Zari
ohodnotit

Za zavřenými dveřmi

Az ajtó

Další název:
Dvere / The Door / Hinter der Tür
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
97 minut
„Dvě ženy, rozdílné jako oheň a voda, které přesto mají něco společného.“
Popis / Obsah / Info k filmu Za zavřenými dveřmi
Film, realizovaný podle úspěšného románu maďarské spisovatelky Magdy Szabó, vypráví příběh dvou osamělých žen. Odkrývá složitý vztah mezi bohatou spisovatelkou Magdou a její více než tajemnou a zvláštním způsobem odměřenou hospodyní Emerenc. Obě jsou ze svých odlišných světů vytržené různými okolnostmi a vytváří se mezi nimi nepravděpodobné přátelství. Děj příběhu se odehrává v polovině dvacátého století v Maďarsku, která je stále poznamenáno následky války.

Film natočil maďarský režisér István Szabó, jenž patří mezi nejvýraznější a nejznámější osobnosti světové kinematografie. V osmdesátých letech minulého století se proslavil volnou trilogií psychologicko-historických filmů, v nichž zkoumal vztah jedince a moci v soukolí zásadních dějinných událostí 20. století, Mefisto, Plukovník Redl a Hanussen. Mezi jeho další výjimečné tituly patří Milá Emo, drahá Bětko, Sluneční jas a Božská Julie. Ve snímku Za zavřenými dveřmi vytvořila vynikající kreaci významná britská herečka Helen Mirrenová v úloze Emerenc.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Za zavřenými dveřmi
István Szabo patří k nejznámějším filmovým režisérům a jeho filmy jsou filmové koncerty. I tento dramatický příběh dvou rozdílných žen vás nezklame. Film podle románu Magdy Szabó, rozebírá osudy dvou žen, osamělých a velmi rozdílných, které jsou vytržené ze svého důvěrně známého prostředí. Přesto se mezi nimi vytvoří nepravděpodobné přátelství. Děj se odehrává v Maďarsku v polovině dvacátého století, v zemi, která je stále poznamenána následky války. Film pomalu odkrývá složitý vztah mezi bohatou spisovatelkou Magdou a její tajemnou, podivně odměřenou hospodyní Emerenc. Magda začíná být úspěšná a dostává se jí uznání. Emerenc je dostižena minulostí a konečné odhalení má tragické konsekvence...

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Za zavřenými dveřmi
Snímek Za zavřenými dveřmi byl natočen podle úspěšného románu maďarské spisovatelky Magdy Szabó. Film vypráví příběh dvou osamělých žen, které jsou ze svých světů vytržené různými okolnostmi a mezi kterými se, napříč jejich životními drahami, vytváří nepravděpodobné přátelství. Film se odehrává v polovině dvacátého století v Maďarsku, zemi, která je poznamenána následky války a zahalena do přetrvávajících stínů nedůvěry a pochybností. Film Za zavřenými dveřmi pomalu poodkrývá velice spletitý vztah mezi zámožnou, rodící se spisovatelkou Magdou a její tajemnou, stále odměřenou, hospodyní Emerenc. Zatímco Magda míří k profesionálnímu úspěchu a uznání, Emerenc dohánějí hrůzy z minulosti, které vedou k emotivnímu odhalení s tragickými následky.
Magic Box DVD


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Za zavřenými dveřmi
Úspěšná spisovatelka Magda si do svého elegantního domu najme jako hospodyni postarší sousedku Emerenc Sherdásovou. Na rozdíl od svého manžela je ochotná přehlížet ženino podivínské chování: límečky bez poskvrnky a úbělové ubrusy jí dovolují ignorovat otázky, které Emerenc vyvolává svou tajnůstkářskou existencí. Proč se bojí bouřky a tak úzkostlivě dbá o pořádek? Proč žije tak osamělým životem? A co vlastně skrývá ve své minulosti, do níž odmítá pootevřít dveře i ženě, která je jí nejblíž – své zaměstnavatelce, jejíž spisovatelskou fantazii stále víc provokuje? István Szabó natočil virtuózně inscenované psychologické drama podle románu své krajanky Magdy Szabóové (s níž ho neváže příbuzenský svazek). Výjimečnou hereckou příležitost ve stylovém snímku, který se odehrává v 60. letech, dostaly britská herečka Helen Mirrenová a její německá kolegyně Martina Gedecková.
MFF Karlovy Vary 2012


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Kluci v akci (2005) [TV pořad]

18:25 - 18:55

10 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok na planetě Zemi

17:55 - 18:55

40 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Slavnosti sněženek (1983)

18:00 - 19:30

35 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - Divá Bára (1948)

17:05 - 18:52

90 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
John Royer

Royer John

Naposled navštívené:
John Royer

Royer John