Duben
ohodnotit

Vetřelec 3

Alien 3

Další název:
Votrelec 3 / Vetřelec³ / Alien³
Rok:
1992
Délka:
115 minut, 145 min (2003 speciální verze)
Premiéra v ČR:
1.10.1992
„Třetí střetnutí odvážné astronautky Ripleové s děsivými vesmírnými monstry.“

Komentáře k filmu Vetřelec 3

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 55
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2022
Ripleyová potřetí
Povedený závěr příběhu   Ripleyové a jejího   sebeobětování. Produkce   filmu byla sice komplikovaná   ale i tak se obě verze filmu   povedli. Jsou tu dobře   vykreslené charaktery,   tísnivá atmosféra a humor.   Film působí podobně jako   první díl. Sice škoda že   to nebylo tak epické jako   dvojka a postavy z dvojky na   začátku zemřeli. Ale i tak   to je dobrý film. Kritiku si   nezaslouží.
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.5.2020
Poté, co Ripleyová zabije   královnu, je spolu s Newt   vyzvednuta Bishopem a   zachráněna z bortící se   kolonizační stanice na   LV-426, za dramatických   okolností vybojují poslední   boj s vetřelcem a uléhají   Ripley, Newt poručík Hicks a   zbytky androida Bishopa ke   kryospánku. Tím končí   druhý díl a otevírá se   cesta k dílu třetímu.
Jak se ukáže, královna   stihne do mariňácké lodi   naklást zárodky, které   během letu způsobí požár   a zbylí členové posádky   jsou v záchraném modulu   vystřeleni a přistávají na   planetce Fiorina „Fury“   161. Tím začíná třetí   díl vetřelčí ságy, Ten je   díky depresivnímu   prostředí mužské věznice,   která se na Fiorině   nachází, hodně temný.   Nouzové přistání modulu   není hladké, kromě   Ripleyové všichni zahynou a   nepoužitelné zbytky androida   skončí na skládce. A tak se   Ripleyová jako jediná žena   ocitne sama ve společnosti   vězňů. Se záchranným   modulem jsou do kolonie   zavlečeny i dva zárodky   Vetřelce a drama začíná.   Ukáže se, že i Ripleyová   je infikovaná zárodkem   vetřelčí královny a svůj   život končí v tavící   peci.
Třetí díl   není špatný, je značně   ponurý, ale děj je docela   logický a napínavý.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.7.2018
║Rozpočet   $50miliónov║Tržby USA   $55,473,545║Tržby   Celosvetovo $159,773,545║   Režisér David Fincher tiež   čo to vložil zo svojho   vizuálneho a vyprávačského   umenia do tejto temnej série.   Dejovo výborne gradujúce,   neustále napätie, triky   možno trošku kolísavé čo   je škoda, zato to vynahrádza   s pestrou zmeskou väzňov a   ich pohnutkami. Sigourney   Weaver ako vždy v danej   úlohe bravúrna. Ďalší   skvelý prírastok do tejto   série! __/85%/ (kino verzia)   __/90%/ (rozširena verzia)
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.1.2018
Tento film ze série   Vetřelců mně osobně   přišel takový divný a   abych pravdu řekl, nikdy jsem   ho moc nepobral.
Důvodů bude patrně   několik - změna režiséra,   přepisování scénáře při   natáčení, producenti místo   řežiséra při   závěrečném sesříhání   filmu atd.
Výsledek je   takový jaký je. Je to   nejhorší film z celé   série.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.7.2016
Při prvním shlédnutí   Vetřelce v kině jsem byl   napnutej jako kšandy. Tehdy   tenhle typ filmů byla   čerstvá novinka a fakt   neobyčejný nervák.   Vetřelci byli akčnější a   líbili se mi taky. U   Vetřelce 3 jsem se nebál,   akce málo a mizerně   animovaný vetřelec pádící   rychlostí závoďáku po   stropě mě rozesmál. Což u   akčního sci-fi thrilleru asi   nemá být.
roox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.7.2016
Depresivní...
Smrt Newt a Hickse mě dost   zaskočila a hned ze začátku   trochu podráždila. Škoda,   že tvůrci tyhle postavy   takle nelítostně odrovnali.   Ale asi právě tenhle   pesimistický začátek dáva   celému filmu takový   zvláštní nádech, který v   předchozích dílech můžeme   jen těžko hledat. Je tu   několik zajmavých prvků,   např. když vidíme   "očima" vetřelce   jak se pokouší dohnat   jednotlivé vězně, prostě   něco co tu předtím nebylo.   Na filmu je pochopitelně   znát že byl hodně   předěláván, ale s   přihmouřením oka to vůbec   nevadí. Líbí se mi stejně   jako jednička, na dvojku   přece jenom nemá... Pokud se   do tohodle dílu vžijete,   zaručeně si ho užijete!
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.1.2015
