Duben
ohodnotit

Velká ryba

Big Fish

Rok:
2003
Délka:
125 minut
Premiéra v ČR:
12.2.2004
„Pro někoho je každý rybník malý.“

Komentáře k filmu Velká ryba

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 42
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.8.2010
Parádní film od   neúžasnějšího režiséra   všech dob Tima Burtona. V   hlavní roli s Ewanem   McGregorem. Tenhle film si   zamiluje snad úplně každý.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.4.2013
Ten chlap je génius, myslím   tím Tima Burtona, ale to už   tvrdím delší dobu.
Tak jsem se konečně taky   podíval na tento jeho   opěvovaný snímek a zřejmě   se přidám k ostatním a budu   ho taky opěvovat :-).
Moc jsem se ze začátku   ani nedivil Willimu ( Billy   Crudup ), že byl k těm   příběhům svého otce tak   skeptický, kdo by nebyl   :-).Ovšem ten konec mnohé   vysvětlil.
Líbilo se   mi, jak byly všechny ty   příběhy vyprávěné.
A herecké obsazení?   Zbytečně bych tady ztrácel   čas.Jo když Tim Burton   zavolá - málokdo odolá :-).
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Fantasticky kouzelný film na   kterém je vidět, že   režisér pustil svojí   fantazii na plné obrátky a   krásně se na to kouká.
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.1.2010
Dojemný příběh Tima   Burtona, kouzelný svět   vyprávění životního   příběhu o Velké rybě.   Příběh o životě, lásce,   porozumění, touze,   splněných snech... Paráda!
jitush.b
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2010
Film plný úžasného milého   a hlavně Burtonova hůmoru,   už dlouho jsem se u   žádného filmu tak dobře   nepobavila. Pro mě jeden z   jeho nejlepšíh filmů. A   taky jsem snad nikdy předtím   neviděla tak krásně   natočenou scénu pohřbu -   žádné slzy a smutek, jen   smích a vzpomínky. Krása.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.12.2007
Vynikajuci film s genialnym   pribehom a pravdepodobne   autobiografickymi   prvkami,pretoze toto by clovek   len tak z hlavy asi nevymyslel   :))) Film je schopny   pretransformovat divakov nazor   a donutit ho k hlbokemu   zamysleniu zabavnou formou.V   snimku dominuje herecky vykon   E.McGregora,ktory je schopny   zahrat asi vsetko.Film   podobneho typu som v zivote   nevidel.Klobuk dole.
lucymat
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.4.2013
Počítám se k fandům   velkého Tima Burtona, ale Big   Fish na hodnocení takového   Stříhorukého Edwarda, nebo   třeba Karlíka a továrny na   čokoládu prostě nedosáhne.   Tak si říkám, o čem ten   film sakra je? Jeden děda,   kterému navíc v angličtině   není moc dobře rozumět, si   vymýšlí příběhy,   kterými baví všechny, jen   ne svého syna. Upřímně   přiznám, že mě mladý Ed   Bloom neuvěřitelně iritoval   (promiň, Ewane...). To je   podstatná vada na kráse,   když vám nesedne hlavní   postava... Vyzdvihnout ale   musím Helenu Bonham Carter   (škoda, že měla jen dvě   miniroličky - takové   mrhání potenciálem!),   Jessicu Lange i Marion   Cotillard. Miniroličky se   vůbec povedly obsadit velmi   dobře... jen ten celek mi   jednoduše nesedí, je až   příliš barvitý, téměř   přeplácaný.
Barney94
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2018
Pro mě jednoznačně   nejlepší Burtonův film.   Celkově děj a atmosféra   mají své plusy, stejně tak   hudba, která tam dokonale   sedla.
karlosphonic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.3.2009
Takovému typu říkám   "milý   film".Pohádkové bytosti   zde hrají jen takovou kulisu   k vyprávění o neobyčejném   obyčejném   člověku.Perfektní pohádka   pro dospělé,kde nechybí   humor,láska a napětí.Vše   drží v krásném   "Prášilovo"   obalu,bez zbytečného kýče   nebo patosu a možná v   některém z nás zanechá   pocit,jestli k našim   nejbližším někdy nejsme   zbytečně tvrdí.Zvedám oba   palce.
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2008
Nejdřív mi nebylo jasné, o   čem to vlastně má být. Ale   pak mi to došlo – tohle   není film o něčem, tohle je   film sám o sobě. Zapomeňte   na smysluplný děj, ponořte   se do Burtonova zpola snového   světa, který tentokrát   výjimečně nepůsobí tak   temně a morbidně. Velká   ryba je pohádkou o   pohádkách. Není problém se   na tu krásu dívat, je   problém najít nějaký   „čtvrtý“ rozměr všech   těch neuvěřitelných   historek. Ale občas i tři   rozměry stačí ke štěstí   .
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Absurdní pohádkový   příběh, něco mezi realitou   a fantazií, možná zcela   realita, možná zcela   fantazie. Takové burtonovsky   zvláštní, ostatně jako   všechna režisérova díla.   Klíčové situace jsou   řešeny přímo a   nekomplikovaně, postavy   silně charakterově září   díky výtečným hereckým   výkonům a díky prvku   determinace hlavní postavy,   konfrontace otce a syna a   několika spíše   nepřirozeným než   nadpřirozeným postavám film   získává zvláštní kouzlo.   A závěr je neobyčejně   silný.
davidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.6.2008
Včera jsem se podíval po   dlouhé době opět na Big   Fish a musím říct, že je   dílko vzkutku dokonalé.   Perfektní herecké výkony,   skvělá kamera, režie a   hudba vás pohltí do   neuvěřitelně krásné   pohádky pro dospělé.   Závěr mě dostal takovým   způsobem jak už dlouho   žádný film a to jsem   věděl jak to bude, ale   přece. Mých top 10
K3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2006
Mám z toho takovej   rozpolcenej pocit, docela to   hraničí s uplnou blbostí!   :) je to spíš taková   oddychovka, trochu pohádka,   ale jinak o ničem, není v   tom nic co by mě překvapilo,   akorát tam hraje dost   známejch herců
TILL.87
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.9.2009
jako tak tohle je neslabší a   nejdudnější film, co burton   natočil. zbytečná ztráta   dvou hodin života na   koukání tutý otřesný   kraviny. já osobně to ani   nedokoukal a v půlce vypnul,   time to ne, větší hovadiny   umí natočít už akorát uwe   böll
lynn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2008
Na rozdíl od ostatních   Burtonových temných a   morbidních filmů je tato   pohádková romance krásně   barevná a náladová. Tim   Burton je zárukou kvalitního   filmu a téměř není možné   u něj sáhnout vedle. K   tomuto filmu jsem   přistupovala s počáteční   nedůvěrou a kvůli tomu,   abych viděla všechny   Burtonovy filmy, ale vyplatilo   se.

Jak   říkám, je to žánrově a   náladově vybočení z jeho   tvorby, ale velmi, velmi   příjemné!
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Tim Burton? asi bych se k jeho   režijní práci už pouze   opakoval, ale tohle bylo   dokonalé. Možná až se mi   to časem rozloží ještě   víc v palici, tak budu moci   asi něco napsat, ale tenhle   pocit, který jsem vám   právě sdělil... prozatím   stačí. :)
Snape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.7.2008
To je silene dobrej film. Asi   Burtonuv nejlepsi, pritom tu   nehraje Johnny Depp, ale   vynahradi to ta neskonala   fantasie a vymejsleni az do   neuveritelna :)
Ela
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Rozhodně se nejdená o   typický snímek Tima   Burtona,ale s jeho ostatními   filmy má společnou výraznou   stylizaci,výskyt fantaskních   prvků a obsazení Heleny   Bonham Carter.Jako takový se   mi zdálo příběh jakoby   rozpolcený a ty dvě poloviny   moc nedržely   pohromadě.Čověk se málem   stačil rozkoukat v   nádherném pohádkovém   světě Willova otce a hned se   zas ocitl v realitě.Oba   příběhy ale mají něco do   sebe a to jak se pak   vymyšlené-nevymyšlené   postavy začínají objevovat   v reálném světě docela   dobře vygradoovalo trochu   zamatený předchozí vývoj   děje.Abych pravdu   řekla,rozhodně nemůžu   říct,že bych postřehla   všechny metafory týkající   se velké ryby,ale aspoň mám   nad čím přemýšlet.
Ivett
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.9.2007
Moc hezký film na pomezí   reality a fantazie. Albert   Finney hraje snílka   uvěřitelně, Ewan McGregor -   to je vynikající volba.   Celkově film zbytečně   netlačí na pilu. A i když   celou dobu víte, jak to   všechno dopadne, stejně se   vám to bude líbit.
red_dragonfly
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.4.2010
Typický Burton: jasné a   veselé barvy, pokroucené   lesy, naivní dobrácký   hrdina.. Další krásné   dílko, které nemůže jinak   než zvednout náladu..
lucy.v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2011
Tim Burton opět nezklamal.   Super bylo, že i přes ty   pohádkové příběhy (které   ovšem neměly taky žádnou   chybu), měl film hluboký   význam. Vůbec si nemyslím,   že tam byly příběhy bez   ladu a skladu a nakonec   happyend, jak tu někdo psal.   Vše v tom filmu mělo svůj   smysl a své místo a když to   člověk dokouká do konce,   vše pochopí. Fakt krásný a   zvláštní film.
qerulant
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.8.2007
Shrnuto a podtrženo:   VYNIKAJÍCÍ! Tim Burton je   bezesporu výstřední týpek   a podivuhodný vizionář s   neuvěřitelnou fantazií...   Ale mě zas tak moc nikdy   neoslovil. Jenže Big Fish je   natolik milej, pestrej,   příjemnej, lidskej,   fantastickej, no prostě   úžasnej film, že jsem ho   spolknul i s navijákem,   ohromeně jsem zíral na to   pohádkové vyprávění a   nakonec mi bylo líto, že už   je konec... Krása.
callaghan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.2.2009
Pohodový film na pohodový   večer. A navíc zcela   neotřelá zápletka o muži,   který si vymýšlí (a nebo   ne?), co všechno   fantastického a   neuvěřitelného zažil.   Nezbývá než vřele   doporučit.
Stegr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Každý umí vyprávět   příběhy jinak. Příběh   Edwarda Blooma podal Tim   Burton způsobem, jenž v   člověku zanechá hodně   hlubokou stopu plnou fantazie.   Měl jsem celý film pocit,   jako kdybych Edwardova   dobrodružství prožíval   spolu s ním a cítil každý   okamžik jeho pohádkového   života...
Imo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2020
Žiju svůj život, jenom ty mne nechápeš.
Jde o životopisný průřez   naplněným životem jednoho   zajímavého chlápka, jehož   syn ho zpočátku nesprávně   chápe. Začíná   scenáristicky krásné   propojeným úvodním   monologem s dějově různými   ale logicky navazujícími   sekvencemi. Získat si lásku   bylo pro něj dost těžké a   komplikované. A pro někoho   ne. Někomu spadne sama do   klína. A někdo svou lásku   nepozná nikdy a zůstává mu   jen snít o ní. Nechybí   občasný, ale za to dobrý   humor. Závěrem na smrtelné   posteli syn otci začíná   rozumět a mysteriózně ho   přivede k vodě za účasti   všech lidí, s nimiž prožil   svůj život. Syn zcela otce   pochopí až na jeho pohřbu,   na který přijdou všichni   tito lidé. Až tam pochopí,   že život svého otce byl   skutečný.
padde
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2009
Pro mě překvapivě   zajímavý počin režiséra   Burtona. Oceňuji u filmů   hlavně originalitu a nějaké   vnitřní poselství. Obého   se u tohoto filmu hojně   dostává. Vizuálně   perfektní.
Majda88
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2007
Vynikající, je to naprosto   snový film, kde se všichni   pobaví. Při vyřčení   tohoto názvy mi okamžitě   naskočí obrovské   ROZTOMILÉ. Někdo tomu   vytýká, že je to   kýčovité. Ano, je, ale mile   kýčovité.
ondrech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2010
Po dlouhé době film, u   kterého jsem se cítil   neuvěřitelně dobře, a na   konci mě příběh polil   úžasem, husí kůží :-)
Ziidgaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.10.2004
O čem je Big Fish? No to je   spousta fantastických   příběhů podaných poutavou   formou jedním starým pánem.   O co ve Velké rybě šlo?   Nejspíš o poslechnutí   právě té spousty   příběhů, které se   týkají jediného člověka.   Možná, že mi skrytý smysl   filmu unikl, ale mě se líbil   i tak.
A protože jsem   fanda Tima Burtona, tak   tímhle filmem si to u mě   určitě nepokazil.
christinak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.3.2005
Kouzelný příběh plný   neuvěřitelných postav a   míst. Nádherná pohádková   atmosféra, která na vás   bude dýchat a vy budete mít   pocit, že to, co vidíte, se   může skutečně stát.
alus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.3.2009
"Povídej a   přeháněj", říkám   vždy, když se chci od svých   blízkých dozvědět něco   zajímavého a zábavného.   Ale tohle   "přehánění" ,   mystifikace,   "pábení" mě moc   nebavilo...To Josef Švejk   nebo strýc Pepin, to je   panečku jinačí kafíčko   než obr-zlobr-dobrák,   ředitel cirkusu-vlkodlak nebo   korejská(?) - vietnamská(?)   siamská dvojčata...
Kecka1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Skvělá pohádka pro   dospělé. Ta atmosféra je   nedostižná. Je to kouzelný   snímek. Mě prostě   uchvátil.
Bouvard
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.11.2004
Film, na který se velmi rád   podívám znovu. Pestře   zpracovaný námět vyniká   uceleností a poetikou.   Zobrazuje život rodiny s   věčným konfliktem otec -   syn. Vrcholný závěr.
PogoJoe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2009
Miluji originalitu, a tak   musím milovat i tento film.   Zbožňovat jeho poetičnost,   optimismus, charizma a půvab   jeho postaviček (a jejich   skvostného hereckého   ztvárnění). Spoustu   drobností, které mě   nadchly. Mohl bych napsat, že   pro podobné snímky mám   slabost, ale... tomuto   podobné snímky snad ani   neexistují.
Stilicho
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.9.2007
Pohádka ve stylu Alenka z   říše divů. Z   reálnějšího pohledu. Tim   Burton je tak trochu ve svém   nereálném světě, který do   nás všech vstupuje   nenásilně, přesto   okouzlivě. Starý muž,   který tuší, že z tohoto   světa v blízké době   odejde, vypráví různé   příběhy ze svého života.   I kdyby byli vymyšlené,   posluchače okouzlí. Kouzlo   života a přírody nás   nenechá aň minutu na   pochybách.
Lilithka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2007
Velká ryba
Tak tohle byl náhherně   odpočinkový film. Moc se mi   líbil příběh človíčka,   který se stal legendou.
Bulgarrito
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Tak takhle by Vážení   vypadal Forest Gump, kdyby se   režie ujal Tim Burton.   Naprosto okouzlující   atmosféra, o příběhu ani   nemluvě. Tim zas jednou   zabodoval _peace
panKaplan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Opravdu musí být vše, co   vypadá jako pohádka   pohádkou? Kde je hranice mezi   realitou a fikcí, mezi   pohádkou a skutečným   světem? Tak tohle jsou   témata Velké ryby, jednoho z   nejkouzelnějších filmů,   které jsem viděl. Mnoho   detailů mi docházelo až   napodruhé a napotřetí. A   pokaždé jsem ocenil   zvířecí roli Dany Devita.   Jedním slovem skvělé.
kvietek
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.4.2011
Nestává se mi často, abych   nějaký film doslova   proskákal na konec s   přánim, aby už to dlouho   netrvalo. Tahle pseudo   psychologická pohádka pro   dospělé se mi vážně   nelíbila. Scénograficky   pěkné, ale přišlo mi to o   ničem. Sada krátkých   příběhů bez ladu a skladu   za sebe sázených s tim, že   na konec to dopadne ala happy   end. Pro mě, zbytečná   ztráta času.
chali
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.9.2004
Tim Burton dělá skvělé   filmy a řekněme horší   filmy a tenhle patří k tim   prvním. Člověk si v něm   užije snad všechny pocity,   ale moc zajímavá debata se u   tohohle filmu rozjela na   konkurenční IMDb - 5   nejubrečenějších filmů   ;-(
davesmolik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2011
Lepší než jsem čekal
Na začátku tohohle filmu   jsem si nebyl jistý,jestli   jsem neudělal chybu,když   jsem ho stáhnul.Ale už tak   po čtvrt hodině jsem   pochopil,že takovej mazec se   jen tak nevidí.Nejvíc mě na   začátku vylekal ten   pohádkovej příběh,ale   potom už se mi nechtělo ani   odtrhnout oči od   obrazovky.
Tim Burton   si zaslouží potlesk.Dlouho   jsem se tak nepobavil.
kaany
Hodnocení:
Přidáno: 23.1.2008
Tento film je jeden z   nejúžasnějších, který   jsem viděl. Je to krásná   tak trochu pohádka pro   dospělé (a děti   samozřejmně taky) u které   se jak zasmějete a   uchechtnete,tak i potkáte   chvíle, kdy vám budou téct   slzy. To se prostě musí   umět.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40044minih40044Nabít a zabít (2005) 
Lucky Number Slevin n
minih84632minih84632Zmizelá (2012) 
Gone n
minih21754minih21754Uprchlík (1993) 
The Fugitive n
minih60773minih60773Příběh Audrey Hepburnové (2000) [TV film] 
The Audrey Hepburn Story n
minih39642minih39642Fanaticky zamilován (2005) 
Fever Pitch n
minih25030minih25030Krevní pouto (1998) 
Hush n
minih8564minih8564Hospoda (1996) [TV seriál] 
Hospoda n
minih31907minih31907Star Trek II: Khanův hněv (1982) 
Star Trek II: The Wrath of Khan n
minih17884minih17884Robinson Crusoe (1997) 
Robinson Crusoe n
minih44777minih44777Pach krve 2: Cesta nikam (2007) [Video] 
Wrong Turn 2: Dead End n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

00:10 - 00:40

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Rwanda, cena za úspěch

23:35 - 00:30

43 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

23:45 - 00:45

33 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:55 - 01:00

23 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190570
Osobností: 697854
Fotografií: 763987
Plakátů: 376605
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10