho Eric, který Zoe vyhodí, vezme na divokou heroinovou jízdu pařížským podsvětím. Hned dalšího rána Eric předloží Zedovi plán na vyloupení banky. Ten sice souhlasí, ale zjistí, že Ericova parta jsou amatéři. Zažije šok, když po přepadnutí banky zjistí, že jeho nová láska Zoe pracuje právě v této bance a je jednou z rukojmí.


Autor: vlk1410

Popis / Obsah / Info k filmu Zabít Zoe
Přepadnout banku je snadné, mnohem horší je dostat se ven. Parta lupičů zatím zvládla první půlku plánu. Ta druhá se však čím dál víc vzdaluje. Ve filmu Tarantinova spolupracovníka na Pulp Fiction hrají americké gangstery v Paříži Eric Stoltz a Julie Delpy.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Popis / Obsah / Info k filmu Zabít Zoe
Kriminální thriller Zabit Zoe z roku 1993 bývá srovnáván s krváky Quentina Tarantina. Nikoliv náhodou: debutující režisér a scenárista Roger Avary se podílel jako autor námětu na legendárním snímku Pulp Fiction - historky Z podsvětí a Quentin Tarantino byl naopak spoluproducentem kolegovy prvotiny. Námětem je navíc celkem triviální gangsterská historka, spojená s notnou dávkou brutality a krveprolití. - Bohémský elegán Zed přijíždí do Paříže. První část noci stráví v hotelu se sympatickou příležitostnou prostitutkou Zoe a druhou část s přítelem Ericem a jeho kumpány při divokém mejdanu s pitím a s drogami. Sedm mužů druhý den ráno přepadne velkou banku. Zed je kasařem světové úrovně a jeho úkolem je otevřít sejf. Jenže narkomanský psychopat Eric (nakažený AIDS) rozpoutá v bance nesmyslné krveprolití a zdánlivě dokonalý plán se definitivně zhatí při závěrečném zásahu policie. Zed však vyvázne díky Zoe, která v bance pracuje jako sekretářka a která ho vydává za zraněného klienta. - Příběh necelých dvou dnů se odehrává jen v několika prostředích: hotelovém pokoji, Ericově bytě, dixielandovém klubu, kam gangsteři zamíří při dlouhé noci, a zejména v bankovní hale a v podzemí se sejfy. Dominantní postavou je inteligentní, ale anarchistický a bezskrupulózní Eric v podání vitálního a nervního Jeana-Hugttesa Angladea. Ostatní postavy jsou načrtnuty jen letmo. Snímek, natáčený převážně ve studiích v Los Angeles, soše a někdy i s notným černým humorem konstatuje amorálnost protagonistů, jež je podle tvůrců součástí moderního světa.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2000/7/31

Autor/Zdroj: Bartošek Tomáš/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Na forbíně TM (2012) [TV pořad...

00:25 - 01:10

39 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Mořští vlci (1980)

00:20 - 02:15

44 minut již uběhlo
71 minut zbývá do konce

NOVA - Kluk od vedle (2015)

00:55 - 02:45

9 minut již uběhlo
101 minut zbývá do konce

Prima - Dech života (1987)

00:30 - 03:25

34 minut již uběhlo
141 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Andrej Fajt

Fajt Andrej

Naposled navštívené:
Andrej Fajt

Fajt Andrej