Třetí pokračování je   plný podivností a záhad.   Tvůrci vymyslely   ztroskotání záchranného   plavidla na planetě, kde je   mužská věznice. No jo, ale   sem se vůbec nehodí malá   dívenka, kterou Ripleyová v   předchozím snímku   zachránila a která u   diváků vzbudila snad   všechny sympatie. Tvůrci se   tedy rozhodli ji nechat   zemřít. A není nic   jednoduššího, než vložit   do modulu vetřelce, který to   vykoná. Samozřejmě vše ve   spánku. Tak to bylo od   tvůrců podlé. Ripleyová   byla samozřejmě taktéž   napadena a bylo do ní   nakladeno vajíčko. Záhadou   je, proč se brzy nevylíhlo,   jak se to stalo v prvním   filmu. Režii dostal na   starost neznámý David   Fincher a tak byli všichni   zvědavý, jak to celé   dopadne. Vsadil na klipový   styl, což během štvanice na   Vetřelce nevypadá špatně.   Je tu však i mnoho   zdlouhavých dialogových   pasáží, které nudí a   které i svým částečným   romantismem hatí celou   koncepci původního námětu.   Džentlmenská mluva doktora   taky není žádná výhra.   Celkový dojem je tedy velmi   rozpačitý a tak jsem byl   zvědav na prodlouženou   verzi. Už samotný začátek   ukazující záchranu   Ripleyové nabývá dojmu, že   tohle bude jiná káva. A   byla. Spousta dosazených   nových scén všelicos   vysvětlují a filmu   dodávají úplně jiný   rozměr. Už vylíhnutí   Vetřelce z krávy dává   kvůli jeho velikosti větší   logiku, než ze psa z   kinoverze. Další zásadní   změna je ve scéně   sebevraždy Ripleyové. V   kinoverzi se během pádu z   břicha vyklube Vetřelec a   ona ani nemrkne. Že by to   bylo tentokrát bezbolestné?   V prodloužené verzi se   vylíhnutí nekoná a přeci   jen to vypadá daleko   věrohodněji. Více je také   díky přidaným scénám   dramatičtější nahánění   Vetřelce. Zkrátka, takhle to   mělo vypadat už v kinech.   Není divu, že to tam diváky   tentokrát nenadchlo. Tvůrci   se ani nesnažili velmi   vysokou laťku dosáhnout,   natož překonat. Kinoverze je   tedy hrůza, ale ta   prodloužená už rozhodně   stojí za to. Jen škoda těch   nudných míst.
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.12.2014
Alien 3
Jedným slovom Depresia,ktorá   je sem tam sprevádzaná   strachom.Trochu mi vadila   prílišná rozťahanosť   príbehu a tak sa vytvorilo   mnoho nudných pasáží.
Nikii
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.1.2014
Veřelec 3
Pro mě nejdnoznačně   největším zklamáním. Akce   se ztratila někde ve vesmíru   a už to nebylo jako   předchozí díly. Podle mě   je to prostě nudné   pokračování... Fakt je, že   finále bylo dost dobré a   napínavé.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.10.2013
Stará nemoc sérií se opět   projevila - pokračování   slabší než úvodní film u   trojky je to ještě   výraznější. Přesto se na   trojku rád podívám -   pořád je na co se dívat -   třeba Ripleyová (S.Weaver)   nebo samotný vetřelec.   Určitě lepší než filmy,   které si na horory spíše   hrají a těch je bohužel   dost a dost.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.1.2013
Další díl Vetřelce   tentokrát ve věznici.V   tomhle pokračování bude o   hodně víc mrtvol.Opět   podívaná která se na horor   sluší.
marci22
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.11.2012
První díl byl celkově   nejlepší a   nejoriginálnější,dvojka   byla akční a zábavnější   a třetí díl je napínavý a   ponurý.Tentokrát se děj   odehrává ve velké věznici   pro ty nejhorší odsouzence   na pusté planetě.Rippleyová   přežije havárii   záchranného modulu,ale   nebyla jediná kdo   přežil.Zároven s ní se do   věznice dostane i vetřelčí   královna a ta začíná   krvavě likvidovat vězně i   dozorce.Když to shrnu tak   všechny tři díly jsou   dobré a dá se na ně koukat   (4.díl jsem ještě   neviděl).
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.11.2012
Alien 3
Máme tady třetí díl   našeho kamaráda Vetřelce.   Ripleyová se tentokrát   kromě setkání s dávným   přítelem Vetřelcem   setkává s bandou vězňů,   musím říct, že tahle banda   vyvrženců společnosti mi   byla příjemnější než   skupina vojáků v   předchozím díle.
Ripleyová dostala prostor   si trochu zašpásovat s   místním doktorem, a i když   se děj rozjížděl trošku   pomaleji, musím říct, že v   tomhle případě mi to vůbec   nevadilo, oproti předchozímu   dílu. Celou sérií nás   provádí pokaždé jiný   režisér a ani u tohoto dílu   to není ledajaký režisér,   je to režisérské eso David   Fincher.
Co se týče   těch triků tak to bylo   trošku mimo mísu,   běhající vetřelec po   stropě byl evidentní omyl,   ale co se dá dělat, už se   tak stalo. Herecké obsazení   není moc známé, tedy až na   pár výjimek, jinak skupina   vězňů a jejich poznámky,   tak někdy to bylo moc, někdy   jsem se naopak docela dobře   pobavila. Pár ohraných   scének tam nepochybně bylo,   ale to bylo i v druhé   části.
Já tento   třetí díl nebudu nějak   hanět ani příliš chválit,   ale za ztrátu času to   nepovažuji a už vůbec   netvrdím, že je to   nejhorší díl z celé   čtyřdílné série.
Karius
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.7.2012
Ach jo :( Tohle byla prostě   bída s nouzí!Jako mezi   jedničkou a dvojkou byl   rozdíl ve kvalitě takřka   nulovej,ale rozdíl mezi   dvojkou a tímhle,to byl pro   mě rozdíl fatální!!   Poslouchat dvě hodiny   bláboly tupých muklů,pro   mě bylo opravdu utrpení!   Režisérsky to zvládnuté   nebylo a efekty nasvíceného   vetřelce taky žádná   hitparáda.Co herec,tak   tragéd, až na nějakou tu   vyjímku,napětí jsem taky   hledal marně...netřeba se   tady nějak zvlášť   rozepisovat,David Fincher toho   po těhle Vetřelcích   natočil hodně a natočil to   kvalitně,ale tohle   nezvládnul---->60%
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2012
VETŘELEC 3

