Jeden svět
ohodnotit

Vratné lahve

Další název:
Empties
Rok:
2007
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
8.3.2007
„Aby mohlo být vítání, musí být napřed loučení.“

Komentáře k filmu Vratné lahve

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 104
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2022
Čistě Svěrákovský film s   velkým F, jemuž vévodí   nevtíravě laskavý příběh   a vynikající herecké   výkony. Úsměvně   nostalgické nahlédnutí do   lidského "podzimu   života", ve finále pak   jedna z nejkrásnějších   českých hořko-smutných   komedií.
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2021
Dnes již další klasická   komedie, která se svým   příběhem, herectvím a   filmovými dialogy zapsala   hluboko do paměti diváků.   Navíc s každým dalším   shlédnutím je lepší a   lepší.
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.3.2021
Tahle hořko-sladko-poetická   rodinná komedie je naprosto   typická a nezaměnitelná   "svěrákovština".   Vlídný a nenásilný humor   je zcela civilní a podpořen   výbornými výkony Zdeňka   Svěráka, paní Kolářové,   Pavla Landovského, Miroslava   Táborského a Jana Budaře z   toho dělá jednu z těch   nejlepších filmových   komedií, které se u nás po   roce 2000 natočily.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.7.2018
Klasická
"svěrákovská"   komedie.Spíš o ničem,ale   zároveň o   všem,vtipná,zároveň   smutná,nemá jasného   kladného hrdinu,nutí k   úsměvu i k zamyšlení.Fajn   koukání,výborné herecké   výkony.
mikee007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.2.2018
A zase ti Svěráci
Tisíckrát přepisovaný   scénář. Rozjitřené vztahy   uprostřed rodiny a to   všechno jen proto, aby   výsledný produkt byl   dokonalý.
To je něco,   z čeho by si většina   soudobých tvůrců měla   brát příklad. Viďte   pánové Troško a   Soukupe...
Zdeněk   Svěrák je pro mne   absolutním synonymem pro   výraz český humor. Svou   extratřídu tu opět   dokládá množstvím skvěle   vystavěných dialogů,   hraním si s českým jazykem   i množstvím mnohovrstevných   postav.
To co Svěráky   činí uvěřitelnými je to,   že charaktery jejich postav   nejsou jen černé, nebo   bílé. Každý z těch   lidiček má dobré povahové   rysy, i své stinné   stránky.
Vratné lahve   opět potvrdily, že když   máte talent, tak i na   prostoru malého příběhu s   nicotnou zápletkou lze   vystavět barvitý svět,   který si lidé budou rádi   pouštět znovu a znovu.
To, že si Svěrák umí   sebou napsané role i skvěle   zahrát se nemusím ani   zmiňovat. To už je klasika.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.7.2016
Celkově slabší, jakoby   stereotypní film. Sice chápu   potřebu nechtěného   důchodce být mezi lidmi, ale   některé scény jsou   prvoplánové a příliš   křečovité. Možná už   Svěrák mladší chtěl mít   tátu z krku a tak to prostě   natočil. Je to slabé.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.1.2015
Zajímavý námět, výborné   herecké obsazení a skvělý   Svěrákovský humor. Další   v řadě výborných snímku s   lehce hořkou tématikou...
Phylm
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.7.2014
Cimrmani spolu.
Pohodový film, který lze   vidět opakovaně v neděli   během oběda. Lehce vtipná a   úsměvná klasika s   oblíbenými herci.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.3.2014
Svěrák otec jako hlavní   představitel a Svěrák syn   jako režisér řeší ve   filmu současné rodinné   vztahy a problémy starší   generace - vynikající je   D.Kolářová jako manželka   Eliška. Svěrákovský humor   je pro někoho klasikou - pro   mne však byl z uvedených   filmů asi nejlepší Obecná   škola - ale to je věc   názoru.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.7.2012
Už jsem málem zapomněla,   jak hřejivý, opravdový a   přitom vtipný dokáže   český film být, aniž by k   tomu potřeboval zástupy   maniakálních osob různého   zaměření a laciné taháky   do kin v podobě stále   stejných tváří, až má   jeden pocit, že se dívá na   jeden a týž film,   maximálně dva - to podle   toho, jestli je obsazena   skupina kolem Hřebejka nebo   Vejdělka.
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.3.2012
Láhve a vysloužilý učitel   Zdeněk Svěrák, to je   jednička! Ten film je nabitý   humorem, prostě hrdina si   žije svým životem,   nenabízí nám nějaké   morality. Život obyčejných   lidí, kteří ještě nice   nevdávají. Vynikající byla   spoluhráčka, manželka   hlavního hrdiny v podání   Daniely Kolářové. Super.
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2012
Moc pěkný český film se   Svěrákem v hlavní roli.   Jedna z těch lepších   českých komediích a to si   myslím, že jich moc není.
Šolc
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.11.2011
Scéna
Nejvíc se mi líbí scéna ve   které dá Zdeněk Svěrák   rychlo-varnou elektrickou   konvici na Plynový sporák
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.11.2011
Bezpochyby má film své   kouzlo, ale sem tam to   kouzelníkovi ujede. Senilita   je občas až moc   přehrávaná, což zvláště   v podání Svěráka zamrzí a   násilný vstup Macháčka mi   taky nepřevědčil. Co je   ovšem mistrovského, to jsou   melodie, které vás filmem   provedou.
Slabší   Svěrák, přesto stále   vysoce nadprůměrných 8/10.
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.11.2011
Pan Svěrák starší napíše   a mladší to natočí a mně   se jejich filmy líběj, tak   jako tato chytrá a malebná   komedie s fajn hercema a   dobrým humorem.
kara.lol
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.7.2011
Opravdu po delší době   povedený film od Svěráků.   Baví mě jejich typický   humor a skvělé hlášky,   navíc vynikající herecké   výkony a fajn děj, u   kterého člověk neusíná.   Prostě super.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.4.2011
Aniž bych se chtěl kohokoli   jakkoli dotknout, připadá mi   to jako Babí léto, jen s asi   o 10 let mladšími lidmi. V   některých směrech také o   stáří a o tom, jak člověk   nechce stárnout a bojí se   toho. Já to tak aspoň   vidím.
