Duben
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Wrestler
„Už neslyším tak jako dřív a taky už nevypadám tak dobře. Ale pořád jsem tady/' říká Randy „Ram" Robinson, osamělý wrestlingový entertainer na prahu padesátky, který na kariéru šampióna už jen vzpomíná. Palcové titulky ve sportovních časopisech nahradila exhibiční utkání na regionální úrovni, a když se jednoho dne dostaví i zdravotní komplikace, Ram se ocitá ve zlomovém okamžiku svého života. Po opulentně mystické Fontáně vsadil Aronofsky na realistické drama těžící z odkazu amerického filmu sedmdesátých let, konkrétně Nadmutého města Johna Hustona. Představitel hlavní role, vynikající Mickey Rourke, se loni na podzim stal protagonistou jednoho z nejsledovanějších hereckých comebacků posledních let, který vyvrcholil udělením Zlatého glóbu a nominací na Oscara. Roli osamělého veterána ringu obohatil o vlastní boxerskou zkušenost, jíž podpořil Aronofského uměřený, o autenticitu opřený režijní rukopis.
katalog 44.MFF Karlovy Vary


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Wrestler
Randy "THE Ram" Robinson býval porslulým wrestlerem. Nyní už jeho sláva prominula a protlouká se životem. Pomalu si však na svou situaci zvyká a nachází i nečekaná pozitiva - jako je obnovení vztahu s dcerou a nová partnerka v podobě stárnoucí striptérky.

Jeho vášni pro wrestling se však nemůže nic rovnat a v ringu ještě neřekl poslední slovo...


Popis / Obsah / Info k filmu Wrestler
Nezávislý filmař Darren Aronofsky získal pověst originálního postmoderního umělce, jenž ve své tvorbě spojuje surrealistické přístupy s mystikou a s psychedelickými obrazy, jimiž se snaží postihnout existenciální problémy současníků. Ve svém čtvrtém opusu Wrestler však překvapuje realistickým až naturalistickým ztvárněním komorního psychologického příběhu stárnoucího wrestlingového zápasníka. – Randy Robinson, zvaný The Ram (Beran), byl v osmdesátých letech slavným zápasníkem. I po dvaceti letech se pohybuje především ve světě wrestlingu. Zápasí jen o víkendech v tělocvičnách a v komunitních centrech před nepočetným publikem a přes týden pracuje v supermarketu. Bydlí v karavanu a jezdí otlučenou dodávkou. Ve své osamělosti se pokouší navázat vztah se stárnoucí striptérkou Cassidy a po operaci srdce i s dcerou Stephanií, o niž se od dětství nestaral. Nakonec pochopí, že jeho údělem a životem je wrestling, bez ohledu na to, že ho zabíjí. Nastoupí do ringu, i když ví, že velmi pravděpodobně zemře... – Jednoduché, prvoplánové a v podstatě sentimentální vyprávění proměňuje režisér ve spolupráci s ústřední hereckou dvojicí v přímočarou výpověď o drsné životní realitě. Mickey Rourke jako dlouhovlasý, plavovlasý zjizvený svalnatec představuje výjimečné ztotožnění s postavou, s níž má ostatně společný propad ze slávy téměř do zapomnění. Marisa Tomeiová v roli uvadající ženy, rovněž na konci své profesionální dráhy, mu je zcela rovnocennou partnerkou. – Děj se odehrává v pošmourném zimním počasí v New Jersey a z větší části v zákulisí wrestlingu; odhaluje tak bezútěšnou krutost pokleslé zábavy, jež má pramálo společného se sportem a jejíž aktéři za ni platí těžkou daň. - Na českých kopiích je uveden pouze originální název The Wrestler.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2009/8


Popis / Obsah / Info k filmu Wrestler
V druhej polovici 80. rokov bol Randy Robinson zvaný „The Ram" (Baran) neprehliadnuteľným profesionálnym wrestlingovým zápasníkom. Teraz po dvadsiatich rokoch si prilepšuje vystúpeniami pre skalných prívržencov tohto tvrdého športu v telocvičniach a spoločenských centrách v okolí New Jersey. Randy, ktorý sa odcudzil dcére a nie je schopný udržať si nejaký skutočný vzťah, žije len pre chvíle krátkych vzrušení svojich predstavení a nadšenie verných fanúškov. Pri jednom takom vystúpení však dostane silný srdcový záchvat, po ktorom ho lekár dôrazne upozorní, že nabudúce to už srdce nemusí vydržať. Starnúci muž, ešte viac utiahnutý do samoty, prehodnocuje svoj život. Pokúsi sa nadviazať vzťah s dcérou a začne si romancu so staršou striptérkou. Vábenie svetiel reflektorov a vášeň pre aranžované súboje však lákajú Randyho späť do ringu... Film vyhral Zlatého leva v Benátkach 2008, dva Zlaté glóbusy, dve oscarové nominácie a tridsať ďalších festivalových ocenení.
katalog 17.ArtFilmFestu 2009/92


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:45

26 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Planeta pokladů

09:25 - 10:15

1 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:40 - 09:40

46 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:20 - 10:30

6 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10