Rovněž třetí díl   změnil režiséra, který dal   filmu svůj nezaměnitelný   otisk. Teď tu máme ponuré,   bezvýchodné prostředí   věznice v podání Davida   Finchera. Ripleyová   přistává na trestanecké   planetě a sebou si veze   nebezpečný náklad. A   nezvaný host se jako   obyčejně velmi rychle   zabydlí v novém prostředí,   kde má prostřeno k snídani   i k večeři. Depresivní   prostředí umocněné   strachem z nebezpečného   vetřelce je cítit na   každém kroku. A rázná   Ripleyová se musí ujmout   iniciativy, pokud chce opět   vyklouznout ze spárů   vesmírné potvory. Tentokrát   to má o mnoho těžší,   protože ona sama se stala   vetřelcovým hostitelem.   Třetí část už bohužel   není tak úspěšná ani   zajímavá jako předchozí   díly. Jsou tam několikrát   opakované situace, které   známe z předchozích dílů,   tak už mi to přišlo někdy   málo překvapivé a uměle   natahované. Přesto jsou i   zde světlé momenty.   Přestože je film Vetřelec 3   slabší, přesto si myslím,   že i on stojí za   shlédnutí.
kockak1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.1.2012
Pustila jsem si znovu všechny   Vetřelce a musím říct, že   tenhle je asi nejslabší a   zároveň i nejméně   povedený počin mého   milovaného Finchera. Je   pravda, že nejvíc se bojíte   toho, co nevidíte. Od   momentu, kdy jsme vetřelce   viděli, jde to s ním z   kopce. Film se zvrhl v ubohou   vyvražďovačku a děsivá   atmosféra se vytratila.   Jednoduše se nepovedl.   Možná za to může i   mizerný scénář, který se   trapně opakoval. Dalo mi   práci to dokoukat.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2011
Myslím, že debut pana   Finchera a třetí   pokračování známé a   kultovní sci-fi, horor   podívané. Hodně temné,   depresivní a vizuálně   perfektní! Ten strach je   reálný a umístění mezi   vězně dobrý nápad.
Didinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.7.2011
Trojka ve mě zanechala z   celé série Vetřelců   nejhlubší dojem. Možná   proto, že prvně, kdy jsem se   ji pokusila shlédnout to   nedopadlo dobře. Musela jsem   odejít z kina, byla jsem   totiž těhotná a nějak jsem   to nerozdýchala. Od té doby   jsem ji viděla několikrát a   viděla jsem i obě verze. Ta   delší má hodně dalších   podstatných i jiných scén a   přišla mi zajímavější -   temnější a   beznadějnější, prostě   lepší.
AshT
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.1.2011
Hodně slabé pokračování z   předchozího dílu nikdo   nepřežil a jsou ve věznici   kde nejsou zbraně.Výkony   neznámich herců šli ale už   mě to připadá divný.
Rollage
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2010
Debut mistra Davida Finchera
Jak by Alien 3 vypadal, kdyby   studio nechalo Finchera   dokončit tento pozoruhodný   (až často strhávaný) díl   dle jeho představ? Kdyby,   kdyby... Atmosféra tu je   silně klaustrofobní,   žádné střelné zbraně   (celkově prostředí je jak z   hutí 50. let), Sigourney s   více než letním sestřihem   a agilní alien. Takže takhle   v kostce. Cestu zpět k   prvnímu dílu bych tu tak ani   neviděl, naopak rukopis   Finchera (který rozvedl v   dalších svých filmech) je   tu více než zřetelný -   výše zmíněná dusivá   atmosféra, šero, beznaděj.   Nadmíru povedený debut a   zároveň pokračování ságy   alien!
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.4.2010
o šest let později se   ražiserského křesla ujmul   David Finsher, film se mu   nakonec i povedl až na ty né   moc hezké počítačové   triky toho vetřelce, v   několika záběrech sami   uvidíte, že je to   počítačová atrapa a o to   méně se budete bát a z   filmu máte horší pocit. Ale   nápad byl dobrý, příběh,   prostě filmaři vymysleli   novinku do série   "Vetřelec"
MaKy92z
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.2.2010
