Duben
ohodnotit

Za nepřátelskou linií 2 – Osa zla

Behind Enemy Lines II: Axis of Evil

Další název:
Za nepriateľskou líniou 2 (SK)
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
96 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Za nepřátelskou linií 2 – Osa zla
Speciální oddíl americké armády dostává úkol zničit severokorejskou raketovou základnu a odvrátit tak možný jaderný útok, a neúspěch nepřipadá v úvahu. Mise je však neočekávaně přerušena a na nepřátelském území zůstávají odříznuti čtyři vojáci. Aby přežili, musejí přemoci povstalecké síly, které usilují nejen o životy jich samotných, ale i o životy spojenců a všech obyvatel svobodného světa…

Mezi znepřátelenými stranami v Bosně byla podepsána dohoda o klidu zbraní. Americká mateřská loď, jíž velí admirál Leslie McMahon Reigart, čeká na stahování jednotek NATO. Jeho nadřízený, admirál Piquet, ho požádá, aby po lodi provedl Aernouta Van Lyndena, novináře z televizní stanice Sky News, a dá Reigartovi jeho vizitku. Vojáci na palubě si zpestřují volno, jak můžou. Nadějný navigátor a pilot poručík Chris Burnett se svěří svému kolegovi Stackhouseovi, že chce odejít z armády. Burnettovi vadí, že dělají jen pozorovatele, on je ale bojový pilot, a ne policista.

Když je předvolán k Reigartovi, nenechá si to pro sebe. Reigart ho během Vánoc pošle se Stackhousem na letecký fotografický průzkum. Oba dva zachytí pohyb v demilitarizované zóně a uprostřed lesa spatří skrytou vojenskou formaci s technikou. Vyfotografují ji, ale srbští povstalci na ně vypálí rakety a stíhačku sestřelí. Burnett a Stackhouse se katapultují, Stackhouse se při dopadu na zem zraní. Burnett ho nechá na louce a jde hledat signál s vysílačkou na kopec. Povstalci vedení Miroslavem Lokarem mezitím Stackhouse zastřelí. Lokar volá svému nadřízenému Petrovičovi, který smluvil, že žádné přelety se konat nebudou. Lokar zdůrazní, že Američané nařízení porušili. Burnett se prozradí pohybem a musí utíkat. Lokar pošle dva členy své jednotky, bývalého vězně Sashu a Bazdu, aby Burnetta pronásledovali a zabili. Ostatní mají sebrat všechny díly letadla, hledá totiž harddisk s fotografiemi.

Burnettovi se podaří navázat spojení s mateřskou lodí. Reigart mu nařídí, aby se přemístil ke styčnému bodu, kde si ho vyzvednou helikoptéry. Admirál Piquet však záchrannou akci zruší, protože by narušila mírový proces. Burnett se musí dostat do bezpečné zóny sám.

TV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Za nepřátelskou linií 2 – Osa zla
Posbírejte všechny své síly a připravte se na spoustu akčních scén a mrazivého napětí, protože teď už neexistuje cesta zpět! Ve vzrušujícím pokračování úspěšného filmu se totiž znovu vydáte na extrémně nebezpečnou výpravu za nepřátelskou linii. Když dostává speciální oddíl americké armády úkol, aby zničil severokorejskou raketovou základnu a odvrátil tak možný jaderný útok, neúspěch nepřipadá v úvahu. Mise je však neočekávaně přerušena a hluboko v nepřátelském území zůstávají odříznuti čtyři vojáci. Aby přežili, musí přemoci povstalecké síly, které usilují nejen o životy jich samotných, ale i o životy spojenců a všech obyvatel svobodného světa!


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:50

33 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Planeta pokladů

09:25 - 10:15

8 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:40 - 09:40

53 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:20 - 10:30

13 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10