Duben
ohodnotit

Z pekla štěstí 2

Další název:
Z pekla šťastie II (SK)
Žánr:
Rok:
2001
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
1.2.2001
„Proti Honzově odvaze a Markýtčině lásce nemají intriky závistivé Eufrozíny šanci. Zvlášť když mají přímo z pekla štěstí!“

Komentáře k filmu Z pekla štěstí 2

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.2.2012
Ne že bych se vyžíval v   neštěstí jiných, ale   nejvíc se mi líbila pasáž,   jak se Markýtka po pádu ze   skály snaží uhájit holý   život - jak z filmu o pádu   letadla (což nemyslím ve   zlém). Gott coby "Herr   Gott" mi nevadí, ale na   Heřmánka v Čertech herecky   rozhodně nemá.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2011
I ve "dvojce" se   sešli všichni dobří   známí z 1. dílu, takže   dobrodružství může   pokračovat. Navíc tu přibyl   i malý Honzíček, kterého   před zlou Dorkou zachrání   čerti, díky čemuž má   klouček "z pekla   štěstí" nadosmrti   zajištěné. Bezvadná   výprava, výborní herci   (hlavně V. Vydrovi role   dobrotivého čertiska padla   jako ulitá) a poutavý děj -   prostě pohádka jedna   báseň!
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Možná o chlup lepší než Z   pekla štěstí jednička.   Markýtka v podání Michaely   Kuklové je královnou a její   muž je na tažení. Její   zlá sestra Dora se jí   pokusí zabít. Eufrozína   prchá s "papá" z   pekla pomocí sedmimílových   bot. No prostě zápletky.   Opravdu skvělé herecké   výkony. Mohu vřele   doporučit.
řepešínský
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.5.2009
zdeněk troška má skutečně   z pekla štěstí. jeho dvojka   výtečně navázala na   dějovou nit jedničky a ani   ona nepostrádá napětí i   rytmus. znovu výtečné   kostýmy, barevná kamera,   přepychová zámecká   atmosféra, podmanivá hudba i   výtečné herecké výkony;   zvlášť sabina laurinová,   která se v roli princezny   eufroziny mimořádně   vyřádila a zasloužila by si   nominaci na českého lva ve   vedlejší roli. troška   pohádkou z pekla štěstí 2   dokázal, že je právoplatný   král filmové pohádky. z   pekla štěstí 2 se může   již nyní směle zařadit   mezi zlatá díla letité   tradice české celovečerní   pohádky. o tom, že film z   pekla štěstí 2 patří k   tomu nejlepšímu co v   dějinách světové   kinematografie vzniklo,   svědčí i jeho vysoká   prodejnost na zahraniční   filmový trh.
Prasoid
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.7.2008
Troškovi se nedaří udržet   stejnou míru záživnosti   jako v případě   předchozím. Hold někdy   nelze navázat na úspěch   tam, kde se nit ustřihla.   Kuklová místy až moc   přehrává.
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.2.2013
Stejně jako Princezna ze   mlejna II je tohle slabší   díl, mě hlavně hrozně   rozčiluje ve všech   pohádkách Kuklová jak   pořád ječí
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.8.2011
Druhej díl, řekla bych o   něco lepší, co se týče   příběhu, lepší než   první. tenhle mě pobavil,   protože jsou v něm   zábavnější scény
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.7.2012
Bude opäť drak?
Celkom ok pokračovanie.   Opäť skvelí záporaci   Hulka, úplne famózna   princezná (to balenie najmä   Lucifera skvelé) a úplne   všetkému kráľuje nesmierne   ctižiadostivá, krutá a   lstivá Dora. Brutálny   výkon. Opäť tu máme   všetko, plus bonus Karla   Gotta ako Lucifera. Hodnotenie   ako jednotka. Pre deti ako   stvorené
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.1.2012
Slabší, ale pořád pěkné   pokračování krásné   české pohádky od Zdeňka   Trošky. Nejvíce mě   překvapil Karel Gott v roli   Lucifera!
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.10.2013
