Duben
ohodnotit

Vesničko má, středisková

Další název:
My Sweet Little Village
Žánr:
Rok:
1985
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
1.8.1986
„Mozaika ze střípků lidských příběhů na námět Zdeňka Svěráka“

Komentáře k filmu Vesničko má, středisková

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 87
Pitryx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.12.2022
Další mistrovský kousek   Jiřího Menzla a jeho týmu.   Asi nelze spočítat hlášky,   které zlidověly a jsou   běžně používány. Panu   Svěrákovi se sem povedlo   nacpat trochu Cimrmanovských   jmen a příjmení, což   ovšem neznalý divák   nepozná. Snímku lze tak   vytknout jen pár naprostých   drobností, takže lze klidně   hodnotit na devadesát pět   procent.
klasifikátor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.12.2019
Tenhle film je prostě   geniální! Sešlo se tu   úplně všechno
od   skvělého scénáře přes   dokonalou režijní práci   Jiřího Menzela až po   úplnou záplavu   vynikajících hereckých   výkonů
naší elity   slovenských hvězd a   především do té doby zcela   neznámého maďarského herce   Jánose Bána (hrál mimo   jiné i po boku Arnolda   Schwarzeneggera ve filmu   "RED HEAT"). Řada   dnes již zlidovělých   hlášek je nejlepším   důkazem naprosto   mimořádného fluida tohoto   filmu. Podle mého mínění   jde o jeden z pěti   nejlepších filmů v historii   naší kinematografie!!!!!
pacoš
Hodnocení:
Přidáno: 7.4.2019
Akorát se divím že tenkrát   prošlo Svěrákovi to Tykáme   si a říkáme si soudruhu.Na   tehdejší dobu to znělo dost   výsměšně.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.9.2018
Kdysi jsem film viděl jako   premiéru v chebském   amfiteátru na hradě.   Náhodou a vůbec se mi   nelíbil. Dokonce jsem prodal   lístky, které jsem měl do   kina už zakoupené. Až po   pár letech jsem ho znova   shlédl v TV a zjistil jsem,   že to je dobrý. Některé   hlášky už i   zlidověly..."Po žních   k Turkovi!"
mrejca
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2018
Boží
V Pelhřimově krematorium   pořád nestojí, ale turisti   se pořád shání. Pan Lír,   který je do něj posílán,   se v Pelhřimově narodil.   Tři Rudolfové Hrušínští   v jednom filmu, to se jen tak   nevidí.
Frolíček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2015
Nastavené zrcadlo vesnickému životu...
Nezapomenutelná a   nezopakovatelná ústřední   dvojice, okolo které se   všechno odehrává, ale pro   mě je hlavní postavou   místní lékař v podání   Rudolfa Hrušínského, který   co slovo, to perla. Včetně   vyšetřování vlastního   syna, kterého přejel   kombajn:-) Doplněno spoustou   dalších postav a   postaviček, které se zapsaly   do povědomí diváků   nesmrtelnými hláškami,   které zlidověly. Herecké   obsazení vyzkoušeno na   Slavnostech sněženek,   dotaženo do detailu a film,   který při repríze nikdy   nevypnu.
Duška
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2015
Klasika
Prostě klasika co nikdy   neomrzí. Příběh z   vesničky v podání   geniálního režiséra a   perfektním výkonem snad   všech herců.
Karmína
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.10.2015
Klasická a oblíbená   komedie. Je určitě dobrá a   lidé ji milují, přesto se   mi zdá, že je jí všude až   moc :-) Některé dialogy jsou   takové, no, trochu trapné,   oblíbené: "Po žních k   Turkovi" mi nepřijde   nijak úsměvné, ale postava   Otíka, jehož mi je vždy   trochu líto, neboť pro   všechny je jen   "momentálně   zavostalej", byla   zahraná fakt výborně, proto   dávám 70 procent a kousek   :-)
ondrink
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.8.2015
nakoniec
dlho som odolaval kym som   hodopozeral a musim uznat ze   tento filmik je ocenovany   uplne pravom, hlášky tam   pasujú ...typická   sverakovina
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.1.2015
Česká klasika plná top   českých herců a filmových   elit k tomu všemu dvojice   Pávek a Otík s hromadou   skvělých hlášek a scén -   to se neokouká
Robokop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.8.2014
To je pro mně nejlepší   film, který jsem viděl. A   viděl jsem spoustu filmů,   ale esence všech je tady.
thejduk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.10.2013
Dvojice Pávek (M.Labuda) a   Otík (J.Bán) zůstanou   nezapomenutelnou dvojicí   filmové historie. Prostě   film, který si svou nominaci   na Oskara zasloužil. To se o   řadě našich filmů říct   nedá. Plno nezapomenutelných   hlášek, - Hrušínský,   Čepek, Šafránková a   další a další. opravdu to   je komedie par excelance.
