Jeden svět
ohodnotit

Velmi nebezpečné známosti

Cruel Intentions

Další název:
Nebezpečné známosti; Eiskalte Engel
Rok:
1999
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
17.6.1999
„Hra na svádění má jediné pravidlo. nikdy se nesmíš zamilovat! Sex, vášeň, zrada a ďábelská sázka o panenskou nevinnost.“

Komentáře k filmu Velmi nebezpečné známosti

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 44
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
jeden z mých oblíbených   filmů, avšak popravdě s   realitou moc co do činění   nemá. Je to převyprávěný   příběh pro teenagery.   Přesto mě ale jaksi dostal a   jsem mu stále věrná.   Možným důvodem jsou herci,   jejichž charaktery jsou   jasně dané - a kteří jsou   prostě výborní. Příběh   je jednoznačně trhák -   stokrát omílané napravení   svůdníka je zde dovedeno k   dokonalosti, neboť skvělá a   podmanivá hudba posunuje   celý děj o dvě příčky   nahoru. Od té doby se mi   vždy vybaví některé scény   z filmu, když určitou   písničku uslyším.
Přesto, že je to film   šablonovitý a vlastně   jednoduchý...až   líbivý(všichni! herci jsou   neuvěřitelně hezcí,   bohatí...atd)podařilo se tam   vkusně zakomponovat   myšlenku, že člověk by   měl mít svoje vnitřní   pravidla, podle kterých   žije...ale na druhou stranu   jejich mantinely v návaznosti   na životní zkušenosti být   schopen i upravit(tím myslím   Annette)

musím   však ještě dodat, že   anglicky je film mnohem   lepší než s oficiálním   českým překladem, jak ho   uvidíte v TV - některé   vtipy a narážky nejsou   přeloženy 100%(to bych   doporučovala spíše   nějaké pirátské titulky)
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.5.2010
Cruel Intentions
První co můžu říct o   Velmi nebezpečných   známostech je to, že tohle   je hotová filmová lahůdka.   U tohohle filmu není potřeba   šetřit chválou. Knižní   předloha románu Choderlose   de Laclose přenesena do New   Yorku, kde sledujeme podlé,   zvrhlé intriky hlavních   hrdinů.
Každý z   charakterů má svoje   místečko a tím pádem   všechno do sebe dokonale   zapadá. Snad jediná role   Sarah Michelle Gellar, kde   byla skutečně výborná a   přesto, že jsem jí od té   doby viděla v několika   filmech tenhle byl jediný,   kde ukázala, že hrát umí v   jejích dalších rolích tipu   Buffy, tak o tom se nebudu ani   vyjadřovat. Ryan Phillippe   spolu s Reese Witherspoon   není divu, že to dali   dohromady,protože se k sobě   dokonale hodí. Selma Blair   jako blbka neměla chybu   ostatně jako celý film.
Vynikající příběh   podtrhuje soudtrack, který se   stal mým oblíbeným a už   dlouhá léta je pouštěn   stále dokola a nikdy se   neohraje.
ajaajena
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.3.2008
Docela psycho. To jak si   Sebastian a Kathryn hrajou se   svymi kamarady a prateli je   fakt husty. tento film skvele   potvrzuje rceni o bozich   mlynech.
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.6.2008
Byl jsem z filmu   nadšený!Herci zde podávají   brilantní výkony.Sarah   Michelle Gellar to v roli sexy   zkažené mrchy, která   neustále provokuje svého   nevlastního bratra dost   sluší.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.5.2014
Zvrhlí jsme asi svým   způsobem všichni, není   důležité, jestli je to v   současnosti nebo v minulosti,   chuť na to máme snad   pořád. Opravdu to sice   nadčasové, ale myslím si,   že jiné zpracování bylo   lepší. Ke koukání to   ovšem stále je, nezáleží   na způsobu, jak je to   podáno, trochu méně incestu   mezi Valmontem a jeho
Mlapiska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.7.2007
Čekala jsem jenom další   teenagerovskou flákotu, ale   to byl omyl. Nakonec z toho   vzešlo docela příjemné   temné překvapení s   výborným soundtrackem.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.4.2016
Velmi nebezpečné známosti
Místy z toho bylo opravdu   skvělé zahrané, emočně   vypjaté drama. Na druhou   stranu je třeba podotknout,   že celý příběh působí   trochu vyumělkovaně a   naivně. To ovšem nemění   nic na tom, že jsem se u   filmu obstojně bavil a   samozřejmě i na herečky, a   to nejen v scénách se   sexuálním podtextem, bylo   radost pohledět.
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.6.2011
Na první pohled trochu   prvoplánová podívaná, při   druhém pohledu se vám   otevře nový rozměr.   Psychologická hloubka   sourozenecké dvojice,   tušené napětí, ochutnání   zakázaného ovoce,   černočerný humor - to vše   funguje na výbornou.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.11.2020
Ze
začátku celkem zajímavý   snímek s dobrým námětem,   se během chvilky změní v   sentimentální rádoby   romantickou břečku...Škoda,   potenciál tam byl. Herecky   takové jakoby naivní,   přesto dobré.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2010