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2011
Splnila jsem restík a   konečně viděla Lahve.   Zanechaly ve mě pozitivní   pocit, který jsem u českého   filmu dlouho postrádala a   utvrdily v tom, že život se   dá naplno užívat i v   podzimu, ne na sklonku,   života.
Kvalitní   herci, slušné řemeslné   zpracování, navíc nebylo   násilně tlačeno na pilu   vtipu jako v případě   podobného snímku Babí   léto, kde byť byli   zastoupeni také kvalitní   herci a slušné řemeslo,   nepřipadal mi příběh tak   poklidně plynoucí jako v   případě Lahví.
Obecná škola je jenom   jedna, ale ani Lahvemi si   Svěrákovský tandem   neudělal ostudu.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.8.2010
Josef Tkaloun je   pětašedesátiletý muž,   který zrovna seknul se svým   zaměstnáním učitele, ale   místo toho, aby si užíval   zaslouženého důchodu se   doma nudí. Nakonec se přes   omyl s prací messengera   dostane do jednoho   supermarketu jako skladník u   výkupu lahví. Zde se spolu   se svými novými kolegy –   bývalým lampasákem   Řezáčem, zvaným Mluvka a   „Úlisným“ od lisu   setkává s celou řadou více   či méně zajímavých lidí.   Tkaloun je po dlouhé době   zase spokojen. Tedy téměř   – čtyřicetileté   manželství s jeho Eliškou   ztratilo i tu poslední jiskru   a jejich dceru Helenku zrovna   opustil manžel a jí zůstal   na krku malý synek…Tkaloun   však na svět okolo přesto   nahlíží s nezdolným   optimismem a svým jednáním   dopomůže k opětovnému   štěstí nejen lidem okolo,   ale hlavně sám sobě…
Film tvůrčího tandemu   Jan Svěrák - Zdeněk   Svěrák je laskavou   výpovědí staršího muže,   jehož život rozhodně   ještě nepřestal bavit a   snaží si ho užívat plnými   doušky, dokud to jen jde.   Není to komedie u který bych   zrovna vybuchoval smíchy, ale   téměř od úplného   začátku se mi objevil ve   tváři úsměv, který   vydržel až do   závěrečných titulků, což   se mi zas tak často   nestává…Povedenej   scénář, snad žádný   hluchý místo, sympatický   obsazení – Z. Svěrák,   D.Kolářová, P. Landovský,   V. Tichánková a mladší   generace T. Vilhelmová, J.   Budař, N. Boudová, J.   Macháček nebo J. Plodková.   ale nejvíc se mi líbil onen   optimismus, vyzařující z   celýho filmu. Ale možná že   tohle dílko plně docením   až za nějakých těch   čtyřicet let...
Lucelka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.7.2010
Tento film mě opravdu zaujal.   Vždy se mi líbili filmy Jana   a Zdenka Svěrákových a   tento film mě nesklamal.   Velice dobrý poutavý   příběh důchodce který   navzdory svému věku žije   život naplno. Skvělé   dialogy. Prostě a jednoduše   tenhle film si mě naprosto   získal
fadomo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2010
Svěráci opět nezklamali,   obohatili českou   kinematografii o další   inteligentní komedii,   kterých se dnes točí   pramálo. Viděl jsem tento   film již třikrát a vždy   jsem se výborně pobavil, ač   vypovídá o problémech   starší generace. Nicméně   díky tomuto filmu se dokáže   divák velmi lehce vcítit do   "světa" hlavních   postav, což se vžy ve   filmech, zejména komediích,   tak často nedaří.
Laila
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2010
tenhle film se mi moc libil,je   to krasny obraz toho jak   chlapi zacnou v jistym veku   blbnout,presne to sedi(takze   zensky bojte se):-)urcite   mrknete
intoska
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.9.2009
vratné láhve
na tenhle film jsem musela   jít ,bylo to jaksi   "poviné".Od   začátku do konce   nuda,nuda,nuda.Po půl hodině   filmu jsem se dívala na   hodinky a říkala   si,proboha,kdy už to   skončí.Tenhle film je pro   seniory,těm to asi bude   dobře pasovat,ale tahat na to   studenty středních škol se   nevyplácí.Nejsou tu   momenty,kdy bych se   zasmála,komediální scény   se vytrácejí do prázdna a   celkově je ten film o ničem.
M.A.G.
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.9.2009
Jezovi oci.....to byla   nuda.
Litju toho,ze to   mam doma.
A pritom duo   Sverak a syn davaji na trh   vetsinou kvalitni veci.Tady   asi neco nevyslo.Mozna to   stale prepisovani scenare.
Ale je to jenom muj nazor.
AshT
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2009
Hezká komedie režírovaná   svěrákem mladším a hrána   svěrákem starším příběh   tam byl velikánská sranda a   výkony herců na 1 byl to moc   dobrý film.Na čeeské   poměry i dobře zpracovaný.
kamicek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.8.2009
docela pěkný film od   Zděňka Svěráka... prostě   tento režisér a herec umí   překvapit i toto je moc   pěkný film.. :-)
Lucka-V.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.7.2009
Velmi dobrá komedie,   chvílemi se u ní člověk   velmi nasměje a chvílemi to   bere opravdu vážně.
Je to jeden z nejlepších   filmu poslední doby, má   skvělé herecké obsazení a   je velmi dobře natočený.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.6.2009
Jo Svěrák umí je škoda že   na film se nenašly peníze u   nás jeto film ze života a   plný poučení hořká   komedie která musí zaujmout
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.5.2009
Vratné lahve
Svěrák & Svěrák opět   v akci. Musím říct, že v   kině mě film moc   neuchvátil, zalíbil se mi   až po druhém skouknutí doma   v teplíčku na DVD. Holt ne   všechny snímky jsou hodny   kin:-D Ale jinak dobrý, něco   možná až moc přehnané,   ale třeba k tomu ještě   dospěju, vždyť je mi teprv   21...
(co mělo   znamenat to kroužkování   Kolji v televizním   programu?!!?)
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.4.2009
Parádní,jakoby "o   ničem" se dá udělat   film,který potěší,pohladí   a zaujme.Líbí se mi,že   nepoučuje a   nepolitizuje.Vratné lahve   vypráví o aktivním životě   ve stáří se všemi jeho   nástrahami a starostmi.Ač   jsem docela ještě   mladý,snímek mě zaujal a   pobavil.To je pro mě   nejpodstatnější.Od   Vratných lahví jsem jiné   ambice ani neočekával.Úkol   splněn na jedničku.
