Duben
ohodnotit

Wolf Creek

Země:
Rok:
2005
Délka:
99 minut
„V australském vnitrozemí se po vás snadno slehne zem.“

Komentáře k filmu Wolf Creek

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2022
Novodobý slasher
Tenhle horor byl pro mě   milým překvapením jelikož   dnešní tvorba na poli hororu   za moc nestojí. Což neplatí   o tomto filmu kde sledujeme   tři turisty na cestě za   dobrodružštvím které se   změní v krvavou hrůzu.   Postava vraha Micka Taylora je   ztvárněna skvělým Johnem   Jarratem a jedná se o jednoho   z nejlepších zabijáků na   filmovém plátně. Tempo   fiomu se sice rozjede až v   první půlce ale zbytek filmu   stojí za to.Za mě povedený   horor.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.2.2022
Hororový příběh   obsahující extrémní   násilí a krveprolití v té   nejděsivější podobě,   který se jen řadí mezi   obdobné snímky, tudíž   neobsahuje nic neznámého či   překvapujícího. Některé   momenty že prý jsou   založeny na skutečných   faktech, což uvěřitelné   může být. Nejsou tu   žádní kanibalové či   mutanti, jak se jinak hodně   používá, ale jen   sadistický obyčejný   postarší chlápek, kteří   si libuje v mučení lidí na   samotě někde v australské   poušti. Zápletka děje je   samozřejmě jednoduchá a   hlavně hojně používaná,   takže je vlivem toho plně   předvídatelná. Parta   mládeže na výletě se   podívat na slavný   australský kráter, kde se   jich zmocní sadistický   šílenec. Nic víc, nic   míň. Že by ale byl snímek   nějak závratný se však   říci nedá. Vše vyznívá   hodně lacině a bez   řádného tahu na branku.   Vraždy a mučení jsou   ohledně specifika žánru   očekávaně hodně   brutální, ale až moc dlouho   trvá, než se skutečně   něco začne dít. Setkání s   burany v nějakém motorestu   sice vypadá zajímavě, ale v   předlouhé cestě ke kráteru   to prostě vyznívá   zbytečně. Nebo snad z   nutnosti, aby jsme   nezapomněli, na co se   vlastně díváme. Onen   zabiják sice je prezentovaný   jako zosobnění zla, avšak   zase až tak moc nás   nedonutí se zamyslet nad   potlačovanou temnou stránkou   našeho vlastního lidství.   Celé je to takové unáhlené   a bez patřičného vývoje ve   své přímočaré děsivosti.   Přidat hloubku v místech,   kde vlastně ani žádná   není, se stalo jen zoufalým   pokusem šokovat za každou   cenu, jen aby bylo právě   vlivem žánru učiněno za   dost. Shlédnutelný snímek   samozřejmě je, ale vracet se   k tomu bude asi málokdo.
Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.5.2014
Sice jen průměrný horor,   ale zasloužených 8 hvězd za   originálního psychopata. A   za zajímavou lokaci. Ve svém   „Chci navštívit“   škrtám Grand Canyon a píšu   si kráter Wolf Creek. Kašlu   na drahé cestovky, vyrazíme   si tam s pár kamarády :-).   Třeba budeme mít štěstí a   potkáme Micka Taylora,   svérázného trapera, který   funguje jako dobrovolný   průvodce zpovykaných   turistů, přijíždějících   očumovat jeho kráter. Zve si   je domů a tam jim   předvádí, jak vzniklo   úsloví „být pohostinný   jako Australan“. Mick je   dobrák od kosti (od koster) a   je hravý, takže kluky a   holky naučí zajímavé   společenské hry, například   Zmrzačený člověče, nezlob   se, Traperská vybíjená,   paralympijskou disciplínu   Hlava na špejli, lehce   erotickou hru Kozyfuč či   zajímavé hádankářské   Kolik má ostnatý drát   ostnů? a Copak ti asi ufiknu   teď? Film má sice nudný   úvod a nesympatické   mládežníky/oběti, Mick má   sice IQ vačnatce (a to by se   ještě Skippy mohl urazit) a   logoped už to s Mickem dávno   vzdal (kvalitní tik a   sykání, to by chtělo spíš   psychiatra), ale je to   Australan se srdcem na dlani   (někdy i několika srdci,   podle počtu hostů) a zábava   je s ním skutečně epesní!
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.3.2014
