Duben
ohodnotit

Ve stínu

Další název:
In The Shadows; V tieni; Ve stínu koně
Rok:
2012
Délka:
106 minut
Premiéra v ČR:
13.9.2012
„Napínavý kriminální příběh na pozadí 50. let v bývalém Československu.“

Komentáře k filmu Ve stínu

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 31
Pitryx
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.2.2014
Nemá smyslu rozebírat   tématiku, to bych musel   rozebírat tehdejší dobu.   Podle mne velmi dobrý snímek   s velmi dobrými herci. Velmi   dobré zvukové pozadí,   závěr malinko zbytečně   protažený. Budiž hodnoceno   jako velmi dobré dílo s   několika zápory. Na lepší   hodnocení mi zatím něco   chybí, ale nejsem schopen   napsat přesně co. Třeba na   to přijdu, až se podívám   podruhé. 201312079404/10105
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.12.2013
Solidní retro krimi se   silným příběhem, dobře   vystiženou atmosférou a   výborným obsazením, která   mě přesto uchvátila mnohem   méně, než jsem - podle té   spousty nadšených ovací, co   ji provázejí - očekávala.   Nemůžu si pomoct, ale celé   to na mě působilo spíš   jako jakási "naruby   obrácená" politická   agitka ze 70.let. Určitě   ale filmu dám ještě další   šanci, už jen proto, že   mám pocit, jako bych něco   podstatného přehlédla...   Prozatím tedy 7*.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.10.2012
Do detektivného žánru se   čeští tvůrci moc   nepouštějí, nicméně   režisér Ondříček si s   tímto žánrem poradil dost   slušně. Podle mě dvě   hlavní příčiny byly ve   velmi dobrém scénáři a v   hlavním představiteli. To,   že je Ivan Trojan výborný   herec všichni snad víme a   mohl to zde opět potvrdit.   Věřila jsem mu jeho   zarputilost, která ho nakonec   dovedla tam kam došel.   Doplněno propracovanou   stylizací (jenom ten most u   Florence už je fakt dost   profláklý), výraznější   rolí Norberta Lichého a   dalších, především Soni   Norisové, vznikla slušná   kriminálka. V určitých   chvílích mi však dojem   narušovala kombinace   Švěhlík-Taclík, chvílemi   jsem si připadla, že se   dívám na kriminálku Anděl   v kině. Dokážu ocenit snahu   obsadit Simonu Babčákovou   proti obvyklé škatulce a   ráda jsem viděla Sebastiana   Kocha, který se od doby   Životů těch druhých skoro   nezměnil. Jen ten konec na   mě byl moc. Patnáct, dvacet   let v uranových dolech by   možná stačilo.
Příznivci Dejvického   divadla si můžou zkusit   zahrát hru - který z herců   Dejvického divadla zde   nehrál?
hvezdyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.9.2012
Varuji čtenáře, že   následující text může   prozradit něco z tohoto   filmu. Film Ve stínu je po   dlouhé době natočenou   další českou detektivkou.   Tentokrát v retro stylu, s   politickým vyzněním a   silným napětím. Spíše   než detektivka by mohl být i   thrillerem. Neobjevil se   ještě ani v kinech, nezná   se pořádně reakce publika a   už byl snímek poslán do   soutěže o amerického   Oscara. Aby uspěl, splňuje   dva prvky. Je to retro film a   vyskytuje se v něm židovská   otázka. To jsou atributy,   které vedou zpravidla k   úspěchu. Prý film odmítli   vzít do soutěže v Berlinale   nebo v Torontu.
Příběh. Hlavním   hrdinou je kriminalista   kapitán Hakl (Ivan Trojan).   Má vlastní rodinu. Manželku   a syna. Bydlí v bytě v domě   s pavlačemi. Takové   prostředí najít v Praze   dnes. To není jen tak.   Kapitán Hakl vyšetřuje   krádež v jednom   klenotnictví. A postupem   času se pátrání mění v   boj o zdraví a život. Nejen   vlastní, ale i svých   blízkých. Postavu Hakla   vytvořil Ivan Trojan. Jak v   jiných filmech i zde   vystupuje jako člověk   klidný, flegmatik, s   občasnými glosami. Záhadně   působí německý kolega   major Zenke (Sebastian Koch).   S československou policií   spolupracuje při   vyšetřování jak krádeže   ve klenotnictví, tak i při   řešení případu   přepadení pošty. Nitky   vedou do Židovské obce. V   ní je pozatýkáno vedení.   Osm let po válce Koch opět   řeší „židovskou   otázku“. Na něm záleží,   zda-li budou zatčení   popraveni či osvobozeni. Do   vyšetřování se zapojuje   státní tajná bezpečnost.   Zde je spíše vykreslena jako   tajná mafiánská organizace,   která má své mocenské   zájmy. Záhadou pro hlavního   hrdinu se stávají i takové   věci, jako kam zmizely   některé oběti z případu,   či kdo jsou vlastně jeho   nejbližší kolegové z   práce.
Výprava a   výtvarný počin. Tak ty si   zaslouží jedničku. V   dnešní digitalizované době   a pomocí digitalizované   techniky se podařilo   vytvořit Václavské   náměstí z doby roku 1953.   Včetně známého plakátu   propagujícího pětiletku,   který visel na fasádě   Národního muzea. Snad by mi   mohl nějaký pamětník   říci, zda-li tehdy   existovali kameloti   prodávající Rudé právo. U   Večerní prahy bych tomu   věřil.
Film Ve   stínu bych nepovažoval za   detektivní film. Spíše za   politický thriller. Nejsem si   úplně jist, jestli to má   být náš nejlepší film,   který by se měl ucházet o   Oscara. Zatím o dalším   našem letošním filmu,   který by dokázal oslovit i   publikum v zámoří, nevím.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.5.2013
Výborná   kamera,hudba,herci.Film   vypadal opravdu jak z 50,let!V   dnešní době tohle natočit   není jen tak!Příběh   zajímavý,napětí   fungovalo.Na druhé   shlédnutí jdu s hodnocením   výše.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.12.2013
Po dobré ryze české   detektivce je u nás stále   hlad, a tak jsme vděčni za   každý pokus, jaký se   objeví. Příběh zasazený   do temných 50. let, kdy si   nikdo není ničím a nikým   jist, není špatný nápad.   Vzniká tak mnoho možností   jak toho využít. Atmosféra   snímku není špatná.   Depresivní šeď oné doby se   povedla, výprava je nadmíru   dokonalá, ale stejně je to   takové celé poloviční.   Celkově z toho vyzařuje   televizní lacinost. Scéna z   'Václaváku' se povedla.   Konečně se naši filmaři   naučili trefně používat PC   triky a takovým scénám se   záměrně nevyhýbají. Co se   však ještě nenaučili, je   pořádné ozvučení   výstřelů ze zbraní. Tohle   je už opravdu trapné. Tempo   se vleče a místy nudí.   Dějové zvraty jsou   jednoduché a zbytečně   nahodilé. Zákulisí   zinscenovaných procesů je   ohromná výzva, ale není   dobré, když se to celé   zvrhne v jakousi agitku. Je   fakt, že v tomto případě   si nejsem nad vyzněním   snímku zcela jist, ale k   dokonalosti má jistojistě   ještě hodně daleko. Na   scénáři se mělo více   zapracovat.
PROCESOR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Perfektní vytvoření dobový   atmosféry a herecký koncert   mého miláčka pana herce   Ivana Trojana. Kriminálka   tedy vyšetřování je   samozřejmě nabouráváno   státní aparátem zvaná STB,   jak jinak. Že byly v   padesátých letech přehmaty   o tom snad nikdo nepochybuje.   Tento snímek na to poukazuje.
beneva
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.9.2022
Až bude někdo zase skučet   nad dnešní   "zatracenou" dobou a   litovat se, jak se mu špatně   žije, poštele jej na film   Davida Ondříčka Ve stínu.   Jen absolutní ignorant a nebo   otrlý a ortodoxní nadávač   nepřipustí, že doba byla   zlá, nesrovnatelně více   zlá než je dnes.
