Duben
ohodnotit

Vlk

Wolf

Žánr:
Rok:
1994
Délka:
125 minut
Premiéra v ČR:
22.9.1994
„Je to člověk? Je to vlk? Je to Jack!!!“

Komentáře k filmu Vlk

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
rimmerova-motorka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2018
Poměrně kvalitní horror,   kde opět famozní Jack   Nicholson ukazuje, že   nepatří do starého železa.   Postupné zbystřování   smyslů, noční štvanice za   krví a souboj ve stájích mi   utkvělo v paměti.   Romantická část celkem   nuda.
roox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.4.2015
Ten film je jednoznačně   špica. Možná proto, že   mám na Nicholsona slabost,   možná proto, že mám rád   strašidelný filmy. Nicholson   je ale úžasnej a zase to   projednou dokázal.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.12.2014
Jack Nicholson se v tomto   mimořádném snímku zhostil   role pomalu se měnícího   člověka ve vlka. Ukazuje   nejen psychickou a   strastiplnou stránku věci,   ale i lidskost a nemilosrdnou   bezmoc. Využil i svoji   typickou démoničnost, což   vyznění příběhu velice   prospělo. Romantická linka,   kde výborně sekunduje   Michelle Pfeiffer, uvolňuje   atmosféru a dodává ději   větší přirozenost. Dlouhá   stopáž z počátku děsí,   ale silný scénář vše   záhy bortí. I ta dramatizace   příběhu je velmi povedená.   Jen speciální efekty ve   finále krapet budí rozpaky.   Při dlouhých skocích je   viditelné použití lan.   Hlavně díky Nicholsonovi se   jedná o výborný filmový   zážitek.
decepticon
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.6.2012
Celkovo dobre spracovane ale   mohlo to byt kludne   kratsie.
Hudba sice   dobra ale ten hlavny motiv sa   opakoval snad az prilis   cassto. Takze iba lahsi   nadpriemer.

+animatronika od Tom   Woodruff Jr.

