Duben
ohodnotit

Vítězové a poražení

Any Given Sunday

Další název:
Rozhodne sa v nedelu; Gridiron/Monday Night; On Any Given Sunday/Playing Hurt; The League
Žánr:
Rok:
2000
Délka:
151 minut
Premiéra v ČR:
22.6.2000
„Život je kontaktní sport.“

Komentáře k filmu Vítězové a poražení

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.7.2015
Oliver Stone tentokrát   šokoval sportovním snímkem   zabývajícím se veškerým   děním kolem amerického   fotbalu. Jedná se ještě o   sport a nebo se tu jen točí   až neuvěřitelné peníze?   Stone si dal opět záležet   absolutně na všem. Živé   realistické herecké výkony,   výprava, dramatičnost,   živá kamera se sportovním   videoklipovým střihem až po   velice trefný soundtrack.   Hlavní postavou je skvělý   Al Pachino, který to tu vše   táhne. Ostatní nijak   nezahálejí a neméně dobře   ho dotahují. Snímek velice   stylově poodhaluje kejkle v   zákulisí, které   přesouvají tento sport na   zcela jinou úroveň. Čímž   se nakonec také podařilo   vyvolat velice silnou debatu o   současném sportu. I přes   velice dlouhou stopáž, což   je u filmů tohoto druhu   krapet neobvyklé, se jedná o   nejlepší sportovní film,   jaký kdy byl natočen.
roox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.6.2015
To se musí vidět
Oliver Stone umí točit   skvělé filmy, čehoň
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.3.2015
Sportovní filmy mám rád.   Ať už je o jakémkoliv   sportu a má dobře sepsaný   scénář, herecké obsazení   a hlavně režii, tak takové   filmy jsem schopen ohodnotit   velice dobře, poněvadž   natočit takovéto filmy je   velice těžké natočit.   Větězové a poražení   nabízí vše, co by film   nabízet měl - kvalitní   herce, režii, scénář a   zpracování. Místy je děj   trošku předvídatelný a   zhruba od půlky už tušíte,   možná i víte, jak to celé   dopadne, ale stejně tento   film velice chválím. Oliver   Stone opět předvádí, čeho   je v režiserském křesle   schopen, Al Pacino se chce   stále držet na postu   hlavního hrdiny, Cameron mi   zde přišla velice   nesympatická a trošku mi i   vadila a Jamie Foxx skvěle   rozjel svou kariéru.
Naki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Trenér Tony Damato nakonec   vyzrál úplně nad všemi.   Jedna z nejdůležitějších   vlastností trenéra je mít   přehled k poznání talentu a   docílit toho, aby hráč se   svým talentem dobře   naložil. Samozřejmě trenér   hráče nevede... jen mu   ukáže směr a cestu, kterou   by se měl vydat a potom už   je na samotném hráči zda   tou cestou půjde nebo ne.   Sportovní politické drama,   které se opírá jak o   sportovní politiku, tak i o   samotnou hru a životy   vrcholových sportovců. Co   dnes znamená vrcholový sport   zřejmě každý chápe a   buďme rádi a pyšní za tu   hrstku, která se touto cestou   nevydala a neřídí. Nebyl to   jen víkendový sportovní   film, na který jsme zvyklý.   Bylo v tom daleko víc a   Oliver Stone spolu s Al   Pacinem si mohou tedy   vykouřit vítězný doutník.   Výborná hudba.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2012
Lepší film z prostředí   vrcholového sportu jsem snad   neviděl, ta celková šíře   a na druhou stranu hloubka   prokreslení jednotlivých   postav spolu s hvězdným   obsazením z tohoto filmu   činí úchvatný zážitek.   Ještě zmíním skvěle   vybranou hudbu, která   podtrhuje celou atmosféru.
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.1.2012
Bezvadný film ze sportovního   prostředí, amerického   fotbalu. Ani mi nevadí, že   pravidla tohoto sportu   ovládám pouze okrajově,   protože film je nabitý akcí   a dialogy. Stoneovo   vylíčení poměrů v   "zákulisí" sportu   zřejmě nebude daleko od   pravdy. Zřejmě je to všude   stejné. Jedině bych snad   jenom zkrátil závěrečnou   Al Pacinovu řeč, která je   plná frází. Naopak je fajn,   že je snímek obsazen, kromě   hlavních postav, skutečnými   hráči.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.12.2011
Tento sportovní kousek z   prostředí am. fotbalu   patří k mým velmi   oblíbeným. Jak se z   neznámého hráče téměř   přes noc stane velká   hvězda.
Herecké   obsazení přímo luxusní.   Ovšem Al Pacino.....no to je   zbytečný další komentář   - prostě "Pan   Herec".
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.11.2011
Dlouho jsem se bál,se na   tento film podívat.Po těch   všech"krvácích"se   m si říkal-nějakej   Americkej fotbal mně   nezajímá,běž točit   Vietnam nebo další   Zabijáky.Po shlédnutí jsem   byl ohromen!Vím o tomto   sportu kulový ale natočený   to bylo bombasticky(hlavně   samotné zápasy)
Nannar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.8.2009
Po nejaké době sem zhledl   film, který si plně   zaslouží 10 hvězdiček.   Zasloužil by si i víc, kdyby   to šlo. Nemůžu nic   vytýkat. Vzhledem k tomu že   Americký fotbal je u mě co   se týče sportu číslo   Jedna, tak jsem moh jen   slintat blahem nad záběry ze   zápasu Sharks =) Samozřejme   že i mimozápasove   prostředí bylo parádni.   Mohu vřele doporučit.
sluníčko1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.2.2009
Mám rád sportovní filmy a   tento je jeden s těch hodně   dobrých. A Režie: Oliver   Stone to mluví za vše
LenC2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.12.2008
Akcni sportovni podivana od   OLIVERA STONA pokud vam rika   neco Americky Fotbal tak si   tento film nenechejte ujit ve   skvelem obsazeni Al Pacino   jako trener tymu Miami SHARKS   a Cameron Diaz jako nova   majitlka klubu. celych   150minut jde hlavne o to   naucit se vyhravat ale i   prohravat skvele natoceno. jak   rika trener jde o centimetry   urcite doporucuji...
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.7.2008
Když jsem viděl Světla   páteční noci, říkal jsem   si že začínám být   "JEN" fanouškem   amerického fotbalu, ale když   jsem viděl Vítězové a   poražení, být fanoušek mi   nestačilo chci, ten fotbal   hrát, chci ho prožívat,   chci ho vidět, já prostě   chci, chci, chci… Zpočátku   mi, vadily rychlé záběry s   kamerou, protože jsem se   nemohl soustředit na hru tak,   jak ji bych si ji   představoval, no po chvíli   jsem si zvykl…Myslím, že   můžu bez obav tvrdit, že se   jedná o ten nejlepší film z   prostředí fotbalu…Ani   jeden z hlavních hrdinů, ať   už v podání Jamieho Foxxe   nebo Al Pacina rozhodně není   typicky kladnou postavou, oba   mají mouchy oba chybují ale   tak to má přeci   být…Oliver Stone vsadil na   svoje velmi silné zbraně -   silný scénář a výbornou   práci s herci…Obsazení se   jen hemží velkými jmény,   ale přesto film táhne   hlavně dvojice Al Pacino +   Jamie Foxx…Ale abych jen   nechvál docela mě nudili   pasáže kdy se jen mluvilo a   nic nedělo, samozřejmě mi   to u filmů nevadí ale musí   to být vyvážené, tady bych   řekl že akce je o poznání   méně než už zmíněné   klábosení…Ale když   člověk vidí ty zápasy, ty   záběry zblízka jak tam ti   chlapy do sebe jdou hlava ne   hlava, běží mi mráz po   zádech, do toho dokonalá   hudba, divák občas   zapomíná že kouká na film,   ale myslí si že sleduje   skutečný zápas, takže   stačí už jen popcorn a jít   se koukat, tak co si sakra   čtete můj názor, běžte se   koukat!!! :-D
zepo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.6.2008
Má to šmrnc,má to spád,i v   malých rolích velcí   hráči,je to prostě   Stone.Určitě podívat,místy   se člověk nechá   strhnout,jako by byl na   opravdovém zápase.
Bill_Goldberg
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.11.2007
Pro mě osobně nejlepší   sportovně zaměřený snímek   jaký znám . Co každého na   první pohled upoutá je   opravdu hvězdné obsazení v   jehož čele stojí Al Pacino   . Kdo se trochu orientuje v   hierarchii velkých sportovní   klubů musí uznat , že   snímek má dost blízko k   realitě - tak to prostě ve   sportu chodí a kdo není   dobrej , ten je hotovej !   Kromě
trenéra Tonyho   D'Amata se mi líbí výkon   Jamiho Foxxe i když to jeho   rozjasnění mysli nakonec je   až přehnaně americký ...   normálně by to bylo 9 , ale   za účast obra Andrewa   Bryniarskiho dávam 10 - ten   chlap si snad dává k   snídani celou krávu !!!
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Hodně povedený snímek nás   zavádí do prostředí   amerického fotbalu a vyniká,   dokonale zpracovanými   fotbalovými zápasy a   skvělými herci v čele s Al   Pacinem. Škoda dlouhé   stopáže filmu.
Nalimex
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.9.2007
Šport
Neviem si predstaviť o téme   šport-peniaze-uspech a   porážka že by sa dalo   natočiť niečo ešte   lepšie, myslím hlavne   zapojiť herca do vrcholnej   športovej akcie.
Inak   veľmi dobrá ukážka ako to   v profi športe funjuge
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.6.2007
... „ V téhle hře musí   jít o něco víc než jen o   vítězství“. Filmy ze   sportovního prostředí u mě   většinou narážejí na   jeden zásadní problém.   Neznám pravidla. Ale Stone   mě vtáhnul do hry tak, že   jsem na chvíli dokonce   uvěřila, že bych americký   fotbal dokázala sledovat i v   TV. Tým, kterému se nedaří   a samolibý sólista, který   byl ještě včera nula, ale   má nečekaný úspěch,   jenže jeho chování vede ke   konfliktům s trenérem i   spoluhráči. ...„Vedl jsi   mančaft, ale šli za tebou?   Něco ti řeknu. Fotbal tě   naučil frajeřit, kecat   kraviny, rvát se. A co   dál?“ Tvrdá hra, kde je   důležitá spolupráce, ale i   loajalita, kde není místo na   osobní ambice. U Al Pacina   jsem na jeho tradičně   skvělý výkon zvyklá, ale   Cameron Diaz většinou   vnímám jen jako pohledný   doplněk filmu ..... a byla   vynikající.
Mgb
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Oliver Stone ukázal, že   nepatří do starého železa   a předvedl se jako kdyby mu   bylo dvacet. Ale nejen   výborná režie, ale i   skvělé herecké výkony   dělají tento film   vyjímečným. Al Pacino je   opět v nejlepší formě a   Cameron Diaz mu slušně   sekunduje. Příjemným   překvapením byl výkon (do   té doby pro mě neznámého)   Jamie Foxxe. A nesmim   zapomenout na dokonale   vybranou muziku. Kdo neviděl,   neuvěří.
nash
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2005
Nebál bych se tenhle film   označit za jeden z   nejleších akčních filmů.   Fotbalové scény jsou   natočeny opravdu skvěle,   vypadá to jako opravdová   válka. Mistr Stone prostě   válí. A herci? Vyniká   bezchybný Al Pacino, ale i   Diazová si odehrála svoje.   Potěší i mini rolička   samotného režiséra.
artcrime
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.2.2005
4body za to jak si nablil do   prilby

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih29708minih29708Zkratky ke štěstí (2004) 
The Devil and Daniel Webster n
minih183975minih183975Poslední žoldák (2021) 
Le dernier mercenaire n
minih50049minih50049Twilight sága: Zatmění (2010) 
The Twilight Saga: Eclipse n
minih115703minih115703Špiónka (2012) [TV film] 
Die schöne Spionin n
minih46258minih46258Čistá práce (2008) 
The Bank Job n
minih47055minih47055Valkýra (2008) 
Valkyrie n
minih39247minih39247Virus 1.0 (2003) 
One Point O n
minih4258minih4258Bláznivá mise 2 (1983) 
Cuej-ťia pchaj-tang ta-sien šen-tchung n
minih7493minih7493Extrémní předsudek (1987) 
Extreme Prejudice n
minih24673minih24673Slečny přijdou později (1966) 
n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Marie Antoinetta

00:10 - 01:05

8 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

23:40 - 00:30

38 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

23:50 - 00:50

28 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:45 - 00:50

33 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10