KarelPaty
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2009
Film o životě ...
Klasický český film o   životě, svědek určitého   období života a stavu   české společnosti, občas   jsem se i zasmál. Mnohem   více se mi líbil až při   druhém shlédnutí.
ondrech
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.2.2009
Napodruhý je to fajn. Poprvé   jsem se nudil a celý kino se   smálo, takže jsem byl   vážně zklamanej, ale   dávám vždycky druhou   šanci, takže jsem si to   sehnal na divku a v poklidu v   soukromí se podíval a docela   mě to bavilo, velmi pěkná   kamera Vladimíra Smutného a   vůbec celé takové   příjemné(ale Babí léto   bylo taky o stáří a dostalo   mě víc), jedinou výtku bych   měl k tomu vyhrocenému   konci, jak jedou autem a   modlí se, ale jinak v   pěkném svěrákovském   pořádku.
fred.appl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2009
Jak já tomu rozumím...
Jsou filmy, které pochopí i   batole, jsou takové, ke   kterým se musí dožít   (někdo dřív, někdo   později - to asi záleží na   životních zkušenostech, na   vrásnění šedé kůry, v   tomto případě možná i na   stupni zchátrání vlastního   organismu). A takové jsou   Vratné láhve. Chytré,   vtipné, inteligentně   balancující na křehké   hraně mezi sentimentem a   srandou. Ne, k permanentnímu   uchechtání to není (i když   se občas chechtu nevyhneme),   ale zato k vědoucímu   úsměvu, to jo! Přeju   každému, aby dožil toho,   že se u tohoto filmu bude   usmívat a vědět!
Nenkyta
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2009
Podle mě nejlepší   Svěrákův film. Skvělí   humor. Herecké výkony velmi   dobré. Prostředí Žižkova   vybráno na jedničku.
Jen tak dál.
RenataV
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2009
film Vratné lahve patří   mezi mé oblíbené a také   mezi filmy na které se mohu   klidně kouknout znova a   nevadí mi to. Je to,ale   určitě film pro lidi   středního věku a ne pro   náctileté ti ho podle mě   nechápou, ale když si po   třeba 15letém soužití s   milovanou osobou tento film   pustí tak ho ocení i oni.   Já ho doporučiji všem těm   kteří už mají něco za   sebou mě rozesmál i   rozplakal zároveň. Renata
kategames
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.1.2009
v káždém českém filmu   nejde o nic ..pokleslá   zábava,to jsou vždycky samé   chvalozpěvy a pak strašná   hrůza..tvůrci takovejch   hovadin se plácaj po ramenou   jak jsou dobří, ale   většina diváku na to jde do   kina po tupé reklamě ,ale   když vidí takovou blbost tak   to radši ani   nekomentujou..jdou na vínko a   radši na to zapomenou.....
veverka-zrzka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.12.2008
Vysloužilý učitel,   zasloužilý skladník. Ano,   Odchází ze školy a práci   si našel ve výkupu lahví.   Poslouchá zákazníky a díky   jejich vyprání se dozvídá   mnohé věci. Dle mého   názoru se jedná o   průměrný film s panem   Svěrákem. Určitě by se to   dalo vylepšit.
Kmotr95
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.11.2008
Naprostá blbost !!!!!
Tohle měl bejt jako film   ????
Ten děj ve filmu   byl příšerný..o čem v tom   filmu vůbec šlo?
Nějaká snaha o humor ve   filmu byla, ale byla k .....!
Makova
Hodnocení:
Přidáno: 22.10.2008
Dobrej.Fajn napad jak ukazat   trochu starsi generaci lidi ..   tatku s mamkou, babicku a   dedu.Bavil me, taky sem se   zasmala a trochu sem se i   zamyslela nad starim :).Urcite   dobry videt.
arciking
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.9.2008
Musím říct, že jsem   očekával mnohem, ale opravdu   mnohem víc. Toto je pouze   průměrný oddychový film,   nepřináší vůbec nic   světoborného. A ani ten   humor není kdovíjaký....
Plivník
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.9.2008
Bože…Ano, chtěla jsem   vědět, jestli jsem 100 Kč   za kino uspořila oprávněně   a…, je to tak. Filmy z   dílny Svěrákových mají od   r. 89 prokazatelně   klesající úroveň.   Posledním opravdu dobrým   filmem byla Obecná škola.   Kolja byl slizký, ale dalo se   na něj ještě dívat, ale   pak už to jde se seniorem i   juniorem s kopce. Upachtěná   snaha o humor, špatné   herecké výkony počínaje   Svěrákem starším, plytké   dialogy. Nemůžu se zbavit   dojmu, že české diváctvo   na film chodilo jen ze   setrvačnosti, protože je to   „Svěrákův film“, což   je pořád značka, která   táhne, navzdory tomu, že   předložený značkový   produkt je evidentně ze   sekáče a ještě trochu   sepraný (cosi jsem zaslechla   o tom, že synek režisér se   s taťkou scénáristou dlouho   o scénáři dohadoval –   jaká byla původní verze si   raději ani nepřestavuji).   Jenom se děsím toho, co   přijde po Vratných lahvích.   Áááá, to bude…čirý   laskavý humor a určitě   ještě více product   placingu.
Tink
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.9.2008
Tipické...Pro skvělý   Svěrákovic klan tipické.   Film jsem si pustila jako   náhražku při reklamách na   tv. A co říct, zbytek   předešlého filmu jsem už   neviděla. Krásný a vtipný   příběh Pepy a jeho   manželky. Jsou zde drobné   detaily, jako fotka z filmu na   samotě u lesa, nebo....A   víte co? Tohle nejde   převyprávět. To se musí   vidět:)
Snura
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.9.2008
Pro mne je to taková jistota.   Když chci vidět nějaký   hezký, milý český film,   tak Svěrák nezklame.   Vlastně nezklamou, oba.   Stylisticky trochu rušivě na   mne působily Tkalounovy   erotické sny, ale to je ta   jediná muška na kráse.
Papaja73
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Film o stárnutí,ke kterému   jednou dospěje každý z   nás.Svěrákovi filmy   příliš nemusím ale tento   zatím poslední počin pana   režiséra se mi   líbil.Snímek má dobrý   scénář,kvalitní dialogy a   sluší mu i dobré herecké   výkony.Nesnaží se tolik   zahrát na naše emoce jako   Kolja,který je možná až   moc kýčovitý a   přesládlý.Film Vratné   lahve je určitě jeden z   těch lepších českých   snímků,které byly v   poslední době natočeny.
DaveDeMode
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.8.2008
Měl jsem velké   očekávání, dle recenzí   známých, ale realita byla   taková, že jsem byl velice   zklamaný. Připadalo mi to   velmi unylé a chvílemi   nezajímavé. Škoda..
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.8.2008
Co se týče humoru tak je to   opravdová svěrákovina. Mě   se film moc   líbíl,pojednává o   muži,který se nachází v   životní situaci stárnutí a   za žádnou cenu si ji nechce   připustit. Do toho poslouchá   selské rady své manželky   (mimochodem svělá Daniela   Kolářová). Dávám 80%
Wish
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.8.2008
Nemám ráda hořké komedie a   hlavně nemám ráda   Svěrákovské hořké komedie   a jeho styl humoru stavěný   na věcech, které jsou spíš   k pláči než k smíchu.   Vratné lahvě opět   nezklamaly. Jak v tomhle, tak   ani v roli hlavního hrdiny,   který je už v letech, chytá   druhý dech a chuť podvádět   svou strhanou manželku,   která na něj čeká doma.   Zajímalo by mě, jestli   Svěrák hraje sám sebe nebo   si těmito rolemi plní své   tajné sny. (viz. film Jako   jed)
takže 6 je pouze   za to, že se ve filmu   objevil(a): Jiří Macháček,   Tatiana Vilhelmová a Jan   Budař.
WFan
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.7.2008
Po tomhle filmu sem měl chuť   jet do Prahy a nakopat toho   Svěrače do p*rdele. V tom   filmu sou trapný rádoby   vtipy,na nic scénář, a to   se mírním ve výrazech, o   režii nemluvím. Jak mohli   lidi, kdo napsal Obecnou   školu a Kolju, napsat a   "zrežírovat"   takovouhle ********? Ten film   jede furt v jedné rovině,   žádný emoce nic. Na prd.
Thomax
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.7.2008
Celkem dobrá oddechovka.   Nechybí inteligentní humor a   hlavně film nezklouzává k   tolik typické české   trapnosti posledních let.
Petra.Barbie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.5.2008
Bezduchá slátanina.
Můj komentář nemůže být   zřejmě zcela objektivní,   neboť jsem pouštění tohoto   filmu přerušila po   naprostém znechucení asi po   45ti minutách, aniž bych   mohla připsat jediné   pozitivum...scénář naprosto   trapný, Zdeněk Svěrák   postrádá svůj dřívější   nenucený humor, Daniela   Kolářová působí jakožto   "babka" naprosto   nepřirozeně, skutečnost,   že se v Albertu ještě   pořád vrací láhve nikoliv   přes automat, nýbrž do ruky   "výkupčího" je   více než trapná a   nereálná....jednoduše celé   je to naprostá ztráta času!
pesan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.4.2008
Krásný pohodový český   film, myslím si tomuto druhu   humoru rozumí se opravdu   toliko v Čechách. A herecký   výstup pana Svěráka je   klasickou ukázkou toho, jak   žije stárnoucí intelektuál   na počátku 21. století
great
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.4.2008
Moc pěkný film, herecké   obsazení vynikající, děj   je též dobrý. Škoda že   takových filmů není více v   ČR.
Lasy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.3.2008
dle mého perfektní film,   herci i příběh...není co   vytýkat. jen by mě   zajímalo, jak to pokračovalo   mezi dcerou a zástupcem   ředitele;)
argenson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.3.2008
Scénář, příběh, to není   nic převratného.   Nepřekvapil ani Zdeněk   Svěrák. Přesto je to velmi   milý a příjemný film, byť   s drobnými výhradami. Čemu   mělo posloužit   zaškrtávání filmu Kolja v   televizním programu? A   svěrákovské detaily typu   krájení cibule už taky   nikoho neohromí (nemluvě o   tom, že velmi podobná   scéna, kdy Iva Janžurová   krájí pórek, se objevila ve   filmu Ene bene). Co mě velmi   potěšilo, byl výkon Daniely   Kolářové, zvláště pak   tleskám Jiřímu   Macháčkovi, který se tady   konečně vymanil z rolí   potrhlých bláznů.   Překvapivě nevilhelmovská   byla také Taťána   Vilhelmová.
lynn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.2.2008
Výborný film, popis situace,   v jaké se ocitá člověk,   který byl celý život   aktivní a teď se dozvěděl,   že už je vlastně   opotřebovaný a nepotřebný   a tedy jej čeká důchod.   Zdeněk Svěrák snad neumí   zahrát špatně. Skvělé,   milé a opravdové.
blax
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.2.2008
Staré dobré časy českého filmu jsou zpět.
Konečně po čase nějaký   český film vystoupil ze zony   podprůměrnosti a   nezáživnosti. Perfetkní   herecké obsazení, perfektní   výkony a výborně odvedená   práce dua Svěrákových.   Desítku nemouhu dát jen   proto, že mi některé   epizody a profily   protagonistů připadají   nedotažené.
alus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.2.2008
Pro mě krásný, milý film,   ale uznávám, že některé   diváky pod čtyřicet oslovit   vůbec nemusí. Ex-učitele   Tkalouna si pro jeho životní   elán snad musí zamilovat   každý.
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.1.2008
Je to velice kvalitní film s   dobrým obsazením. Příběh   je lehce humorný a občas i   trochu hořký. Sice tento   film není žádný zázrak,   ale rozhodně stojí se na   něj podívat.
wena
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.1.2008
Průměrný film zajímavě   ztvárněn.Čekal jsem víc na   to jakou to mělo reklamu i   díky pirátské kopii.Pan   Svěrák st. zahrál jako   vždy dobře a dát do role   Řezáče pana Landovského   byla trefa do černého.
Michal.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.1.2008
Pěkný film ze Svěrákem v   hlavní roli a se zajímavým   názvem.Má zajimavý děj,ale   tento film bych zařadil   spíše mezi průměr.
Soused89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.12.2007
Zatím poslední film z dílny   rodiny Svěrákových měl   být podle samotných tvůrců   jakýmsi završením pomyslné   trilogie započaté Obecnou   školou (zobrazující   dětství Zdenka Svěráka) a   pokračující mezinárodně   veleúspěšným filmem Kolja.   Zároveň však snímek trochu   navazuje i na film Na samotě   u lesa, třeba již kvůli   tomu, že životní partnerku   Zdeňka Svěráka ve Vratných   lahvích sehrála opět   Daniela Kolářová. Samotný   film se pak tématicky trochu   i podobá Michálkovu Babímu   létu, neboť i zde se vše   točí okolo zestárlého   muže, který se navzdory   stáří odmítá vzdát   všech radostí života a   způsobuje tím své manželce   nemalé trable. Vratné   lahve,(jak tomu už u oné v   úvodu zmíněné   svěrákovské trilogie   bývá) náladově kolísají   od přebarveně   sentimentálních poloh,   které v díle Jana Svěráka   doslova a dopísmene   nesnáším, po vcelku vtipné   momenty, kterých je zde   naštěstí víc než v   minulých dvou filmech, což z   filmu v rámci trilogie činí   poměrně jasnou kvalitativní   jedničku (byť se   Svěrákovci již trochu   opakují, viz scéna   pobláznění se učitele   Tkalouna ve třídě) a v   rámci české filmové tvorby   roku 2007 jej to staví na   pomyslný piedestal. V   současné době toto   konstatování sice   neznamená automaticky   bůhvíjakou kvalitu,ale   alespoň jistou záruku toho,   že film nepodcení vaší   inteligenci a nebudete si u   jeho sledování připadat   jako blbci tahaní za nos. A   za to buďme v této době   rádi.
BlackElvis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.12.2007
Svěrák se vrátil v plné   formě. Vratné lahve se   rozhodně zařadí mezi jeho   lepší filmy. Ikdyž tu neni   rozhodně nějaká   pamětihodná scéna, je to   výborná komedie.
vercounek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.12.2007
Musim říct, že velmi   zajímavý film, na to, že je   český. Svěrák opět   exceluje ve filmu o těžké   realitě života. Docela   příjemná komedie
ipjp
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.11.2007
Vynikající film s výborným   hereckým výkonem pana   Zdeňka Svěráka, kterému   neméně dobře sekunduje   Daniela Kolářová. Film o   podzimu Ś]
jaromir.sasinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.11.2007
vratne lahve - dost dobry   cesky film chlapcu Sveraku.   Film me uplne uchvatil.   Doporucuji vsem,co ho jeste   nevideli. Ale asi jich uz moc   neni. Ma velikou popularitu.
Nogard
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Hodně příjemný a pohodový   film. Takový ten typ u   kterého si hodně často   říkáte "Hele -   přesně takhle je to u   nás!" a bavíte se tím   :)
vorenus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.11.2007
Svěrák dokáže ze svých   herců dostat maximum.Ještě   jsem od něj snad neviděl   vyloženě špatný   film.Double tým funguje   skvěle.Do budoucna jen víc   takových snímků.Jako vždy   dokáže pobavit i dojmout.
ChewieDC
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Příšerně patetická hudba   Soukupova (při vzlétání   balonu to bylo skoro na   pěst), jedna příšerná   scéna (ano, padající   cyklista) a absentující   konec s dodatkem, který nám   vlastně říká, že jsme   sledovali zbytečný film a   postavy v něm neprošly   naprosto pražádným   vývojem. Zbytek ale   nadšení. Svěrák dokáže   na svém charismatu utáhnout   NAPROSTO všechno. Myslím,   že kdyby mi táhlo na   šedesátku, odejdu z kina   úplně otřesen, jak moc je   ten film pravdivý.
Duck
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Ne,že bych filmy od   Svěráků musel,ale tenhle   jsem ze zvědavosti shlédl a   byl jsem mile překvapen.Děj   o životě obyčejných lidí   v důchodovém věku a k tomu   Svěrákovský humor to je   opravdu dobrá zábava na   oněch 103 minut.
DeWitte
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Vratte lahve
Po tomhle filmu jsem sel   vratit vsechny flasky od piva   co jsem doma mel....Myslim si   ze se tenhle film panu   Sverakovi povedl...me alespon   oslovil a velmi se mi   libil...Myslim ze by takovych   filmu mohlo byt i vic a byl   bych spokojen :-)
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Skvěle zrežírované,   výborně zahrané ale i když   je to jeden z nejlepších   českých filmů (nejen) roku   čekal jsem více.
kmotr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2007
Vratné lahve.
Skvělá Svěrákovina jejich   humor a nadhled je už   pověstný.Minulý týden jsem   tukal na automat na vratné   lahve a hledal jistli tam   náhodou pan Svěrák není.
Rendys
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.9.2007
Je to film na který se   určitě podívejte není to   žádný velký trhák ,ale za   podívanou určitě stojí   člověk se u toho zasměje i   zamyslí.
qerulant
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.9.2007
Mám strašně rád tvorbu   pana Zdeňka S., mám hodně   rád tvorbu pana Jana S., ale   tohohle filmu jsem se lehce   bál. Žel - z mého pohledu -   docela oprávněně. Nečekal   jsem kdovíjaké zázraky a   nemohu říct, že by to   nebylo hezky natočeno. Jen   jsem, po zkušenostech s   oběma pány, čekal větší   dávku humoru. Párkrát jsem   se pousmál, nic víc. Prostě   jsem docela zklamanej, ale   třeba jsem Vratné lahve   nepochopil a za pár let se   budu bavit přímo   královsky...
Don
Hodnocení:
Přidáno: 24.9.2007
7/10
na české filmy z novodobé   éry se vůbec nekoukám ale   řekl jsem si že Švěrákovi   by mohli i pobavit a že mi to   mohli být přijemný večer   strávený.Musim říct že   až na konec který mi   přišel naprosto zbytečný v   bálonu i delší scéna,ale   Zdeněk zahrál   výborně,příběh se mi   líbil,pro mě určitě dobrý   film
AcidBurn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.9.2007
Vratné lahve jsou komedií o   typickém českém stáří v   režii Svěráků. Bohužel, z   celého tématu šlo vydupat   mnohem víc, jak dokazuje   třeba film Babí léto. Ono   těch témat, která ve filmu   nebyla zmíněna, některé   scény příliš přitažené   za vlasy (hořká komedie má   svá pravidla - viz Babí   léto, Pelíšky nebo   Příběhy obyčejného   šílenství).

Ve filmu je samozřejmě   pár světlých momentů,   kvůli kterým stojí za to   vydržet až do konce (třeba   hláška u žehlení).   Bohužel, výsledek je   rozpačitý - řada scén je   zde evidentně   prvoplánovitých, určených   "méně   intelektuálnímu"   publiku. Hořká komedie   vypadá jinak. Asi nejhorší   jsou však neustálé snové   vize hlavního hrdiny -   fetišismus par excellence.

Film je to   zajímavý, ale nevrátíte se   k němu.
Nalimex
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.9.2007
Pre mňa veľké sklamanie,   už to tu bolo napísané   Sverák má na viac, pani   Kolářová slabá, ani   Sverák st. nebol bohvieako   hviezdny. Proste sklamanie.Ja   so sa oveľa viac zabavil na   ,,Obsluhoval jsem anglického   krále,, malo to aj poučný   záver ale toto...sorry moje   pocity neoklamem, skúsim to   pozrieť po nejakom čase   opäť :/
Pardal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.9.2007
Příjemná Svěrákovina a   jako vždy záruka kvalitní   podívané, oproti   Tmavomodrému světu a Koljovi   je tento film zase hezky   českej a za hranice naší   vlasti se asi nikdy nedostane,   ale to nic nemění na jeho   kvalitní úrovni.
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.8.2007
Velice příjemně natočená   záležitost která   nevybočuje z typických   takzvaných   "Svěrákovských"   filmů. Začátek krapet   pomalejší , postupem času   se ovšem dostává do těch   správných kolejí a divák   se nemá čas nudit ,   atmosféra je příjemná ,   ale místy pesimistická ,   dialogy skvělé , spousta   vtípků a narážek které   fungují , Svěrákovy sny   zpočátku v normálu ,   později mi začaly vadit ,   výborný Jiří Macháček ,   nesmím opomenout také   zdařilý scénář   čerpající z osobní   zkušenosti scénáristy se   stářím a se všemi jeho   klady i zápory , pokud chcete   strávit příjemnou chvilku s   tímto nadprůměrným a   poutavým Českým filmem   nezbývá mi nic jiného než   popřát dobrou zábavu a že   se bavit budete jsem si zcela   jistý :-)
wohon
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.8.2007
Film se mi zas tolik nelíbil,   je to asi pro starší než   sem já (16), ale 7 bodů si   zaslouží za výkon   Svěráka, ten se mi líbil   asi nejvic.
k.m.1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.8.2007
Klasika
Sice jsem od toho filmu čekal   více ale podívat se na to   dalo.Mělo to klasickou   špetku humoru.Ale jináč   pěkně udělané.
StojkovicPavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.8.2007
jo to znám
Kdo nezažil nepochopí celý   film :-)).Je to opravdu velice   dobá režie Svěrákovského   stylu z menzlovským smyslem   humoru.Jen tak dál pane   režisére
Čestmír
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Pro mě osobně jsou Vratné   lahve zklamáním. Čekal jsem   příjemný příběh, ale   dostalo se mi spíš   epizodních útržků.   Myslím, že pan Svěrák   dokáže napsat i lepší   scénáře. Vtipnost filmu je   založena na krátkých   sekvencích   připomínajících scény z   britských sit-comů v   českém provedení a bez   smíchu v pozadí, ale film   jako celek u mě naprosto   propadá. Jednoduchá zábava   a konec.
kaylin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Co dodat? Svěrák je prostě   geniální český   scénárista a jeho syn zase   prvotřídní režisér. Už   dlouho jsem se u žádného   českého filmu nepobavil a   jsem skutečně rád, že se   tato dvojka na scénáři   nakonec dohodla a film   natočila. Neříkám, že je   to nejlepší Svěrákovsý   film, ale rozhodně to není   žádný odpad, což snad ani   od jména Svěrák nemůžeme   čekat.
Strength
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Je to velmi pěkný film,   nejvíc se mi líbí jak   dokázal Zdeněk Svěrák   napsat scénař který byl   smutný, ale i veselý, byl   temný ale i světlý, chtěl   udělat to tak aby se to   líbilo každému tak aby tam   bylo všechno a tento nelehký   úkol se docela povedl,   nečekala jsem, že to bude   dobrý ale film mě mile   překvapil svou velkou   kvalitou, všem to může   doporučit, je to skvělá   smutná komedie.
jedlickaj
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Milý film který vám   určitě zvedne náladu,   rozhodně neurazí ale asi o   něm nebudete měsíc   vykládat kamarádům. Zdeněk   Svěrák je výborný jako   vždy ale hvězdou je určitě   Daniela Kolářová která   hraje naprosto výborně.   Trochu mi vadili Tkalounovi   sny, nějak mi do filmu   nepasovali. Trochu mi to   připomínali Básníky.
zuzcaj
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Vratné láhve aneb..jak se   tomu říká u nás doma   vrtané láhve jsou opravdu   typickým českým kvalitním   filmem. Plný humoru,   životních situací, kterým   se člověka musí smát,   když se mu vybaví, že tohle   už zažil. Film je   nadčasový a každý divák   bez ohledu na věk si v něm   najde to "své".
panKaplan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Na tento film jsem šel s   obavami: jak dopadne příběh   stárnoucího učitele, který   chytá druhou mízu? A   výsledek? Nejen příjemné   překvapení, ale naprosté   nadšení z typického   svěrákovského humoru.   Daniela Kolářová ve své   životní roli. Tenhle film je   po dvou českých   hollywoodských   sentimentalitách konečně   tím, co Svěrák umí   nejlépe - komorním velkým   filmem.
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.5.2007
I přes milé momenty a   zábavné chvilky, i přes   krásně sžíravé   komentáře Tkalounové a   roztomilé pletichaření   Tkalouna se jedná o poměrně   jednotvárný film, kterému   nevím o co jde. Vykresluje   sice přechod do důchodu, kdy   mozek chce, ale tělo   nemůže, s cynickou   lehkostí, ale tepla, na   které jsme ze   svěrákovských filmů   zvyklí zde je po skrovnu.   Nazvala bych tento film filmem   civilním, který prostě   zaznamenává život. Není   vůbec špatný, ale také   není nad průměrem.
zdeluk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.4.2007
Tak Vám nevím...buď jsem   nějaký moc náročný   divgák, nebo jsem na tento   film vyrazil špatně   naladěný...všude totiž   čtu a slyším samou chválu,   přitom mě tento film moc   nenadchl. Při sledování   filmu (na který jsem se   mimochodem celkem i těšil,   protože ty předchozí od   této autorské dvojice mám   rád)mi v mnoha scénách   dopředu naskočilo, co bude   následovat, některé vtípky   se mi zdály moc   podbízivé...mám prostě   rozporuplný pocit...asi bych   měl vyrazit ještě   jednou...hlavně asi i líp   naladěný...
Vanous
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2007
Ac se musim priznat, ze filmy   Sverokovych me moc nelakaji,   uvolil jsem na to jit do kina   a muzu nakonec rict, ze jsem   udelal moc dobre. Film je   naprosto uzasnej, na nic si   nehraje, dej naprosto jasnej,   scenar uzasnej a herecke   predstaveni Z. Sveraka je   proste proste, no proste   famozni.
fsenk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Tento hluboce lidský film   tandemu Svěrák a Svěrák   musí chytit za srdce   každého. Celým filmem se   prolíná nostalgie sklonku   života, křehkost   mezilidských vztahů, na   první pohled neviditelné   pouto dvou lidí, spojených   životem a také jemný,   inteligentní humor Z.   Svěráka. Ústřední dvojice   v podání Z. Svěráka a D.   Kolářové nemá chybu,   myslím, že Kolářová   aspiruje na Českého lva za   hlavní ženský výkon.   Velice mile překvapuje i J.   Macháček, který na 100%   dokazuje, že umí hrát i   civilně a zcela normální   osoby, ne jenom zhulence a   ztroskotance. A samosebou   výkon P. Landovského, byť   toho moc nenamluví, je   ocenění hodný.
Všem   vřele doporučuji!!!
SakoVerife
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Dle meho je to nejlepsi cesky   film za posledni roky.   Naposledy jsem se snad bavil   takovymto zpusobem u Pelisku.
Nikitka
Hodnocení:
Přidáno: 9.4.2007
Že by nejlepší český film   pro rok 2007? Rozhodně   dávám 10b a kdybych si měl   vybrat, zda znovu shlédnout   tento film či   "Obsluhoval jsem   anglického krále" volil   bych Sěrákovi LAHVE.   Určitě potěší celou   rodinu.
TSZ
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Trefa do černého (opět)
Tak musím uznale pokývat   hlavou a v duchu se omluvit   otci i synu   Svěrákovým,které jsem   podezříval že dokumentem   Tatínek se jen velmi   neobratně pokusili o   reklamní kampaň na svůj   chystaný film.Vratné láhve   jsou na české poměry   vynikající,až na pár   chybiček (např.   neuvěřitelně amatérská   figurína Zd.Svěráka při   pádu z kola)se jedná o   skutečně profesionálně   zvládnuté dílo   vyprávějící o   stárnutí,vztazích mužů a   žen,jemně kritizující   dnešní dobu řízenou   počítači a moderními   technologiemi obecně.Zmínil   bych výborný herecký projev   J.Macháčka (role odlišná   od prostoduchých jelimanů z   Ondříčkových filmů mu   sedla),jedinou výtku bych   směřoval k absenci   vážnější dějové   linie,to je však jen čistě   můj osobní   názor.Každopádně tleskám.
janek85
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Tak tenhle dokonalý film   patří podle mě mezi   nejdokonalejší filmy, co kdy   Zdeněk Svěrák vytvořil. Od   tohoto filmu jsem očekával   trochu míň, myslel jsem si,   že tam nebude tolik humoru,   ale spíše víc dramatu, ale   hodně jsem se spletl. Kvalita   tohoto filmu hlavně   poznamenává na oba   Svěráky, protože co Zdeněk   předváděl za úplně   nejlepší výkon z tohoto   filmu, to bylo něco k   podívání. Výkony   ostatních herců byly velice   kvalitní, hlavně Jirka   Macháček, ten zase perlil ty   jeho perfektní hlášky.   Daniela Kolářová, ta to   taky pěkně zahrála.   Atmosféra v kině, ta byla   vynikající, pač zvuk v   kině byl naprosto dokonalý a   ostatní lidi v sále i já se   pořád smáli. Legrační a   humorná jedna scéna za   druhou. Hudba od Soukupa, ta   taky nebyla k zahození.   Veškeré filmy od Svěráků   jsou prostě v české   kinematografii nejlepší, ty   nemají konkurenci. A doufám,   že budou točit nadále, pač   ztráta těchto českých   umělců, geniálních   filmařů by byla natolik   vysoká, protože by už nikdo   nemohl točit tak vynikající   filmy, jako ti dva.98%
jirina