Tento film (a některé   další) by se měly zařadit   do školních osnov a nahradit   glorifikované hrdinské eposy   o husitech a jiných   devastujících hnutích   našeho národa. Svět   opanoval člověk a vyvinul se   do mnoha podob a kultur.   Prapůvodní instinkt zabít   pro jídlo a pro právo na   samice se přetransformoval do   práva silnějšího zabít   pro cokoliv.
Skláním   se před všemi, kdo se na   filmu podíleli. Poutavě a   pravdivě napsaný scénář,   výborně vybraní   představitelé postav,   skvěle režijně vedení,   absolutně perfektní   exteriéry (proboha, kde jsou   ještě tak zanedbané   baráky???) a dokonale   vybrané rekvizity, kostýmy a   líčení. Až na jediný   ohrnutý límeček, který v   následujícím záběru už   ohrnutý nebyl, jsem   nezaznamenala nic, co by mě   vytrhlo z děje. Václavák z   kočičích hlav,   pryskyřičná či jaká madla   u lítaček, pavlačové byty,   otevřené tramvaje,   starodávný porcelán,   petrolejky, domovní   prádelna... pro někoho   vintage nostalgie, v tomto   filmu krutá realita   těžkého života v   počátcích socialismu.
Petantino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2013
Ve stínu večerní projekce   jsem viděl napínavý film s   vynikající atmosférou,   který ani přehnaně   nedémonizoval naši minulost   a kdyby kapitán Hakl   nevyužíval příliš často   instinktivní náhody, tak   bych byl ještě   spokojenější. Horší je to   u mě s tím, že hrdinství   obdivuji pouze v případě,   že má nějaký smysl a   neublíží nejbližším.   Jinak si stojím za tím, že   hrdinů jsou plné hřbitovy a   nepovažuji takticky za   správné zvolit si status   mrtvoly pro účinný boj s   STB.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.2.2016
Drama na záslužné téma z   naší historie, natočené   vysoce stylově (občas až   úporně), přesto poněkud   chladné.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.11.2021
Šedá, iba šedá
Na jednej strane ten trocha   pre mňa zvláštny koniec.   Čakal som niečo iné. Aj   samotný príbeh, scenár,   alebo lepšie povedané,   pohnútky jednotlivých   postáv som príliš   nepochopil. Vyzerá to, že   išlo za cieľ zdiskreditovať   alebo porátať sa so   židovskou obcou, ale prečo   to robili práve takýmto   zložitým alebo divným   spôsobom, aj som nepochopil   prečo práve ich. Na druhej   strane to bolo perfektne   natočené a najviac si cením   tú mrazivo šedú atmosféru.   Film ma predovšetkým   nádherný neutešený   vizuál, herci fakt, že hrali   a celé sa to pozeralo samo.   Možno lepšie poriešiť   príbeh a vysvetliť pohnútky   jednotlivých postáv, ale   minimálne kvôli atmosfére   sa film dá pozrieť
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.12.2013
Běžný kriminální   případ, který vyšetřuje   kapitán Hakl, se v 50.letech   mění na politický případ.   Hakl musí spolupracovat s   německým majorem Zenkem,   který má případu dát tu   političnost. Film mi   připomíná majora Zemana a   rok 1968, jen o několik let   posunutý a na Oskara určitě   není. Prostě všichni   dobří policisté jsou   darebáci. Státní   bezpečnost jsou prostě   špatní a jinak to nebude.   Jinak film je dobře herecky   obsazen.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.10.2014
Ve stínu
