Věno princezny Ralu (1970)

Věno princezny Ralu (Zestrea Domniţei Ralu)
58.3 %
 
 

Zestrea Domniţei Ralu

Další název: Věno kněžny Ralu, The Dowry of Lady Ralu

    Žánr: akční / historický
    Země: Rumunsko
„Další dobrodružství zbojníka Anghela.“
POZOR SPOILER

 Angel stále úpí v podzemí a páni nahoře se baví. Ralu tancuje a její otec má těžké sny. A kolem něj se stále intrikuje. 
Úmyslný pád těžkého lustru ve staré kapli, a to přímo na hlavu člověka je jen malou epizodou.
Ralu cestuje s otcem pryč a před vězení přicestuje Raspotitul s cikánem Parpangelem. Akce osvobození Angela začala a dopadla velmi dobře. A stejně dopadne první akce, totiž přepadení kočáru s mladou Caliopi. To je manželka Ianuliho, tedy bratrance zdejšího vládce. Caliopi hajduci ukryjí, aby ji pak mohli vyměnit za věno.  
Angel pak odjíždí,což se nelíbí Anitě.  
Ovšem Caliopi v zajetí hajduků také nelení a začíná pomaličku zpracovávat svého hlídače Gamana. Ten nakonec podléhá a a jede plnit její přání. Jeho cesta končí v jakémsi podzemním vězení, kde se dotýká člověka nakaženého morem. Za to jej ostatní kamenují a zachrání jej až Mamulos. Ten nakládá mrtvoly na plošinu, která je pak vytažena a on se sveze také. Jeho útěk pokračuje návštěvou mocipána, kterému vyžvaní, co se od Gamana dozvěděl. Rázem je vzat na milost a vyslán do hajducké skrýše. Jenže zde už není ani noha a Mamulos opět utřel.
Ralu má konečeně šperky, které chtěla a je spokojená. Netuší, že Ianuli si nechá udělat duplikát klíčů. Angel jej pak pronásleduje až do kostela, kde na něj Ianuli střílí, ale mine. Angel si s ním pak promluví a on jej dostane do doprovodu slečny Ralu. Při tom přijde Angel na to, že kapitán Zbrentea dělá něco se svým sedlem u koně. Dochází k půtce.
Všichni přijíždějí až do zájezdního hostince a zde je Angel načapán Zbrenteou, jak se hrabe v kočáře. Ianuli jej však zapíchne.  
Angel si to užívá s Ralu. Poté jí šlohne klíček od šperkovnice, ale zjistí, že je prázdná.  
Ralu je přivolána k Zbrenteově mrtvole a dostane hysterický záchvat. A Angelovi dojde, co mrtvý dělal tehdy na svém sedle.  
Jenže to už je tu i Mamulos a Angel prchá. Je však dostižen. Má být zastřelen, ale štěstí mu přeje. Nemá sice Raluyino věno, ale znova se mu povede uprchnout. Je ovšem jasné, že nenechá šperky jen tak.  
Vyvolá paniku a tím donutí Ralu i s věnem ujíždět pryč z města. Hajduci však na ně již čekají a dochází k boji. Angel se znovu utkává a Mamulosem v boji na život a na smrt. Po něm je ještě třeba zabavit věno... 
   Autor: Pitryx

režie:
Dinu Cocea
 
 
hraje:
Florin Piersic (Anghel), Marga Barbu, Toma Caragiu, Ioana Ciomartan, Constantin Codrescu, Jean Constantin, Aimee Iacobescu, Nucu Paunescu, Colea Rautu, Florin Scarlatescu, Mihai Badiu
 
 
scénář:
Eugen Barbu
 
 
kamera:
George Voicu
 
 
kostýmy:
Hortensia Georgescu
 
 
zvuk:
Camil Silviu
 
 
výprava:
Stefan Maritan, Liviu Popa
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.