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Po dlouhé době se podařil   dobrý český film,Zdeněk   Svěrák v tomto filmu   exceloval, zase se někomu   podařilo přesně popsat   český lid. neměli byste   tento film vynechat, zábava   je zaručena, jenom se radši   podvejte doma, v kině půlku   vtipných dialogů   neuslyšíte přes výbuchy   smíchu :-)
ondey
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Ani k stáru, ani k stáru, ani k stáááááru....
Film není nejlepším dílem   z továrny Svěrák a syn, ale   rozhodně stojí za to. Je to   odpočinková záležitost.   Hlášky Dany Kolářové mi   zní v hlavě do teď, a když   se objevili závěrečný   titulky, litoval jsem že je   konec.
KatkaDiaz
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Tento film je ukázkový.. V   roli Svěráka asi jednou   dopadneme všichni.. Dílem se   nám snaží říct, že   život není jako nakreslený.
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.4.2007
Příběh o tom, jak těžké   je zastavit ujíždějící   vlak. Naštěstí se nejedná   o žádnou rychlokvašku či   pochybné umění, kterých se   u nás v poslední době   točí kvanta. Tato laskavá,   nahořklá komedie, plná   skvělého humoru a   kvalitních hereckých   výkonů, s Uhlířovou hudbou   a navíc od otce a syna   Svěrákových, dle   očekávání nezklamala.
catamount
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.3.2007
Film se nepochybně zařadí   mezi národní filmové   klenoty. Je to o životě a ze   života, přirozené,   inteligentní dialogy, typicky   českým způsobem velmi   zábavné. Film sice   postrádá postavy s nízkým   obsahem charakteru, postavy ve   filmu jsou lidé s poměrně   vysokou úrovní morálních   hodnot, přesněji i ti,   kteří z obecného pohledu   mít vysokou lidskou hodnotu   nemohou, jsou ukázáni v tom   lepším úhlu pohledu, než   jakým na ně společnost   většinou pohlíží. Takový   svět ve skutečnosti není,   nebo ho alespoň tak neumíme   vnímat. Možná ale právě   ten jiný, pozitivní úhel   pohledu na lidi kolem nás   diváka tak něžně pohladí   po srdci. Je to hezký film o   hezkých věcech a tvůrcům   patří náš dík.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.3.2007
Úsměvný film z pera Zdeňka   Svěráka. Film svým stylem   připomíná děj filmu Co je   vám doktore. Pokud máte   rádi klasický český a   originální humor, určitě   navštivte tento snímek.
Lumpus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2007
Shlédnutí filmu od Jana   Svěráka je pro mě vždy   svátkem, u Vratných lahvích   to platí dvojnásob,jeho   smysl pro detail a opravdovost   zbuzují u mě pocit   dokonalého filmu,který je po   všech stránkách   výjmečný.Jde vidět že na   něm pracovali ti nejlepší   od   kameramanů,zvukařu,architekt   ů,maskéra až po   scénář(mimochodem od   samotného Zdeňka   Svěráka)až po režii.
Pro skvělou kvalitu a   harmonii tohoto filmu mu proto   uděluji 95% a pro mě je to   zcela jistě český film roku   2007!
sissi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.3.2007
další skvělý Svěrákovský film
Na filmu Vratné lahve jsem   byla před pár dny a musím   říct, že byl opravdu   skvělý. Myslím, že se v   něm každý najde. Nějaké   postavy mi připomněli moje   prarodiče, některé mě   samotnou, další mé rodiče.   Je vtipný a místy dojemný.   Určitě se na něj koukněte,   stojí to za to.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih154242minih154242Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (2017) 
Zoufalé ženy dělají zoufalé věci n
minih18847minih18847Silkwoodová (1983) 
Silkwood n
minih112259minih112259Zlodějka knih (2013) 
The Book Thief n
minih14585minih14585O statečném kováři (1983) 
O statečném kováři n
minih147635minih147635Zázračný nos (2016) [TV film] 
Zázračný nos n
minih17154minih17154Prsty (1978) 
Fingers n
minih82882minih82882Prokletí rodu Kennedyů (2010) 
Il n'y a pas de Kennedy heureux n
minih164379minih164379Pan Tomšík (1972) [TV film] 
Pan Tomšík n
minih77992minih77992Privileged (2010) [Video] 
Privileged n
minih5315minih5315Což takhle dát si špenát (1977) 
Což takhle dát si špenát n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dešťová víla (2010)

12:45 - 14:25

98 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzelné momenty přírody

14:20 - 15:10

3 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Jen ho nechte, ať se bojí (197...

12:55 - 14:50

88 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - Noc v muzeu (2006)

13:50 - 16:05

33 minut již uběhlo
102 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190387
Osobností: 697533
Fotografií: 763185
Plakátů: 375851
Obsahů a biografií: 178014

Poslední komentáře

Nemocnice na kraji města po dvac...

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
Kdo viděl, dobře zná a má   rád původní seriál, jeho   precizní provedení,   propracovanost děje i postav   a herecké výkony, ten musel   být, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Gilmore Girls: A Year in the Lif...

Gilmore Girls: A Year in the Life
Zajímavý pohled na postavy   (a herce) po deseti letech.   Někteří se téměř   nezměnili, jiní jo... K   hrdinkám mám rozpolcený   "vztah". Je více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10