/16.6.12/ druhy cz dab -   Česká televize 2008
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.2.2012
Romantický horor, to je   žánr! Nejvíc mi v hlavě   utkvělo, jak se mu   zbystřovaly smysly, a pak   dlouhý skok na kohosi někde   ve stájích nebo kde, který   byl samozřejmě trikový, ale   velmi dobře udělaný. Ale   jako celek nic moc, nespasí   to ani sympatická M.   Pfeiffer.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2012
Jeden z mála filmů o   proměně člověka ve vlka,   který se mi zamlouval.   Nicholson má přímo   ztvořenou mimiku na vlka a   tady toho naplno využil.   Scény, kdy se mu jeho smysly   znásobí jsou příjemné a k   zasmání. Zvlášť když   odposlouchává vzdálené   hovory. Stojí za to se na   něj sem tam kouknout.
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.12.2011
Dvě hodiny hutné atmosféry,   v podání dvou hereckých   superstar - to je zkrátka sen   každého filmomaniaka. Tohle   drama vás pohltí, budete   vrnět blahem, napětím   zapomenete i dýchat, ale   pozor, Wolf může mít i   vedlejší účinek a to snahu   vydat se před úplňkem do   lesa, vždyť co kdyby tam ten   chlupáč byl...?
261972
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.8.2011
KRÁSNÝ FILM
Opravdu moc krásný a   povedený film. Nádherný   příběh a skvěle efekty a   napětí. Jeden z mých   nejoblíbenějších filmů o   vlkodlakovi
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.11.2010
Film bude asi patřit ve   filmografii Jacka Nicholsona k   těm průměrným, ale mně se   líbí. Poznávání vlčích   smyslů přichází pozvola a   to je na filmu to nejlepší.   Nebo scéna na hajzlíku, kdy   potřísní J.S. kalhoty.   Bavím se vždycky, i když   dnes už vypouštím z   pozornosti romantické scény.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.11.2010
Vlk
Povedené drama, které   nabídne mimo jiné i řadu   hororových prvků. Děj, kdy   máme možnost pozorovat   proměnu člověka ve vlka byl   určitě zajímavý.   Příjemným spestřením byly   i komické prvky, jimiž je   děj proložen. Jediné, co   bych si představoval o   poznání lepší bylo   napětí. Jinak se mi líbil   docela strhující závěr.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.6.2010
Tenhle film mě nadchl už   když sem byla dítě. Viděla   jsem ho v televizi v době kdy   už jsem měla dávno spát.   Samozřejmě sem se bála ale   bylo to super. A v mnohem   starším věku jsem se na to   koukala a dokázala jsem   ocenit všechno co film   nabízí. Herecké obsazení   Jack Nicholson.....parádička   a nádherná Michelle   Pfeiffer. Film, by měl vidět   každý
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2010
Moc povedení film skvělé je   herecké obsazení ten to film  
je dost dobrý.To   co zde předvádí velký Jack   je bomba i dnes ho rád   zkouknu.
rankinfitch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.1.2010
Díky absolutně   nenahraditelnému a   famóznímu výkonu Jacka   Nicholsona jde o jeden z   nejúžasnějších   hororových thrillerů na   téma přeměna člověka ve   vlka. Pokud někdo tohle   neviděl, přřišel   každopádně o dost. Dal bych   10 bodů, ale maličko mě   neseděl James Spader...když   ale tohle přejdu, tak je to   pořádná paráda!
Charlie35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.12.2009
Film Vlk se sice tváří jako   plnokrevný vlkodlačí   horror, ale dle mého názoru   se jedná o kvalitní snímek,   skrývající v sobě hlubší   poselství a podobenství.   Rozpolcenost hlavní postavy   demonstrovaná proměnou ve   vlkodlaka, rozhodně nutí   inteligentního diváku k   hlubšímu zamyšlení.   Vynikající snímek.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Film s dosť zaujímavým a   nezvyčajným scenárom. Jack   Nicholson tu potvrdil svoje   herecké umenie. Rola v tomto   filme mu skutočné sadla.
suil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.4.2009
Jack Nicholson pro změnu v   roli vlkodlaka. Ze začátku   nemůže pochopit, co se s   ním děje, vidí bez brýlí   a slyší, kde se co šustne.   Nakonec se promění ve vlka   spolu se ženou, do které se   zamiloval.
Kuvik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.4.2009
Film mi ani veľmi nepripadá   ako horor, s výnimkou   niekoľkých scén (napr.   scéna pri zrazení vlka na   začiatku filmu), ale inak   scénar je len priemerný,   avšak súhlasím, že kvalitu   filmu vyzdvihujú výborný   herci v hlavných úlohach,   najmä Jack Nicholson,   ktorému táto rola očividne   sadla.
Amthauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2008
