Duben
ohodnotit

Výměna

Changeling

Další název:
Výmena; Der fremde Sohn
Rok:
2008
Délka:
142 minut
Premiéra v ČR:
8.1.2009
„Pro záchranu syna udělala to, čeho se všichni ostatní báli“

Komentáře k filmu Výměna

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 43
Hortensie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.7.2009
Shlédnutí tohoto filmu   představuje velmi silný   emotivní zážitek. Angelina   Jolie dala do své role   maximum. Neuvěřitelně   realisticky a takřka živě   Vás film vtáhne do svého   nitra a již Vás nepustí. V   kině jsem neměla jedinkrát   tendenci podívat se na   hodinky, naprosto jsem se   ponořila do příběhu   zoufalé matky, pátrající   po svém dítěti a   chytající se každé   jiskřičky naděje. Prožitek   byl o to větší, že film   byl natočen podle skutečné   události. Za ocenění stojí   nejen výborný scénář, ale   také výprava, iluze přelomu   20. a 30. let byla dokonalá.   V každém ohledu pro mě   pozoruhodný film.
beneva
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2013
Když se proti jedinci spikne   systém, nemá jedinec šanci.   Jedině snad když se proti   systému spojí několik   odhodlaných a aspoň trochu   vlivných jedinců. Zatraceně   dobře natočený film o   zvůli kontra síle ducha. Tak   trochu jako Přelet nad   kukaččím hnízdem. Angelina   v nezvyklé roli ženy, která   nemá předepsáno být sexi a   John Malkovich jako reverend   bez obvyklých   Malkovichovských úchylek.   Výborné, svírající,   smutné, hodnotné.
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.2.2013
Zase jeden vznikající kousek   v režii C.Eastwooda.Dokonalý   kriminální a napínavý   příběh v retro   stylu.Výborné herecké   výkony hlavně   A.Jolie.Skvělá scéna z   blázince připomínající   Přelet nad kukačím   hnízdem.Nemám co dodat   C.Eastwood ví co dělá.
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2015
Tak tohle je teda naložená   věcička! Pár věcí je   jistých, teda alespoň pro   mě. Není to tak dlouho, co   jsem viděl s Angelinou film   GIA a jestli si dobře   pamatuju, tak jsem tam   zmiňoval, že jsem ještě   lepší film v jejím podání   neviděl.   Dneškem(včerejškem) se to   změnilo, protože jsem v   televizi narazil na film   Výměna. A vůbec nelituju!   Clint Eastwood už pár   podobných filmů natočil a   je pravdou, že když se do   něčeho podobnýho pustí,   tak se vám to zahryzne až do   kostní dřeně. Už jsem taky   někde zmiňoval, že pro   snímky podle skutečných   událostí mám slabost,   protože pokud se to dobře   natočí, tak se dokážu   vžít do situace a hlavně si   představuju, že se něco tak   stupidního opravdu stalo. A o   to víc je to emotivnější.   Samozřejmě, že to nebude do   puntíku stejné jako ve   skutečnosti, ale spousty   věcí určitě. Už jen ta   policie. Zkorumpovaná policie   je po celým světě a je   jedno jaká je doba, ale tady?   Tady si prostě dělali, co   chtěli. Tvrdit matce   dítěte, že to je její syn   i na základě jasných   důkazů potvrzující opak a   pak jí ještě jentak poslat   do blázince? Matce, která   kluka porodila a která s ním   byla denně od doby kdy   poprvé otevřel oči? To byla   jako slušná práce a   chvílema jsem si říkal, jak   v tý době na ženský   pohlíželi. Film je   vynikající jako celek, ale   každopádně jsou ve filmu   opravdu silné scény. Ať už   monolog prvního klučiny,   kterej se rozpovídá o svých   činech, jak své vrstevníky   začal třídit podle fotek   nebo jak je vykopával. Popř.   scény ve vězení, kdy jsem   do poslední chvíle čekal,   jestli půjde vrah s pravdou   ven. Konče monologem   dalšího chlapce,kdy jsem   opět doufal v nějaké   rozuzlení a zase nic. Takže   žádnej happy-end se nekonal.   Závěr filmu? Spravedlnosti   bylo učiněno za dost a   hlavní hrdinka měla aspoň   kapku naděje. Tohle byl   opravdu silnej zážitek a   100% doporučuju
Charlie35
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.10.2010
Clint Eastwood v roli   režiséra nám zraje jako   staré víno. V dnešní době   je to jeden z nejlepších   americých režisérů.   Podivuhodné, od druhořadých   spaghetti westernů přes   Špinavého Harryho se   vypracoval do vysokého   filmového standardu a dnes   hrae první housle v první   lize. Výměna je výborné   psychologické retro krimi,   při jehož zhlédnutí   člověk ani nedutá, nehledě   k tomu, že i občas přádně   zamrazí. Jedinečné!
Peykka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Opět excelentní režie   Clinta Eastwooda. Strhující   příběh ženy, které se   ztratil syn, policie ji ho   vrátila, ale - nebyl to její   syn. Christine často   uslyšíte ve filmu říkat   větu "Kde je můj   syn," to je pravda.   Policie to zvorala a nechtěla   přiznat svou chybu.   Vynikající výkon Angeliny   Jolie, která stále, jako   hlavní hrdinka, doufá, že   se její PRAVÝ syn jednoho   dne vrátí.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.8.2010
Podle mě zatím nejlepší   film, který jsem od Eastwooda   viděla. Opravdu výborný   scénář a skvěle natočený   film. Angelina je výborná   herečka a Oscara by si   bývala opravdu zasloužila.   Škoda.
Tink
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2009
Dokonalé, šokující a   bohužel pravdivé. Poprvé se   mi stalo, že mi při   sledování šokem klesla   brada. Tak silný zážitek,   ten pocit empatie, tak   dokonalé prolínání děje!   Fantastické sestříhání   jednotlivých zápletek   posunuje film na ještě   vyšší úroveň. Dnes   nechválím především   herce, ale všechnu čest si   právem odnáší PAN   režisér!
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2011
Hodně nemám ráda Angelinu,   ale tady opravdu zazářila.   Celý film je napínavý a   vkusně udělaný. V   určitých chvílích se vám   chce brečet dojetím, jindy   smutkem a v určitých   chvílích si zase zděšeně   opakujete Pane Bože! Velice   dobře udělané drama první   třídy.
Imo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2020
Nad tímto příběhem se zastavuje rozum
Film jsem právě viděl a   přiznám se, že jsem vyronil   slzy, zvláště, když byl   natočen podle skutečnosti.   Komentář dopíšu později   ... nemohl jsem dlouho   uvěřit, že se něco   takového vůbec mohlo opravdu   stát, aby někdo unášel a   zabíjel děti. Skutečné   záznamy tohoto příběhu   byly nalezeny v archivu   losangeleské radnice, které   měly být zničeny. Film byl   natočen na základě nich.   Korupce a praktiky   losangeleské policie   znemožňovaly matce hledat a   najít jejího chlapečka.   Matka dítě dodnes hledá a   neztrácí naději. Takový   filmový příběh jsem   ještě nikdy neviděl. Moje   pocta patří tvůrcům filmu.
Otek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2009
Ještě nevyprchaly dojmy z   filmu Gran Torino a mohl jsem   shlédnout další film Clinta   Eastwooda. Opět jsem byl   vtažen do děje. Výjev   třicátých let byl jak   živý. Podmanivá hudba,   skvělá Angelina Jolie. Ale   hlavně ten příběh. Ani   nevím jak byl film dlouhý,   ale vše plynulo velmi rychle.   Je neuvěřitelné jaký je   Eastwood režisér. Skvěle   odvedená práce.
luca-luciano
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.7.2009
O filmu jsem nevěděl vůbec   nic a o to krásnější byly   dojmy, které se mi dostaly po   skončení filmu. Velmi mě   mrzí, že jsem se více   nevěnoval filmům, pod   taktovkou Clinta Eastwooda!   Ten chlapík vážně umí!!!   A nejen režii, ale   překvapením pro mě bylo i   to, že složil hudbu! Ta byla   tak dramatická a dojemná,   jako málo kde! Prostě Clint   má zlaté ruce a na co   šáhne, to se mu podaří!   Nechci si hrát na někoho,   kdo tomu rozumí, ale nominaci   v kategorii nejlepší film,   bez jeho vynikajících filmů   Gran Torino a Výměna je   výsměch!! Třeba místo   Předčítače! Oba si to   zaslouží! To je ale jen můj   názor... Co říct o tomto   filmu, než že scénář je   vynikající a Vy do poslední   chvíle nemůžete vědět,   kam Vás zanese. Skutečně   jedno překvapení střídá   druhé a kvůli tomu se film   dosti natahuje, ale ta   "náplň" je velmi   bohatá a proto délka v   žádném případě nevadí!   Závěrečných finále je   hned několik a i když mě   film velmi napínal a já   neustále vyhlížel happyend,   tak až na úplném konci jsem   se dočkal vysvětlení. Ale   nemůžu říct, jestli   happyendu, to bych zkazil   divákovi veškerou podstatu   filmu. Jen se nechte   překvapit. Já jen dodám,   že to bylo napsáno životem,   takže to takhle muselo   být... Zbývá mi zmínit se   o Angeline Jolie v hlavní   roli. Její nominace je zcela   zasloužená a mě těší,   že konečně dostala roli, na   kterou může být patřičně   hrdá! Po všech těch   průměrných akčních   rolích dostala příležitost   ukázat svuj herecký um a   využila ji! Konečně   oprášila svoji zašlou   slávu (od oscarového   Narušení) a všem, kteří o   ní mluvili, jako o špatné   herečce zavřela ústa!   Přiznám se, že v roli   reverenda jsem vážně   nepoznal Johna Malkovice, ale   byl dobrý, stejně jako   hlavní záporná postava   Gordon, hraná Jasonem B.   Harnerem. No závěrem směle   můžu říct, že Výměna   společně s Milionářem a   Gran Torinem jsou pro mě   nejlepšími filmy roku 2008.
btip007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.2.2012
Nemám rád Angelinu Jolie,   pořád ji vidím s dlouhým   copem, jak skáče ze skály   na skálu. A to byl hlavní   důvod, proč jsem se na tento   film dlouho nepodíval.   Musím, ale říci, že mám   poslední dobou stále   větší a větší pocit, že   nejsou špatní herci a   herečky ale jen špatné a   dobré role. Tento snímek je   toho dokladem, Jolie v tomto   filmu ztvárnila zcela   přesvědčivě roli zoufalé   matky, která nechce nic   jiného, než nalézt své   ztracené dítě. Naráží,   ale na zkorumpovanou policii v   čele s nesmírně   nesympatickým kapitánem   Jonsem. Z druhé strany se   nám začne prolínat druhý   příběh o masovém vrahovi a   tak ve filmu není ani chvilka   oddechu. Film má neustále   strhující tempo a celkový   dojem z filmu nepokazí ani   samotný závěr. Plný počet   bodů si tento výjimečný   snímek právem zaslouží. A   fakt, že nezískal žádného   Oskara, je pro mě velmi   nepochopitelnou věcí.   Eastwood jako režisér je   naprosto famózní, zraje nám   jako víno a doufám, že mu   ještě dlouho vydrží pevné   zdraví a že natočí ještě   několik podobně   fantastických filmů.
nefertiti3010
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.7.2011
Perfektní dechberoucí psycho   film.. Poutavý od začátku   do konce.. Angelina naprosto   bezkonkurenční..
remky3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2009
Moc hezky zrežírovaný film.   Opravdu skvělá podívaná od   začátku do konce. Určitě   stojí za shlédnutí. Za   režii i herecké výkony   dávám 10 bodů.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2012
VÝMĚNA

C.   Eastwood, A.Jolie,   J.Malkovich. Co jméno to   perla a jak by tito lidé   mohli udělat špatný film.   To snad ani nejde. Na rozdíl   od snímku Život po životě   toto bylo úplně něco   jiného – to byl starý   známý Clint Eastwood. V   příběhu plném emocí.   Angelina Jolie podala velmi   dobrý výkon, který se mi   líbil. Přitom o ní se   tvrdilo, že se do role   nehodila - není to pravda.   Myslím, že film dokonale   ukázal bezmocnost člověka,   jednotlivce, který se dostane   do spárů tak mocné   organizace jako je policie.   Nikdy neutuchající zápas   lidí, kterým se stane   podobná křivda, mně   nesmírně posiluje. Ve filmu   je zdůrazněna i potřeba   mít nějakou oporu v tomto   boji. Pokud se mezi námi   nacházejí lidé jako je   prostitutka v blázinci, nebo   místní reverend, je to přes   všechno utrpení   posilující. Toto C. Eastwood   znamenitě umí, proto jsou   jeho filmy tolik ceněny. Mně   se to moc líbilo.   Doporučuji.
Snura
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.9.2011
Pěkné kostýmové retro,   slušná detektivka, velmi   dobrý thriller, vynikající   drama. Jako by tu bylo   několik filmů, ale režisér   Clint Eastwood je velmi umně   spojil jen v jeden. Ostatně   jeho velice soustředěné   převýprávění závažných   témat mě ještě v žádném   jeho filmu, kdy se ujal   režie, nezklamalo. Jediné, s   čím jsem měl trošku   problém bylo obsazení   Angeliny Jolie do hlavní   role. Ne, nezahrála ji   špatně, byla dobrá, velmi   dobrá, přesto mi tam v té   hučce z   dvacátých-třicátých let   minulého století nějak   neseděla. Tak proto jen 4 a   půl hvězdičky či 9 bodů z   10.
jonny.net
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.3.2012
Clint jede
Co se týče dramatu nabízí   mi režijní Clint Eastwood   více než jako westernový   hrdina. Tento jeho kousek je   pro mě zatím nejlepší. Je   sice pravda že závěrečná   třetina (nebo čtvrtina)   filmu je tak trochu navíc,   ale vzhledem k těm   strhujícím a nervy   drásajícím situacím, kde   Angelina marně bojuje s   nespravedlností, proti které   zdánlivě nemá šanci,   nemůžu hodnocení snížit   více než o 1* (a i tak mám   pocit že filmu trošku   křivdím). Bravo Clinte!
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.2.2009
K Výměně jsem se dlouho   nechtěl mít, odrazovala mě   doba kdy se příběh   odehrával a také Angelina   Jolie kterou opravdu nemám   rád a k této postavě se mi   prakticky nehodila...Mám ji   zaškatulkovanou jako drsnou   ranařku která nemá v těle   kouska citu...Nakonec mě ke   shlédnutí přiměla Clintova   forma, stařík si dal pár   let pauzu a během jednoho   měsíce vypustil do světa   dvě extra díla - Gran Torino   a Výměnu...Jedno se od   druhého nemůže příběhem   a stylem natáčení lišit   více ale obě díla mají   cosi co v člověku podivně   hlodá...To je kouzlo Clintovi   režie - příběh, on   dokáže vymlátit ze všech   libovolných žánrů, to   pravé ořechové, to se   týká Milion dolar Baby,   Dopisy s Iwo Jimy i   posledních dvou děl...Dá se   to dost těžko popisovat   lidem, kteří tenhle film   neviděli...Ten zvláštní   pocit bezmoci, kdy váš   žaludek je v neustálém   napětí a hlavně ve   stresu...Eastwood na vás   pokládá, čím dál tím   větší břemena a doufá,   že je unesete...Málokterý   režisér dokáže přikovat   sledující diváky na dvě a   půl hodiny do sedačky...A co   se týká Angeliny? Asi budu   muset přehodnotit svoje   kritéria vůči této   herečce, mrzí mě že není   favoritkou Oscarů, protože   její výkon se mi zdál   daleko lepší než Meryl   Streepové...Takže, jak už   jsme u mistra zvyklí, film   má dlouhou stopáž, tady mi   to ani nepřišlo, naopak,   nakonci jsem doufal v ještě   aspoň hodinku...Eastwood na   hrad!!!
sismik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.9.2011
Překvapivě hodně dobrý   film, který v sobě má   hodně emocí od začátku do   konce. Jen Angelina mi místy   do role vzorné paničky z 30.   let moc nezapadala. Nevím   proč, ale něco mi na ní   vadilo. Ovšem její výkon   byl výborný.
Rollage
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.8.2010
Eastwood nepřekvapil, Angelina ano
Přestože má film 141 min a   poslední půlhodina je   spíše takový   "dovětek" tak jsem   byl pečlivou, Eastwoodovou   režií a zajímavě   gradujícím scénářem opět   uchvácen. Od Tajemná řeky   Clint natáčí jeden skvost   vedle druhého (především   Gran Torino), proto mé   očekávání byla vysoká a   zážitek to byl grandiózní.   Emocionálně dokonalé a   další plus má film za   nadmíru povedenou   výpravu.
Kdo u mě v   tomto filmu opravdu (kladně)   překvapil(a), tak to byla   Jolie. Z (pro mě) umělé   figurky (Lara Croft, Mr a Mrs   Smith) se stává opravdu   schopná herečka a její   vzhled (s kostýmem   samozřejmě) mi do 20/30/40.   let USA krásně zapadl.   Takže...naprostá   spokojenost!
aribary
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.3.2010
Lara Croft jako mamina??
To bude asi cravina,myslel   jsem si.Ale klobouk   dolů,tohle byla Angelina ve   své zatím nejlepší roli.Je   vidět,že Clint dokáže   režisérsky ukočírovat i   takovouhle divošku.Po   pomalejším rozjezdu vás   děj vtáhne a   nepustí.Záporňáci jsou   dostatečně slizcí a   záporní,klaďáci jsou   dostatečně vstřícní a   nebojácní a vrah je vrahem   jak má být.Málokdy bych si   přál u filmu happy end,ale   jelikož je to film podle   skutečné události tak tady   bych jej hlavní hrdince podle   které byl film natočen moc   přál......
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2013
Zoufalství, arogance,   ponižování, vytrvalost a   až na samém na konci filmu   kromě pocitu   zadostiučinění malá   jiskřička naděje...
Výborná A. Jolie v roli   matky, která celé roky klade   jednu jedinou otázku:   "Kde je můj syn???"   a odmítá se spokojit s   podvrženou policejní verzí.   Eastwoodova režie tu jde v   mnoha chvílích doslova až   na dřeň a Christinin boj   proti zvůli mocných je   opravdu strhující, ale přes   všechny tyto klady se děj   místy doslova vleče. Vedle   spousty neuvěřitelně   silných scén by se našlo i   pár takových, které bych   klidně oželela. Nicméně i   tak rozhodně doporučuji   projít s Christinou její   příběh až do poslední   minuty filmu. Protože tenhle   silný příběh za to opravdu   stojí...
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.9.2013
Její odhodlání mě   fascinovalo. Byla tak   odhodlaná, že se jí i   policie bála. Příběh podle   skutečné události. Být na   jejím místě, jednala bych   asi stejně. Jen s jedinou   výjimkou. V blázinci bych   opravdu zešílela! A docela   mě zaráží, že nepoznala   hned, že jí nevrátili   jejího syna. Doporučuji   všem, kteří mají smysl pro   spravedlnost.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.3.2009
Angelinu nemám ráda,ale   Eastwoodova režie slibovala   kvalitu, tak jsem do toho   šla. Byla jsem příjemně   překvapena a mohu jenom   doporučit. Velmi se mi   líbily scény z psychiatrie,   kde bezmoc byla mrazivá a   rychlost s jakou tam hlavní   postava skončila mě přímo   zaskočila.Eastwood opět   potvrdil kvalitu, já možná   změním názor na Angelinu a   její herectví.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.1.2009
Vypadá to, že se Clintovi   Eastwoodovi za kamerou daří.   Tentokrát se inspiroval   skutečností a sáhl po   dramatickém příběhu z   přelomu dvacátých a   třicátých let.   Počítačovou technologií je   už snadnější dosáhnout   kulis kalifornského města   roku 1928. V tomhle roce,   tuším, příběh začíná.   Je to příběh svobodné   matky (Angelina Jolie), která   pracuje v jedné   telekomunikační   společnosti, jejího   devítiletého syna a   zkorumpované policie. Jednoho   sobotního dne musí nechat   svého syna doma a vydat se do   práce. Po návratu domu,   zjistí, že kluk zmizel.   Ihned zalarmuje policii, ale   její představitelé mají z   počátku laxní přístup.   Poté z politických a   mediálních důvodů matce   jakéhosi chlapce přivedou.   Není to však on. Matka je za   svůj postoj vystavována   šikaně, ale bojuje dál,   bojuje za nalezení svého   syna. Jak už se zmínili   někteří komentátoři, tato   role je, z těch, co jsem u   Angeliny doposud viděl,   nejlépe zahraná.
Toto dráma má v   podstatě dvě dějové linie,   které se střetávají. Tou   druhou dějovou linií je   příběh masového vraha.   Stal se William, tak se syn   hrdinky jmenuje, také jeho   obětí? To už Vás nechám   překvapit, když se do kina   na tento snímek vyprávíte.   Jeho děj je rozložen po dobu   sedmi let. A zde tvůrci   hodně zakulhali. Jsem   hnidopich, ale neodpustím si   jednu poznámku. Ti, co film   viděli, pochopí. Jak je to s   věkem jednoho z chlapců   příběhu? Je možné, aby se   vzhled, vizáž po dobu sedmi   let nezměnila? Mám na mysli   toho, který téměř na konci   příběhu vypovídá na   policii.
Cílem   tvůrců je diváka dojmout,   myslím si, že se jim to   většinou podařilo.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.1.2014
Jeden komentář hlásí 3   filmy v jednom a fakt to tak   je. Zmizení syna,   psychiatrická léčebna a   sériový vrah. Clint Eastwood   umí a jen to dokazuje,   chyběl jen malý krůček ke   100%, dávám 80% za pár   hluchých míst.
georginaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2009
Přidám též chválu na   tento snímek, který   chvílemi naháněl   flustrující bezmocnost,   strach a beznaděj. Jak je   možné, že hledáme pomoc od   lidí, kteří nechtějí   naslouchat a snaží se své   vymyšlené teorie převést   na nevinné. Jistě všichni   takový nejsou, ale stále se   setkáváme s nepochopením a   záludností ostatních. A   nezáleží na době, je to v   lidech.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2009
Vypravěč Clint Eastwood si   opět vybral k výprávění   velice silný příběh a na   pomoc si zavolal spoustu   skvělých herců v čele s   Angelinou Jolie. O příběhu   jsem věděl jen to, že se   odehrává ve 30. letech a že   v něm půjde o matku, které   se ztratil malý syn.   Původně jsem čekal   detektivku, kde neohrožená   matka bude na vlastní pěst   pátrat po ztraceném synovi   ale skutečnost byla jiná.   Syn se hl. hrdince vrátí v   první třetině filmu ale ta   je přesvědčená, že to   není on, avšak nikdo jí to   samozřejmě nevěří a než   to stačí dokázat projde si   opravdovým peklem,   přichystané samotnou   policií, které se nelíbí,   že někdo zpochybňuje její   práci. Eastwood ve svém   filmu střídá několik   žánrů. Ze začátku se   jedná o komorní drama,   které po návštěvě   psychiatrické léčebny   střídá drama   psychologické, do toho se   promítá žánr krimi a vše   končí jako drama soudní.   Ikdyž je toho na jeden film   dost většinou to docela   funguje stejně jako ostatní   aspekty, mezi které patří   bezchybná režie, skvělá   kamera, citlivá hudba,   výborně vykreslená dobová   atmosféra nebo herecké   výkony. Angelina se hlavní   role zhostila razancí   "chci Oskara",   která její roli občas   docela škodí. Ne, že by   hrála špatně ale při   sledování jsem si říkal,   že by to sedlo nějaké jiné   (starší) herečce, které by   role "slušela"   více. Ze zbylého hereckého   ansáblu je výrázný už jen   John Malkovich a velice dobrý   Jeffrey Donovan. Výrazné   chyby ve snímku nejsou a   hlavní výtká směřuje k   přílišné utahanosti a až   zbytečné rotříšenosti,   kdy je těch žánrů na jeden   film až moc. Eastwood už   stárne a určitě už ho   neuvidíme jako neohroženého   detektiva nebo bezejmeného   kovboje, pokud však zůstane   v pozici vypravěče na první   pohled obyčejných ale ve   svém nitru silných   příběhů budu spokojený.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.5.2014
Úžasný film ve kterém   Angelina naprosto zazářila.   Skvělý děj, scénář,   postavy...Kam až jsou lidé   schopni zajít kvůli   politickým vlivům a   vlastním postavením? A kam   až je ochotna zajít matka   pro záchranu svého syna?   Doporučuji!