Kathryn a Sebastian jsou   věkem středoškoláci, ale   od svých běžných   vrstevníků se liší hned v   několika velmi podstatných   věcech – jejich nechutně   zazobaní rodiče se vzali,   tudíž jsou z těchhle dvou   nevlastní sourozenci.   Neskutečně rozmazlení   nevlastní sourozenci.   Neuvěřitelně zvrácení   nevlastní sourozenci. Možná   právě kvůli tomu si tak   rozumí – jejich životním   stylem je totiž ubližovat   druhým, proto příliš   nepřekvapí nejnovější   hnusná věc o kterou se   vsadí – Kathryn nabídne   Sebastianovi, že když   připraví o panenství symbol   ctnosti, nevinnou Anette,   může s ní   „bratříček“ strávit   noc. Pokud se mu to   nepodaří, ona dostane jeho   milované auto – Jaguara z   pětašedesátýho. A jen tak   mimochodem je tady taky   naivní Cecile, která za   sebou nemá ani první pusu,   tak co jí trošku pomoci   nabýt nějaké   zkušenosti?
Tahle věc   mi rovněž dlouho unikala,   nebo spíš jsem na to neměl   náladu. Nakonec jsem   spokojenej, obsazení se   povedlo velmi dobře – jinak   sympatickou Sarah Michelle   Gellar bych tady s radostí   zavraždil, Ryan Philippe   vypadá skutečně tak na 17   let a díky vývoji jeho   postavy jsem ho nesnášel o   něco málo míň. Reese   Witherspoon vypadá už   klasicky výborně a jak jinak   než nevinně. Podobně je na   tom i Selma Blair, která   ovšem ke svý škodě hraje   hroznou „trubku“ (a   přitom je tmavovláska…   Reese je blondýna ne?:-) ale   v roli středoškolačky má   taky svý kouzlo, i když mám   dojem že věkově už v té   době žádná teenagerka   nebyla. Plus dvě drobný   roličky – Tara Reid jako   dcera renomované psycholožky   a Joshua Jackson jako   Sebastianův teplej   kamarád.Klasickou hymnu   zamilovaných Bittersweet   Symphony od Verve asi   připomínat nemusim. A   určitě nejzábavnější   situací bylo sezení u   psycholožky – jo, kam se   hrabe nějakej levnej   fekální humor, tohle bylo   skutečně vypečený:-)
Velmi nebezpečné   známosti se tváří a   vlastně i po většinu času   jsou romantickou podívanou   pro teenagery, ale i přesto   má tenhle snímek možná   větší hloubku, než by se   dalo na první pohled čekat.   Už jenom charakter   povedenejch sourozenců by   vykolejil nejednoho   psychiatra/psychologa s   dlouholetou praxí.   Obzvláště Kathryn má s   lidskou bytostí společnýho   opravdu jenom málo…   Přestože vývoj příběhu   jsem očekával správně,   konec pro mě byl přeci jenom   tak trochu „bittersweet“   překvapení.85%
Akana
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.1.2010
Zasazení klasického námětu   do světa současné   teenagerské smetánky   nedopadlo nejlíp. Herci   nebyli špatní, problém   vidím ve scénáři. Na jednu   stranu se snaží   přizpůsobit příběh a   charaktery věku postav,   zároveň ale zachovává   protřelé intrikánství   ústřední dvojice (na   kterém to, pravda, celé   stojí), jaké pasovalo k   postavám knižní předlohy i   předchozích filmových   zpracování, ale u   středoškoláků působí   trochu nepatřičně. Hlavně   Valmontova proměna byla   silně nedůvěryhodná.   Vychází mi z toho kapku   cyničtější variace na   Beverly Hills 90210.
Cardigan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Urcite nejlepsí zfilmování   týhle klasiky. Podívat se   jednou nestací, je to proste   neco, co cloveka capne a   nepustí.
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Začátek filmu mi připoměl   teen seriály z Ameriky, ale   postupem času se mi film   začal líbit. Závěr filmu   mě dostal a kdykoliv slyším   song od Verve Bitter Sweet   Symphony, vzpomenu na tenhle   film.
netopir55
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Co se týka hereckého   obsazení,tak to je   výborné.Sarah Michelle   Gellar a bratr Ryan Phillippe   jsou v tomhle filmu naprosto   výborní.Pak ješte nevinná   Reese Witherspoon a praštená   Selma Blair.Od začátku až   do konce film nenudí,je dosti   napínavý a závěr je   naprosto skvělý.
Papaja73
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.8.2008