Přiměřeně temný film o   hlubinách lidské duše,   touhách a vášních, o   divokém zvířeti, které se   umí ještě prodrat napovrch.   Jack Nicholson se svým   vlčím úsměvem je zde   skutečně hercem na pravém   místě.
AcidBurn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.4.2008
Filmy s vlkodlaky obvykle   stojí za houby, ale tento   Wolf s Nicholsonem je   poměrně dobrý. První   polovina filmu, kombinující   denní a noční scény, je   opravdu na výši, bohužel   závěr působí   prvoplánovitým dojmem, mohlo   to být daleko   sofistikovanější řešení   a ne jen finálový souboj   dvou vlkodlaků. Triky   působí dost levně, na   druhou stranu je film již 14   let starý a nestaví   atmosféru na trikových   scénách (oproti béčkovým,   céčkovým atd. filmům s   vlkodlaky či upíry, které   nemají vůbec žádný   děj).
Jiná volba:   Underworld, popřípadě anime   Hellsing.
ELEONORA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.4.2008
Tak nám sobotní večer
zpestřili tímto zajímavým   filmem. Nicholson je fakt   skvělý. Film jsem,   pochopitelně, jako všechny   filmy, ve kterých tento   charismatický pán hraje,   viděla hned po jeho   premiéře. Ale zarputilost, s   jakou se bránil svému   děsivému osudu, ta mně   dojímala. Přiznám se, že   část filmu jsem již zcela   zapomněla, tedy tu část,   kdy jeho bývalý kolega též   po kousnutí zmutuje, resp.   zvlčí. Díky panu   Nicholsnovi patří tento film   mezi ty lepší.
Ela
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.4.2008
Abych pravdu řekla,v hororech   se příliš nevyznám,ale   pohled na Jacka Nicholsona (i   když právě jeho herecký   výkon je největším kladem   tohoto filmu)namaskovaného   tak,že vypadá jak nějaký   přeběhlík z Planety opic   běžícího lesem s   bestiálním výrazem v   tváři mě prostě nedokázal   vyděsit.Mnohem   strašidelnější byly   ,,denní" scény,kdy si   Will postupně uvěomuje,co se   vlastně děje a jeho   profesní boj se Stewartem.Co   mě nejvéc zarazilo byl   podivný souboj zlý versus   hodný vlk v závěrečné   fázi...ale,nepili jste dnes   pomerančový džus?Jak to   vím?Cítím to,na míli   daleko.
Soused89
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.4.2008
Nebýt Jacka a Michelle asi by   tento film už dávno ležel   zapadlý v nějakých hodně   hlubokých filmových   šuplících. Zajímavý   námět se nepodařilo   dotáhnout a působí to celé   tak nějak levně. Hodně   nelogická je pak scéna na   policii, kdy se ten údajně   tolik vypočítavý a lstivý   Stewart prozradí jako   naprostý idiot.
ipjp
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.4.2008
Celkem nuda
Na tento film jsem se docela   těšil, ale po shlédnutí   musím konstatovat, že to   byla docela nuda. Mám rád   oba hlavní herecké   představitele, tak jen kvůli   nim jsem film dokoukal do   konce...
legenda
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2006
Skvelé hercké výkony robia z B-čka A-čkový film
Film s priemerným scenárom,   ktorý síce upúta diváka   až do poslednej chvíle, ale   nie su tu žiadne prekvapivé   zvraty, dej je veľmi   jednoduchý, môžte ho   sledovať aj so zatvorenými   očami, no skvelé herecké   výkony Jacka Nicholsona a   Michelle Pfeiffer urobili z   priemeru nadpriemer. Ak by tam   nehrali títo herci, ale menej   známejší, bol by to   B-čkový film.
Film si   odporúčam pozrieť už len   kvôli skvelým hereckým   výkonom a podľa mňa sú tu   aj prvky hororu, no báť sa   asi ani nebudete...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih103210minih103210Duchotřesení (2012) [TV film] 
Haunted High n
minih3935minih3935Bezva finta (1985) 
Hold-up n
minih13238minih13238Muži bez křídel (1946) 
Muži bez křídel n
minih55961minih55961Robin Hood (2010) 
Robin Hood n
minih43406minih43406Sejmi eso (2007) 
Smokin' Aces n
minih7770minih7770Freddyho smrt - poslední noční můra (1991) 
Freddy's Dead: The Final Nightmare n
minih20003minih20003Svéráz národního lovu (1995) 
Osobennosti nacionalnoj ochoty n
minih66700minih66700Máma mezi Marťany (2011) 
Mars Needs Moms! n
minih39000minih39000Bestie (2003) 
Belly of the Beast n
minih15343minih15343Pán šelem (1982) 
Beastmaster n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:30 - 18:00

13 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzlo Velké Británie

17:15 - 18:00

28 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

13 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2003/1) [TV pořad]

16:40 - 17:55

63 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376382
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann