Duben
ohodnotit

Vyjednavač

The Negotiator

Žánr:
Rok:
1998
Délka:
138 minut
Premiéra v ČR:
26.11.1998
„Vždy rukojmí osvobozoval. Tentokrát si musí rukojmí vzít, aby přežil“

Komentáře k filmu Vyjednavač

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.8.2021
Zdařilý krimi thriller   režséra F. Gary Graye.   Příběh sám není příliš   originální a nevyvaroval se   několika hollywoodských   klišé. Vnímavější divák   záhy rozklíčuje, že   nejpodezřeleji působící   jedinci Niebaum a Beck jsou v   tom nevinně a upře pozornost   tím správným směrem, ale   prvotřídní herci v   hlavních i vedlejších   rolích jako S. L. Jackson,   Kevin Spacey, David Morse,   Paul Guilfoyle, J. T. Walsh,   Ron Rifkin, Paul Giamatti,   John Spencer a další   dodávají svými výkony   filmu autenticitu a   příznivému dojmu pomáhá i   dabing naší elity (Pavel   Šrom, Aleš Procházka, Jan   Šťastný, Jiří Plachý,   Jiří Zavřel aj.). To vše   jako vodící prvek spojuje   výborně vedená kamera.   Tenhle film se zkrátka nechá   vidět!
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.9.2017
Opravdu velmi dobrý film.   Jednak zajímavý a napínavý   příběh, jednak hodně   kvalitní herecký výkon   Samuela L. Jacksona, Kevina   Spaceyho. Dobře vyvážené   porce akce a dialogů. Souboj   policejního vyjednávače,   který se ocitl po falešném   obvinění v roli únosce s   bývalými kolegy.
PROCESOR
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Tento thriller patří mezi   absolutní špičku, jako je   Sedm, Hra, Identita, kde se   Kevin Spacey zapsal do mý   topky Vyjednávání s někým   , kdo vlastně není úplně   tak na druhý straně.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2015
Mám ráda tyhle klasické   kriminálky, kde je všechno,   jak ma být - klaďas,   kterému nikdo nevěří, ale   pomalu a jistě všechny   obrací na svoji stranu,   záporák, do kterého by to   nikdo neřekl a až na   úplném konci ho dožene   vlastní hloupost a pak   sympaťák, který chce být   nezávislý, ale nedá mu to.   K tomu všemu neomylná sázka   na osvědčené herecké   týpky, skvělá kamera,   bezchybný scénář a je z   toho super napínavá   podívaná s předvídatelnou   závěrečnou scénou a   překvapivým rozuzlenim.   Zlatá devadesátá léta!
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2013
S.L.Jackson jako elita mezi   policejními vyjednavači je   nařčen z vraždy a dostává   se na druhou stranu zákona   když vezme za rukojmí své   kolegy aby odhalil   skutečného vraha.Skvělý   krimi thriller se skvělým   obsazením.
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.7.2012
Má úvaha o tom, že v   devadesátých letech se   natočily ty nejlepší filmy   není pouhý můj výmysl.   Kdybych tu začal   vyjmenovávat filmy od roku   1990 zjistili byste, že mám   pravdu. Kromě vynikajících   filmů se ukázaly i   nejlepší herci, jako tato   dvojka, Samuel Jackson, Kevin   Spacey, nebo Tom Hanks, Tom   Cruise, a další. To samé   režiséři, jako Spielberg,   Cameron, nebo producent   Bruckheimer. Teď k filmu   "Vyjednavač".
Jak jsem zmiňoval herce   Jacksona a Spaceyho, tito dva   v žádném případě   nemůžou vzít roli do   špatného filmu, proto jsem   věděl, že   "Vyjednavač" bude   pěkný film.
Ale od   té doby, co se ve filmu   odehrála potyčka v   mrakodrapu, jsem začal mít   pochybnosti, poněvadž mi   snímek začal připomínat   legendární Smrtonosnou past,   kde policisté se budou chtít   dobývat do mrakodrapu, jako   zde. Jak děj plynul, filmaři   mi ukázali, že tento film je   zcela jiný a že jsem se   velice mýlil. Filmový   zážitek jasné doplnil   vedlejší Paul Giamati,   který mě svojí   komediánskou rolí   překvapil.
Důkaz o   tom, že i strážci zákona   policisté jsou pěkní   prevíti a že by bylo   nejlepší opravdu některé   grázly postavit před zeď.   Na světě žádná práce   není čistá, nebo-li magoři   se najdou všude, klidně i u   policistů, kteří by měli   pomáhat a chránit.
Velice se mi tento film   líbyl a určitě se k němu   ještě vrátím.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.6.2012
VYJEDNAVAČ

Perfektní thriller   natočený podle standardního   schématu žánru. Nemůžu   říct nic jiného, než že   to nemá chybu. Tenhle   filmový kousek je velice, ale   opravdu velice slušně a   naprosto řemeslně zmáknuté   dílo se sympatickou   ústřední dvojicí a   relativně silným   scénářem. Jeden policejní   vyjednavač proti druhému.   Jeden se snaží ze všech sil   prokázat svoji nevinu,   druhý tápe, pátrá, neví,   komu má věřit, na čí   stranu se přidat. Spletenec   děje je možná průhledný a   předvídatelný, ale celé   drama je vykresleno velmi   umně a napínavě. Celý film   je víceméně založený na   hereckých výkonech dvou   hlavních představitelů. A   vidět proti sobě stát tak   skvělé herce jakými jsou   Kevin Spacey a Samuel L.   Jackson, je skutečně   zážitek. Strhující výkony   Spaceyho i Jacksona   vykreslují neskutečnou hru   kočky s myší a podtrhují   atmosféru temné války   nervů a diplomacie. Moc se mi   to líbilo, pocit neskonale   příjemného mravenčení v   určitých napínavých   pasážích mi při   sledování filmu už docela   dlouho chyběl. Tady se mi ho   dostalo v míře vrchovaté,   nelze jinak než doporučit   dále.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.6.2012
The Negotiator
Není divu, že tenhle film   má tak vysoké hodnocení,   narazila jsem na něj, když   jsem brozdala po netu a   hledala nějaký lepší   akční film a musím říct,   že jeho stopáž přes 2   hodiny mě docela odrazovala,   ale nakonec jsem si film   pustila a udělala jsem   opravdu dobře. Film se nijak   nevleče a rozjíždí se   hodně dobře a co je na filmu   nejlepší, že absolutně   neztrácí dech, jeden v tom   samém duchu od začátku do   konce, o akční scény není   nouze, takže se dočkáme   střílení o kterém se mi   dlouho nesnilo. Jako bonus   shledávám Samuela L.   Jacksona a Kevina Spaceyho,   kteří jsou mistři oboru a   spolu tvoří parádní   dvojci. A oni dva nejsou   zdaleka nejlepšími herci   snímku, protože o zvučná   jména zde není nouze. Gary   F. Gray tímto snímek   dokázal, že tohle mu není   vůbec cizí a stejně tak to   dokazuje v dalších jeho   snímcích, které jsou mé   oblíbené a to např. Italian   Job či Ctihodný občan. Já   jsem se zde nudy nedočkala a   tenhle film musím, protože   jinak to nejde zařadit do mé   Topky.
Kanystr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.12.2011
Nejkvalitnější snímky? Proč né!
Samuel, který má všeobecně   nálepku drsného   vynikajícího parchanta už   několikrát potvrdil, že   klaďáci mu jdou se stejnou   grácií a v této roli,   tentokrát opravdu jiné(   kladný hrdina, opravdový   dobrák) se ukázal jako herec   který už si opravdu   zasluhuje uznání.
Oproti tomu druhý   vyjdnavač, težko říct   jestli lepší či horší   herec Kevin zde vystřih   další z výborně   grimasoidních rolí. (jak už   zmínila Ancaz za zmínku   opravdu stojí jeho první   scéna ve filmu s rodinou   typický Spacey.
Tahle   dvojice je slast pro film.   Některé další výkony jsou   občas lacinějši ale z   vedlejších musíme určitě   vyzdvyhnot Davida Morse,   Stephena lee, či klasický   hysterický Giamatti.
Na můj vkus by tenhle   film nepotřeboval tolik akce   ale beru v rámci mezí.
Co však vyzdvyhuje   snímek je realistický pohled   na vyjednavačskou práci,   nenaivní scény a hlavně bez   přímočarého hraní na   city. Absolutně nenávidim   současné detektivní serály   kde se pravidelně scéna   zastaví a s melancholickou   muzikou jakoby říká nyní   plačte prosím.
Jeffery Deaver napsal   knihu Dívčí hrob, kde   oproti ostatním naprosto   ukázal pohled na   vyjednavačskou práci, byl   podle něho natočen   stejnojmený film, který jsem   však bohužel nikdy neviděl   a asi neuvidim protože   nevyšel na dvd, nicméně   tento film jakoby mu svou   profesionalitou (o čem se   smí a nesmí mluvit aj.), a   zápletkami z oka vypadl. I   když jsem dopředu věděl co   se jak seběhne, vůbec mi to   nevadilo opravdu jsem si to   užíval. Svého druhu   nejlepší film, nebo spíš   jediný ty ostatní mu nejsou   ani po tytulky
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.11.2011
Slušně natočený a   napínavý krimi thriller s   dobrým a oblíbeným (u mně)   Samuelem L.Jacksonem,ale i   dalšímy. Opět skvělý   záporák David Morse, on   tohle prostě umí. Líbil se   mně i konec, hodně   povedené!
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.10.2011
Samuel si zde vystřihl   další z perfektních rolí.   Pozice klaďase bojující   pouze za normálnost a lidskou   přirozenost - poukazování   na psychologické aspekty a   otáčení lidských   předsudků proti mase lidí a   tím hromadné ovlivnění i   profíků. To vše tento   snímek nabídne ve   struhujícím tempu -   rozhodně se nudit nebudete!   Navím v duetu s Kevinem   získává snímek další   hereckou star a geometrický   nárůst kvality.
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.4.2011
K tomuhle filmu mám jakýsi   osobní vztah, neboť mým   oblíbeným hercem byl   J.T.Walsh a zde hrál svou   poslední filmovou roli.   Obecně jde o film, který ani   v jediném okamžik nenudí.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.3.2011
Jako thriller docela dobré,   občas nezbytný dějový   zvrat, nečekané odhalení -   jen já radši když už   thriller, tak akční... Ale   určité kvality snímku   rozhodně neupírám.
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Vyjednavač-Nejlepší policejní drama, které jsem vi
Nebývá u policejních filmů   časté, že by působil   ralisticky. Většinou ho   nacpou city a kladnými   sympaťáky, kterým bylo   ublíženo a po celou dobu   filmu se chovají tak   správně, až to bolí.   Nejsem sice z oboru, ale dost   silně o tom pochybuji, že je   to i v reálu. Toho se tady   bát nemusíte.
Ve   filmu nejvíce sledujete   dvojici hlavních postav, dva   vyjednavače, kteří se octli   každý na jiné straně   barikády.
Roman je   vyjednavač, který zná   všechny praktiky a ví   přesně, co se bude dít a   jak se dokonale připravit,   ale přesto je ve velice   vypjaté situaci.
Roman si nechal zavolat   vyjednavače, který je zcela   mimo jeho situaci a je jasné,   že bude jednat objektivně a   není do ničeho zapleten.
Sabian je férový   vyjednavač, který se s   Romanem nikdy nesetkal a je   zcela objektivní. Nesnáší   násilí a ví co je v sázce.   Nenechá sebou smýkat. Je   dokonalý kliďas.
Líbilo se mi, že Sabian   neplácal hovadiny typu „Já   vás chápu a můžu vám   pomoci.“ nebo „Jsem na   vaší straně.“ Řekl   rovnou, že neví, zda je   Roman viník či ne, že je mu   to prostě jedno a když to   bude nutné, klidně únosce   zabije. Jasně dal najevo, že   on nebude manipulovat ani   nenechá manipulovat sebou.   Jednání je čistě   profesionální. Na konci sice   Romana dostane z budovy plné   policistů, ale ne kvůli   sympatiím. Prostě proto, že   je reálná možnost, že by   mohl mít pravdu a je rozumné   mu dát šanci ji ukázat.   Jednal tak pouze proto, že to   považoval za správné. Ne   kvůli vazbám ani emaptii.   Choval se zcela přiměřeně.   Celou dobu nezmatkoval a   choval se podle vlastního   svědomí. Použil sice   klasické metody a falsy, ale   netutlal je. Jednal s únoscem   narovinu, nebál se ho.   Neustupoval mu, když byl   Roman tupý, třískl mu s   telefonem nebo vypnul proud.   Trošku to připomínalo   drsnou výchovu. Možná, že   jsem zcela mimo, ale zdálo se   mi to realistické a dost   pochopitelné.
Romana   hrál výborný Samuel L.   Jackson. Citové vypětí   zahrál skvěle. Člověk mu   věřil každé slovo.
Sabiana hrál Kevin   Spacey. Kdo viděl aspoň   jeden jeho film ví, že tohle   je král, profesionál,   génius herectví. Jeho výkon   zde lze popsat jen několika   slovy precizní, realistický   a velice procítěný. Jeho   role vyjednavače požadovala   absolutní klid a   soustředěnost. Tu zahrál   perfektně. I hlas měl zcela   klidný, v očích měl   jistotu, ostražitost a   odhodlání. Zdálo se, jakoby   tu práci vážně dělal.   Dokonale ohromil.
Je   zvláštní postavit proti   sobě Spaceyho a Jacksona. Oba   jsou úplně jiní v mnoha   ohledech. Jiná barva kůže,   jiný typ, jiný herecký styl   i jiné podání vyjednavače.   Je zvláštní, že to   dokonale fungovalo.
Film byl celkově dost   napínavý, výborné kulisy,   velice realistické postupy a   absolutně špičkové výkony   herců.
Co mi trošku   vadilo, bylo až moc střepů   a místy až příliš   dramatická hudba. Nezdálo se   mi, že kvůli čtyřem   rukojmím by se měl dělat   takový humbuk.
Scén,   které si užijete je hned   několik. Zaprvé musím   uvést scénu, kde Sabian   řeší rodinou hádku. Dodala   filmu potřebné ulehčení a   přiblížila Sabiana po   lidské stránce. Poté stojí   za to scény, kde se   vyjednavači sejdou osobně.   Ty jsou brilantní. Skvělá   je i scéna, kdy Sabian   požaduje velení nad akcí a   všechny otevřeně seřve.   Závěr filmu je rovněž   špičkový. Dva vyjednavači   proti všem. Prostě famozní.  
Já osobně jsem si   užila hlavně tu zcela   vyrovnanou válku nervů.   Všichni kolem hysterčí ale   ti dva neztrácejí rovnováhu   a klid, občas sice rupnou   lehce nervy, ale nic   přílišného.
Ten   film nemůžu přirovnat k   žádnému jinému (Snad   proto, že tyto filmy   vypínám po dvaceti   minutách, protože jsou   hloupé a až moc citové)
Scénář je místy   děravý, ale to se ztratí,   když na film nehledíte   drobnohledem. Celkový pocit z   filmu je čiré ohromení.
Působí to jako   chlapský film, který nebere   ohledy na potřebu žen si   poplakat a dojmout se, což je   dnes bohužel vyjímečné. U   tohoto filmu si nepobrečíte,   ale pokud máte rádi   hereckého genia Spaceyho a   profesionála Jacksona, je to   film pro vás.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.8.2010
Z pohledu ženského diváka,   kterému policejní akce   opravdu nic neříkají,   tudíž nejsem schopna   ohodnotit věcné chyby,   musím říct, že se vždycky   ráda podívám na duel Spacey   - Jackson.
Vždy mě   naprosto dostane úvodní   scéna se Spaceyho hrdinou,   kdy se snaží přesvědčit   vlastní manželku, aby   vylezla z koupelny a dceru,   aby zavěsila telefon a   omluvila se matce:-)
Zbytek je slušně akční   podívaná, která je na   sobotní večer na Nově víc   než dost.
goranchorvat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2010
Vyborné
Vynikající akční thriler   ve kterém opravdu excelují   jak Samuel tak Kevin.Film i   přes dlouhou stopáž má   nejen díky této parádní   herecké dvojici vysoké tempo   a napětí.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.8.2009
Solidní thriller s hrstkou   nezbytných klišé (kolik už   bylo scén, kde něco bouchne   a hrdina kamsi odhodlaně   odchází na pozadí plamenné   výhně?) ale zato s   nepolevujícím tahem na   bránu. Napětí neochabuje   až do konce, je tu spousta   zvratů a Jackson i Spacey   dělají čest svým jménům.   Vydařené.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.8.2009
Vyjednávač
Skvělý thriller, kterému   nechybí akce a napětí. Film   nabídne výbornou zápletku a   slušný, místy přece jen   trochu zdlouhavý, děj. Danny   v podání vynikajícího   Samuela L. Jacksona je obětí   prohnilého policejního   systému, který na něj hodil   vraždu vlastního parťáka.   Je sám proti přesile,   nemůže nikomu věřit, ale   je odhodlán dokázat pravdu.   Do této hry navíc vstupuje   kolega z oboru Chris a fakta   začínají postupně   vyplývat na povrch. Ocenil   jsem také překvapující a   velmi dobře promyšlený   závěr, kdy se dozvídáme   celou pravdu. Filmy s   tématikou, kdy nějvětší   hajzli jsou z řad policajtů,   prostě můžu.
ZuzikD
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.8.2009
Tak tohle je jeden z těch   filmů na který bych se mohla   koukat stále dokola, hlavně   díky hlavním   představitelům Kevin Spacey   a Samuel L. Jackson proti   sobě....kdo z nich asi   vyhraje.....jj, vždycky na to   koukám a dopadne to stejně   :).
karlosphonic
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.8.2009
Na sobotní večer,když jinde   nic v tv lepšího   nedávají,je to dobrý   film.Zajímavá zápletka,ale   co se týká děje,tak nic   nového pod   sluncem.Vyjednavač rozhodně   nezanechá stopu na delší   dobu v mojí mysli.
Být na místě   Samuela,tak se do práce mezi   své kolegy již nevrátím.
richi23
Hodnocení:
Přidáno: 22.8.2009
tento film jsem neviděl ale   samuel L jackson a kevin spacy   jsou moc dobří herci tak to   snad nebude taková nuda jak   všichni říkají tak jsem   moc zvědev jak tento film   dopadne..:-?
AcidBurn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.5.2008
Takové slušné Béčko
Vyjednavač vypadá slibně   díky obsazení, ale po   slibném začátku se film   začíná propadat díky   haprující logice některých   situací - za všechny třeba   situace, kdy vyjednavače   můžou sejmout   odstřelovači, ale kvůli   televizním kamerám   nestřílí, nebo situace, kdy   se jednotka SWAT stáhne po   přestřelce, aniž k tomu má   nějaký důvod. Nenadchne ani   vykradení jedné z   klíčových scén z Leona.   Filmaři ke konci filmu už   jen vrství chybu na chybu,   aby to konečně nějak   ukončili.
Na druhou   stranu je zde několik   momentů, u kterých se divák   docela pobaví, právě   rozhovory měly být nosné a   do půlky filmu taky byly.

Jiná volba:   Hostage (pokud chcete   mermomocí vidět ještě   horší film s   vyjednáváním), naopak   excelentní je v tomto směru   Phonebooth (Telefonní budka),   která staví převážně na   dialozích a vyjednává se   tam daleko líp a   zajímavěji.
Ingrid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2005
Název vystihuje vše, celý   film se vyjednává:) No a   dík tomu, že vyjednávají   Samuel a Kevin, tak se to   jakš takš dá...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42614minih42614Jak se naučit švédsky (1979) [TV film] 
Jak se naučit švédsky n
minih128730minih128730Prázdniny v Provence (2015) 
Prázdniny v Provence n
minih15245minih15245Oznamuje se láskám vašim (1988) 
Oznamuje se láskám vašim n
minih49779minih4977913 (2008) [TV minisérie] 
XIII n
minih21303minih21303Trójanky (1971) 
The Trojan Women n
minih34001minih34001Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (2003) [TV seriál] 
Nemocnice na kraji města po dvaceti letech n
minih69270minih69270Modrý den (1994) [TV inscenace] 
Modrý den n
minih158565minih158565Hotel Artemis (2018) 
Hotel Artemis n
minih11164minih11164Láska s vůní pryskyřice (1984) 
Láska s vůní pryskyřice n
minih163339minih163339The Jurassic Games (2018) 
The Jurassic Games n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10