Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Wrestler

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.5.2020
Bohužel Mickey Rourke   rozhodně nepatří k mým   oblíbeným hercům a   wrestling k mým oblíbeným   atrakcím (jako dlouholetý   sportovec tuhle americkou   taškařici odmítám nazvat   sportem). Takže se mi těžko   hledá objektivní pohled na   tenhle film. Má to určitě   dost dobrý scénář a trochu   netradiční pojetí kamery   (to se ale asi ne každému   líbilo) ale jinak toho z   mého pohledu k vyzdvihování   už moc není. Zdá se mi to   řekněme jako dobrý průměr   ale toť vše!
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.9.2009
Kdyby M. Rourke místo   wrestlingu třeba boxoval nebo   lyžoval, bylo by to celkem   jedno, je to standardní   drama, které je o tom, že   když člověk umí jenom   jednu věc ( a je do ní   zažraný) , může se to na   něm ošklivě podepsat v tom,   že ztratí kontakt se svým   okolím, především v   osobní linii a pak zjistí,   že vlastně neumí nic.   Vzhledem k tommu, že to   natočil Aronofsky, jsem   čekala daleko víc, kdo mě   mile překvapil byl M.   Rourke,kterého nemám v   oblibě, jehož výkon byl na   100%.
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.3.2010
Wrestler
Mickey Rourke dostal za roli   wrestlera zlatý glóbus.   Myslím si, že zde je   ocenění na místě. Jeho   herecký výkon byl opravdu   excelentní, ale bohužel je   tím jediným proč na snímek   koukat. Pokud nepatříte   podobně jako já mezi   fanoušky tohoto sportu, kde   je vše pouze nahrané a tak   ani nevím, proč se tomu   říká sport (vždyť o   vítězovi se rozhoduje   ještě před zápasem),   budete se nudit...
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.12.2011
Zajímavé drama a velmi   sympatický výkon Mickeye   Rourkeho!Darren Aronofsky   točí trošku jiné   filmy,tento si myslím je   srozumitelný všem a má   silné vyznění,dle mého.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2012
Dost jsem se těšil na film,   ve kterém zazářil Mickey   Rourke v plné parádě.Občas   s kritiky nesouhlasím, ale   tady měli pravdu.Možná je i   škoda, že M.Rourke   neproměnil nominaci na   Oskara.Přál jsem mu to,   protože by si to   zasloužil.Jeho výkon byl   skutečně famózní.
enejčel
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.10.2012
Hrozně natočený
Protažený záběry, které   snímají postavám záda.   Takovýto typ natáčení   nesnášim! Herecký výkon   Mickeyho mě překvapil a   dokázal mi, že je výborný   herec a vůbec - tato role   byla jako pro něj stvořená.   Jeho výkon tedy chválím,   ale filmový štáb v čele s   kameramanem a režisérem   fakuju. Za snímání ze zadu   tedy strhávám nejvíce   hvězdiček. Scénář na tom   nebyl zle a příběh se lehce   pochopil, ale když se ho   ujmou neschopní filmaři,   natočí z toho poskvil.   Opravdu strašné, už ho   nechci nikdy vidět!
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Standardní drama o muži   jehož jedinou vášní a   životní prioritou je sport   (v tomto případě   wrestling)? Ani náhodou! Ve   filmu sice jsou aspekty   viděné v žánrově   podobných filmech   (Stárnoucí zápasník,   který musí své řemeslo   pověsit na hřebík. Rozpory   s dcerou. Hledání lásky.)   ale vše je natočeno tak   citlivě a brilantně, že   jsem z filmu po celou dobu   nespustil oči. I když by se   to možná ani nezdálo   příběh vypadá naprosto   civilně a hl. hrdina je   úplně obyčejný chlápek,   kterého můžete potkat na   ulici. Snímek má v sobě   tolik citu, že by mu to mohlo   závidět jakékoliv drama.   Zásluhu na tom má   samozřejmě skvělá režie,   ve které vůbec nejsou   náznaky předchozích   Aronofského snímků vyjma   dokonalé vizuální stránky,   jelikož film vypadá jako   životopisný dokument a   hrdinu neustále sleduje   skvělá ruční kamera. Pro   akční fandy je zde pár   reálně natočených zápasů   ale ty jsou zde jen jakousi   kulisou. Samozřejmě se   nesmí zapomenout na hlavní   hvězdu Mickeyho Rourkea,   který zde "na stará   kolena" předvádí to   nejlepší co od něj můžeme   vidět. Jeho postava vypadá   tak neuvěřitelně reálně,   že mu uvěříte cokoliv   řekne a udělá a rozhodně   by si zasloužil minimálně   nominaci na jakoukoliv   filmovou cenu. Doufejme, že   si nepokazí reputaci další   trapnou rolí, kterými nás v   poslední době bombardoval   (nepočítám komiksového   Marva ze Sin City). Po dlouhé   době výborné drama plné   skvělých scén.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.4.2013
Kamera šmírující Randyho   záda nejen při vstupech do   arény, byla pro můj   zážitek zásadní - mohla   jsem za bujnou blond kšticí   nakukovat přes rameno a   vidět světla slávy - kdy za   adrenalin pumpujícího   krákorání starého dobrého   Axla kráčí do světa,   který mu je nejbližší,   nebo barevné neony strip baru   - kam si chodí odfrknout po   těžkém zápase a prohodit   pár slov s jedinou   spřízněnou duší, ale i   mnohem méně příjemné   záblesky světel -   blikající kontrolky na   JIPce, či bzučivé zářivky   pultu v lahůdkářství - tu   přichází i osvícení   vnitřní, volající z temnot   osamění, jenže - kde   nenecháš konec provazu,   těžko můžeš navázat   další, a tak k čertu s   bramborovým salátem,   pozdním otcovstvím, láskou   středního věku i   přehlídkou zlomených   duší, chromých končetin a   vývodů moči na   autogramiádách legend - kde   nic není, ani smrt nebere,   tak proč tu mrchu nevyzvat na   souboj a být ještě alespoň   jednou šťastný... A tak   díky, Darrene - za důstojný   happy end, Mickeyho Rourkea a   trpělivost s růstem pravých   vlasů :-).
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2011
není to klasická "amerikánovina"
Mickey je prostě legenda. Ať   už ve filmech svého mládí   jako žhavý milovník žen,   tak dnes od Sin city přes   Domino, Spun, Muž v ohni...   kde se ukáže, tam zanechá   žhavou stopu. Wrestler je   podle mne film, ušitý na   jeho míru, ne-li téměř   kopíruje jeho život.   Příběh stárnoucího   zápasníka z ringu, kterému   je i po dvaceti letech stále   věrna hrst fanoušků,   revoltéra, žijícího   "z ruky do huby", z   měsíce na měsíc v   neslitovatelných podmínkách   někde v Alabamě v karavanu,   život už přežívajícímu   bohému, opilci,   "feťákovi",   starému, dlouhovlasému   rebelovi, který večery   zapíjí v místním bordelu   při společnosti "ženy,   s kterou by to rád   doklepal"... Miluji, že   se uhnal k filmu na toto   téma, kde jde vidět slabá   stránka člověka, jeho   selhání, jeho zoufalé   volání o pomoc, to, že i   "hvězda" může   jednou prodávat v uzeninách,   může mít infarkt, zájem   oprášit rodinné vztahy a   získat lásku. Role se Mickey   ujal dokonale, v Oscarovi jej   ale přebil, tuším již   zesnulý Heath Ledger.   Říkejte si co chcete, ale   Rourke je správný chlap.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2009
Neuvěřitelný příběh o   zlomeném a osamoceném   wrestlerovy...Zajímavý   pohled do života   stárnoucího sportovce, pro   kterého je wrestling naprosto   vše a chce se vrátit zpět,   i kdyby pro to měl objetovat   to nejcennější...Podobný   příběh měl i Rocky, to je   vše, zbytek byl úplně jiný   pohrávání s kamerou, střih   a umělecky natočené   záběry...Dost možná   nejtalentovanější režisér   Hollywoodu opět natočil   komorní drama, od dob   Rekviemu za sen a opět se mu   to povedlo na více jak sto   procent...Darrena osobně moc   neuznávám, není to tim že   bych ho považoval za   špatného režiséra, ale   díky tomu že natáčí filmy   které jsou jiné než jsem   zvyklí, uznávám že   všechny jeho filmy jsou   šperk ale nejsou pro   mě...Přiznám se, že od   Wrestlera jsem moc nečekal,   ale jsem tak nadšen, jako už   dlouho ne...Sledovat všechny   ty praktiky těchto borců, co   si píchaj steroidy, berou   prášky proti bolesti, bylo   pro mně opravdu   zajímavé...Nejsmutnější   na tom je, že to asi tak   vážně je...Zápasů se   také moc nedočkáme...Na   zápas se sešívačkou   nezapomenu nikdy...Hlavně se   to točí kolem života   Randyho v podání   excelentního Mickeyeho   Rourka...Můj favorit na   zlatou sošku za film byl   Milionář z chatrče, teď si   nejsem zase až tak   jist...Klobouk dolů, dost   kvalitní film!!!
Yontalcar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.3.2011
Darren Aronofsky vždycky si   uměl vybrat k zfilmování   zajímavé téma a ani   tentokrát tomu není jinak.   Film Wrestler odhaluje   zákulisí drsného   "sportu" a   především poukazuje na to,   jak člověk může s postupem   let přijít o získané   iluze, jak stáří si   podmaňuje tělo a následkem   toho i mysl. Syrově   realistické pojetí jen   posiluje zážitek ze snímku,   ale přesto se bohužel   nejedná o takový skvost   jakým bezpochyby je Requiem   za sen nebo Fontána, což   trochu zamrzí, ale ne nějak   výrazně. Wrestler jen tak   nezapadne do šedi   průměrných filmů už jen   díky mimořádnému výkonu   Mickeyho Rourkea.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2011
Je to moje první setkání s   obdivovaným Darrenem   Aronofskym, takže si zatím   netroufám komentovat jeho   styl, tím spíš, že se mu   údajně právě Wrestler   vymyká. V tomhle konkrétním   případě mě bavila syrovost   a civilnost s jakými byl   příběh podaný. Nebylo to   sice žádné Dogma, ale na   Ameriku, myslím si, až až.   Skutečným pilířem filmu,   který se ani na vteřinu   nezachvěje, je ovšem Mickey   Rourke, chlap, jehož   životní osudy samy volají   po filmovém zpracování. Je   naprosto přesvědčivý jak v   "profesních" tak v   soukromých pasážích.   Menší výhrady bych měl ke   scénáři, někdy se běhu   událostí až příliš   pomáhalo takže nevyzněly   dost důvěryhodně (vývoj   vztahu s dcerou). Možná by   dalších 15-30 minut na   větší rozpitvání   charakterů a zvratů nebylo   na škodu. Film je nesporně   zajímavý nejen vhledem do   podivného a nám vzdáleného   světa wrestlingu, ale k   mrazení v zádech u mě   zatím nedošlo. Uvidím, co   se mnou udělají další   Aronofského opusy.
mikee007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.5.2011
Plusy a mínusy filmu   "Wrestler" :
+ Mickey Rourke je v   kondici.
- Mickey   Rourke vypadá strašně.
+ Marisa Tomei je   neuvěřitelně sexy (myslím   opravdu sexy,ne jako   plastová Demi Moore)
+   Film má dobro kameru.
- Film občas trošku   nudí.
+ Film je o   stupidním idiotovi.
+   Film je o stupidních idiotech   dělající stupidní   sport,pro stupidní   diváky.
+ Mickey   Rourke je pořád dobrej   herec.
+ - Na film se   dá koukat,ale víckrát už   ho vidět nemusím.
Krupe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.3.2011
Co k tomuto filmu dodat? Jen   to, že Mickey Rourke je zpět   a to v plné parádě. Sice   krapet starší a v obličeji   strhaný, ale je to on, kdo   tenhle film drží od první   do poslední minuty.   Nádherný herecký výkon,   sám jsem byl překvapen, a to   nejsem jeho příznivec. Díky   jeho podání stárnoucího   wrestlera si člověk   uvědomí, že vše jednou   končí, a že to velmi bolí.   Super film.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.4.2013
K Wrestlerovi jsem si   cestičku hledal dlouho, ale   našel a na jejím konci   stálo překvapení- lidský   film od Darrena Aronofskyho.
wena
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.7.2012
Wrestling skoro vůbec   nesleduji takže ze sportovní   stránky nemohu posuzovat.Jako   příběh to nebylo špatné   vsadil vše na jednu kartu a   bylo.Moc my tam neseděla   vyzáš hlavního hrdiny ale   asi to tak mělo být.
Phreaker
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.3.2011
Film mi přijde jako slušný   nadprůměr. Námět není nic   nového a podobných filmů   existuje několik. Rourke   zahrál víc než dobře a   nevadila mi ani roztřesená   kamera což je co říct,   protože mi je zní občas až   špatně.
ValaMalDoran
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2008
Tak to bylo něco pro mě.   Bitky v ringu, rocková hudba,   trochu romantiky a zajímavý   hrdina. Známý a oblíbený   wrestler, který se snaží   dostat se zpět na   profesionální úroveň.   Bohužel ho po jednom   vydařeném zápase postihne   infarkt a myslí si, že má   po kariéře. Zkouší   normálně pracovat a dát si   dohromady svůj soukromí   život. To se mu nedaří a   tak se vrací zpět do svého   poslední zápasu. Velice   působivý film. Žádná   nuda.
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.3.2011
Ani se mi nechtělo věřit,   že je to film, tak skutečné   se mi vše jevilo, i způsob   natočení. Syrovost,   životní příběh,   zákulisí této šou, kde   teče i krev. Magor se   sešívačkou mně až   vyděsil. Mickey zahrál jako   vždy skvěle. Je to, tedy pro   mne, jeden z filmů, který se   mi honí v hlavě i dlouho po   shlédnutí. Doporučuji   každému, kdo má rád drsné   příběhy, takové, jaké   jsou možné i ve   skutečnosti. Tak nějak si   trošku představuji i život   Mickeyho, tedy bez těch   infarktů. Závěr mne opět   velmi rozplakal.
Snape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.10.2010
Rourke je naprosto skvělej.   Ten film je jenom o něm a od   začátku do konce člověk   žasne, jak je výbornej.
Amthauer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2009
Nejspíš mám v návaznosti   na tu naší českou tradici   takového strukturalistního   ducha, protože po zhlédnutí   kompletního Arnofského díla   mi tenhle film víc zapadl do   kontextu a myslím, že   hlavně za ten závěr, který   to vše ozřejmuje, si   zaslouží víc. A taky za   Mickeyho Rourka.
p.a.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.1.2018
Tak to jsem koukal.   Aronofskyho filmy nemusim, ale   tohle bylo něco. Mickey   Rourke, Mickey Rourke, Mickey   Rourke = to byl koncert.   Naposled jsem ho takhle žral   jako Martina Fallona v   Motlidbě za umírající.   Neměl jsem Rourka rád v 80.   letech. V 90. letech se   huntoval sám. Počátkem   nového Milénia se znovu   začal ukazovat v celkem   zajímavých filmech ( Šňup,   Muž v ohni, Domino a o Sin   City jsem si říkal, že to   je jeho "labutí   píseň"). Ale jeho   výkon v tomto filmu mě   překvapil. Nepotřeboval   maskéra, nepotřeboval nic -   byl zkrátka "The   Ram"! K tomu ještě   Marisa Tomei - to bylo taky   perfektní - jak vizuálně,   tak herecky. K tomu Quiet   Riot, Cinderella, Slaughter,   Accept, Scorpions, Guns N´   Roses, Bruce Springsteen - pro   dříve narozené perfektní   vzpomínky na rockové   tvrďáky (dokonce ani ta   Madonna mi tak nevadila).
ondrech
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.3.2009
ach jo. Dlouho jsem slyšel o   tom, že natáčí Aronofsky   film s názvem "Černá   labuť", což bylo   zajímavé už podle názvu. O   wrestlerovi jsem se dozvěděl   náhodou. Věděl jsem, že to   nebude látka, která se   dostane pod kůži, nutí   člověka myslet a všelijak   ho ovlivní(jako jeho   předešlé tři filmy)...   Jenže pak jsem četl, že mu   kameru již nedělá Matthew   Libatique(podle mne   nejinvenčnější a   nejoriginálnější kameraman   dneška) a už byl na   pochybách.

Ano, takže jsem s jistým   despektem sledoval   originální provedení   neoriginálního   příběhu(haha, kolikrát už   tu bylo že nějaký boxer to   umí jen v ringu a s okolím   si příliš nerozumí), ale   furt se mi to nezdálo. ale v   půlce jsem si uvědomil, že   na film nesmím pohlížet   jako na dílo, které mírně   kazí aronofskému průměr,   ale zapomenout na jméno   režiséra, což vřele   doporučuji všem, co film   ještě neviděli. Co ovšem   neodpustím, je průměrná   kamera... Libatique je prostě   nepřekonatelný a vizuální   zážitek mohl být ještě   lepší, kdyby se opět kamery   chopil. třeba příště. S   námětem, který se opět   zapíše do filmových dějin.
naineko
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.8.2020
Fajn nakouknutí do   zákulisí, fajn sociální   studie, fajn herci, fajn   výkony. Jenže to je ale asi   tak vše.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih29462minih29462Ten nejlepší (2000) 
Men of Honor n
minih147533minih147533Kolej (2014) [TV film] 
The Dorm n
minih100747minih100747Sherlock Holmes: Jak prosté (2012) [TV seriál] 
Elementary n
minih77788minih77788The Rain (2009) 
The Rain n
minih97380minih97380Assassin's Creed (2016) 
Assassin's Creed n
minih10503minih10503Konec srpna v hotelu Ozon (1966) 
n
minih4585minih4585Bratr z jiné planety (1984) 
Brother From Another Planet, The n
minih150614minih150614S politiky netančím (1995) 
S politiky netančím n
minih31755minih31755Černý rytíř (2001) 
The Black Knight n
minih94369minih94369Čínský zvěrokruh (2012) 
Sap ji sang ciu n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Jak chutná smrt (1995)

22:35 - 00:10

49 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

ČT2 - Harry Palmer: Případ Ipcress

22:50 - 23:40

34 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko (20...

21:55 - 23:50

89 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Show Jana Krause (2010) [TV po...

22:40 - 23:45

44 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10