Duben
ohodnotit

Věčně mladá

The Age of Adaline

Další název:
Navždy mladá; Eternelle Adaline; Für immer Adaline
Žánr:
Rok:
2015
Délka:
112 minut
Premiéra v ČR:
30.7.2015

Obsah filmu Věčně mladá

 
Kdo z nás by nechtěl přestat stárnout? Ani ne třicetiletá Adaline havaruje se svým autem a stane se zázrak – nejen, že nehodu přežije, ale navíc už nikdy nezestárne ani o jediný den a žije dalších 80 let. Věčné mládí se však záhy projeví jako překážka v běžném životě.
Adaline bezmocně sleduje, jak její dcera stárne, až je starší než Adaline. Dlouhodobě nemůže prožívat lásku a nakonec zůstává úplně sama.

Po letech osamocení se v Adalině životě objevuje Ellis Jones (Michiel Huisman), do kterého se zamiluje. Vše vypadá idylicky, ale jen do okamžiku, než se Adaline setká s otcem svého...
 
Související odkazy
 
Recenze: Věčně mladá

Blake Lively prostě nestárne!  číst dál

 
 
RECENZE: V ženském románku trvá, než Věčně mladá potká Harrisona Forda

S americkou romancí Věčně mladá se hlásí nová distribuční společnost APK Cinema. Což je zkratka Asociace provozovatelů kin, která zkusí u diváků prorazit vlastní nabídkou širokého žánrového zaměření. číst dál

Hodnocení: 50 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.theageofadalinemov...
 
 
Distributor v ČR:
APK Cinema Service
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
anglická, portugalská, italská
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Věčně mladá >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.10.2020
Být stáááále mlád...
O věčném mládí pěl už Zlatý slavík, ale   taková Adaline Brownová by mu to asi vymlouvala.   Na vlastní kůži totiž zjišťuje, že takový   život má spoustu negativů - no, jen si to   zkuste, být mladší než vlastní dcera, nebo   potkat bývalého milence, s obličejem plným   vrásek a zamilovat se do jeho syna... Film se   zajímavou myšlenkou, ale slabším provedením,   mě sice nijak extra nezaujal, přesto jsem ho bez   problémů dokoukala do konce. A oddechla si, že   se vše vrátilo do starých kolejí.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.7.2019
Pomalu plynoucí romanťárna, která nemusí   každému sedět. Hodně vypravěčských   berliček, ale spíš to přičítám stylu než   nutnosti informovat diváka, zajímavé   prolínání a takový ten ženský pohled, takže   žádná akce a hodně cukru. Hlavní hrdinka mě   byla sympatická, hlavně tím, že investovala   svůj čas do vzdělání, vždyť ještě   pamatovala, jak ženy získaly volební právo,   její poslední vyvolený hodný a chápající   až za hrob a Harrison Ford takový normální. A   jeho ženě se nedivím, že se rozčílila.   Čtyřicet let a on se rozplývá nad bývalkou.
mikee007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.10.2018
Trochu nadhodnocený film...
Hlavní hrdinka hezká, role slušně zahraná.  
Ve vedlejší roli Harrison Ford, tradičně   skvělý.
No, a teď už nějak nevím co   chválit dál.
Vypravěč. Někdy je třeba, aby   nás uvedl do děje. Ve filmu "Věčně   mladá" je vyprávěný úvod asi třetinu   filmu. Pak se druhou třetinu něco odehrává a   třetí třetinu nám vypravěč zase vysvětluje,   jak to všechno dopadlo. U zajímavějšího filmu   bych to možná odpustil, ale snímek jehož   hlavní (a jedinou) myšlenkou je, že někdo   nestárne, to pardon. Navíc už to tu bylo a   lepší.
Dostal jsem na tento film doporučení,   dalším pak bylo zdejší vysoké hodnocení.   Bohužel, nic z toho se v mých očích   nepotvrdilo. Dostalo se mi 112 minut dlooooouhé   nudy bez originálního nápadu.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.11.2016
Představa, že se zastavíme v čase a život   jenom tak běží kolem nás, ale my musíme jen   bezmocně přihlížet, tak takhle si věčnou   mladost asi nikdo nepředstavuje. Pokud bychom   totiž veřejně přiznali svoji identitu, stali   bychom se objektem vědeckého zkoumání a tak   bude jediné řešení život ve lži a   skrývání. Ale co když nás potká skutečná   láska? Naštěstí tento romantický příběh v   pravém okamžiku dostane ideální řešení a   Adalin si svoji romanci může prožít   naplno.
Hezký film, který se dá vidět   opakovaně - ale je jenom můj názor.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.9.2016
VĚČNĚ MLADÁ

Mladá žena po zásahu blesku   přestane stárnout. Když začne být pro okolí   nápadná, musí radikálně změnit život.   Odsoudit samu sebe k samotě bez vztahů, bez   lásky. Jenže to věčné skrývání je velmi   vyčerpávající. To už není život, o který   by člověk stál.

