Večerka (2015)

Večerka (Le dep)

Le dep

    Žánr: drama
    Země: Kanada
    Délka: 77 min.
Když se Lydia jedné noci chystá zavřít obchod, který patří jejímu otci, je přepadena. V následujících hodinách je nucena učinit mnohá životní rozhodnutí. Režisérce snímku se v působivém psychologickém dramatu podařilo citlivě vystihnout jak prostředí innuské komunity, tak niterné pocity mladé hrdinky.

Když se Lydia jedné noci chystá zavřít obchod, který patří jejímu otci, je přepadena drogově závislým mužem. V následujících hodinách, kdy prochází traumatickou zkušeností, je nucena učinit mnohá životní rozhodnutí. Debutující režisérka, která je rovněž autorkou scénáře, se soustředí na vykreslení vztahů mezi hlavními postavami a rostoucí napětí snímku posiluje vědomím, že mezi hrdiny existuje blízký vztah. Narativně jednoduchý děj tohoto psychologického dramatu se odehrává během jediné noci, která autorce slouží nejen coby východisko k citlivému zachycení niterných pocitů hrdinky, ale také k sociální sondě do prostředí současné komunity Innuů, jejíž nelehký osud zde přibližuje. Autentickou atmosféru snímku umocňuje jak vhodně zvolená hudba, tak přítomnost skutečných innuských herců.
Ivana Novotná
MFF Karlovy Vary 2015

režie:
Sonia Bonspille Boileau
 
 
hraje:
Eve Ringuette (Lydia), Charles Buckell-Robertson (PA), Yan England (Jérôme), Marco Collin (Serge), Robert-Pierre Côté (Régis)
 
 
scénář:
Sonia Bonspille Boileau
 
 
kamera:
Patrick Kaplin
 
 
hudba:
Michel DeMars
 
 
kostýmy:
Colleen Wiliamson
 
 
střih:
Randy Kelly
 
 
zvuk:
Frédéric Edwards, Charles Fairfield
 
 
producent:
Jason Brennan
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.