Po perfektnom prvom diely   nasleduje hlboké sklamanie, z   tohto filmu. Tento diel mi   nejako nezaimponoval. Ale   predsa najhorší bol samotný   koniec, kde dôstojníčka   Ripleyová sa rozhodne   skončiť zo svojím životom.   Asi nik nepočítal, že sa   ešte niekedy budu nakrúcať   ďalšie diely Votrelca. A bez   hlavnej hrdinky to nie je ono.
Warrior7
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.1.2010
Vcelku dobrá podívaná. Ve   filmu je sice několik   logických i faktických   nedostatků a děj taky není   nic moc, ale ono se vlastně   těžko navazuje na filmy   Scotta nebo Camerona. Podle   mě David Fincher odvedl   celkem solidní práci.   Vetřelec 3 tak sice   nedosahuje kvality prvních   dvou dílů, ale určitě se   na něj dá dívat...
Robinson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.12.2009
Opět jiné, zvláštnější,   ale stále dobré   pokračování. Shrnu to   stručně - herci opět fajn,   atmosféra a akce téměř   dokonalá, hudba to pěkně   dokresluje. Ale jeden bod   dolů a facku režisérovi za   nechutně nepovedeného   digitálního vetřelce.
Cash89
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.12.2009
Na rozdíl od prvních dvou   dílů se tento liší už od   začátku snad ve všem   možném, od digitálních   efektů po samotnou postavu   Ripleyové...Efekty byly tak   špatné že samotní   vetřelci už nenaháněli   takový strach jako ti Scotovy   nebo Cameronovy...Opět   vidíme tytéž úzké   potemnělé chodby, tytéž   lekačky, totéž postupné   vyvražďování, které jsme   viděli nejen v jedničce a   částečně i ve dvojce, ale   také v přehršli   béčkových sci-fi hororů,   které se v posledních   dvaceti letech rojí jako   houby po dešti...Snad leda   herci jsou narozdíl od Aliens   opravdu výborní, hlavně   kazatel, doktor a samozřejmě   Sigourney...I když ta její   postava jak jsem už psal na   začátku, se mi zdála víc   užvaněná než bojovná jako   z předešlých děl...Ale   musím přiznat že díky   tomuto filmu máme dalšího   bravůrního režiséra!!!
scorpiontom
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.11.2009
Škoda , že David Fincher   hodně ovlivněn producenty a   studiem nedostal trošku   více prostoru ke svým   typickým režisérským   vychytávkam.
Kuvik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.10.2009
Tretí diel Votrelca je   najnudnejší a najmenej   pútavý zo všetkých   častí. Už samotný námet   je u mňa nelogický, načo   Ripleyová s vypätím   všetkých síl zachráni v   druhom diely malé dievča Nut   a tá potom neprežije   haváriu stroja, rovnako ako   ostatní členovia posádky.   Snáď bola Ripleyová zo   železa, že jej sa nič   nestalo. Nebavila ma ani   pochmúrna atmosféra akejsi   pozostalej väznice. Celkovo   poslabší dej, scénar a aj   réžia najmä oproti prvým   dvom dielom.
Ocean
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.10.2009
Na základe úspechov   predošlých časti bol   natočený tento film, ktorý   zaostal hlboko za svojím   svojí očakávaním, ba   dokonca sa až od samotného   sklamania prepadol. Z celej   serie je najslabšia časť,   ktorá má kopu nedostatkov.   Keď som si tento scifi horor   prvý krát pozrel v kine   myslel som, že pri ňom od   nudy aj zaspím. celý dej sa   odohráva v akejsi   trestaneckej kolónii, kde   vražedne monštrum pomaly   likviduje všetkých, čo sam   tam vôbec nachádzajú. Tiež   neviem prečo koniec tohto   filmu tak hlúpo končí, keď   ešte sa aj mohlo počítať   že hlavná hrdinka Ellen   Ripleová bude ešte   pokračovať v ďalšom dieli,   ale už menej významnou   rolou.
lidri10
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.7.2009
Vetřelec 3
Pouze jeden vetřelec, který   vyhladí veškeré vězně na   opuštěné planetě,lidé   jsou bezmocní! Replayová   opět v akci!
Soused89
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.7.2009
S třetím dílem Vetřelců   přichází zásadní   kvalitativní propad této   série. Na jednu stranu se   není čemu divit, vždyť co   může překonat průnik do   vetřelčího hnízda a souboj   se včelí královnou ze   dvojky, na stranu druhou zas   takovou nudu bych nečekal.   Ripleyová se tentokrát   ocitá jako jediná   přeživší na trestanecké   planetě, oholí si hlavu a   jde lovit vetřelce, který s   ní na planetu připlul ve   vesmírném korábu a nyní   likviduje jednoho vězně za   druhým. Námět by to sám o   sobě zas tak špatný nebyl,   jenže je podán tak nějak   zbrkle, povrchně,   nevzrušivě a polovičatě (i   mě jakožto někoho, kdo   nikdy žádný scénář   nenapsal okamžitě napadly   dvě větve příběhu, které   by mohly Vetřelce 3   patřičně oživit- Newt   přežije a Ripleyová musí   chránit nejen vězně před   vetřelcem, ale i Newt před   vězni vs. ošetřovatel   zemře až mezi   posledními,poté co   společně s Ripleyovou   navážou silné citové   pouto), takže když film   končí a Ripleyová skáče   do jámy s roztavenou ocelí,   divák se rozhodně hrůzou   netřese, nemá se s kým   sžít a Vetřelce 3 chápe   jako promarněnou   příležitost. Škoda,   předchozí dva majstrštyky   si zasloužily důstojnější   pokračování.
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2009
cO DODAT PĚKNÉ ALE ČEKAL   JSEM MNOHEM MNOHEM VÍCE A CO   NAPSAT DÁL KOUKNĚTE SE SAMI   JETO PĚKNÉ A TAK DÁL
McFady
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.5.2009
trojka...
Byl jsem totálně vyjukanej   ze dvojky, a tak jsem se tak   strašně těšil, až si   pustím trojku! Ale copak to   vidím? Řeknu vám, film nic   moc a byl jsem trochu vedle z   toho animovanýho vetřelce,   ten se fakt nepoved, neměli   ho tam takhle dělat. Co se mi   zhnusilo víc než animovanej   vetřelec byla holá hlava   Ellen Ripleyové, na kterou   jsem ze začátku nemoh'   přestat koukat... Byl to fakt   nezvyk... No, ale ti vězni   byli vážně k popukání! xD   Dobrej nápad s novym   Vetřelcem ( Ale nemusel bejt,   sakra v ňákých scénách   udělanej počítačem!! )   Konec mě překvapil a   překvapilo mě i   pokračování, Vzkříšení,   což bylo ještě blbší než   toto!
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.4.2009
Zasa sci-fi thlirer o   votrelcovi.Votrelec si vždy   najde cestu ako   prežit.Nedosahuje kvalit ako   prvý alebo druhý diel ale   tiež bol nečím   zaujímavý.Rypleyová už   potřetí proti slizkému   parchantovi.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.4.2009
Trojka byla dlouho odkládána   a podle toho i dopadla , ale   fandům sci-fi to asi moc   nevadilo sice je na DVD k   vidění delší verze než   kinoverze i tak má tento díl   své zajímavé pohledy do   říše vetřelců. Konec už   vypadal , že vetřelci už   další díl mít nemužou,   ale... scénáristé si   cestičku našli.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.4.2009
V prvom dieli sa dej pomaly   stupňoval, druhý diel bol   asi najlepší a   najsledovanejší, ale ani   tretí diel sa nedal   zahanbiť. Troška zaostal za   svojím očakávaním, ale   celkom ušiel. Dej začal   vrcholiť až polovice filmu,   ale záver bol dosť   zaujímavý, len škoda že to   tak skončilo s hlavnou   hrdinkou týchto filmov.
Amthauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.10.2008
Třetí návrat k vetřelcům,   tentokrát opět větší   sázka na styl a atmosféru,   než akci. A opět to funguje   znamenitě.
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.9.2008
Po vynikající dvojce tu   máme další díl o souboji   Ellen Ripleyové s   mimozemským agresorem.David   Fincher nechal Ripleyovou   ztroskotat na planetě Fiorina   161, blízko vezeňského   komplexu, ve kterém jsou   uvězněni ty největší   šílenci.Veškerou pozornost   na sebe opět strhává   Sigourney Weaver, která se   pro tuhle roli snad narodila a   já si v její roli nedokážu   představit nikoho jiného.Ze   třetího dílu se vytratila   akce, která zdobila dvojku,   ale i tak se jedná o   napínavou a strašidelnou   podívanou nesoucí se v duchu   Vetřelce.
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.7.2008
Komentář se vztahuje ke Specialni edici