Pokus přenést světovou   klasiku Nebezpečné známosti   do současnosti.Bohužel   nemůžu souhlasit s   komentáři,které tento film   vychvalují málem až do   nebes.Scénář filmu je   příšerný a od toho se   odvíjí i průběh celého   filmu.Ač ve filmu hrají   kvalitní herci a snažili se   uhrát,co bylo v jejich   silách,handicap v podobě   scénáře se zakrýt   nepodařilo.
johnny-rk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.8.2008
nejlepsi drama vsech dob...   vzdycky kdyz mam spatnou   naladu... tak se podivam na   tento film.. a nejak me to   povzbudi, jsou tam strasne   pekne momenty... intriky   sourozencu a jejich chtice...   ty nikde nenajdete, ale jinak   je to nadhernej film
meduska
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.7.2010
Sarah Michelle Gellar a Ryan   Phillippe jsou v tomhle filmu   naprosto výborní. Sarah   neskutečně dobře zahrála   mrchu a intrikánku, které   není nic svaté. Hudba ve   filmu je výborná, ta mě   dostala. Jen ten děj je   takový pomalý.
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2003
S komentářem
V první řadě chci říct   že co se mi na tomhle filmu   hodně líbilo, tak to by la   hudba. Ten kdo dělal hudbu   své práci rozumí, má vkus   a ví co je to skloubit dobrou   hudbu s dobrým filmem. Znám   taky jednoho kluka co dostane   skoro každou, ale už tři   roky se marně modlím, aby se   našla nějaká co by mu   ukázala trochu jinou stránku   života a nebo mu aspoň   "natrhla pr..." teda   jako udělala z něj idiota.   Je s podivem, že i když to o   něm všichni ví vždycky se   najde nějaký telátko co mu   to zbaští.Vlastně   kravička. Na tenhle film bych   určitě nešel do kina na   rande prorože prvně by mi   přítelkyně nadávala že   sem ji vzal na blbost a pak by   mi brečela na rameno půlku   filmu jak je to romantický.   Film je to opravdu skvělej a   určitě si ho ještě někdy   pustím a pak možná ještě   jednou.
Strength
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2007
Velmi dobrý film! Reese   Witherspoone mám velice   ráda, je dobrá herečka a   popravdě to byl první film   kterej sem s ní viděla od   doby Pravé blondýnky, takže   mi k ní ta role moc   nesedla..ale zvykla sem   si..Ten film byl dobrej,   někdy trochu nudnej, ale   celkově to bylo podařené!
Ivett
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.10.2007
Celkem slušný film. Herecké   výkony jsou až překvapivě   dobré, příběh ač s   tragickým nádechem   odlehčen. Prostředí, v   kterém se film odehrává   sice svádí brát ho jako   film pro náctileté, ale ani   to není na škodu.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.10.2009
Moc hezkej film. Líbí se mi   herecký výkony jak Ryana   Phillippa v roli děvkaře,   kterej se poprvý zamiluje,   Reese Witherspoon v roli   nevinný holky a Salmy Blair   jako naivní praštěný   školačky, tak hlavně výkon   Sarah Michelle Gellar v roli   přímo nechutně bezcitný   mrchy. Skvělej příběh a   vlastně celej film :)
AcidBurn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.10.2005
Film, který má grády. Po   Valmontovi od Formana jsem   čekal spíš nějakou   teenagerskou ulítlou komedii,   ale velmi rychle jsem změnil   názor. Dokonalé využití   literární předlohy a   povedená předělávka...film   je lepší než Valmont, má   spád a soundtrack - nebo   spíš výběr písniček - se   rozhodně vyvedl.
Ke   cruel Intentions se rozhodně   budete pořád s chutí   vracet.
Jediná menší   chyba je na konci, kdy se   Valmont dohaduje s černochem   - je evidentní, že něco   chybí - přesněji, z   neznámých důvodů byla   vypuštěna scénka o délce   asi 1 minuty, ve které se   Valmont porve se svou   sestrou...teprve tahle scénka   dokonale objasní celý dialog   a důvod Valmontovy smrti.
artcrime
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2005
pripomelo mi to moji prvni   lasku.bestie
Mary.Elwood
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.1.2009
Tohle je jednoduše nádherný   skvost. Naprosto dokonalý   scénář (napsaný za 12   dnů), výborné herecké   výkony (obzvlášť Ryana   Phillipa) a to celé   doplněné sqelým   soundtrackem (Placebo,The   Verve ). Dávám 90% jen   proto,že už jsem viděla i   lepší film. Jinak   nenalézám jediného   nedostatku a navždy snímek   řadím mezi své   nejoblíbenější.
"You gave up your   first love because
I   threatened your   reputation."
michaela11
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.9.2008
Na motivy slavného románu   Pierra Choderlose de Laclose   "Nebezpečné   známosti", který v   tehdy oblíbené formě   dopisů vyšel již v roce   1782, vzniklo již několik   úspěšných snímků   -stejnojmenná zpracování   Rogera Vadima s Gérardem   Philipem a Jeanne Moreauovou,   a britský film, který   získal tři Oscary v režii   Stephena Frearse s Johnem   Malkovichem, Glenn Closeovou,   Michelle Pfeifferovou a Umou   Thurmanovou. Do třetice pak   Valmont Miloše Formana se   začínající Annette   Beningovou, Colinem Firthem,   Meg Tillyovou a mladičkou   Fairuzou Balkovou. Režisér   Roger Kumble ovšem tentokrát   přichází se zpracováním   zejména pro teenagery .   Kathryn (Sarah Michelle   Gellarová) a Sebastian (Ryan   Phillippe) jsou dva bohatí   zhýčkaní teenageři z té   nejluxusnější části   Manhattanu. A také papíroví   sourozenci, protože jejich   nechutně bohatí rodiče   spolu uzavřeli druhé   manželství. Výraz „zlatá   mládež“ se ani zdaleka   nepřibližuje jejich   dekadentnímu životnímu   stylu. Sebastian poznal   všechny krásné dívky z   Manhattanu a také Kathryn je   na svůj věk neodolatelně   zhýralá. O to víc ji   rozzuří, když dostane   kopačky od svého přítele,   který vyměnil její   rafinovaný půvab za   panenskou nevinnost naivní   Cecile (Selma Blairová).   Kathryn proto s bratříčkem   uzavře ďábelskou a   náležitě pomstychtivou   sázku. Pokud playboy   Sebastian, kterému ještě   nedokázala odolat žádná   dívka, připraví Cecile o   panenství a navíc dokáže   svést další květ   andělské nevinnosti Annette   (Reese Witherspoonová),   připraví mu nevlastní   sestřička noc plnou   nadpozemské rozkoše. Pokud   Sebastian prohraje, přijde o   svého milovaného Jaguara,   ročník 56 …
Teenageři Sebastian   Valmont a Kathryn Merteuilová   jsou, i když by se to z   jejich příjmení nezdálo,   sourozenci, nevlastní   sourozenci. Kromě toho jsou   nechutně bohatí, protřelí   a zvrhlí. Sebastian   například v úvodu filmu   svede dceru Dr. Greenbaumové   a vystaví její nahé   fotografie na Internetu. To   vše s úsměvem a ledovým   klidem. Proč? Protože mu   účty za psychiatrická   sezení u Dr. Greenbaumové   připadaly nestydatě vysoké.   Pak se Sebastian seznámí   během cca. dvaceti sekund s   pohledným kolemjdoucím   děvčetem a odejde s ním   něco pojíst a vyspat se s   ním. Prostě den jako každý   jiný... Kathryn také   rozhodně není žádný   nezkušený svatoušek: Sex,   pletichy, drogy, nuda... Svůj   pověstný klid ovšem   ztratí, když se dozví, že   jeden z jejích šamstrů dal   před ní přednost Cecile   Caldwellové, která je -   věřte nevěřte - dokonce   ještě panna! Tohle se   Kathryn ještě nikdy nestalo   a Cecile musí pykat.   Nejlepší by bylo, kdyby ji   Valmont "odpanil" a   pak odvrhl. Bratříček ale   nemá zájem. Ne, že by mu   snad tento nápad připadal   nějak morálně závadný,   kdepak, ale... Svést nějakou   obyčejnou pannu, to je pod   jeho důstojnost. Aby tedy byl   úkol zajímavější, je   promptně definován ještě   cíl číslo dvě: půvabná   Annette Hargroveová, která   se v rozhovoru pro slavný   časopis zapřísáhla, že   počká se sexem až na svého   manžela. To už je pro   Sebastiana zajímavý úkol a   může být uzavřena   zajímavá sázka: Kathryn:   "Když to nedokážeš,   to tvoje nádherné fáro bude   moje." Sebastian: "A   když to dokážu?"   Kathryn: "Tak dostaneš   to, po čem toužíš od   chvíle, kdy se naši rodiče   vzali." (významně   poodhalí oděv) Sebastian:   "Ještě si to   rozmyslím." Kathryn:   "Můžeš mi ho strčit   kam chceš." Sebastian:   "Můžeme si plácnout,   sestřičko!" Ano. Je to   nemravné, nechutné a   zvrhlé. Ale kromě toho je to   vtipně a inteligentně   napsané a natočené se   švihem. Mladičký režisér   Roger Kumble napsal a natočil   "updatovanou" verzi   slavného románu   "Nebezpečné   známosti". I když   zachoval jen   nejzákladnější dějovou   kostru, je jeho film   nadčasový a aktuální i pro   dnešního mladého diváka.   Dosáhl toho pomocí několika   zajímavých prostředků: Za   prvé: Většina hlavních   teenagerských hrdinů je   velmi bohatá.   Nepředstavitelně a nechutně   bohatá. Vlastní   několikapatrové vily,   luxusní auta, soukromé   bazény a pořádají pikniky   v rozlehlých zahradách.   Přitom ale ve filmu   nevystupují téměř žádní   dospělí (rodiče hlavních   hrdinů se například na   plátně vůbec neobjeví!),   což dává snímku zajímavou   pohádkovost a patřičný   odstup od "skutečného   života". Za druhé: I   když hrdinové s naprostou   samozřejmostí používají   výrazy jako   "buzerant",   "píchat" nebo   "kouřit" (nikoliv   cigarety), jsou povětšinou   výborně vzdělaní a jejich   mluva je zajímavě   aristokratická a květnatá.   Za třetí: Všichni hrdinové   (a všimněte si, že jde   většinou o ženy) jsou velmi   pohlední, fantasticky   oblečení, učesaní a vůbec   bezchybně upravení.   Přiznejme si, že nejeden   mladý divák půjde do kina   hlavně proto, aby uviděl   ladné křivky Sarah Michelle   Gellarové (Tajemství   loňského léta) nebo Reese   Witherspoonové   (Pleasantville: Městečko   zázraků). A dočká se v   míře skutečně vrchovaté.   Je nutno ocenit ďábelskou   vynalézavost režiséra a   kameramana, kteří   zkomponovali morálně   závadné scény tak   šikovně, že jsou   dostatečně vzrušující,   ale přitom mohou být   mládeži přístupné.
Panzerfaust
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2009
Vážne skvelý film. Dej bol   dramaticky zameraný. Ak viete   o nejakom podobnom, prosím   napíšte mi súkromnú   správu.
bojovnicka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.11.2007
Můj nejoblíbenější film
Klasický film v novém   pojetí. Tento film patří k   mým nejoblíbenějším.   Perfektní děj plný intrik a   lásky podtrhuje skvělá   hudba a skvělé herecké   výkony.
stepankas
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.6.2008
Pod očekávání
Vzhledem k dobrým hercům   jsem čekala něco víc.   Bohužel za to ale nemohli   herci... Čekala jsem od   tohoto filmu něco více   zklamal mě, sice jsem u něj   sedět vydržela, ale zábavy   jsem si zrovna moc neužila...   :(
Ell3
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.4.2010
Jej,tenhle film jsem od   začátku celkem   podcenila.Myslela jsem si,Úm   dálší nesmyslný americký   film.Ale na konci mi spadla   huba.Skvělý   snímeček,popisující   příběh naprostého(pro mě)   blbce stavající se   naprostým ideálem.Jo to je   sice nuda,ale Role byly   zahrány skvěle.
lidri10
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.7.2009
Velmi nebezpečné známosti
Jeden z mála filmů, který   hodnotím 100%! Úžasný   příběh o lásce a vlivu!   Nemá cenu k tomuto filmu   psát nějaké hodnocení!   Tento příběh by neměl   chybět v žádné sbírce!
wanda33
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.12.2009
jééééééé nejlepší film
Ryan v roli děvkaře to byl   nejlepší jeho výkon nebo   Sarah to taky,ale nejvíc se   mi líbilo jak se Ryan   zamiloval do Reese...Sarah se   mi zase líbila na konci na   tom pořbu.Ne bo Selma ta byla   taky docela dobrá ale do   Salmy bych teda v tom filmu   neřekla že je trochu taková   mrcha taky to bylo zase na   konci na tom   pořbu...........
Lilithka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2007
po shlédnutí tohoto filmu   jsem měla mrazení v zádech   i slzu v oku. Opět jedno z   povedených děl, které si   ráda zařadím do své   filmotéky, až si ho   seženu:-)
Ryan_Phillippe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Jeden z najlepších filmov,   ake som kedy videl.
Vynikajúca hudba, scenár   a neskutocne presvedcive   herecke vykony spolu so   zaujimavou zapletkou vytvaraju   naozaj velmi dobry celkovy   dojem.Nemozem urobit nic viac   len tento film odporucit   vsetkym, ktory ho este   nevideli...
ApexTwin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.10.2007
GENIALNE
Dialogy, sceny, hudba, herci,   kostymi, proste uplne vsetko   na tomto filme je genialne, az   na vypustenie jednej sceny,   ale ked to clovek vidi 20siaty   krat :o)) ako ja tak mu to je   jedno, lebo aj tak vie co sa v   nej stalo. Fakt odporucam
Antonio.M
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.12.2011
pro mne kultovní film
Chápu, že je to jen   předělávka starší a   dokonce již několikrát   zfilmované literární   předlohy. Ale i přesto to ve   své době byla prostě   hitovka a téměř generační   záležitost se skvělým   soundtrackem (např.   "Bitter sweet   symphony"). Celkem si   myslím, že se i povedlo   převedení historického   příběhu do moderní doby,   tak aby byla zachována   hloubka celého příběhu. A   i ty lehce humorné scény tam   tak příjemně zapadají.   Možná tu někdo lecos filmu   vytkne, ale pro mne prostě   klasika určité doby a   určitě i dnes bych se u   filmu bavil.
jaromir.sasinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2007
Super romanticky film,videl   jsem ho nekolikrat. ikdyz mam   radeji horory,tenhle film me   dostal. Doporucuji vsem,co ho   nevideli.
Ef
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.8.2010
Nejdriv jsem byla z tohoto   filmu nadsena, ale pak jsem   videla oba predchudce -   Nebezpecne znamosti i   Valmonta, a s politovanim   musim konstatovat, ze tato   verze pribehu je rozhodne   nejslabsi. Dej dost   zjednoduseny az o nicem, a   treba s Malkovichem se Ryan   Phillippe bohuzel ani   srovnavat neda. Na teto verzi   ovsem ocenuji konec, kde   Gellar vazne dostala prostor   hrat, narozdil od Glenn Close.   A jak nemam rada Reese   Witherspoon, tak porad byla   lepsi nez ta otresna herecka z   Valmonta. Mno a VNZ kazdopadne   na cele care vitezi, co se   skvele hudby tyce. Tento   soundtrack jen tak nic   neprekona ;) Kazdopadne,   doporucuju shlednout vsechny   verze a porovnat...pak dejte   vedet, jak se libi:)
buffy-slayer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.12.2007
Suprovej Film!! Když jsem si   ho před dvěma dny stáhla   musela jsem se na to   několikrát koukat:)))   Jinak...herecké obsazení je   skvělé. A podle mě je tohle   jeden z nejlepších filmů   herečky Sarah Michelle   Gellar:))) No prostě na   nějakou dobu můj   nejoblíbenější film♥♥
Mikyska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.9.2008
Skvělě přepracovaný   příběh o Valmontovi do   naší doby. Hluboce mne   zasáhl, stejně jako   fantastické herecké výkony!
janette
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.10.2008
Líbí se mi zasazení děje   de Laclosova románu do   současnosti. Líbí se mi   zpracování i výběr herců.   A český dabing... Film jsem   viděla několikrát s   dabingem a asi jsem si na něj   tak zvykla, že mi v   originále přišel trošičku   nudnější...
terik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
je to můj velmi oblíbený   film :), vyhovuje mi hudba,   děj a vše ostatní. Nejvíc   je asi háška "když   něvím jak dál, pordím se s   bohem"
arpon
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2014
Inspirující film ...
Tento film jsem viděl už   několikrát a pokaždé mě   baví znova a znova. Svým   způsobem vidím v   Sebastiánovi tak trochu vzor.   Scéna, kdy na začátku   zahraje na piáno "Let   čmeláka" je jedna z   mých nejoblíbenějších. No   a v neposlední řadě, Buffy   to tady fakt sekne ;-))))
Nicker
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2016
10/10
Jo až na ten americkej konec,   kde dobro vyhrálo nad zlem a   hlavní záporačka dostala   mravní čočku jsem se ani   trochu nenudil! Skvěle   napsané, skvěle zahrané a   příjemně odvážné. A   hlavně - Bitter Sweet   Symphony. :)
petwuse
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.8.2008
nemá se to sem sice psát,   ale je to fakt nejlepší   film, který jsem kdy   viděla... je zajímavej v   tom, že neskončí jako   všechny, neskončej   spolu....ale umře :(...   vždycky u toho brečím.. a   je to tak i v životě, když   se zamilujete, přijde někdo,   kdo vám to vezme..:(

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih47455minih47455Čtvery Vánoce (2008) 
Four Christmases n
minih47687minih47687Tvrďák Taylor (2008) 
Drillbit Taylor n
minih48883minih4888330 a půl metru (2008) 
100 Feet n
minih20778minih20778Tenkrát v Americe (1984) 
Once Upon a Time in America n
minih40160minih40160Poseidon (2006) 
Poseidon n
minih5615minih5615Četník se žení (1968) 
Le Gendarme se marie n
minih37484minih37484Moderní Popelka (2004) 
A Cinderella Story n
minih99516minih99516Únos (2012/1) [2k digital] 
The Factory n
minih37021minih37021Americké psycho 2 (2002) [Video] 
American Psycho II: All American Girl n
minih34018minih34018Zabij mě něžně (2002) 
Killing Me Softly n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Velmi nebezpečné známosti 3 (2003) [Video]

 Velmi nebezpečné známosti 3 (2003) [Video]
Velmi nebezpečné známosti 3 n
Cruel Intentions 3
Žánr: thriller / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Scott Ziehl

(pokračování)

Velmi nebezpečné známosti 2 (2000) [Video]

 Velmi nebezpečné známosti 2 (2000) [Video]
Velmi nebezpečné známosti 2 n
Cruel Intentions 2
Žánr: drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Roger Kumble

(pokračování)

TV Program

ČT1 - O princezně, která ráčkovala (...

10:10 - 11:15

36 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

ČT2 - Velkopáteční bohoslužba

09:30 - 10:50

76 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - O zapomnětlivém černokněžníkov...

09:10 - 11:10

96 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Prima - Stůj, nebo maminka vystřelí! (...

10:05 - 11:55

41 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190384
Osobností: 697529
Fotografií: 763185
Plakátů: 375849
Obsahů a biografií: 178012

Poslední komentáře

Gilmore Girls: A Year in the Lif...

Gilmore Girls: A Year in the Life
Zajímavý pohled na postavy   (a herce) po deseti letech.   Někteří se téměř   nezměnili, jiní jo... K   hrdinkám mám rozpolcený   "vztah". Je více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10