goranchorvat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2010
Skvělé
Nebude se dlouze rozepisovat   vše podstatné již bylo   napsáno a já s tím   souhlasím.A.Jolie myslím v   jedné ze svých nejlepších   rolí né-li nejlepší a   rukopis Clinta E. je znát   také, film co chytne a   nepustí.Bravo
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2017
Výměna patří k těm   filmům, kde rozhodně vyniká   kvalita a síla příběhu,   ale já je prostě   "nedávám" Jakmile   jde o bezbranné děti,   bezpráví a beznaděj...je   těch "bez" na mne   příliš.Málem jsem se   nedodívala a podruhé to   rozhodně zkoušet   nebudu.Nejvíc ze všeho mne   ale děsí ta krutá realita.
decepticon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.6.2012
Snad prvy film s Angelinou,   ktory skutocne stoji za   pozretie. Podla mna to sice   nie je najlepsi Clintov film   ale aj tak je velmi dobry.

/20.6.12/ cz dab   Tvůrčí skupina Josefa   Petráska 2009
cerfik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2012
Vlastně nevím proč za to   Eastwoodovi nedám plné   hodnocení, ale nějak   nemůžu, chyběla mi tam ta   duše, která v Gran Torinu   rozhodně byla, že by to bylo   chladně působící   Angelinou Jolie. Jak rychle se   sklouzne k diktatuře tenhle   film ukazuje nádherně a   kolik odvahy člověk musí   mít se postavit lžím a   nespravedlnosti čelem taky.   Úžasně je zde ukázané,   jak běžní lidé se   stávají zrůdami, jakmile se   nechají seškatulkovat   institucemi a nadřízenými.   Z té psychitatrické kliniky   je již jen krůček ke   koncentráku.
ValaMalDoran
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2008
Tak po docela nudných pár   minutách na začátku filmu,   se příběh pěkně rozjel.   Matce se ztratí sny a po pár   měsících je zpět. Ale   když jí ho přivezou , ona   zjistí že to není on.   Dostává se do blázince a   pak se najde chlapec, který   mluví o sériovém vrahu   dětí a všechno se to   rozjíždí. Je to hodně   napínavé, drsné a udělalo   to na mě velký dojem.
miraindian
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2009
VÝMĚNA 2008
TAK TENTO PŘÍBĚH SE POVEDL,   VČETNĚ VYBĚRU HLAVNÍ   POSTAVY <ANGELINA JOLIE>   A REŽISERA <CLINT   EASTWOOD> SICE TRVÁ NĚCO   PŘES DVĚ HODINY ALE U TĚCH   SE DIVAK KROM ZAČATKU NEBUDE   NUDIT. IKULISY ROKU 1928AŽ   1935 SE POVEDLY.KONEČNĚ ZASE   FILM NA KTERÝ STOJÍ ZATO SI   ZAJÍT DO KINA NEBO SI POČKAT   NA DVD.CO ŘÍCT ZAVĚREM--JEN   TAK DALE TOČTE,TOČTE....
Honza35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.10.2009
Clint Eastwood už dokázal,   že umí a tímto filmem to   jen potvrdil. Opět velmi   silný příběh zasazený do   dokonalé atmosféry Ameriky   dvacátých let. Právě   výpravně mě tento film   nadchnul a udržel až do   konce, který dokáže i přes   šokující okolnosti celého   příběhu dát v úplném   závěru zoufalé matce   alespoň malou naději. Není   to klasický plytký americký   happyend s velkými gesty,   kterým američtí filmaři   dokázali shodit už pěknou   řádku filmů, spíše   citlivé vyvážení   beznaděje, která provází   většinu snímku. Osm z   deseti.
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.7.2009
velmi slušní film jo Clint   ten umí je to skvělé  
velmi slušné   obsazení a zpracování   tohoto dílka
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Řeknu na férovku, že kdyby   se to neodehrávalo v roce   1930, ale někdy teď, tak   bych dal snad i 10 bodů.   Chápu, že je to podle   skutečné události, která   se prostě stala tehdy, ale s   tim se filmaři dneska stejně   moc nezabejvaj. No nevadí.   Jinak si myslim, že je to   skutečně výborně zahranej   i odrežírovanej film.   Eastwood pořád dokazuje, že   MOC umí.
Ela
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.1.2009
Clint Eastwood přichází s   dalším ambiciózním   projektem,který přináší   další skvělou hereckou   příležitost pro Angelinu   Jolie,která ji myslím   utáhla se ctí.Její herecký   výkon leze považovat za   jeden z největších kladů   filmu.I scénář je   dobrý,výprava věrně   mavozuje atmosféru Ameriky   té doby.Je sice trochu poznat   snaha šokovat diváka a jak   se říká,někdy je méně   více a přílišná   realističnost spíš na   škodu (místo cákanců krve   by stačil náznak,i když je   to samozřejmě mnohem méně   působivé vypovídá to o   jisté úrovni).Každopádně   jeden z lepších filmů co   jsou teĎ v komerčních   kinech k vidění.
pusinkadenniska
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.8.2009
I když filmy ze staré doby   nemám ráda tak tento mě   velmi zaujal. Chvilkama trochu   delší, ale líbil se mi.   Doporučuji
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.7.2009
Osobne sklamanie roku...
Zrejme kvoli velkemu   ocakavaniu bol pre mna film   velkym sklamanim.Chaoticky   scenar,hromada prekrutenych   faktov,neprirodzene herecke   vykony /vcetne Angeliny/,lacne   brnkanie na city a neskutocna   dlzka filmu vo mne zanechali   rozporuplne pocity a zistenie,   ze sa jedna o najslabsi   rezisersky pocin   C.Eastwooda.Film doporucujem   len s vyhradami, ale vzhladom   k reklame a Oskarovym   nominaciam si ho aj tak vsetci   pozriete...
RwlBem
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.2.2021
Příliš
dlouhé. Sestříhat na dvě   třetiny s důrazem na   nějaký akcent. Vůbec mi   nepřijde, že tu Angelina   podala lepší než   průměrný výkon. Proč děj   svým líným tempem míjí   dějová ohniska, která se   dalo s trochou snahy   vygradovat? Mimochodem, při   prvním spatření Angeliny se   mi vybavila Mrtvá nevěsta od   Tima. Že se u Eastwoodova   díla určitá část děje   odehrává mimo plátno mě   nepřekvapuje, koneckonců má   na to věk, ale tady jsem   skoro nic takového   nepostřehl. Krom toho různé   nepřesnosti. Dokoukal jsem do   konce s pocitem šedi.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih148758minih148758Maigret a případ mrtvého muže (2016) [TV film] 
Maigret's Dead Man n
minih4219minih4219Blázinec (1988) 
Funny Farm n
minih65447minih65447Splynutí duší (1976) [TV inscenace] 
Splynutí duší n
minih21375minih21375Tři chlapi v chalupě (1963) 
Tři chlapi v chalupě n
minih2330minih2330100 dní v Palermu (1984) 
Cento giorni a Palermo n
minih90604minih90604Území mrazu (DVD) (2013) 
The Frozen Ground n
minih125986minih125986Hacker (2015) 
Blackhat n
minih102676minih102676Godzilla (2014) [2k digital] 
Godzilla n
minih48041minih48041Den, kdy se zastavila Země (2008) 
The Day the Earth Stood Still n
minih6534minih6534Dobrodruzi (1967) 
Les Aventuriers n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sardinky, aneb život jedné rod...

14:45 - 16:00

51 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Nádherný svět

15:20 - 16:30

16 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

6 minut již uběhlo
81 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

1 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178281

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10