Je to zvláštní, lidé v   minulosti velmi usilovali o to, aby mohli žít   dlouho, nejlépe věčně, hledali elixír mládí   a podobné substance. Jenže si asi   neuvědomovali, jaké by to opravdu bylo dívat se   na to, jak stárnou jejich přátelé, životní   partneři, jejich děti. Jaký je člověk   osamělý, když se vše kolem mění a vyvíjí a   oni zůstávají beze změny. Příběh hlavní   hrdinky je hodně zvláštní a nutí k   zamyšlení, jestli by takový život byl k   něčemu dobrý. Myslím, že se tvůrcům povedlo   přenést pohled nestárnoucí ženy na současný   život věrným způsobem. A to nutno říct, že   Adaline byla velmi aktivní, učenlivá a určitě   nepromarnila čas, který jí byl tak nečekaně   nabídnut.

Kdo čekal příběh plný   událostí a dějových zvratů, ten si asi   příliš neužil. Vyprávění se odvíjí v   pomalém tempu, ale zato poskytuje mnoho námětů   na přemýšlení a realistický pohled na   nevšední příběh. ©
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.12.2015
Nesmrtelnost tentokrát ze zcela jiného pohledu.   Být nesmrtelný může být pro někoho krásná   věc, ale co když se zamiluje. Romantický   snímek se svým vyzněním neobvykle vymyká z   běžného navyklého standardu takovýchto filmů   a přináší pomalou ponurou až místy   depresivní podívanou, která svým zakončením   vyzní tak trochu jako pohádka pro dospělé.   Když se vezme v potaz samotný příběh, je   vlastně tak krátký, že by vystačil na   pouhých, dejme tomu, 20 minut. Stopáž tohoto   snímku má však téměř dvě hodiny, takže to   předznamenává jediné. Nudnost, šeď a   nezábavnost. Ale jak pro koho. Ano, k pobavení   tu vůbec nic není, což znamená jediné. Nejde   o žádnou komedii. Takže diváci očekávající   živost a elán budou zklamaní a dobře jim tak.   Snímek má své kouzlo ve své vizualizaci   hloubky příběhu podpořené velmi dobrou   kamerou. I přes fantastické prvky se děj   stává uvěřitelným také díky dobrým a   skromným herectvím všech zúčastněných a   dobré režii. Očekávaný konec je samozřejmý,   neboť ... Zkrátka, jedná se o velmi   jednoduchý krásný milostný příběh bez   intrik, růžových úsměvů a skopičin.   Milostný příběh bortící zavedené šablony   romantických příběhů.
Hugin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.11.2015
Na romantický film to nemuselo být vůbec   špatné, tedy dle mého názoru, nemám   srovnání. Moc filmů tohoto zaměření jsem   neviděl. Dobrý, pro mne netradiční, námět,   až na Forda, neokoukaní herci. Několik   dalších pozitiv bych dozajista ještě našel.   Nebýt ovšem neuvěřitelně trapně   působícího kýčovitého závěru, jak je   ostatně u amerických filmů zvykem, který zcela   spolehlivě dokáže zničit celkový dojem.
bree
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.8.2015
bree
Odpocinkovy film, který neublíží, chválím   výběr psího herce :-D nádherný kavalír.   film nebyl akční, spíš o dialozích.   Nepobouril vulgarností, potěšil jemnou   romantikou.
enejčel
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.8.2015
Krávovina, která neúspěšně okradla několik   filmů. Příběh - nesmysl. Styl vyprávění se   už vůbec nepovedl. Celý film jenom nudí. Nic   zajímavého. Benjamin Button v ženské podobě   mě vůbec ničím nenadchnul, ani hlavní   představitelkou Blake Lively.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24750minih24750Trasa (1978) 
Trasa n
minih13274minih13274My ztracený holky (1972) 
My ztracený holky n
minih42833minih42833Krvavý diamant (2006) 
Blood Diamond n
minih72783minih72783Chodící mrtví (2009) 
Perkins' 14 n
minih43629minih43629Fantastická čtyřka a Silver Surfer (2007) 
Fantastic Four: Rise of The Silver Surfer n
minih44407minih4440730 dní dlouhá noc (2007) 
30 Days of Night n
minih71115minih71115Zobani (1993) [TV film] 
n
minih144139minih144139Mučedník (2016) 
Uchenik n
minih10211minih10211Kickboxer (1989) 
Kickboxer n
minih48176minih48176Dášeňka (1979) [TV seriál] 
Dášeňka n


Hodnocení:n12345678910
Věčně mladá (2015)Věčně mladá (2015)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann