Velký průšvih (2002)

Velký průšvih (Big Trouble)
66.3 %
 
 

Big Trouble

Další název: Veľké problémy (SK)

    Žánr: komedie / akční
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 85 min.
„Eliot má hrozný život. Přišel o práci. Potýká se s novým šéfem. Rozvedl se. A jeho syn si myslí, že je břídil.“
Na letišti v Miami právě přistál záhadný kovový kufr. Jeho obsah vypadá jako drtič odpadu. Také přistáli Henry a Leonard. Přijeli zastřelit Arthura, který okradl zaměstnavatele. Svou velkou pušku převážejí mezi golfovými holemi. Další přicestovalcem je Puggy. Bezdomovec, který se doslechl, že jsou v Miami nejlepší kubánské restaurace. A on miluje fritos, kubánské lupínky. Zamíří do první kubánské restaurace. Jde o zaplivanou putyku, kterou vlastní Rusové. Vtom vejdou Eddie a Snake, kamarádi z lochu. Rusové je v baru neradi vidí. Dělají akorát problémy. Dojde ke rvačce. Po jejich odchodu dorazí před bar dodávka. Rusové si z ní vezmou svůj kovový kufr. Zhodnotí, že jeho obsah vypadá jako drtič odpadu. Puggy jim pomůže kufr odnést. Vydělá si tak pár dolarů.

Puggy se usídlí na stromě u velkého domu. Vtom uvidí dva chlapce, jak lezou přes zídku. Jsou to Eliotův syn Matt a jeho kamarád Andrew. Chystají se postříkat vodní pistolí spolužačku Jenny. Jennyina matka Anna má za manžela Arthura. Na toho také u domu číhají muži, kteří ho chtějí zabít. K tomu však nedojde, jelikož vodní pistole je rodinou pokládána za pravou a strhne se rvačka. Poté přijedou policisté a najdou opravdovou kulku. Po celém incidentu si pro Matta přijede Eliot. S Annou si ihned padnou do oka…

Zdroj: FTV Prima

režie:
Barry Sonnenfeld
 
 
hraje:
Tim Allen (Eliot Arnold), Dennis Farina (Henry Desalvo), Rene Russo (Anna Herková), Tom Sizemore (Snake Dupree), Antoni Corone (William Spaulding), Stanley Tucci (Arthur Herk), Johnny Knoxville (Eddie Leadbetter), Jack Kehler (Leonard Ferroni), Janeane Garofalo (policistka Monica Romero), Patrick Warburton (policista Walter Kramitz), Ben Foster (Matt Arnold), Zooey Deschanel (Jenny Herk), Jason Lee (Puggy), Sofía Vergara (Nina), Wesley Snipes (falešný agent CIA), Michael Santiago, Jon Kasdan, Gloria Laino, Philip Nolen (Ken Deeber), D.J. Qualls (Andrew), Omar Epps (FBI agent Alan Seitz)
 
 
námět:
Dave Barry (román)
 
 
scénář:
Robert Ramsey
 
 
hudba:
James Newton Howard
 
 
dabing:
Lucie Musílková (dramaturg dabingu)
 
 
koordinátor kaskadérů:
James M. Churchman
 
 
vizuální efekty:
Stephen Rosenbaum (supervisor)
 
 
kaskadér:
Kevin Ball, Jodi Lyn Brockton (double: Sophia Vergara)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.