Dobrý český kriminální   film popisující intriky   temné doby nedávno minulé.   Abych se přiznal, tak jsem se   ze začátku trochu ztrácel,   ovšem postupem v ději mi   celý film, ač tam bylo   několik scenáristických   nesrovnalostí, začal trochu   dávat smysl. Cílem bylo   hlavně poukázat na   poupravené a komunisty   zinscenované soudní procesy   padesátých let, tak jak se   to straně hodilo. A konec   konců atmosféra filmu byla   vskutku povedená.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.5.2014
Pana
Trojana mám osobně raději v   jiných rolích,ale i v této   méně tradiční ukázal,že   je to pan herec.Jinak film mě   zklamal,ale to bylo spíš   očekáváním po všech těch   chválách,co na něj   šly...Jinak slušné   pokoukání
lion71
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.8.2020
Až na to že vraždy spáchal   šéf kriminálky, by se tomu   dalo věřit. Atmosféra filmu   byla dokonalá, herecké   výkony průměrné tomu co   scénář dovolil.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.10.2012
Zvykl jsem si Ondříčka (a   myslím, že po zásluze)   podceňovat, ale s tímhle mě   poprvé mile překvapil. Film   Ve stínu není bez šrámů,   občas škobrtne, ale je   rozhodně režisérovým   zatím nejdotaženějším   dílem. Jeho tradiční   slabiny sice úplně   nezmizely, občas vodí   diváka za ručičku a   příliš viditelně pomáhá   směrovat děj kam je   potřeba, ale zdaleka už to   není tak rušivé a po   někdejší křečovité   práci s herci není skoro ani   stopy. Film nenabízí nic, z   čeho bych se vyloženě   posadil na zadek, žádné   překvapující dějové   kotrmelce ani objevná   poselství, ale svou solidnost   má vybroušenou dokonale. Má   napětí, skvěle zvládnuté   řemeslo, dobře napsané   (budiž, trochu černobíle   rozvržené) i zahrané   postavy, zaslouženě   chválenou dobovou atmosféru   a schopnost poutat pozornost   až do předpokládaného   rozuzlení. Jestli půjde do   boje o Oskara, tak mu moc   šancí nedávám, přesto ve   mně zanechal výborný dojem.
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.7.2015
Nepovedený scénař
Tak tohle se nepovedlo.Snímek   má sice atmosféru 50 let i   kulisy jsou perfektní ale   tím pozitiva končí.Pokud si   někdo myslí, že v SNB mohli   ještě v 50. tých letech   pracovat lidé s názory a   postoji jako má ve snímku   hlavní hrdina pak je   utopista. Pověřit šéfa   pražské kriminálky aby   osobně provedl nějakou   loupež může jen scénarista   v Bohnicích...Ovšem trojitý   agent , jenž je nejdřív u   nacistů pak u sovětů a ve   finále míří CIA dělá z   celého filmu nejapnou parodii   své doby. Trojan je zde   tradičně kvalitní ale s   takto napsaným scénařem je   to boj s větrnými mlýny.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.10.2012
Když člověk jde do kina na   film Davida Ondříčka, ať   chce nebo nechce, nese si s   sebou (u některých jedinců   spolu s kýblem popcornu,   který pak celý film   ne-neslyšitelně chroupe a   kolou, kvůli které musí 2x   za film na hajzl) určitá   očekávání a světe div se,   já nebyl zklamán! Ano, je   pravda, že formát by snesl o   něco těžší kalibr, co se   dějové linky týče, ovšem   výprava a herecké obsazení   tuto drobnou výtku smetou ze   stolu. Parádní vykreslení   doby, skvělí herci,   přičemž Trojan zůstal   trochu za očekáváním a   naopak mile překvapila Soňa   Norisová.
Ve stínu   snad stojí i za ty   nehorázný ceny lupenů,   který po nás multiplexy   chcou.
nick4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.9.2012
skvělá atmosféra,exceletní   herecké obsazení ve všech   rolích,zajímavý   příběh.Nový dlouho   očekávaný český film   stojí opravdu za   to.Nejlepší herecký výkon   podavá samozdřejmě Ivan   Trojan a Sebastian   Koch.Dvojice z kriminálky   Anděl David Švehlík a Marek   Taclík hrají své   důstojníky STB taky velmi   dobře hlavně Taclík .Ve   filmu je v podstatě jen   jedna ženská role a to   manželka hlavního hrdiny V   podání Soňi Norisové a   krátká epizodní role   patří Simoně Babčákové   při jejím objevení na   plátně prošel kinem lehký   smích,který je bohužel   způsoben zaškatulkováním   této herečky do jiné   žánrové   kategorie.Mimochodem Sparta   bohužel vyhrála, Spartak   Praha Sokolovo(sparta)-Dynamo   Praha(slavia) 3-1(
ponorka.bary
Hodnocení:
Přidáno: 7.3.2013
Má omluva panu   Ondříčkovi,ale tomuto filmu   jednoznačně dominuje   hudba.Hudba prolíná celým   filmem,neruší,naopak   dokresluje potemnělou   atmosféru.Závěrečná   píseň Jana P. Muchowa Lay   Down v podání české   zpěvačky Sáry   Vondráškové/ Never Sol/,je   dokonalá.Dalším pilířem   úspěchu tohoto filmu je   kamera,zvuk a herecký výkon   Ivana Trojana.Trochu film   sráží využívání   exteriérů pro natočení   více různých scén/na   Václavském náměstí,v   továrně/,kde stačilo   alespoň natočit záběr z   jiného úhlu,či   rekvizit/tramvaj/,na druhou   stranu chápu,že vše stojí   moc peněz,takže když už to   jednou máme   vypůjčené...Jinak není co   dodat,snad jen,že Český lev   je ve správných rukách.A to   hned devětkrát.
Ondrus21
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.2.2013
Čekal jsem, že to bude o   několik tříd lepší.   Bohužel je to pro mě spíš   zklamání. Spousta věcí   nedává smysl. Vůbec   nechápu, proč si dali   komunisti tolik práce s   ničením důkazů, o které   při vykonstruovaných   procesech vlastně vůbec   nešlo. Detektiv, který,   nejen že není ve straně,   ale navíc se netají svými   antipatiemi vůči   komunistickému režimu, a   přesto je v polovině 50. let   u SNB - to mi taky nejde do   hlavy. Co se týče bývalého   esesáka, který se několik   let po válce rekreoval na   Sibiři a teď má jako   důvěryhodný svědek   vypovídat při divadelním,   ehm totiž při soudním   představení, to radši ani   nekomentuju. Připomíná to   spíš nějaký béčkový   thriller, a to i díky onomu   oblíbenému filmovému   klišé, kdy se hlavní hrdina   prochází po místě činu a   ze stropu na něj začne kapat   krev. Ani tu atmosféru doby   temna, plné vykonstruovaných   procesů, politických vražd,   udavačství a všeobecného   bolševického teroru se   tvůrcům, podle mého   názoru, nepodařilo správně   zachytit. Film má sice dobré   obsazení, ale to je bohužel   asi tak všechno. Myslím, že   5/10 je ažaž. Film si víc   opravdu nezaslouží.
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.9.2017
No dal jsem si s tímhle   filmem hodně na čas, než   jsem se na něj podíval, ale   musím říct, že je to teda   hodně hustý. Neskutečně   ponuře natočený, až mi z   toho běhal mráz po zádech.   Neuvěřitelný věci se tu   děli.
ricky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Po delší době konečně   kvalitní český film, ne   jako ty pohádkové sracky.   Motiv, kostýmy i kulisy jsou   naprosto věrohodné, děj   jednoduchý, ale myslím že   zdařilé vystihuje dobu.   Fotbálek se synem hlavní   postavy dodával filmu takové   odlehčení, hodnotím to   velice kladně. Ačkoli je to   celkem vážná detektivka a   Trojana mám zafixovaneho jako   herce komedii, jeho výkon byl   vynikající a vysoko nad   očekávání. 90%
Salám
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2016
!
Výborný film, dějová   linie, dobová atmosféra,   Ivan Trojan opět nezklamal,   hodnotím vysoko a doporučuji   :)
zeus12xy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.3.2013
už v kině se mi film libil a   mile překvapil. ale nestihla   jsem pobrat všechny   souvislosti, což jsem   zjistila až když jsem film   viděla po druhé. Takže při   druhém shlédnutí jsem si   vychutnala všechny ty detaily   a drobne nuance,které mi   před tím unikly. Úžasný   film, hudbou počínaje,   hereckými výkony konče. Bez   sentimentu, bez heppyendu, bez   zbytečného   rozmazávání,pathosu a   moralit. Mám jedinou   výtku... že ten koho jsem od   začátku podezírala že je   největší padouch- jím   opravdu byl. Tohoto herce-ač   je skvělý a sympaťák- mám   prostě zafixovaného z   jiných filmů jako   záporáka. Kdyby ho hrál   někdo jiný,asi by mě to   nenapadlo.
devalera
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.9.2012
Na Oskara tedy ani náhodou
Film je velmi slušně   obsazen, Ivan Trojan jako   vždy výborný a i výkony   ostatních herců na velmi   dobré úrovni. Ale to je asi   tak vše, v první půli   dokonce film nudí.Nominovat   jej na Oskara, tak to v   žádném případě, neměl   by sebemenší šaNCI.
AtemuLukas
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.2.2021
opravdu ve stínu...
Na film jsem narazil náhodou   a musím uznat, že mne hned   zaujal.
Mám rád   filmy s touto tématikou a   velkým tajemnem v každé   scéně.
Skvělé   herecké obsazení mi udělalo   radost. A co se týká   kombinace Trojan Norisová,   tak naprostá spokojenost.

Co mne trochu   zklamalo byl děj. Jako buďme   transparentní, ale dlouhou   dobu filmu čekáte a   přemýšlíte, o co se   vlastně jedná, až najednou   máte konec. (děj opravdu   "ve stínu") A   právě tady mne překvapují   ty komentáře a recenze, kde   vlastně se mi občas zdálo,   že v tom lidi vidí víc,   než v tom je.

Na druhou stranu se jedná   o hodně povedenou českou   detektivku, která dokáže   udržet diváka až do   samotného konce. A právě   konec mne nadchl ze všeho   nejvíce. Film si tak   zasloužil všechna ocenění,   která dostal.
Leprikonek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.9.2012
Česká detektivka   odehrávající se v roce 1953   v období, kdy nám   "vládla"   komunistická strana. Doba   politických procesů a   intrik. Policejní kapitán   Hakl v podání Ivana Trojana   se nechtěně dostává do   nečisté politické hry při   vyšetřování na první   pohled nijak neobvyklé   krádeže v klenotnictví. Za   viníky jsou oficiálně   označeni a nakonec i   odsouzeni k trestu smrti   židé. Kapitán Hakl si je   ale jistý, že za krádeží   nestojí židé, ale   politické zájmy, jejichž   cílem je židy odsoudit a   zdiskreditovat. Ačkoliv je z   případu stažen, na vlastní   pěst dál vyšetřuje. V   ohrožení se ocitá nejen on   sám, ale i jeho žena a malý   syn. Nakonec pravdě, která   však nebude nikdy veřejně   odhalena, obětuje vlastní   život.

Skoro   bychom mohli říci, že se   jedná o don quijotovský   příběh. Hrdina, jenž   obětuje vlastní život pro   pravdu, která nebude   zveřejněna, který po sobě   zanechá ženu a syna, pro   něhož bude jeho otec sice   hrdinou, ale mrtvým otcem. Ve   stínu není jen pouhou   detektivkou, ale také velmi   smutným pohledem na dobu, kde   jednotlivec neměl absolutně   žádnou cenu. Kde se   individualita podřizovala   politickým zájmům. Ale   měla bych jásat nad takovou   odvahou? Nejsem si tak úplně   jistá.

Každopádně nemohu filmu   upřít, že se jedná o   výborně udělaný film s   věrnými reáliemi 50. let.   Příběh, zápletka, dialogy,   herci (zejména Ivan Trojana a   Sebastian Koch) a jejich   výkony se mi prostě líbily.   Co mi ale lehce zkazilo   celkový dojem byl příliš   patetický závěr. Chlapec,   co se odhodlá vystoupit s   klackem v ruce na obranu   bezbranného pro třem o   půlku velkým hochům, mi   prostě přišel směšný.
ivosjan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.1.2014
Nepamatuji si, že by nějaký   český film měl takovou   masivní reklamu jako tento.   Ve výsledku to však zase   taková událost není.   Podobně jako u   "Sekala" filmu   ubližuje historická   vykořeněnost příběhu. V   případě Sekala se mělo   jednat o drama v období   okupace, aniž by však   nacistická diktatura měla ve   filmu jakoukoliv funkci. