Duben
ohodnotit

Procitnutí Mottiho Wolkenbrucha

Wolkenbruchs wunderliche Reise in die Arme einer Schickse

Žánr:
Rok:
2018
Délka:
90 minut

Obsah filmu Procitnutí Mottiho Wolkenbrucha

 
Mordechai Wolkenbruch se vždy choval přesně tak, jak mu jeho matka, ortodoxní Židovka, nakazovala. Motti je vousatý, nenápadně oblečený pilný student na curyšské univerzitě, který pracuje na poloviční úvazek v podniku svého otce.
Když mu však jeho matka začne představovat mladé slečny ve snaze, aby se s jednou z nich oženil, začne se Motti odklánět od jeho předepsané role. Seznámí se se spolužačkou Laurou, která ovšem není Židovka. I přesto se ale oba sblíží a pro Mottiho tak začíná úžasné dobrodružství v pro něj neznámém a nejistém světě.

Das Filmfest

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Oficiální stránka:
wolkenbruch-film.ch
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
německá, hebrejská, jidiš
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Procitnutí Mottiho Wolkenbrucha >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

MambaX
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.2.2021
Zažité zvyky versus láska
Nádherná filmová záležitost o židovských   (obecně vlastně jakýchkoliv) doagmatech a   touhou po svobodném myšlení a samostatném   rozhodování.
Nejsem židovského (ani   žádného jiného) vyznání (byť mám svou   vlastní víru) - děj filmu je ztvárněn natolik   přirozeně a přesvědčivě, že divák se   dokáže bez problémů vžít do vyprávěného   příběhu, byť o judaismu nemá příliš   vědomostí. Snímek je ztvárněn velmi citlivě   - nikoho neuráží a nic se nesnaží zlehčit   či zesměšnit.
V životě židovském je   všechno tak nějak předem dáno. Možná to pro   někoho znamená určitou životní jistotu, pro   někoho zase svým způsobem nesvobodu. Zvlášť   tehdy, když se do života vloudí láska. Mladý   židovský muž se podle judaistických pravidel   má seznámit s židovskou dívkou za účelem   uzavření sňatku. Problém je v tom, že se mu   žádná z nabízených nevěst nezamlouvá - a   navíc je tu problém - ve škole se zamiluje do   dívky, která jeho cítění opětuje - avšak   není židovského vyznání.
Vtip, romantiku,   poučení, poetiku, hloubku, zajímavý děj,   humor i skvělé herecké výkony - co víc by si   divák mohl přát od filmu, který je víc než   jenom proklamovanou komedií.


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Procitnutí Mottiho Wolkenbrucha (2018)Procitnutí Mottiho Wolkenbrucha (2018)Procitnutí Mottiho Wolkenbrucha (2018)Procitnutí Mottiho Wolkenbrucha (2018)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697752
Fotografií: 763812
Plakátů: 376392
Obsahů a biografií: 178214

Poslední komentáře

Jízda králů (1989) [TV inscenace...

Jízda králů
Jako rodáka z jižní Moravy   mě tady pár věcí   potěšilo, ale obecně vzato   si myslím, že tenhle   televizní kousek potěší   asi víc milovníky více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10