Jako vždy, než se něco   začne dít, možno se vyspat,   nebo hrát karty. A zde je to   obzvláště zdlouhavé. Nu, a   když se něco začne mlít,   tak už většinou divák,   tvrdě spí. Já nespal, ale   nudil jsem se. Proto jsem   přetáčel, přetáčel,   pře... No, snad ten závěr,   ten se jakž takž dá, ale   také to bylo zbytečně   natažené. Dal bych více,   ale ten začátek je děs.   201208269126/9445
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.8.2012
Jeden z nejpovedenejsich   horrorů současnosti podle   skutečné události je   "Wolf Creek". I   když má slabý rozjezd, brzy   to dožene. Na začátku tu   máme skupinu tři lidí,   kteří cestují autem. Kamera   snímá nádhernou krajinu   kolem a přitom vidíme   záběr na partu bavících se   lidí. "Wolf Creek"   začíná být zajímavý,   když teenagerům nejde   nastartovat auto. Telefon jim   samozřejmě nefunguje. Sami   uprostřed ničeho k nim   záhadně přijede jiné auto.   Chlapík, který z něho   vystoupí se zdá být celkem   v pohodě a teenagerům   nabídne odvoz. Celou noc se s   ním skvěle baví. Ráno se   ale něco stane a od té   chvíle je "Wolf   Creek" nabitý hrůzou a   napětím. Jen škoda, že je   zde málo postav a tudíž   vrah nemá tolik práce. Celá   akce "chyťte   oběťi" trvá jen asi   půl hodiny, ale já se s tím   spokojila, protože je to   honička na kočku a myš a   oběti jsou zabiti brutálním   způsobem. Dostala mě   vražda, kdy vrah svou oběť   probodl a pak jí úplně   poškodil míchu (AU!).   "Wolf Creek"   hodnotím jako nadprůměrný   snímek, protože prostředí   Vás zkrátka na první pohled   uchvátí a pokud ne, dojděte   si na oční, protože   zřejmě špatně vidíte ;)
Yontalcar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.12.2011
No, nevím jak tohle   ohodnotit. Zpočátku jde o   nevinný výlet, návštěvu   kráteru a laskavého strejdu,   co rád pomáhá lidem v   nesnázích. Vše se pak ale   změní během jediné scény   v úplný opak. Neznámý   strejda nám ukáže, že   není tak hodný, jak by se   mohlo zdát. Sadistický   bastard chtivě zahryzne své   zoubky s úmyslem pohrát si s   triem přátel. Tipoval jsem,   že tu štvanici přežije jen   jedna holka, ale ono to   nakonec dopadlo zcela jinak.   Přesto film nenabízí nic   nového, ač jsou herci   sebevíc sympatičtí nebo ne.   Přidávám navíc jen jednu   hvězdu za to, že jde o   zfilmování skutečné   události, což většinou   bývá ku prospěchu,   poněvadž to umocňuje   celkový dojem.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.11.2011
Pokud se to opravdu stalo,je   to o to horší,že   dotyčného nezatkly a ještě   obvinily toho co musel ty   hrůzy vytrpět.Průměrný   horor,který se na začátku   táhne,ale pak nabere na   obrátkách.Představitel   záporáka(vraha)byl   ztvárněn dobře.
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.11.2011
Nebýt solidní předlohy,   nevím ,jestli by Wolf Creek   vůbec stál za řeč.   Herecké výkony průměrné a   první půl hodiny naprosto   zbytečné. Za trochu toho   strachu a hnusu, především   za brutálnost hlavního   "hrdiny" přecijen   alespoň 6/1o.
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2011
Wolf Creek
Docela ucházející horor,   který nenabídne tak   intenzivní hororovou   podívanou, jak bych si já   představoval. První půlka   je doslova o ničem a ani v   druhé půlce se děj moc   nerozjede. Jediné, co opravdu   zaujme, je zvrhlý psychopat,   který se se svými obětmi   nepáře. Na můj vkus tu bylo   málo lékacích scén a   chyběl propracovanější   děj.
Faustka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.5.2010
Ty dvě holky bych umlátila   sama, nechat takovýho   psychouše ležet zraněnýho   a odkráčet....to my hlava   nebere.-)) Jinak prostředí,   pohoda nikde ani živá duše,   jen drsná pustina. Dobrej   výběr pro takovýho cvoka,   aby si mohl zařádit, jen   občas nějaký ty turisti.
hledaseniki
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.1.2010
Klasika horor....nic moc.   Parta lidí...neobvyklá   kombinace 3 lidí. Děj se   táhne, moc mě to nezaujalo.   Příběh sice podle   skutečné udállosti ale   celkem nuda
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.11.2009
No..Ano i ne..Ano za   napínavý děj někde   uprostřed filmu..A ne za   OTŘESNÝ konec.Většinou mi   vždycky vadily horory typu:Ze   začátku hodnej strejda a na   konci masovej vrah.Tady mi to   ani nijak nevadilo,bavilo mě   to,ale ten konec byl vážně   příšernej..
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.10.2009
Toto téma je nám už hodně   známé,ale není to zase tak   špatný film.Spíš mě   udivilo,že je to podle   skutečných událostí.
Ten kráter byl dobrý)))
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.9.2009
Sledovanie tohto hororu má   dosť upútalo od samotného   začiatku. V prvej polovice   filmu sa väčšinou len   rozprávalo a pomaly   rozbiehalo, druhá polovica   filmu bola už napínavá a   hrôzostrašná.
CHiPoun
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.7.2008
To co první polovině filmu   chybí, toho je ve druhé až   moc. Ze začátku to vypadalo   spíš na komedii.   Netrpělivě jsem očekával,   kdy se začnu bát.   Nenápadně, ale pomalu lezl   strach pod kůži. Celý   útěk party lidí ze zajetí   byl naprosto úžasný.   Ještě teď, když si   představím, že zítra jedu   pryč autem, tak zvažuji,   zdali nebude lepší zůstat   doma.
Thomax
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.4.2008
Rozhodně lepší průměr v   hororech. Má to dobrou   atmosféru a není to   přesyceno krví jako jiné   horory. Jenom tu nálepku   "podle skutečné   události" by si autoři   mohli už odpustit.
Tom_Hardy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.8.2007
Wolf Creek je další z řady   hororů „jsme uprostřed   ničeho a honí nás   maniak“. Tohle schéma však   platí až pro druhou polovinu   filmu. Tu první sledujeme   jízdu tří lidí, která   svou „záživností“   připomíná sousedovic   rodinné video z dovolené. V   polovině filmu se naštěstí   atmosféra mění a stejně   tak herci. Do té doby   nevýrazné postavy   začínají ožívat a jejich   zoufalství je doslova   hmatatelné. Druhá půle   nikoho nešetří, je   maximálně syrová a jen   těžko někoho nechá v   klidu. Za to, že je tak   sugestivní (a není pouhým   hloupým hororovým céčkem),   vděčí Wolf Creek   představiteli hlavního   padoucha Johnu Jarrattovi,   který dokázal z laciného   charakteru vyždímat   prvotřídního maniaka.   Snímek byl prý inspirován   skutečnými událostmi.   Nevím, co je na tom pravdy,   ale pokud se na Wolf Creek   někdy vydám, rozhodně si   vezmu náhradní svíčky do   auta.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.9.2006
Film inspirovaný skutečnými   událostmi. Na první pohled   by se mohlo zdát, že se   jedná o již několikrát   omýlané téma   vyvražďování teenagerů v   pro ně neznámých oblastech.   Ale není tomu tak. Příběh   tohoto filmu, tedy tak jak je   natočen, vypadá daleko   reálněji a věrohodněji,   než tradiční americká   tvorba. Od filmu však   neočekávejte nějaké   vzrušení či překvapení.
K3
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.8.2006
Další rádoby horor   "podle skutečných   událostí" po všech   stránkách nic moc film..

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih12299minih12299Měsíční past (1988) 
Moontrap n
minih46507minih46507REC (2007) 
[Rec] n
minih17871minih17871Robin Hood (1991) 
Robin Hood n
minih6021minih6021Den delfína (1973) 
The Day of the Dolphin n
minih77262minih77262Rychlejší než vlastní stín (2009) 
Lucky Luke n
minih166938minih166938Nadosmrti spolu (2018) 
Zoo n
minih13308minih13308Na dostřel (1993) 
Striking Distance n
minih59185minih59185Kung-fu nářez (1979) 
Lin Shi Rong n
minih32243minih32243Pátek třináctého 3 (1982) 
Friday the 13th Part 3 n
minih83498minih83498Vánoční polibek (2011) [TV film] 
A Christmas Kiss n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190548
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376575
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10