Duben
ohodnotit

Výdělečné ženy

Žánr:
Rok:
1937
Délka:
84 minut
Premiéra v ČR:
26.11.1937
„A stejně je nejlepším vynálezem láska“

Obsah filmu Výdělečné ženy

 
V roce 1937 si náš okouzlující milovník - Rolf Wanka nejen zarežíroval, ale opět zahrál vedle Hany Vítové, své nejčastější filmové partnerky hlavní roli.

Kamila Benderová - Hana Vítová je rozvedená a žije se svou dcerkou a matkou - Antonie Nedošínská. Pracuje jako úřednice v rozhlase. Sympatický vynálezce Ing. Marek - Rolf Wanka předvádí řediteli a dalším odborníkům svůj vynález - televizor. Pod falešným jménem Welles je tu i bývalý Kamilin manžel, který se chce vynálezu zmocnit a výhodně jej prodat. Naschvál předvádění ruší a momentálně odradí i zájemce a investory tohoto vynálezu. Kamila je pozvána na podnikový večer, ale nemá...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.5.2016
Za tu Helunku bych autorům nakopal zadek. Jinak   je tento film hloupý, nudný a nezáživný. V   podstatě se motá kolem vynálezu a vztahů   hlavních postav. Nudil jsem se a nemohl dočkat   konce. Ovšem za ten „nervák“ na konci něco   dát musím, hihihi. A ještě k popisku postav   zde. Tak za prvé paní Nedošínská hraje   Kamiliinu maminku a za druhé dítě se nejmenuje   Helenka, ale Hel //u!!//nka. Alespoň tak to   říkali ve filmu, nebo jsem hluchej.
Hortensie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.11.2012
Výdělečné ženy je velmi zvláštní film.   Spojuje v sobě prvky humoru, sci-fi, dramatu a   love story. Mou pozornost upoutal v prvé řadě   tím, že jeho hrdinkou je rozvedená pracující   žena a matka malé dcerky - toť jev v   prvorepublikových filmech docela nevídaný. Tuto   skutečnost hodnotím jako velké plus, protože   ač jsem milovník prvorepublikových filmů,   přece jen mne ty domácí ženušky, které   pečují o rodinný krb a jejich jediným   zaměstnáním je domácnost, občas trochu nudí.  

Kamila Benderová v podání Hany Vítové je   sebevědomá a emancipovaná, i když nelze   popřít, že do této role ji postavila nutnost   situace, když ji před několika lety opustil   manžel. Toho ztvárňuje známý   "úlisák" Ladislav Boháč, na jehož   kontě je více těch "padoušských"   rolí nežli klaďasů. Člověk mu už skoro   věří, že takový byl opravdu ve skutečnosti.   Antonie Nedošínská v roli matky hlavní hrdinky   nevybočuje ze svého stereotypu, ale přiznám   se, že mě ty její přeslazené maminky až tak   neberou a daleko raději ji mám v roli hubaté   kuchařky Fanynky v komedii Nebe a dudy. A kdo   dále? Rolf Wanka v postavě mladého vynálezce.   Nepřekvapí, ale ani nezklame. Opravdový   "boom" celého snímku ovšem   představuje vynález ing. Marka (v podání   právě Wanky), kdy o skoro dvě desetiletí   předběhlo televizní vysílání svou dobu. A   řekněte - docela se toto ve své době   "sci-fi" autorům snímku povedlo na   plátně věrohodně představit. Televize   zkrátka už ve světě byla v plenkách a i když   čeští diváci si na její uvedení museli   ještě hodně dlouho počkat, už tento snímek   tak trochu po verneovsku směřuje k tomu, že   některé vize se zkrátka mohou někdy naplnit.  

Co ještě stojí za zmínku? Snad Marie   Rosůlková, mladá dáma ve věku 35ti let, ano,   ta půvabná a noblesní zpěvačka Frangysová,   to je opravdu pozdější prababička z Takové   normální rodinky, babička s hadem ze   Zlatovlásky a další představitelka starých   dobrosrdečných usměvavých babiček. Tehdy   ovšem dáma v nejlepších letech, elegantní,   půvabná. A víte, že mi její postava byla   skoro nejsympatičtější? Já také nerada   půjčuji své věci, protože už se mi nemálo   stalo, že jsem se s nimi buď neshledala či mi   byly vráceny poničeny. Proto i tu možná   trošku nafoukanou paní Frangysovou chápu, když   nechtěla své zaměstnankyni půjčit své nové   společenské šaty pro její dceru a zcela   oprávněně chápu její pozdější zlost, kdy   se mi stává ještě víc sympatičtější po   odhalení, že šaty si její pracovnice půjčila   pro Kamilu tajně. To by mne také rozpálilo   doběla. Ovšem - ta róba byla nádherná a ruku   na srdce - v podobném úžasném modelu by se i   dnes, po 80ti letech od vzniku filmu, dalo klidně   vyrazit do společnosti :-) V globálu tedy milý   film, kterému dodává lidskou tvář mj. i   Theodor Pištěk v roli milovnického pana   listonoše.

Jen ta závěrečná přestřelka   tomu nasadila korunu. Drama ano, proč ne, ale   tohle už bylo tak přecpané náměty, že to   skutečně padla kosa na kámen jak v nepovedené   gangsterce. Přesto docela sympatická podívaná   na čas od času. Dávám 70 procent.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.4.2012
Ne moc známý film pro pamětníky s krásnou   Hanou Vítovou, galantním Rolfem Wankou a   Ladislavem Boháčem opět v roli záporáka. Na   konci pokus o akčnost, když obecenstvo vidí   zločin téměř v přímém přenosu, v dnešní   záplavě technických vymožeností dosti   úsměvné. Roztomilá Bohunka Nosková v roli   dcery Hany Vítové, ale to je tak jediné   ozvláštnění dost průměrného filmu.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.9.2009
Doposud pro mne neznámý film. Svým dějem a   scénářem se nijak nevymyká běžné tvorbě   své doby. Chudá dívka ke štěstí přišla.   Vlastně, kdo by si i dnes podobný postup   nepřál.
Tento film má svoji zajímavost.   Přináší tehdejší pohled společnosti na to,   jak bude vypadat televize. Snad to působí   úsměvně - všechna ta hejblátka, kotoučky,   páčky, budíčky a knoflíky. ALe ti   "průmyslovou" televizi docela trefili.   Ne?
nick4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.9.2009
televize z roku 1937
dramatická komedie točicí se kolem   televize.Představy o televizi jsou trošku   zvláštní,byl to takový dnes bychom řekli   projektor.Jinak standartní film s klasickým   hereckým obsazením Pištek-Nedošínská a   ústřední dvojice Wanka-Vítová.
Ladislav   Boháč hraje krásně zákeřného   padoucha.Celkem hodně málo známý titul.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih57757minih57757Vikingové z Bronských vršků (1993) [TV film] 
Vikingové z Bronských vršků n
minih39620minih39620Této noci v tomto vlaku (1984) [TV inscenace] 
Této noci v tomto vlaku n
minih12627minih12627Mladé víno (1986) 
Mladé víno n
minih139223minih139223Korunní princ (2015) [TV film] 
Korunní princ n
minih12862minih12862Morálka paní Dulské (1958) 
Morálka paní Dulské n
minih41127minih41127Smůla (1998) [TV inscenace] 
Smůla n
minih165740minih165740Vlastníci (2019) 
Vlastníci n
minih33986minih33986Pavoučí teror (2002) 
Eight Legged Freaks n
minih65840minih65840Vašíček a lesní muži (1981) [TV inscenace] 
Vašíček a lesní muži n
minih24570minih24570Všichni proti všem (1977) 
Všichni proti všem n


Hodnocení:n12345678910
Výdělečné ženy (1937)Výdělečné ženy (1937)Výdělečné ženy (1937)Výdělečné ženy (1937)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190545
Osobností: 697835
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178274

Poslední komentáře

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10