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2013
Vesnička je jeden z   nejlepších filmů. U něho   se člověk baví od začátku   do konce. Vynikající pan   Labuda!! Já mám nejraději   ty scény, to zátiší nebo   posezení, co sousedí se   hřbitovem, kde se vedou   filozofické řeči. Na tomto   filmu je vidět nebo cítit   barevnost života. Všichni   herci tvoří jeden tým a ta   souhra je vidět na lehkosti a   příjemnosti vtipů.   Necítím žádnou   křeč.Tolik hlášek je   zlidovělých a film se dá   vidět pořád! Každý by ho   měl vidět!!
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.2.2013
Skvělá komedie s Otíkem v   hlavní roli. Jedna z   nejlepších vůbec :-D   Vesničkaje film na který   můžou koukat generace a   pořád je bude bavit
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.3.2012
Raz sa ti to vypomstí
Je celkom zvláštne, že   námet vznikol vlastne   náhodou. Jednoducho len   potrebovali dorovnať   účtovníctvo. Legendárny   snímok, ktorý to dosiahol   až na nomináciu na Oskara. I   keď treba priznať, je to   skôr smutná komédia. O   závozníkovi a jeho pomalšom   pomocníkovi. Samozrejme   najfamóznejšia je postava   flegmatického doktora v   podaní pána Hrušínského.   Mnoho pekných drobných   epizód, nechýbajú kulty ako   pivo zo siedmeho schodu a   nesmrteľné hlášky. A tiež   niektoré famózne opakovačky   ako to tom plote, či nech si   nedáva tie vyhorené sirky   naspäť do krabičky,   pretože raz sa ti to   vypomstí
kovboj365
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2012
Vesničko má   suředisková............   výtečná komedie s moudrou   filosofií dr.Skružného -   nezapomenutelný pan   Hrušinský,vždy když se   objeví něco čemu se říká   komedie, jsem nucen tuto   komedii přirovnat právě k   Vesničce zjišťuji, že   boduje Vesnička. Co je   úsměvnějšího než   kochání právě   zmiňovaného pana   Hrušinského, či   momentálně zaostalý   vesnický kluk Otík či   rostlinář, který strká   použité zápalky   nazpět?Nejsou to ani   snowborďáci kteří myslí   na sex a už vůbec ne oplzlý   gympl, kde to srší jen   vulgarními výrazy kdy   slušný divák je nucen   vypnout televizi,ale je to   právě Vesnička má   hřejivá.Díky vám pane   režisére Menzle.
Lynette
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2012
Humorem nabitá komedie :-D
I když tenhle film dávají   dosti často, skoro pokaždé   nevynechám. Tato komedie jež   je obsazena skvělými herci   se skvělými hereckými   výkony a vtipným scénářem   a dialogy díky panu Zdeňku   Svěrákovi dělá toto dílo   neodolatelným. Režisér   Jiří Menzel vystihl   socialistickou   "nuďárnu" na   vesnici dokonale. Musím   říci, že už kvůli   nostalgii na dřívejší   předrevoluční časy se na   tento film ráda dívám. Zní   to celé jako klišé, ale   nemohu si pomoci, je to jedna   z nejlepších českých   komedií a zaslouží si   známku nejvyšší - 10/10.
jarda53
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2012
Vesnička je klasika, kterou   přivedlo na svět péro   Zdeňka Svěráka a on též   si zahrál roli malíře a   milence. Film mám moc rád,   kdyby některá scéna   chyběla v mozaice, již by to   skřípalo.Všechno je na   svém místě jak má být.
