Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro další pokračování se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro další pokračování se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro další pokračování se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 

Velmi nebezpečné známosti (1999)

Velmi nebezpečné známosti (Cruel Intentions)
81.3 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Cruel Intentions

Další název: Nebezpečné známosti; Eiskalte Engel

    Žánr: drama / romantický / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 17.6.1999        
    Délka: 95 min.
„Hra na svádění má jediné pravidlo. nikdy se nesmíš zamilovat! Sex, vášeň, zrada a ďábelská sázka o panenskou nevinnost.“
Pohledný, bohatý a cynický Sebastian Valmont bezohledně svedl a opustil řadu dívek. Jeho nevlastní sestra Kathryn Merteuilová není o nic lepší. Slíbí paní Caldwellové, že se postará o její nezkušenou dceru Cecile, ve skutečnosti se chce pomstít bývalému milenci Courtu Reynoldsovi, který ji kvůli ní opustil. Kathryn chce, aby Sebastian dívku svedl a zničil její pověst. Ten však hodlá svést sebevědomou a nepřístupnou Annette Hargreveovou, která v časopisu pro teenagery prohlásila, že si chce uchovat panenství pro toho pravého. Nakonec sourozenci uzavřou sázku. Pokud se Sebastianovi podaří svést Annette do začátku školního roku, bude mu Kathryn po vůli. Když se mu to nepovede, přijde o svého milovaného jaguára z roku 1956. Hned zpočátku Sebastian zjistí, že to nebude mít snadné, protože Annette někdo varoval. Cecile se zamiluje do učitele hry na cello, mladého černocha Ronalda Clifforda, a Kathryn jí slíbí, že jí pomůže lásku naplnit. Sebastian se rafinovaně pokusí svést Annette u bazénu, dívka mu však dá košem. Vyjde najevo, že ho u ní pomluvila matka Cecile. Když to mladík prozradí Kathryn, ta řekne paní Caldwellové o dopisech, které psal její dceři Ronald. Mladý muž je vykázán z domu Caldwellových, Sebastian a Kathryn se nabídnou, že dvojici pomohou. Naivní Cecile uteče v noci z domu, aby u Sebastiana napsala Ronaldovi dopis. Mladík ji opije a svede. V té době se mu nečekaně podaří vyvolat první sympatie u Annette. Později se ji pokusí znovu svést, když však dívka podlehne, nedokáže ji připravit o panenství. Kathryn pochopí, že se zamiloval. To se jí však nelíbí. Bez váhání bratra podrazí a způsobí tak tragédii.

Zdroj: Nova

režie:
Roger Kumble
 
 
hraje:
Sarah Michelle Gellar (Kathryn Merteuilová), Ryan Phillippe (Sebastian Valmont), Reese Witherspoon (Annette Hargroveová), Selma Blair (Cecile Caldwelová), Louise Fletcher (Helen Rosemondová), Joshua Jackson (Blaine Tuttle), Eric Mabius (Greg McConnell), Sean Patrick Thomas (Ronald), Swoosie Kurtz (doktorka Greenbaumová), Christine Baranski (Bunny Caldwellová), Tara Reid (Marci Greenbaumová), Drew Snyder (ředitel školy Hargrove), Elizabeth M. Kelly (dívka na párty), Ginger Williams (Clorrisa)
 
 
námět:
Choderlos de Laclos (román Nebezpečné známosti (Les Liaisons dangereuses, 1782))
 
 
scénář:
Roger Kumble
 
 
kamera:
Theo van de Sande
 
 
hudba:
Ed Shearmur
 
 
výprava-architekt:
Jon Gary Steele
 
 
kostýmy:
Denise Wingate
 
 
střih:
Jeff Freeman
 
 
zvuk:
Kim Harris Ornitz
 
 
vedoucí produkce:
Michael Fottrell
 
 
produkce:
Neal H. Moritz
 
 
titulky-česká verze:
Petr Putna
 
 
výtvarník:
Jason Bartolone
 
 
zpěv:
Faithless ("Addictive")
 
 
koproducent:
Heather Zeegen
 
 
koordinátor kaskadérů:
Shane Dixon
 
 
vizuální efekty:
Mat Beck
 
 
kaskadér:
Jennifer Lamb, Janet Paparazzo
 
 
casting:
Anne McCarthy, Mary Vernieu
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.