Duben
ohodnotit

Velmi nebezpečné známosti 2 [Video]

Cruel Intentions 2

Další název:
Veľmi nebezpečné známosti 2 (SK)
Žánr:
Rok:
2000
Délka:
89 minut
„Nevlastní sourozenci, nebezpečné manipulace a ďábelské hrátky s láskou a sexem.“

Komentáře k filmu Velmi nebezpečné známosti 2

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
mildaaxe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.10.2012
Předchůdce tohoto filmu od   stejného režiséra (Roger   Kumble) mě před časem velmi   příjemně překvapil.   Přestože byla románová   předloha Choderlose de   Laclose převedena do   současnosti, navíc do světa   teenagerů, právem sklidila   velký úspěch.   Pokračování má být   jakýmsi prequelem. Ovšem   hodnocení zde mě nutilo   býti ve střehu.   Oprávněně. Snímku sice   opět nechybí krásné dívky   (zde konkrétně to na celé   čáře alespoň u mě   vyhrála Sarah Thompson.   Kathryn Meurteuil v podání   Amy Adams mi pohříchu   většinu času připomínala   nepovedenou „teenage“   verzi Michaely Ochotské.   Zkrátka do Sarah Michelle   Gellar má dost daleko. Docela   příjemně překvapen jsem   byl potom z představitele   mladého Valmonta. Ten kluk mi   byl nějak povědomý, ale se   seriálem Sindibádova   dobrodružství bych si ho   tedy určitě nespojil.   Pochvalu by si zasloužila i   Keri Lynn Pratt, kdyby ovšem   její postava nebyla tak   naivní kráva, to myslím že   scénáristi trochu moc ujeli,   kam se hrabe Cecile z   předchůdce… Kumble se   snaží využívat   osvědčené věci z minula.   Viz třeba úvodní scéna   seznámení se Sebastianem je   jenom (mnohem slabší)   variace na Phillippeho sezení   u psycholožky. Zřejmě   kvůli nižšímu lesku svých   hereckých „hvězd“ (zde   jsou uvozovky určitě docela   na místě) se zde objevuje   dokonce i nahota, oproti velmi   decentní jedničce. Vzhledem   k tématu bych to bral snad i   jako plus, kdyby měla ona   nahá scéna jakékoliv   dějové opodstatnění, ale   zcela upřímně –   nepopírám, že by ty holky   byly špatný, ale kdyby byla   scéna vystřižena, v   příběhu by se nemuselo   změnit absolutně nic. Takže   je jenom účelová a vlastně   zcela bez účelu :-) Abych   ale jenom nehaněl – bylo   docela příjemný vidět, jak   si Kumble představoval zrod   oné zvrácené dvojky v   podobě Valmont – Merteuil.   Stejně jako ve všech   adaptacích románu, z toho   vychází mnohem lépe   Valmont, zde je dokonce   většinu času vyloženě   kladnou postavou (přesto, že   udělá několik málo věcí,   které typický klaďas   nedělá). Jeho přerod do   obávaného Casanovy sice na   mě nepůsobil zrovna   příliš reálně, ale   pointa, díky které k němu   dojde je opravdu vypečená a   musím uznat, že jsem jí do   poslední chvíle vůbec   netušil (upřímně jsem   totiž nevěřil, že v dosud   tak předvídatelném filmu by   se něco takovýho mohlo   nacházet. O to větší to   byl potom šok.). Tím pádem   to také dostává ono   „hořkosladké“ kouzlo   předchůdce. Dalším kladem   pro mě je potom to, že jako   mnoho ostatních   teenagerských filmů mě ten   film nenudil (Přestože se   tam spoustu minut neděje   vlastně VŮBEC nic   zajímavého). Nedá se   srovnávat s předchůdcem ani   s dvěma jinými adaptacemi, s   nimiž jsem měl dosud tu   čest, ale upřímně si   myslím, že do série VNZ   přeci jenom patří a   žádnou velkou ostudu tam   nedělá. (Ale alespoň se   soundtrackem si mohli trochu   vyhrát! Co třeba alepoň   Verve?)
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.2.2012
Velmi nebezpečné známosti 2
Nikterak zajímavý film,   kterému výrazně chybí   více humorných situací a   hlášek. Rovněž dějově se   jedná o slabý a   neuvěřitelně prázdný   kousek. Film zachraňuje pouze   všudepřítomný vyhrocený   erotický náboj a poněkud   překvapivé vyústění   filmu.
hledaseniki
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.8.2010
Cruel Intentions 2
Druhé rádoby pokračování   úspěšného filmu Velmi   nebezpečné známosti nás   zavede ho minulosti mladého   Sebastiana a Kathryn, jedná   se tedy o prequel. Proč byl   vlastně točen, snad každý   si dovtípil, jak se ze   Sebastiana stal ,,počestný   hoch“ a v tomto díle nešlo   o žádnou závratnou změnu,   tudíž se musím pozastavovat   nad tím, proč byl tenhle   díl natočen.
Dalším   mínusem filmu jsou   především hvězdy,   Sebastian, který oplýval   velkým charismatem, které v   tomto pokračování budete   hodně těžko hledat, za což   samozřejmě může   především Robin Dunne a co   se týče Kathryn v podání   Amy Adams, tak ta byla sice o   chlup lepší, ale stále se   to nemůže vyrovnat Sarah   Michelle Gellar, oni celkově   všechny ty charaktery byly   hodně nezajímavé.
Předešlý film se mohl   pyšnit nejen skvělým   příběhem, ale také hudbou   a bohužel hudba v tomto filmu   byla zoufalá přesně jako   samotný film.
Ell3
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.4.2010
Celkem chabé   pokračování.Nevím 1 byla   super.Dvojku jsem zkoukla,ale   bez úžasu.Film je pěkně   navázaný (předvázaný) na   jedničku,ale místy velká   nuda
MaKy92z
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.3.2010
Oproti predošlému dielu sa   tento nedá vôbec pozerať.   Nedosahuje žiadnu úroveň, a   navyše hlboko zaostáva po   každej stránke.
netopir55
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.8.2009
Pokračováni dalších   známostí,nedosahuje kvalit   předešlého filmu,no pro mě   to byla příjemná podívaná   s docela sympatickými herci.
Langley
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.10.2008
Po výborné jedničce je toto   pokračování (prequel) pro   mne bohužel   zklamání.Ústřední dvojice   se sice snaží být cool jako   sourozenci z jedničky a   místy se jim to celkem   daří.Hlavně právě Amy   Adams předvedla chováním tu   samou mrchu jako Sarah   Michelle Gellar.Sebastianova   kompletní změna v ještě   většího promiskuitního   hocha nastane až v samotném,   překvapivém závěru filmu.
Pauleta
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.10.2008
Jeden z těch filmů, při   nichž si normálně myslící   divák nacházející se   právě ve střízlivém stavu   sáhne až na samé dno
nick4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.10.2008
klasický syndrom druhých   pokračování.První díl byl   super,perfektní hudba,tohle   je i po hudební stránce   odvar.
I přesto má   film pár kladů,celkem   sympatické neokoukané   tváře herců a slušný   závěr.
johnny-rk
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.9.2008
Nedivim se, ze v druhem filmu   nehraje nikdo z prvniho. Prvni   film je proste jedinecny.   Dvojka ma ukazovat jak se   vsechno stalo pred tim, nez   Sebastian a Catherine zacali   intrikovat spolecne. Ne, ne,   ne. Naprosta chyba.. tento   film neni uz ono. Postradam   jakekoli hlasky... napr. Mas   vrazedne krasne nohy. Mohl   bych si je vyfotit...
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Další z pokračování,   které se snaží přiživit   na úspěchu prvního dílu.   Tohle nemá s prvním filmem   takřka nic společného a je   to úplně o něčem jiném.   Ale občas docela sranda.
Ivett
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.9.2007
Jednička docela ušla. Dvojka   už její kvality ani náhodou   nedosahuje. Je spíš trapná   než vtipná. No prostě   typický druhý díl....
Mlapiska
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.7.2007
Kdybych neviděla jedničku,   tak tomuhle dám možná i   víc bodů jenže jednička   patří k velmi povedeným   filmům. Dost dobře nechápu,   proč se režisér vlastně   rozhodl teprve po jednom   jediném roce natočit   přesnou kopii svého   vlastního filmu, že by   nějaká zakázka pro televizi   (?). Bohužel je výsledek   smutný. Herci,   postrádající jakékoliv   charisma, podávájí   tragický výkon. Je to jen   evidentně levná kopie svého   slavného předchůdce,   naprosto zbytečný počin.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27329minih27329Dražší než rubíny (1998) 
A Price Above Rubies n
minih42278minih42278Miluji tě k sežrání (2005) 
Just Friends n
minih56441minih56441Cizinec (2010) 
The Tourist n
minih49508minih49508Daphne (2007) [TV film] 
Daphne n
minih13939minih13939Nekonečný příběh 2 (1989) 
The Neverending Story II: The Next Chapter n
minih32740minih32740Santa je úchyl! (2003) 
Bad Santa n
minih27328minih27328Drákula (1992) 
Dracula n
minih41470minih41470Krasavice (2000) 
Beautiful n
minih76407minih76407Choose (2010) 
Choose n
minih21240minih21240Trainspotting (1996) 
Trainspotting n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Velmi nebezpečné známosti 3 (2003) [Video]

 Velmi nebezpečné známosti 3 (2003) [Video]
Velmi nebezpečné známosti 3 n
Cruel Intentions 3
Žánr: thriller / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Scott Ziehl

(pokračování)

Velmi nebezpečné známosti (1999)

 Velmi nebezpečné známosti (1999)
Velmi nebezpečné známosti n
Cruel Intentions
Žánr: drama / romantický / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Roger Kumble

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10