Velmi atmosfreicke,   klaustrofobicky uzavrene, ale   bohuzel ponekud nestrhujici.   Ne ze bych se nudil, ale na   prvni dva filmy to fakt nema.
JohnyVo
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.7.2008
Tento snímek bych z celé   série řadil k nejslabšímu,   už muchybí atmosféra,   která je nám podávána v 1   a ve 2, nápad s vězením   sice nedopadl tak špatně   nicméně na předchozí díly   to nemá
mikee
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.7.2008
Nejslabší díl celé   quadriologie , ve kterém se   režisér snaží navázat na   díl úvodní a co si budeme   povídat , prostě se mu to   vymklo kontrole. Snímek není   špatný , atmosféra odlehlé   věznice byla zvolena dobře ,   ale vadí mi zde velká   spousta náboženských   řečí , naprosto nevhodně   zvolená kamera při útocích   vetřelců , velká   předvídatelnost scénáře a   málo rozvinuté vedlejší   postavy. Sigourney Weaver si   zde svou roli splnila opět na   výbornou a film jednoznačně   drží nad vodou. Po dvou   úvodních dílech (hlavně   Cameronovo pokračování je   excelentní) jsem byl zřejmě   asi moc namlsaný a o to je   moje zklamání větší. 67%
Prasoid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.6.2008
Trochu jiný Vetřelec
Návrat k atmosféře prvního   dílu, taktéž k jedinému   vetřelčímu exempláři, ale   tím více nebezpečnému.   Škoda jen, že se tvůrci se   společníky Ripleyové v   modulu vypořádali tak   rychle. Přenáší nás to do   úplně jiné dimenze v rámci   ságy. Na druhou stranu je to   dobře, protože nás tak   nemá co spojovat s akční   porcí dvojky a místo toho   přichází deprese, šeď,   pesimismus. Funguje to, ale je   to trochu někde jinde než   jsme byli zvyklí.
Snape
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Nemam rad zadny dil Vetrelcu a   nejmene tento. Uz zde chybi   aspon napeti z neznameho, jaky   bylo v jednicce a castecne ve   dvojce.
Medousek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.5.2008
Jak jsem psala v   komentářích ostatních   dílů,tak je to prostě   klasika všech klasik a i   když se mi právě tento díl   líbí ze všech   nejmíň(proto o něco   nižší hodnocení),tak to   nic nemění na tom,že mám   všechny díly   "Vetřelců" ráda.
Clockwork
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.1.2008
Podle meho nazoru to Fincher   pojal zcela jinak nez Ridley   Scott a James Cameron v   predchozich 2vou   dilech.Podarilo se mu nastloit   hodne hutnou atmosferu, jak co   se postav tyce tak i   lokaci", vezeni na   planete kde kdysi byla   rafinerie a nyni pouze vezeni   ktere skyta temne   zakouti,sachty,pruduchy,sklepy   a par holohlavich   trestancu,Fincherova   psychologie funguje opravdu   vyborne.
leva2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.1.2008
Tenhle díl Vetřelce má   určitě nejpodivnější   atmosféru. Je to stále   výborné dílo, ale přece   jen ta změna stylu se   projevila spíše negativně.   David Fincher se ukázal jako   dobrý režisér, ale svou   třídu potvrdil až jinými   filmy.
callaghan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.12.2007
Na jednu stranu temný David   Fincher pohřbil vše, co mu   předtím připravili Scott a   Cameron, čímž naprosto   uzemnil i ty největší   fandy. Na druhou stranu   nemůže nikdo trojce upřít   její kvalitu: Je to naprosto   reálný obraz, bez   jakkéhokoli přikrášlení a   nezdolných hrdinů.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.11.2007
Podle mě nejslabší díl z   celé série. Ripleyová se   tentokrát dostává do   vězení plného nadržených   vězňů (kteří neviděli   ženu několik let) a jednoho   "nadrženýho"   vetřelce (který chce   všechny zabít). Fincher sice   filmu dodal svojí typickou   atmosféru a posledních cca   20 minut filmu je fakt   napínavých ale celý to je   takový trochu divný a i ten   vetřelec byl podle mě   přesunut na vedlejší kolej.
grunge1492
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.9.2007
podle mě nejslabší díl   série, ale přesto   vynikající, nemám rád   filmy z vesmírného   prostředí, ale Vetřelec je   prostě klasika!!
jahudka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Charles S. Dutton
Každý vetřelec je jiný a i   proto si těchto filmů   cením. Trojka je veliké   zklidnění pokud jde o   zbraně a akční scény,   oprodi druhému filmu. Ale   pokud jde o napětí, tak si   film udržuje vysoký standard   a díky bratrům vězňům   jsou v tomto filmu nové   zajímavé sociální prvky.   Každopádně je i tento   vetřelec moc zajímavá   honička.
Dudelino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.4.2007
Tak jsem zhlédl režisérský   sestřih (139min) a musím   hvězdičku přidat, určitě   je to nadprůměrný film,   který se tím trochu víc   přiblížil atmosférou ke   skvělé jedničce. Že by   ale, jak tady někdo píše   byl úplně jiný příběh,   to mi až na pár detailů   nepřijde. Tímto mělo být   asi vetřelčí   dobrodružství zakončeno,   možná ale, kdyby nevzniklo   Vzkříšení (které z   dnešního pohledu jako   samostatné sci-fi rozhodně   obstojí), nebyla by pak ani   Amélie z Montmartru...A to by   byla škoda. Takže buďme   rádi za všechny díly
TSZ
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Vetřelecká série je snad   jedinou filmovou sérií,ve   které každý film točila   jiná režisérská osobnost s   naprosto odlišný přístupem   i pohledem na celou věc(mám   namysli pochopitelně první   čtyři filmy,odmítám k nim   řadit Vetřelec vs.Predator   diletanta Andersona-i když to   také nebylo až tak   špatné).Trojku považuji ze   nejlepší (asi jsem sám,já   vím:-)) zejména díky té   depresivní a ponuré   atmosféře,která je celým   filmem protkána.Doporučuji   si půjčit DVD verzi,kde   kromě kinoverze (která,jak   znalci vědí,byla dokončena   bez režiséra-debutující   David Fincher) najdete i   původní,režisérský   sestřih.
Karabekian
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.12.2006
Je zajímavé sledovat, jak si   s každým dílem vyhrál po   svém jiný režisér.   Jednička pod taktovkou   Ridleyho Scotta byla   výborná, dvojka Jamese   Camerona vynikající,   nejlepší ze všech. Třetí   díl režírovaný Davidem   Fincherem přinesl mnohem   odlišnější zpracování.   Námět vypadá dobře -   jediná Ripleyová přežila,   ocitá se na planetě, kde jí   společnost dělají devianti   a samozřejmě Vetřelec.   Postavy jsou bohužel napsány   ploše, scénám chybí   pořádná akce a napětí.   Zvažovala jsem dokonce i   variantu, že dám 2*, ale   dobrý konec filmu mě trochu   usmířil...
Pardal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.6.2006
Asi nejslabší díl celé   ságy, malinko se navrací   ponurá atmosféra z prvního   dílu ale opravdu jenom   zlomkem, navíc ani ten   vetřelec nevypadá jaksi tak   jak by měl, příběh na   hodně místech stagnuje a   začíná bejt nudnej, protě   kdyby tenhle díl neexistoval,   byla by celá Vetřelecká   sága trošku víš na mém   řebříčku.
AcidBurn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.10.2005
Alien byl ve své době něco   originálního. Jeho   pokračování Aliens bylo   stejně tak dobré, jako   první díl, co se týče   atmosféry a originality.   Bohužel, někoho napadlo   natočit Alien 3 a celou   sérii strhnout do hlubin.
Alien3 není totiž nic   jiného než mix obou   předchozích dílů, navíc   mix zatraceně špatný. Celý   film je snadno   předvídatelný a   originální jsou jen   některé nové pokusy jak   zabít vetřelce. Jinými   slovy, pokud přeskočíte   trojku a budete pokračovat   až filmem Alien the   resurrection, uděláte   jedině dobře. Spíš jen pro   milovníky Sigurney Weaver a   oddané fandy série.
Bloody.M
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.3.2005
naprosto vynikající, podle   mě předčí i cameronovsky   okázalé Vetřelce, Fincher   navíc umí vytvořit   jedinečnou temnou a ponurou   atmosféru, v mém   žebříčku stojí hned za   prvním dílem série

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih101730minih101730Za borovicovým hájem (2012) 
The Place Beyond the Pines n
minih163568minih163568Free Solo (2018) 
Free Solo n
minih115366minih115366Země zítřka (2015) [DCP] 
Tomorrowland: A World Beyond n
minih159276minih159276Johnny English znovu zasahuje (2018) 
Johnny English Strikes Again n
minih158284minih158284Tina a Vore (2018) 
Gräns n
minih173281minih173281Noční vidění (1997) 
Night Vision n
minih7770minih7770Freddyho smrt - poslední noční můra (1991) 
Freddy's Dead: The Final Nightmare n
minih48422minih48422Líbáš jako Bůh (2009) 
Líbáš jako Bůh n
minih154071minih154071Bajkeři (2017) 
Bajkeři n
minih9162minih9162Invaze do USA (1985) 
Invasion U.S.A. n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Alien 5 (2019)

 Alien 5 (2019)
Alien 5 n
 
Žánr: horor / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Kanada / Jihoafrická republika
Režie: Neill Blomkamp

(pokračování)

Vetřelec: Covenant (2017)

 Vetřelec: Covenant (2017)
Vetřelec: Covenant n
Alien: Covenant
Žánr: dobrodružný / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké / Velká Británie / Austrálie / Nový Zéland / Kanada
Režie: Ridley Scott

(pokračování)

Vetřelci vs Predátor 2 (2007)

 Vetřelci vs Predátor 2 (2007)
Vetřelci vs Predátor 2 n
AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
Žánr: akční / sci-fi / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Colin Strause, Greg Strause

(pokračování)

Vetřelec vs. Predátor (2004)

 Vetřelec vs. Predátor (2004)
Vetřelec vs. Predátor n
Alien vs. Predator
Žánr: sci-fi / horor
Země: Velká Británie / Česká republika / Kanada / Spolková republika Německo
Režie: Paul W. S. Anderson

(pokračování)

Batman: Dead End (2003)

 Batman: Dead End (2003)
Batman: Dead End n
 
Žánr: akční / krimi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Sandy Collora

(spin-off)

Vetřelec: Vzkříšení (1997)

 Vetřelec: Vzkříšení (1997)
Vetřelec: Vzkříšení n
Alien: Resurrection
Žánr: horor / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Jean-Pierre Jeunet

(pokračování)

Vetřelci (1986)

 Vetřelci (1986)
Vetřelci n
Aliens
Žánr: horor / sci-fi / akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: James Cameron

(pokračování)

Vetřelec (1979)

 Vetřelec (1979)
Vetřelec n
Alien
Žánr: horor / sci-fi / thriller
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Ridley Scott

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10