Štěstí Honzy a Markytky   nemá v královských rolích   dlouhé trvání. Musí čelit   úkladům zlé Dory, krále   Brambase, krále a jeho dcery   Eufrozíny. Všechno však   dobře dopadne, zlo je   spravedlivě potrestáno a   jejich štěstí už nestojí   nic v cestě. Další pohádka   Z.Trošky obsazená skvěle -   mimo jiné M.Kuklová, K.Gott,   D.Hůlka, V.Brabec,   D.Morávková, V.Vydra   L.Vaculík a další. Myslím,   že to až je na škodu, tolik   hvězd v jedné pohádce, asi   herci se o role skoro prali.   Hrát v Troškově pohádce,   je jistou zárukou úspěchu,   samozřejmě i dobře   placenou,
moldovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.10.2007
Skvělé pokračování Z   pekla štěstí 1 se   zajímavou dvojrolí Karla   Gotta. Také druhý z neherců   - zpěvák Daniel Hůlka -
se role zhostil dobře.   Troškova kvalitní režijní   práce přispívá k celkově   zajímavé podívané.
mikee007
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.12.2017
Dva roky uplynuly
a naši staří (a to doslova)   známí se vracejí.   Markýtka, které už táhne   na pětatřicet, její milý   mladý Honzík, asi o třicet   kilo těžší král Bimbas a   další a další.
Z   pekla štěstí 2 si sebou   přinesla všechny nectnosti   své předchůdkyně a   přidala pár dalších.
Opět tu najdeme   přehršle pohádkových   propriet, jako jsou třeba   sedmimílové boty, podíváme   se do pekla, do nebe a kdo   chvilku vydrží, dočká se   božského bonusu v podobě   třistašedesátinásobného   slavíka.
Ano, božský   Karel měl pozdvihnout toto   dílo do hvězdných sfér.   Ale nezvládl to. To totiž   není v silách běžného   smrtelníka.
O pohádce   "Z pekla štěstí   2" platí totéž, co o   její předchůdkyni. Dá se   na to koukat, ale moc u toho   nepřemýšlejte. Můžete u   toho třeba plést, žehlit,   řezat na cirkulárce, nebo   vyměňovat pneumatiky...
hlavsa5
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.12.2011
Dvojka je ještě horší než   jednička. I když se herci   snažíseč mohou. Tuhle   pohádku nezachrání ani   Gott, Hůlka a ani   Růžičková. Je to horší   průměr.
Vídžej
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2004
Double lucky
Když máte jednou z pekla   štěstí těžko se vám   ještě někdy   "poštětsí" mít   ho podruhé. V pohádce je ale   možné všechno. Takže opět   čekejte že se Honza a   Markýtka zapotí:)
Mary.Elwood
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.8.2008
Jakoby nestačilo,že v   jedničce nám naservírovali   Hůlku,v pokračování   nasadili Gotta do dvojrole   jako Lucifera i boha   zároveň??!!!!!!!!!! Vrchol   nevkusu a opravdu vzdávám   hold starým českým   pohádkám (S čerty nejsou   žerty,Princezna se zlatou   hvězdou na čele)
qerulant
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.8.2007
Achichjo... Karel Gott a   nejvrchnější satanáš???   Asi vtip a hodně špatnej.   Třebas takovej Karel   Heřmánek - TO je Lucifer!   Herdek, kdy už se zpěváci   přestanou hrnout do filmů a   herci točit desky??? Chmmm,   když se tak dívám na toto   dílko páně Trošky, jsem   nucen s lítostivou nostalgií   vzpomínat na jeho   vynikající   "Jasněnku"...
Verik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.2.2005
Jednička byla klasická   pohádka.Ne ani tak   klasická,ale bylo vidět,že   ej to pohádka.Druhý díl se   mi absolutně   nelíbil.Připadalo mi to   spíš jako napůl horor,než   jako pohádka.U druhého dílu   jsem se vážně nudila.
Brcko.GOS
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Jednička byla lepší
První díl se povedl   rozhodně více, už jen   proto, že více připomínal   pohádku. Tím rozhodně   nechci říct, že by byl   druhý díl nějak špatný,   ale přece jen oko diváka   příliš nepotěší. Pokud   se ale chystáte tento film   shlédnout, odrazovat Vás   nebudu, zas tak zlé to   určitě neni,.
snekousek
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.12.2013
peklo
Jelikož není tlačítko   odpad tak dávám pouze jednu   hvězdu. Pohádky jsou na   můj vkus děsně uječené a   herecky podprůměrné na to   kolik tam hraje herců a   neherců. Ale možná právě   proto. Troška si vybírá jen   malý okruh herců,což je ke   škodě.
eso
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Prohnaná princezna Eufrozína   se svým svrženým   královským otcem poštvou   mocichtivého krale Brambase   proti Honzovi, jenž v zemi   moudře vládne. Princezna   poradí Brambasovi, aby ukradl   dračí vejce a z   vylíhnutého mláděte si   vychoval nejhroznější   válečnou zbraň. Zatímco je   Honza na tažení proti   nepříteli, závistivá   nevlastní sestra Dora se   vetře na zámek k Honzově   ženě Markýtce, odnese do   lesa jejího právě   narozeného synka a Markýtku   shodí ze skal. Jenže intriky   a hrubá síla nemají šanci   proti Honzově odvaze a   Markýtčině lásce ...
Arabella
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.6.2011
Velmi dobré pokračování   pohádky na motivy klasiky od   Jana Drdy. I když to už   není dle klasické předlohy,   tak to nemusí být nutně tak   špatné. A co se týče   obsazení našich českých   zpěváků - Daniel Hůlka a   Karel Gott, tak proč by se   jednou nemohli blýsknout   před kamerou? Nijak   nepozoruji, že by měli mít   špatný herecký výkon.   Kdyby ano, určitě bych si   toho všimla. Ale nijak mi tam   ani jeden z nich nevadil. A   měl by snad?
rudyzzr
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.1.2010
Karel Gott a filmova hvezda v   podani nejvyssiho   pekelnika?Vysmech vsem dobrym   hercum.Karle Hermanku,hluboka   poklona,Tys to umel zahrat   jedna basen.Coz o nasem   slaviku nemohu rict.No,hlavne   ze si tam zahral.Hulka dalsi   takovy.Ja nevim proc sa   zpevaci serou do filmu.Naucit   se text umi kdejake pako,ale   ZAHRAT roli,tak jak to umeli   nasi herci ze stare skoly   neumi jan tak kdekdo.Ono je to   hodne o improvizaci.Stari   herci radi improvizovali a tak   davali do filmu i kus sveho   ja.Nova moda,prelouskat nejak   text a je to hotovo.Tak se   neni cemu divit ze   polistopadova filmografie u   nas hodne klesa.Az na par   vyjimek se to se starou gardou   neda vubec srovnat
fopikk
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.12.2013
hovadina
většì hovadinu jsem   neviděl.Troškovy filmy jsou   opravdu dobré ale tento se mu   nepovedl..škoda času..

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih154902minih154902Dopisy z fronty (2017) 
Les Gardiennes n
minih25877minih25877Magická posedlost (1998) 
Practical Magic n
minih15857minih15857Píseň o stromu a růži (1978) 
Píseň o stromu a růži n
minih44406minih44406Probuzení tmy (2007) 
The Seeker: The Dark Is Rising n
minih46822minih46822Tohle je Sparta! (2008) 
Meet the Spartans n
minih9329minih9329Jako štvaná zvěř (1995) 
Fair Game n
minih40638minih40638Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (2005) 
The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch the Wardrobe n
minih12462minih12462Miliónový brouk (1979) 
Piedone d'Egitto n
minih5933minih5933Smrtící zatykač (1990) 
Death Warrant n
minih43085minih43085Divočáci (2007) 
Wild Hogs n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Z pekla štěstí (1999)

 Z pekla štěstí (1999)
Z pekla štěstí n
 
Žánr: pohádka
Země: Česká republika
Režie: Zdeněk Troška

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Mít tak holku na hlídání (1980...

14:30 - 15:05

4 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

14:20 - 15:15

14 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:35

59 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

4 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani