L'oeuf (1972)

Obrázek není k dispozici.
    Žánr: komedie
    Země: Francie
    Délka: 80 min.
Émile Magis je nesmělý úředníček, který by se rád prosadil v práci a také si našel dívku. Snaží se využít rady a zkušeností svých kolegů. Nicméně brzy zjistí, že ne všichni hrají podle "pravidel", a přizpůsobí se prohnilé morálce. Slaví úspěch v zaměstnání i v lásce.

Émile si vezme za ženu dceru svého nadřízeného Gastona Berthoulleta Hortense, i když je zamilován do její mladší sestry. Zanedlouho zjistí, že je mu manželka nevěrná s Victorem Dugommierem. Jedná jako zkušený cynik a rozhodne se milencům pomstít.  Autor: curil

režie:
Jean Herman
 
 
hraje:
Guy Bedos (Émile Magis), Marie Dubois (Hortense Berthoullet), Bernadette Lafont (Rose), Michel Galabru (Gaston Berthoullet), Jean Rochefort (Dugomier), Renaud Mary (generální prokurátor), France Gabriel (paní Berthoulletová), Lyne Chardonnet (Charlotte Berthoullet), Alexandre Rignault (strýc Émile), Renée Gardès (teta Picolette), Denise Péron (Magisova matka), Maurice Risch (Gustave), Georges Staquet (Eugène), Sylvine Delannoy (slečna Duvantová), Robert Vattier (pan Laffard), Jacques Seiler, Annie Savarin, Paul Temps, Georges Adet, Annick Berger, Jean Aron, Sylvie Joly, Jeanne Hardeyn, Lionel Vitrant, Jean-Pierre Rambal (Lucien), Françoise Burgi (Georgette Blossardová)
 
 
scénář:
Jean Herman, Claude Berri, Félicien Marceau
 
 
kamera:
Jean-Jacques Tarbès
 
 
hudba:
Gérard Calvi
 
 
kostýmy:
Tanine Autré
 
 
střih:
Hélène Plemiannikov
 
 
zvuk:
Jean Labussière
 
 
výprava:
Jacques Dugied
 
 
producent:
Claude Berri
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.