Duben
ohodnotit

Walk The Line

Rok:
2005
Délka:
135 minut
Premiéra v ČR:
2.2.2006
„Láska spaluje“

Komentáře k filmu Walk The Line

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
JVSoolen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Jeden z nejlepsich   zivotopisnych filmu, jake jsem   kdy videl. Uzasna hudba a jeji   uzasna interpretace hereckymi   predstaviteli. Spousta scen   nezapomenutelnych. Naprosto   povinne pro fanousky Johnnyho   Cashe a pro ty, kteri maji   radi silna dramata.
davidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.12.2007
Film mně uchvátil svou   autenticitou životního   příběhu slavného zpěváka   Johny Cashe. Co mně dostalo,   že Phoenix zpívá líp jak   originál.
kadodinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2009
Super
Mám to na DVD vždy se na to   strašně ráda   podívám.Hrozně se mi to   líbí.Nemůžu říct   víc..Hudba dobrá,poslouchám   sice něco jiného,ale   pěkný.....celej film fakt   super....Doporučuju
matius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2010
Walk the Line
Skvělý životopisný film o   těžkých začátcích   jednoho z největších   hudebníků 20. století   Johnnyho Cashe. Perfektní   herecké výkony ústřední   dvojice - Joaquina Phoenixe v   roli Johnnyho Cashe a Reese   Witherspoon v roli June Carter   - korunuje fakt, že oba herci   své postavy perfektně   nazpívali sami v soundtracku   k filmu. Hlas Reese   Witherspoon je dost odlišný   od hlasu June Carter, ale   vůbec to není ke škodě,   naopak jsem získal dojem, že   mnohdy zpívá lépe než   samotná June. Napodobit hlas   Johnnyho Cashe a vyrovnat se   mu musel být mnohem větší   oříšek, ale Joaquin Phoenix   to bravurně zvládl. Jeho   verze písně "Get   Rhytm" je bezesporu   nejlepší verzí, kterou jsem   slyšel. Vřele doporučuji a   řadím ke svým   nejoblíbenějším filmům.
G_I_S_M_O
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.2.2008
Johny Cash
Kdyby tu Johny mezi námi   ještě byl, jistě by byl s   výsledkem nadmíru spokojen a   hrdý na to, jak se povedlo   jeho jinak těžký život   ztvárnit, jasná desítka!
Quinn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2007
Joaquin Phoenix zatím ve své   největší roli, která mu   definitivně nasadila   královskou korunu. Reese se   překvapivě začíná vrhat   na "vážnější"   snímky, a je to jen dobře,   protože je dobrou herečkou.   A co je důležitý říct,   tento snímek se téměř ze   100% zakládá na realitě,   tzn. že narážka na   "holywoodské"   momenty moc na místě není,   protože ta žádost o ruku   prý takhle, podle svědků,   skutečně proběhla.
cARFI
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.3.2010
walk the line
Životopis JC ve filmu při   kterém budete po celou dobu   filmu v napětí=film má   spád a vy chcete vidět co   bude dál a jak film dopadne.   9/10
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.11.2009
Podle mě jeden z nejlepších   životopisných filmů, navíc   hudební. Více mě nadchla R.   Witherspoon, která nádherně   zpívala a měla co hrát, J.   Phoenix byl také skvělý.   Písně samy o sobě byly   dobré už v Cashově podání   a herci je moc nekazili,   jejich výběr pro film byl   opravdu dobrý, jednalo se o   nejznámější Cashovy   "pecky". Tenhle   snímek určitě zařadím   mezi filmy na které se budu   dívat častěji.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.4.2010
Fil zachycující život   slavného zppěváka Johnnyho   Cashe, který během své   kariery prpúadl drogám. Jeho   životní láskou byla June   Carter. Příběh který vás   chytne a nepustí až do   samotného konce
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.6.2015
Někdy mě životopisné filmy   nebaví, ale tento mě zaujal   a moc se líbil, protože šlo   o Johnyho Cashe a jeho   písničky. Jeho životní   příběh je zajímavý, ani   bych nevěřil, že byl tak   dramatický a nehvězdný.   Joaquina Phoenixe jak herce   obdivuji, je to skutečný   herec a jeho partnerku   zahrála skvěle"věčná   práva blondýnka" Reese   Whiterspoon.Opravdu dobrá   podívaná.
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.6.2011
Reese Witherspoonn si za   "Walk the Line"   odnesla Oscara a já myslím,   že zaslouženě. June   zahrála tak přesvědčivě,   že mi spadla čelist. Znovu   tak potvrdila svůj   neskutečný talent. Ostatně   stejně jako Joaqiun   Phoenix.
Příjemně   překvapí i to, že se na oba   hlavní představitele dá   nejen dívat, ale dají se i   poslouchat. O prodej   soundtracku tvůrci nemusí   mít strach.
charlie1612
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.1.2010
Počátky natáčení tohoto   životopisného filmu,   zachycující v soukromém   životě kontroverzní   osobnost legendárního   zpěváka, skladatele,   muzikanta a herce Johnyho   Cashe, byly vedeny pod   osobním dohledem Johnyho   Cashe a manželky June   Carter-Cash. Ti se však jeho   dokončení nedočkali – oba   zemřeli v průběhu roku 2003   (June neočekávaně zemřela   v květnu 2003 a Johny 12.   Září 2003 na komplikace s   diabetem). Z jejich supervize   jsem měl obavy - zbytečně.   Výsledek celkem pravdivě   zachycuje i ty méně slavné   okamžiky jeho života a   jejich vzájemného soužití.   Dohled se týkal i výběru   hlavních představitelů,   který se bezesporu povedl.   Vzhledem k rozsáhlému   celoživotnímu dílu Johnyho   Cashe si tuto filmovou poctu   jistě zasloužil. I u nás   měl, má a mít bude řadu   obdivovatelů a fandů –   včetně mne (viz písně jako   „Oranžový expres“ aj.).   Jeho vliv a přínos k   moderní country muzice se   odrazil i v ostatních   oblastech populární hudby.   Ale i kdyby natočil jen   legendární koncerty ve   věznících „San Quentin“   a „Folsom“, stálo by to   za to. Že si ho vážili i   jiní, dokazuje několikeré   ocenění „MTV Awards“   „Grammy Awards“,   „Nashville Hall of Fame“   aj. a společné nahrávky i s   muzikanty jiných žánrů,   např. irskými U2.
Film mne proto nezklamal a   s klidným svědomím ho mohu   doporučit nejen příznivcům   moderní country.
Milicent
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.7.2009
skvělé
Fandím J.Cashovi dlouhá   léta (samozřejmě jsem si   nechala ujít jeho koncert v   Praze před 30 lety a byl to   úžasný zážitek!!) Je to   skvělý životopisný film ,   fantastický výkon   J.Phoenixe, skvěle nastudoval   i mimiku a   zpěv..neuvěřitelný výkon,   i když fyzická podoba   pochopitelně silně   pokulhává, tady to není na   závadu..
Tink
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Hello, I´m Johny Cash....
Snímek, který popisuje   život Johnyho Cashe a June   Carterové. Výborný film   plný písní ukazuje Johnyho   v době největší slávy, i   největšího osobního   propadu. A také příběh   jeho velké lásky. Uvidíte   zákulisí revue, kterou   podnikal společně s Elvisem,   nebo Jerry Leem. Krásně se   zde prolínají 50. a 60.   léta tehdejší americké pop   a country music. Joaqin   Phoenix se samotnému Johnymu   neuvěřitelně podobá a   roztomilá Reese (pro mě   zafixovaná, jako pravá   blondýnka) překvapuje   každou minutu. Určitě   semnou budete souhlasit, že   daleko více něž samotný   film upoutají pěvecké   výkony představitelů.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.10.2010
Walk The Line
Životopisný snímek o   slavném zpěvákovi Johnnym   Cashovi, pojmenovaném po   jedné z jeho   nejznámějších songů I   Walk The Line. Musím uznat,   že nejvíce se mi líbil   začátek, kdy se vše nese v   rock'n'rollovém duchu a   Johnny (výborně ztvárněn   Joaquinem Phoenixem, kterého   jsem do této doby znal jen   jako zlouna z   "Gladiátora")   společně s Elvisem vymetají   večírky, zkoušejí drogy a   pijí až do rána. Zhruba v   polovině začíná Cash   randit se svojí druhou   ženou, také velmi známou   June Carter (a zde zjišťuji,   že Reese Witherspoon není   jen "Pravá   blondýnka", ale fakt   talentovaná herečka).   Bohužel se zde mění i   repertoár a přesedlává se   na country. Přesto všechno   ale musím zpěv obou   hlavních představitelů   pochválit. Na originál tedy   nemají, ale je to dost   obstojná náhrada.
Teď mi nezbývá než jen   čekat, až se nějakého   životpisného filmu dočkají   další legendy padesátých a   šedesátých let, nebo   opravte mě jestli se pletu,   ale zfilmoval někdy někdo   něco o Presleym? Za Cobaina   bych se taky nezlobil (tady mi   trochu nesedí ta léta, ale   co)...
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.10.2011
Přiznám se, že ze začátku   mě to moc nebavilo, ale pak   mě ten film zaujal a doslova   jsem se nechal vtáhnout do   děje.Nemuselo to být sice   tak moc zdlouhavé, ale   budiž.
Joaquin Phoenix   mi zese potvrdil, že je pan   herec.Jeho výkon byl   vynikající.
Mlapiska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.7.2007
Hollywood se nezapře
Po herecké i po hudební   stránce výborný. Příběh   je ztvárněn taky výborně,   ale i tak má film minimálně   jednu vadu. Tvůrci si zde   totiž asi nemohli odpustit   pár typicky hollywoodských   momentů, bez kterých by byl   snímek jistě lepší. Tyto   momenty mi přišly trochu   přitažené za vlasy   (například jak požádal   June o ruku, to mohlo být   ztvárněno trochu jinak).   Zkrátka je poznat, že film   pochází právě z této   "továrny na sny",   což je špatně a poněkud mi   to dojem kazí, ubírá to na   prestiži snímku, ale i tak   hezký zážitek.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.11.2009
Prvá pol hodinka filmu so   mnou nič nespravila.To pravé   prišlo až v druhej tretine   filmu,kedy sa John Cash   zoznámil z June.Ich milostný   vzťah sa nádherne vo filme   strieda,raz pohádaný a raz   zasa udobrený.Reese   Witherspone je OK,ale Joaquin   Phoenix bol priam   úžasný.Jasné,niektoré   veci bych tak neurobil,ale on   za to nemože,že dostal taký   scenár.Svoju rolu zahral ako   vždy super,a teraz si ho   budem viacej všímať.
JohnCoffey
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.11.2009
Zajímavý biografický film o   hudební legendě Johnnym   Cashovi je ze začátku velice   poutavý. Postupně ale jaksi   ztrácí energii a začíná   se táhnout za řešení dvou   věcí - milostného   trojúhelníku a základního   morálního vzorce slávy -   vzestupu a pádu + zpěvu.   Jakmile ale rozsáhlý   flashback, který se vleče   skoro celý film, skončí,   příběh nabere opět to   správné tempo a šikovně se   vyšvihává na 8 hvězd.   Joaquin Phoenix dokazuje, že   je výborný herec a Cashovy   hity jsou v jeho podání   opravdové pecky.
Plivník
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.4.2008
Walk the Line je klasický   životopisný snímek, pojatý   tradičně a postavený   samozřejmě na hudbě.   Přesto je něčím   výjimečný a to je Joaquin   Phoenix v hlavní roli. Je   přesvědčivý, dokonalý a   možná lepší než   originál. Už dávno to není   zábavný prodavač ze   sexshopu, který špatně   skončí, ale hotový herec.   Jen doufám, že dokáže   překonat svůj výkon v   tomhle filmu, i když to bude   asi hodně těžké.
Niry
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.12.2007
Skvělý hudební film a i   když rozhodně nejsem   příznivcem tohoto hudebního   stylu mě film dostal. Johny   zahrál správnýho bídáka,   ale nakonec se člověk   dočká i happy endu.
Snura
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.5.2007
Asi to tak musí být, že   lidé, kteří něčím   významně vynikli si   současně i v životě museli   párkrát natlouct hubu. Kdyby   tomu bylo jinak, asi by se o   nich netočili životopisné   filmy, protože když to jde   vše pěkně v linii, ať už   nahoře nebo dole, není to   zajímavé. Johny Cash   zajímavý byl a Phoenix jej   zvládnul bravurně, stejně   jako Reese Witherspoon June   Carterovou. A zvládli to   nejen po stránce herecké,   ale především i pěvecké.   Bravo.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.4.2006
Tento film má jednu velkou   nevýhodu, byl před ním Ray,   snímek, který se zabívá   téměř stejnou tématikou, a   řekl bych že je o něco   lepší než Walk the line...   (Slepej bluesman je lepší   něž countrymam ze   západu)
Navíc se mi   Raye víc líbil styl   vaprávění, tady to bylo moc   po skocích, zničeho nic   příliš ostrý zněny... Jo,   a jen tak mimochodem,   Whiterspoonová byla sice   dobrá ale nevím za co oscar,   za rok 2005 sem vyděl ještě   mnohem lepší výkony, kdo by   se měl chválit je Phoenix   (zatim jeho nej. výkon, teda   podle mě...)
No   prostě nebýt Raye tak   ještě o dva body víc, ale   kdo pozdě chodí sám sobě   škodí...
papamidnight
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.12.2011
hudbu johnyho cashe moc   nemusim ale joaquin phenix me   bavil a z reese witherspoon se   skvele doplnovaly zivotopisne   filmi moc nezeru ale tenhle me   mile prekvapil.tenhle film   jsem vydel nahodne v televizi   rikam si zkusim to par minut   nechat a film me dostal
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Joaquin Phoenix skvěle   zpívá, písničky jsou   super, Reese Witherspoonové   to sluší a hraje nejlépe za   svojí dosavadní filmovou   kariéru (a taky pěkně   zpívá) ale i tak filmu něco   chybí. Něco co by mě   donutilo podívat se na něj   znovu. A už když skončil   takřka jsem zapoměl co bylo   na začátku.
wena
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.3.2021
Nejdříve měl sen , pak se   uskutečnil ale zase nastal   boj s démony. Životní   příběh Jonnyho kde mu moc   nikdo nevěřil ale on i přes   těžké překážky všechny   přesvědčil o opaku.
Snape
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Na to, ze tu hraje Phoenix, me   to nudilo. Cely film se   vlastne vubec nic dramatickeho   nestalo a Cashovy pisnicky si   muzu pustit z cedecka.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.3.2021
Keď si skúrený na traktore, zväčša dáš spiatočku
Neviem prečo, ale tieto   hudobné životopisné filmy o   starších hudobníkov sú   akosi na jedno kopyto.   Šuchtám sa po garážach,   potom príde náhoda a je zo   mňa hviezda, začnem brať   nejaké lieky (malá odbočka:   strašne by ma zaujímalo, čo   to vtedy jedli ako cukríky za   tabletky, lebo dnes to už moc   v móde nie je, navyše to   bolo očividne na predpis a   hlavne bolo to bombovo   návykové), nájdem si lásku   svojich snoch a s ktorou   žijem ako na hojdačke a   koniec skončí koncertom   väčšinou. Klasický   scenár, len si tam dosaďte   svoje obľúbené meno. Film   ma dosť nudil

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43843minih43843Zakázané hry (1952) 
Jeux interdits n
minih32884minih32884Solaris (2002) 
Solaris n
minih41643minih41643Goyovy přízraky (2006) 
Goya’s Ghosts n
minih29469minih29469Casper a strašidelné Vánoce (2000) [Video] 
Casper's Haunted Christmas n
minih17889minih17889Robocop (1987) 
RoboCop n
minih43097minih43097Tahle země není pro starý (2007) 
No Country for Old Men n
minih13949minih13949Němá barikáda (1948) 
Němá barikáda n
minih24040minih24040Zombi 2 (1979) 
Zombi 2 n
minih38372minih38372Herci (2000) 
Les acteurs n
minih26574minih26574Celebrity (1998) 
Celebrity n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190547
Osobností: 697845
Fotografií: 763969
Plakátů: 376572
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10