Velké problémy (1985)

Velké problémy (Big Trouble)
45 %
 
 

Big Trouble

Další název: Veľké starosti

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 93 min.
„Alan Arkin a Peter Falk v potřeštěné komedii o jistém pojišťovacím podvodu, který se z dokonalého zločinu brzy promění v pěknou kupu problémů.“
Svět pojišťovacích agentů je pěkná džungle. Však to vykonavatel této profese, neurotický Leonard Hoffman v podání oscarového Alana Arkina, tuze dobře ví. A proto se také nakonec nechá pohlednou a přitažlivou klientkou Blanche přemluvit k provedení poměrně nebezpečného pojišťovacího podvodu, z nějž by mu mohlo kápnout pěkných pár desítek tisíc dolarů, které momentálně zoufale potřebuje, aby mohl své syny poslat na univerzitu. Ba co víc, nejen že se nechá uvrtat do podvodu, ale nadto se rozhodne Blanche pomoci i s odstraněním jejího nepohodlného manžela s ošuntělou vizáží báječného Petera Falka. Jenže každý plán, třebaže dokonalý, může nakonec padnout. A zrovinka tenhle se opravdu nepodaří. Leonarda čekají krušné časy. Právě mu začaly velké problémy v bláznivé komedii ikony hollywoodského nezávislého filmu Johna Cassavetese.

režie:
John Cassavetes
 
 
hraje:
Peter Falk, Alan Arkin (Leonard Hoffman), Beverly D'Angelo (Blanche Rickey), Irene Olga López (recepční), Gloria Gifford (Wanda)
 
 
zvuk:
Martin Bolger
 
 
rekvizity:
Sam Gordon
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.