Duben
ohodnotit

Večerka

Taps

Žánr:
Rok:
1981
Délka:
118 minut

Komentáře k filmu Večerka

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.2.2013
Dnes věřím, že bez ohledu   na státní příslušnost,   rasy a etnika, existují   lidské vlastnosti, které se   hlavně projeví pod   zátěží a za pocitu   naprosté bezmoci. Tohle bylo   poselství, které mi tenhle   film přinesl.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.7.2022
Zabránit zrušení školy se   zbraní v ruce, až se z toho   stane vojenský konflikt? Tak   to se může stát snad jen ve   vojenské akademii. Ano. Po   sto padesáti letech existence   přišel rozkaz na zrušení   kvůli developerským pracem.   A tak to teda ne, bouchli do   stolu kadeti, a začali se   dít věci. Ale až od   poloviny stopáže, která   přesahuje dvě hodiny. Ne že   by ta první půlka byla   nějak nudná, to ne, jen je   to jako celek poněkud   nezajímé. Tady by to   jistojistě potřebovalo   kapánek zkrátit. Poté se to   změní ve válečnou   dramatizaci, která vypadá   jak bránění pevnosti před   nepřítelem ve skutečné   válce. Boj proti ekonomickým   zájmům a byrokracii s   vlastními lidmi navíc ve   vlastní zemi. A to i  přes   své, v akademii naučené,   přesvědčení, jako je   čest, loajalita a   disciplína. Byť to   zdánlivě nevypadá,   příběh také poukazuje na   vlastnost hýbající   veřejností. Nepochopení a   nenávist k mladým lidem   rozhodnutých položit život   za svou zemi či za   ušlechtilost armády.   Poukazuje se i na ponurý   život člověka, který   neporažen prošel mnoha   bitvami, až ho dohnala   porážka a to morální i   psychická. Ano. Můžete   vyhrát mnoho bitev, ale tu   nejmorálnější držící   tradice prostě už ne. Že se   v takové škole skutečně z   chlapců stanou chlapi je   neodvratitelný fakt, takže   nemůže být divu nad jejich   rozhodnutím školu zachovat i   za cenu života. Film o   mladých, avšak těžko   posoudit jestli také pro   mladé. I ten starší divák   si u toho zavzpomíná.   Snímek má svá synonyma a je   pevný jak skála. Kupodivu   ani nestárne, což je   obzvlášť co říct.
artcrime
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.9.2005
něco jako zákon   džungle.nepsravedlnost,bezpra   ví,příkoří..to nemuže   zustat jen tak.obsadit   skolu..to sem vzdycky chtel!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:40

10 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Velké stroje zblízka

17:20 - 18:10

5 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

25 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

45 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178286

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani