Zari
ohodnotit

Obsah filmu Východ z továrny

 
Jeden z prvních Lumièrových krátkometrážních film zachytil odchod mužů a žen z továrny. Statická kamera přitom zaznamenala otevření vstupních vrat, opuštění továrny houfem lidí a zavření vrat. Víc se toho na filmový pás nevešlo.

Autor: Petantino
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Petantino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.3.2013
Obvykle odchod lidí z továrny nikoho příliš   nevzrušuje, ale v tomto případě Lumière s   kamerou pokládal další ze základních kamenů   kinematografie a to rozhodně stojí za   zhlédnutí.
green-tea
Hodnocení:
Přidáno: 13.7.2012
Zdánlivě všední situace, kterou mnozí z nás   znají i z vlastních zkušeností - v práci   padla, takže hurá, jde se domů! I tady se lidé   rojí před bránou jako včeličky, vypuštěné   z úlu... Pánové jsou od těch dnešních skoro   k nerozeznání - jeden vede kolo, druhý hafana   (že by hlídač?), zato na dámy je pohled mnohem   zajímavější. Copak v oné fabrice asi dělaly   v těch širokánských sukních a s roztomilými   kloboučky na hlavách? Anebo se před šichtou   převlékaly do něčeho praktičtějšího,   třebas do montérek??? Škoda, že tohle už nám   pan Lumiére ve svém pididokumentu zatajil...


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Východ z továrny (1895)Východ z továrny (1895)
Reklama