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.12.2011
Co napsat o notoricky známé   a hláškami prosycené   komedii? Měl jsem období kdy   jsem jí byl přejeden, ale   své nesporné kvality má   dodnes a pochybuji, že něco   podobného u nás vznikne.   Vesnička je jen jedna:-)
Kaaza
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.10.2011
Česká klasika, kdo dnes   nezná Vesničko má,   středisková... Komedie dost   dobrá, nahrané suprově,   keci jsou dobré a nevim co   dodat dál abych dosáhl   limitu 100 písmen :D, velmi   dobrá komedie.. 8*
SvoKar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.4.2011
Jímavý příběh   "momentálně"   zaostalého závozníka,   který se bojí přejít k   jinému řidiči, s prvky   komedie; nebo komedie s prvky   "dojetí"? Několik   prolínajících se   příběhů jedné malé   vesničky a jejího JZD v na   Oscara nominovaném snímku.
catyinka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.2.2011
Jen proto, že je to   "česká klasika"   tomu nebudu dávat 10   hvězdiček. Koukat se na to   dá a člověk se i zasměje   7/10
kockak1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.1.2011
Nejsem příznivcem českých   filmů. Nemám ráda   zesměšňování a podívanou   založenou na lidských   slabostech. Tenhle film jsem   viděla jednou a myslím, že   to stačí. Je to typické pro   český film i pro českou   povahu: šklebit se   nedokonalosti pod záminkou   ukázat českou vesnici.   Takže u mě bohužel.
Jarda.ftr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2011
Špičková klasika
Další skvělý Menzelův   film patřící ke špičce   v naší kinematografii.   Perfektně tu zachytil prostý   život na vesnici se svými   starostmi a radostmi,   svéráznými postavičkami,   prošpikovaný spoustou   hlášek, které budeme   slýchat určitě ještě   dlouho, protože tato   komedie prostě nezestárne.   Zachytit takto lehce a s   humorem skutečný život, se   filmaři často ani   nepokouší pro velkou   náročnost. O to víc film   získává a pokud někomu   dělá problém pochopit o   čem film je, neměl by ho   vůbec komentovat a čas   raději věnovat něčemu   užitečnému.
Tak že   " nelejte to pivo z   okna chlapi" a radši   se dobře bavte.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.1.2011
hanba!
další typická ukázka toho,   co se Česku líbí - smát se   cizímu neštěstí,   opožděnému   "Otíkovi". Takové   filmy se nemají vůbec   tvořit, je to národní   ostuda. Mohli bychom začít   vytvářet něco smyslupného,   jako to umí jiné státy a ne   pouze co film, to narkoman,   opilec, handicapovaný   chudák, bezdomovec a já   nevím co všechno. A na tom,   výjma některých dobrých   historických filmů, stojí   naše kinematografie...
JohnCoestler09
Hodnocení:
Přidáno: 30.12.2010
KLASIKA
..............................   ..............................   ..............................   ..............................   ..................10 Z 10   ..............................   ......
DejnaDee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.11.2010
Česká klasika...
Naprosto jasná česká   klasika s nápaditým a   typicky českým humorem a   podmanivým pohledem na   českou krajinu, které ve   filmu vytváří velice   příjemnou atmosféru.   Právem patří do Zlatého   fondu české kinematografie
omikron
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2010
deset hvězdiček je málo
Přesto, že tuhle veselou   komedii dává některá z   televití prakticky každý   rok, stejně jsem si ji koupil   a spolu s trilogiï Slunce   seno, Smojljakovinami a se S   tebou mě baví svět ji   sjíždím několikrát do   roka.

Jde   totiž o pravý typicky   český humor, který jinde ve   světe neumějí. Bez   superhrdinů, počítačových   triků. Obyčejní lidé se   svými radostmi a starostmi,   to jsou hrdinové, které nám   závidí i americká   kinematografie. Dokládá to i   nominace na filmového Oskara   a hlavní ceny v Montrealu a v   Paříži.
Prostě   film, u kterého se baví   drtivá většina. Kdy   konečně přestaneme   kopírovat Hollywood a začnou   se tu zas točit takové   pohodové filmy?!

Jo a hlavně nestrkejte   použité sirky zpět do   krabičky. To jednou   poznáte...
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.9.2010
Obyčejná česká vesnička a   v ní rázovité figurky –   „momentálně“ zaostalý   Otík Rákosník, jeho kolega   řidič Pávek, doktor co se   rád kochá krásami čeké   přírody, žárlivý Turek a   jeho záletná manželka,   mladá paní učitelka nebo   nezničitelnej   Drápalík…
Tenhle   film jsem si zopakoval už   mnohokrát a je to jasný –   on nestárne. Stejně jako   jsem se u něj bavil poprvé,   bavil jsem se i v   současnosti. Jeden z mých   nejmilejších českých   filmů a přestože je to   hlavně výborná komedie, tak   díky dějové lince Otíka,   okolo nějž se to vlastně   celý točí je to mnohem   zajímavější než   obyčejná, byť skvělá   oddechovka. V tomhle filmu se   navíc sešla skutečná   herecká smetánka, jak je   ostatně Menzelovým dobrým   zvykem a i v té nejmenší   roli se objevuje někdo   notoricky známý – ať je   to „Štefan“ Júliuse   Satinského, Drápalík   Rudolfa Hrušínského   mladšího, umělec Zdeněk   Svěrák nebo třeba velkej   šéf Dřevoplechu Josef Somr.   Na Menzlových filmech   ovšem nejvíce miluju to   prostředí, kde se   odehrávaji – vesnička, kde   se všichni znaji, všichni   spolu relativně dobře   vycházeji. O každý   prkotině hned ví celá obec   a okolo je naše nádherná   krajina, jak si velmi dobře   povšimnul Rudolf   Hrušínský. Jo, i do   dnešní doby nám něco z tý   nádhery zbylo…
aurora45
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.5.2010
Biják, který mě stále   oslovuje. Když je mi trochu   ouvej, pouštím si stokrát   ohranou kazetu a zase mě   příběh vtahuje do děje a   já ty trable odsouvám do   podvědomí. Výborný   scénář, skvělá režie,   špičkové herecké výkony.   A snad každý se kochá.....
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.5.2010
Máme to doma na DVD a stejně   na to vždycky čučíme,   když to dávají v TV.   Prostě, paráda... Hlášky   už známe nazpaměť, ale   stejně nás to baví.
ondrech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.4.2010
Česká klasika s velmi   povedeným příběhem a   charakterními postavami.   Mnohé z hlášek zlidověly.   Určitě film, co musíte   vidět!
Jerry53
Hodnocení:
Přidáno: 29.3.2010
Super zábava
Přidávám se do řady velmi   pozitivního ohlasu na tento   film.Je to skutečně česká   klasika,která dokáže   pohladit na duši i po mnoha   létech.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2010
skvělý český film,   chvílemi smutný, ale   chvílemi bych se u něj   potrhala smíchy... a i   herecké obsazení bylo   skvělé!! :-)
MaKy92z
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2010
STARÁ DOBRÁ KLASIKA... Tento   film sa zaraduje medzi   najlepšie a   najpopulárnejšie komédie,   ktoré sme mali možnosť   sledovať za bývalého   režimu. Pamätajú si ju aj   starší, ale tak isto ju   veľmi radi sledujú aj tie   vekovo mladšie generácie.   Hlavným hrdinom tohto filmu   je mentálne zaostalý   závozník Otík, ktorého   postavu stvárnil János Bán.   V rodnej dedinke neďaleko   Prahy žije sám a opustený,   bez svojich rodičov. Žije   pod dohľadom svojej tety.   Každý s každým sa tu   pozná, nič sa tu neutají,   všetci robia na družstve, to   všetko platí o tejto   dedinke, kde si spoločné   nažívajú jej obyvatelia.   Obsah filmu je pomerné dosť   pestrý. Celý dej je navyše   zábavný a vtipný. Jirimu   Menzelovi sa nakrútenie tejto   komédie celkom vydarilo.   Taktiež isto bol zvolený   veľmi dobrý výber hercov k   určeným rolám.
Frenky11
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Česká klasika jednoznačně   10 hvězd si tahle skvělá   komedie zasluhuje. Nic vic   dodavat, určitě tohle už   každy par krat videl ja   osobne 5x a da se na to koukat   pořád.
fadomo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2010
Deset hvězdiček za tento   film je opravdu málo. Co   dodat-klasika. Dialogy z   "Vesničky" zná   téměř každý nazpamět'.   Pro mě č.1 coby kandidát na   nejlepší komedii století.   Ač jsem jej viděl   mnohokrát, určitě to nebylo   naposledy...
K.I.T.T
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2010
Jiné hodnocení než deset   tady nejde. Klasika české   kinematografie. Marián Labuda   jako obyčejný řidič Pávek   je skvělý! János Bán též   perfektní výkon, ostatně   jako většina herců v tomto   filmu.
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.12.2009
Neprosto fenomenální   poetická komedie Zdeňka   Svěráka v režii Jiřího   Menzela je opravdovým   filmovým skvostem, který   pobaví i potěší kdykoliv   si to člověk pustí. A to   už to každej viděl   milionkrát, je to fuk,   prostě tohle JE PECKA!
Majdulka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.10.2009
Když mám den dlbec, vždy   mě poství na nohy. Je to   perfektní film s   mimořádným obsazení i   výkony. Je to klasika, která   nezklame.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2009
Psát tady snad ještě něco   o obsahu filmu je jistě   blbost.
