Duben
ohodnotit

Volavka 3

Wu jian dao 3

Další název:
Infernal Affairs: End Inferno 3
Žánr:
Země:
Rok:
2003
Délka:
110 minut
„Kruh se uzavírá. Blíží se poslední zúčtování.“

Komentáře k filmu Volavka 3

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.9.2020
Třetí filmový díl vznikl   ve stejném roce jako díl   druhý a doslova má za úkol   jen doplnit dějovou   skládačku. Je dokonce i   předchůdcem a   pokračováním zároveň   předchozích obou dílů,   takže kdo se v tom neztratí,   má skutečně vyhráno.   Časově se dějově skáče   tam i zpět a tak pro diváka   neznajícího předchozí   díly je zcela zbytečné, aby   se na něco takového díval.   Jedna dějová linka se   odehrává šest měsíců   před zabitím Yan,   policejního krtka v triádě   Sama, druhá dějová linka   příběhu se odehrává 10   měsíců po smrti Yan, kdy je   jediná přežívající   postava z prvního filmu,   Ming, dříve Samův krtek v   policejních silách,   vyšetřována kvůli smrti SP   Wong a Yan.Prostě takový   divák nepochopí co, kde a   proč. Tento počin lze plně   považovat za naprosto   zbytečný, neboť vyznívá   dojmem složení děje ze   scén, které se prve do   snímků nevešly nebo byly   prostě vystřiženy. Pravda,   někoho to zajímat může,   proč nakonec ne, ale bez toho   by se skutečně dalo obejít.   Snímek je tedy prequelem a   pokračováním zároveň,   což něco takového nebývá   zrovna obvyklé. Obě dějové   linky spojuje krásná   psycholožka Lee, ale to   přesto nezabraňuje naprosto   matoucímu dějovému   prolínání. A proto nikde   nefunguje dramatizace, ani   emoční sounáležitosti.   Romance kolem psycholožky   jakoby už byla z jiného   filmu. Za pokus to stálo, ale   tvůrčí myšlenka prostě   nevyšla.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.9.2012
Pokud jsem u předchozích   dílů sebevědomě tvrdil,   že až na pár maličkostí   jsem oba filmy pochopil, u   tohoto třetího už to   zdaleka neplatí. Pokud na   pochycení všech detailů v   předchůdcích stačí 2 –   3 zkouknutí (nejlépe za   sebou), obávám se, že zde   by mi nestačilo ani pokusů   dvojnásobek. Dílem za to   může častá   „flashbackovitost“ s   kterou normálně nemám   problém, jenže tady tvůrci   skáčí v dobách jak je   zrovna napadne, žádná   chronologie či alespoň   pochopitelná návaznost tu   přitom není. Dílem za to   můžou podivné sny policisty   Laua, díky nimž jsem se zase   často neorientoval v tom co   je skutečnost a co pouze   představa. A samozřejmě se   objeví několik dalších   asiatů, kteří sice nejsou   tolik tuctoví, přesto mi to   dalo trochu zabrat, než jsem   věděl kdo je kdo. I   když…ani po závěrečných   titulcích nemám moc jasno,   kdo byl špion, kdo ne, kdo je   dobrák, kdo hraje na obě   strany… Netuším   absolutně:-) Konec je navíc   natolik hektický, že mi toho   taky tolik neosvětlil. Faktem   však je, že stojí zato a   onen citát, objevující se   před začátkem každého   dílu dostává konečně   smysl…Nejvíce mě potěšil   návrat Tonyho Leunga, jeho   scény s roztomilou doktorkou   Lee by se výborně vyjímaly   v jakékoliv romantické   komedii. Opravdu jsem se   párkrát upřímně zasmál.   Naopak jsem byl nepříjemně   překvapen nově   přetočenými scénami,   které se vyskytovaly v   prvním díle – když už   měli tvůrci potřebu točit   je znovu, proč nemá Yan   stejnou vizáž jako   předtím?! Vím, že je to   spíše detail, ale vyloženě   to bije do očí. Jinak Leung   samozřejmě opět strčí   všechny ostatní do kapsy.   Přesto jsou Lau, Wong nebo   třeba Chen také výborní. A   samozřejmě opět tak   nezapomenutelná hudba….   Škoda obrovský zmatenosti,   která mi bránila užít si   závěrečné „Inferno“   stejně dobře jako   předchůdce. Každopádně   jako celek je tahle série   výborná, není zde příliš   mnoho věcí, které bych jí   mohl vytknout.
Hugin
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.6.2008
Na Hongkongské poměry,   absencí bojového umění a   velkých akčních scén,   netradičně natočený film z   prostředí mafie a policie, o   to zajímavější. Navíc v   hlavních rolích samý   sympaťáci, Andy Lau, Tony   Leung Chiu-Wai, Eric Tsang.   Ale nedoporučuji se na tuto   poslední část třídílné   série dívat bez důkladné   znalosti dílů předchozích.   Pro nezasvěceného diváka by   film byl jen pouhou   skládankou nesouvisejících   scén odehrávajících se v   různých obdobích celého   příběhu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Skrytá identita (2006)

 Skrytá identita (2006)
Skrytá identita n
The Departed
Žánr: krimi / drama / thriller
Země: Spojené státy americké / Hongkong
Režie: Martin Scorsese

(remake)

Volavka 2 (2003)

 Volavka 2 (2003)
Volavka 2 n
Infernal affairs 2
Žánr: krimi / drama
Země: Hongkong
Režie: Lau Wai-Keung, Alan Mak

(pokračování)

Volavka (2002)

 Volavka (2002)
Volavka n
Infernal Affairs
Žánr: krimi / drama
Země: Hongkong
Režie: Lau Wai-Keung, Alan Mak

(pokračování)

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

01:05 - 01:30

0 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Fantom ze Spandau

00:30 - 01:20

35 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

00:50 - 01:50

15 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:50 - 01:45

15 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10