Osobně si   myslím, že tento film   právem patří mezi klenoty   české kinematografie.

P.S.: Socha   Drápalíka - výborná.
green-tea
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.9.2009
Slavná česká komedie,kde v   rolích ústřední dvojky   chlapů excelují dva cizinci   - Slovák a Maďar. Jedním   slovem - BOMBA film!!! :-))
rea67
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2009
Citlivo spracovaná komédia o   obyčajný ľuďoch z   obyčajnej vesničky, dokonale   prepracované charaktery   jednotlivých postáv aj   postavičiek a pri scéne   "akorát tady máme   slintafku" padám vždy   do kolien.Niet jednej jedinej   veci, čo by som mohla tomuto   filmu vytknúť!
lidri10
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.7.2009
Vesničko má, středisková
Nádherný český příběh,   který pojednává   převážně o lidských   vztazích a nedorozumnění!   Oťík je závozník, který   miluje svoji práci a   vesničku ve které žije!   Jeho život čeká velká   změna, otázkou je jak se   zachová pan Pávek! Krásnej   film
martas_v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2009
Pane doktore, vy jste se zase   kochal, nebo Jaromíre,   neděláš dobře a další   skvělé hlášky, které jsou   dnes již skoro lidové.   Skvost české filmové   tvorby.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.7.2009
Československo v 80 letech a   spojení Menzel a špičkové   herecké obsazení z toho   dělaj jednu z nej komedijí   herecké koncerty v podání   pan Hrušínský,Labuda a bán   nemají chybu
arciking
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.6.2009
Nejlepší český film. Má v   sobě úplně všechno.   Nenacházím jedinou   chybu......to se nedá popsat,   to se musí vidět:-D
pataamat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2009
toto je klasa ,ktorá si   nomináciu na Oscara za   zahráničný film zaslúžila   aj premeniť .Nezabudnutelný   siedmy schod s pivom ,každý   moment s dvojicou Bán a   Labuda .A nemôžem zabudnuť   na Hrušinského búračky so   starým aj novým autom
dobes.pavel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.2.2009
Vesničko má středisková
Klasická česká komedie z   lidového prostředí. Je tu   tolik srandovních scének a   nezapomenutelných hlášek,   které se už dostaly do   běžné řeči. Herecké   výkony jsou vkustku   vynikající, rovněž   obsazení maďarského herce   je příjemným spestřením.   Vesnické obyvatelstvo čítá   velké množství zajímavých   postav, povah a charakterů.   Asi nejlepší je postava   doktora Skružného, který   rázně zachází se svými   pacienty a pořád se mu   nedaří zkrotit svou   Škodovku. Film působí   přirozeně, líčí vesnické   příhody se vším všudy, a   proto je mi hodně blízký.
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Výborný film, výborný   výkon, výborné herecké   obsadenie.
Komédia   pri, ktorej sa každý divák   pobaví a zasmeje.
Škoda, že sa už také   komédie nevedia natočiť.
Divák ju môže   sledovať, aj niekoľko krát   do mesiaca a vôbec ho   neprejde chuť pozrieť si   stále tento výborný film z   80 rokoch.
Nasudr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2008
Klasická kvalitná česká   komédia, ktorá nemôže   dostať iné hodnotenie ako   10. Výborné obsadenie,   výborné herecké výkony a   samozrejme veľmi dobre   pripravený scenár. Keď sa   chcete dobre pobaviť a   oddýchnuť si, tento film   Vám to zabezpečí.
moudrc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.11.2008
Nezapomenutelná česká   komedie plná dodnes známých   scén, například nabourání   zdi a plotu. Komedie o   typických českých   vesničanech.
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.9.2008
Na tento film se prostě   nezapomíná!Otík je   unikát,ač téměř němá   postava.Stejně vynikající   Marián Labuda "Po   žních pujdeš k   Turkovi" nebo kochající   se pan doktor Rudolf   Hrušínský.A také pro mě   nejkultovnější scéna   "Zajeď si do   Pelhřimova,prohlídni si   krematorium,ať víš do čeho   jdeš."
davidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.9.2008
"Zase jste se   kochal?" Asi   nejznámější hláška z   tohoto filmu. Perfektní   herecké výkony a skvělej   scénář. Top česká   komedie.
mikee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.9.2008
Skvělá česká klasika ,   která nikdy nezestárne a   navždy zůstane uchována v   mém filmovém srdci. Film:   97%
Papaja73
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.8.2008
Češi komedie prostě umí a   tento film to jen   potvrzuje.Příběhy obyvatel   jedné vesničky kdesi v   Čechách pobaví i pohladí   po duši.Skvělé herecké   výkony celé řady předních   českých i slovenských   herců,humor a   člověčenství dělá z   tohoto snímku jeden z   nejlepších českých   filmů.A navíc kdoví,možná   se každý v tomto snímku   trochu pozná:)
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.7.2008
Klasika mezi komediemi.
Ano, tak by se film Vesničko   má, středisková také dal   označit. Svým způsobem mne   baví ještě víc, nežli   trilogie Slunce, seno...Má   určitou originalitu a humor,   co se neomrzí. Vždy mne   fascinoval herec János Bán v   roli Otíka. Není snadné   zahrát roli člověka, který   se snad maličko odlišuje od   ostatních, čehož někteří   jedinci dokáží hodně   mazaným způsobem využít ve   svůj prospěch. Ale Otík je   plnohodnotný člověk jako   druzí, má ovšem svůj   svět, ale proč mu ho   neponechat? Proč ho vytrhovat   od milovaných holubů a   vesnického kina a vpustit ho   do prostředí velkoměsta,   kde nikdy nemůže být   šťastný? I když jde o   velmi veselou komedii,   určitá myšlenka a   poselství, abychom se k   lidem, jako je Otík, chovali   naprosto rovnocenným   způsobem a nevyužívali je k   nekalým plánům, ta tady   určitě je. V tom spočívá   i lidská stránka tohoto   báječného filmu. Nemám, co   vytknout, spíš jen   vyzdvihuji kromě skvělého   Jánose Bána také výkon   pana Labudy či neherečky   (ale ona byla lepší než   profík!) paní Ježkové. K   výkonu naprosto úžasného   pana Hrušínského v roli   doktora pohodáře není co   dodat. To prostě nemá chybu!
sarf
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.7.2008
To neděláš dobře Jaromíre s tou sirkou!
Film, který svým způsobem   ilustruje dobu druhé poloviny   80.let, kdy bolševik začal   trochu senilnět a kornatět,   ale ještě měl sílu kousat   - a posuzovat, lustrovat,   zakazovat. Svěrák s Menzelem   evidentně nezkušeli, kam až   se dá zajít /tak jako třeba   Svěrák se Smoljakem v   Nejisté sezoně/ , a skrytá   společenská kritika nebyla   určitě v prvním plánu.   Vznikla ale roztomilá letní   komedie, která překonala už   víc než dvacet let, a taky   zim. A stala se zřejmě   napořád národní klasikou.
ajaajena
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2008
Tak tohle je můj první film   na kterém jsem byla v kině.   Bylo mi čerstvých šest let   a dodneška si pamatuji ten   řev smíchu, když se na nás   poprvé Otík zasmál. Je to   už hezká řádka let a tento   film je stále v kurzu.   Zkrátka, v jednoduchosti je   krása a o této komedii to   platí dvojnásob.
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.6.2008
Pane doktore, vy jste se zase   kochal? Kochal, kochal.   Hláška, na kterou nelze   zapomenout. Nebo " Ke   mě? Nikdy, leda by začaly   kvést hrábě." "   Tak se podívej, jestli už   nemají pupeny!"
Technotronic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.5.2008
Úsmevný film Jiřího Menzla   rozpráva nie jeden, ale hneď   niekoľko príbehov.   Ústredným dejovým motívom   je konflikt medzi otcovským   rozvážnym šoférom   družstevného nákladiaka   Pávkom a jeho mladým   mentálne zaostalým   závozníkom Otíkom. Nemej   dôležité sú však aj   ďalšie dejové prvky,   vykresľujúce strediskovú   obec a jej obyvateľov s   humorným nahľadom a pritom s   mimoriadnou plastickosťou a   autenticitou. Snímka je   naplnená typickým   "svěrákovským"   inteligentným humorom,   niekedy trochu drsnejším,   avšak nikdy nie vulgárnym,   umocneným Menzlovým zmyslom   pre "poéziu a   prózu" každodenného   života.
Devilian
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.4.2008
Vždycky, když vidím tenhle   film, tak se mi na tváři   vykouzlí úsměv. I když   prostý film z jedné české   vesničky, o jednom   momentálně zaostalém   chlápkovi, tak přece je to   jeden z nej filmů, u kterých   se můžete příjemně   pobavit.
Zdenek72
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2008
Výborná komedie se skvělým   hereckým obsazením a   hláškami. Inteligentní,   lidský humor, jako ve   skutečném životě..více   takových...
Peto508
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2008
pre mna to je film ktorý   môže konkurovať takým ako   je trilogia slunce,seno či   dedictví.Je to občas   nudné,ale za to je to velmy   dobrý film ktorý vás   rozosmeje,hlavne postava   Otíka.
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2008
Pro mě jedna z mála komedií   které mohou které mohou   konkurovat Dědictví s Bolkem   Polívkou, zde jsou taky   nesmrtelné scény a hlášky   a rád se na to vždycky   podívám. Skvělé herecké   obsazení, všem doporučuju   jestli ještě vůbec je komu.
herzyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2008
dalsi film ,ktery se musi   videt!!!Vysilala ho i madarska   televize a i v madarstine to   bylo k popukani
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.12.2007
Typicky   Sverokovsko-Menzelovsky   film.Vsechny role jsou   obsazeny dobre, ale nejlepsi   je stejne Hrusinsky jako   kochajici se doktor.
igorko61
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2007
Otik je super aj ostatne   filmove postavy, pan Hrusinsky   hram vyborneho kludasa opakom   ale s dobrym srdcom ja pan   Labuda no proste bomba
Jarousek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Prostě klasika a herecký   koncert všech aktérů.
takovouhle komedii už asi   nikdo nikdy nenatočí.
SUPER!!!
Leonid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.10.2007
Mona Lisa je jen jedna,   Sixtinská kaple je taky jenom   jedna a ta naše venička   krásná středisková je   prostě nejlepší jako to   pivo ze sedmého schodu.
Ivett
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.9.2007
Tohle už je prostě klasika.   Myslím, že tenhle film   viděl každý filmový fanda   víc než jen jednou. Menzel   nám ukazuje, že není   zapotřebí nadupaných   efektů a blonďatých   krasavic pro velmi úspešný   film. I v malé vesničce se   dají najít opravdu silné   příběhy.
phorsky1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2007
humor svěráka mám jako   velká část čechů rád,ale   tento film mi na poprvé   nějak nesedl,nebude to asi   chyba filmu ale nějak jsem na   to neměl náladu,viděl jsem   ho vícekrát a pokaždé se   mi líbil víc a víc,hraje v   něm velká plejáda sqjelejch   herců,mezi mini vyniká   postava otíka
Kozelíno
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.8.2007
Typická československá   komedie... Otík je ale   nejlepší :-D
argenson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.7.2007
Je zvláštní, jak geniální   věci vznikají víceméně   náhodou... Scénář k   Vesničce napsal Zdeněk   Svěrák v podstatě z   donucení. Když totiž v roce   1976 napsal scénář k filmu   Na samotě u lesa, dostal za   něj omylem zaplaceno   dvakrát, na což se přišlo   až po několika letech a   dostal na vybranou - buď   vrátit neprávem vyplacený   honorář nebo napsat další   scénář. Tak napsal. A ona z   toho taková perla. Hlášky   typu: "Chlapi, nelejte to   pivo z voken, podivejte se,   jak vypadám... no řekni,   předsedo!" jsou prostě   nesmrtelné.
dews
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Co k tomu říct?   Mezinárodně obsazený hezký   český film :-)Snad jen, že   víc hlášek se snad najde v   Pelíškách a to ještě   kdoví jestli... Prostě   kochejte se, bavte se a   kdybyste náhodou jeli do   Pelhřimova, prohlídněte si   krematorium, ať víte, do   čeho jdete. Další!!!
panKaplan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Jeden z mých nejmilejších   filmů předlistopadové doby.   Humorný, citlivý, něžný i   parodující a přesto ne   prost silného náboje. Je   upřímný - život na vesnici   ani v nejmenším   neidealizuje, ale ani   nekarikuje jako Troška ve   svém Slunci a senu. To, že   tenhle film nedostal Oskara je   podle mého velký omyl   americké filmové akademie a   jejich obrovská ostuda.
chipushit
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.6.2007
Komedie, které se dnes snad   už netočí. Vtipné   hlášky, dobří herci.   Reakce mocných - film   nezobrazuje socialistického   člověka - dělá si legraci   z duševně postižených. To   máme z Babičky vystřihnout   Viktorku a Pepka Vyskoč ze   Švejka? Tito lidé patřili k   životu na vesnici.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.5.2007
Psát něco o téhle klasice   české kinematografie, to je   jako nosit dříví do lesa.   Tenhle film snad už viděl   každý. Cože? Že Vy jste ho   ještě neviděli? No tak to   koukejte honem napravit,   protože s tímhle filmem   zažijete velmi příjemnou a   pohodovou zábavu.
Niky.Souky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Nemůžu za to, že se mi   Svěrákovi filmy zbožňuju.   A tenhle mě dokázal hodně   vzít za srdíčko. Všichni   říkají, že je to spíš   komedie, ale mě ten film   přijde spíš smutnej. Herec,   kterej hrál Ota to zahrál,   tak že bych se mu poklonila   na místě! Lidi z vesničky,   jak všední a přitom   kouzelní.
Berny.GB
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.4.2007
"Chlapi nelejte to pivo z   oken". Nejlepší film   natočený za dob komunismu,   ale možná i nejlepší film   všech dob. Hlášky které   zlidověli ( po žních k   Turkovi-má   nejoblíbenější) , známe   často přirovnáváme k   postavám a dokonalý   příběh a ještě lepší   herecké obsazení.
KatkaDiaz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Typickej českej film, dobrá   sranda, sposta dobrých   herců, super skvělých   hlášek..
dimiden
Hodnocení:
Přidáno: 5.6.2006
krutá doba - něžný kýč
Rok 1985 - 6... bylo mi něco   kolem 30ti. Mnoho umělců   nemohlo pracovat, mnoho   muzikantů nemohlo pracovat a   když tak cenzor (byť   oficielně neexistoval)   schvaloval texty divadelní,   písničkové a filmové. Byla   to krutá vrcholně   normalizační kafkovská doba   ve které se lámaly   charaktery...kdo chtěl   pracovat musel   "spolupracovat" s   režimem. Film Vesnička má   středisková ač se nám zdá   něžný a milý je nepoctivý   a falešný - je to kýč a   možná sci-fi o   neexistující   společnosti...Tak
petrusmev
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.6.2006
Nemůžu si pomoct, ale něco   mi na tom filmu vadí. Přitom   je vtipný, dojemný, a velmi   lidský.
Bouvard
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.3.2006
...a tak jsem večeřel a   vůbec neviděl na televizi a   jen jsem poslouchal a zjistil,   že ty dialogy znám zpaměti.   Scenář tohoto filmu se mi   zařezal do paměti a to snad   dokáže jen opravdu kvalitní   film. Hodněkrát jsem to   viděl a možná, že ještě   uvidím, ale asi nikdy to   nebudu považovat za strátu   času. Bartholomée
hvezdyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.3.2006
Tahle komedie je nádhernou   podívanou. Plná humoru a   lidství. Svěrák je   skvělým spisovatelem,   autorem divadelních her a   scénáristou. Poprvé jsem ji   viděl v letním kině někdy   v druhé polovině   osmdesátých let. Od té doby   nesčíslněkrát.
hejtman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2006
Klasika,unikátní nadčasový   snímek pro všechny   generace,znovu dávájí v TV   a " půlka národa "   se baví, nevím kolikrát   jsem to již viděl a líbí   se mi to čím dál tím   víc,prostě páni herci a   zvlátě pan doktor Rudolf   Hrušínský je skvělý a dle   mého je to jeho největší   filmový úspěch po   Spalovači Mrtvol.
Ziidgaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2004
Vesnička krásně vystihuje   mentalitu českých lidí.
Každá postava ve tomto   filmu je osobnost (i když   nejlepší, alespoň pro mě,   je Otík)...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih3857minih3857Bez motivu (1971) 
Sans mobile apparent n
minih19737minih19737Strach nad městem (1975) 
Peur Sur La Ville n
minih71863minih71863Ve stínu (2012) 
Ve stínu n
minih43081minih43081Já, legenda (2007) 
I Am Legend n
minih97002minih97002Bez doteku (2013) [2k digital] 
Bez doteku n
minih159290minih159290Temné síly (2018) 
The Darkest Minds n
minih86179minih86179Osamělý jezdec (2013) 
The Lone Ranger n
minih48945minih48945Muž, který miloval ženy (1977) 
Homme qui aimait les femmes, Ľ n
minih87020minih87020Zelené červené jablko (1981) [TV inscenace] 
Zelené červené jablko n
minih78639minih78639Obchodník se smrtí (2008) 
I Sell the Dead n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

22 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Svatá kněžna Ludmila

11:10 - 12:05

42 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

7 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

22 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani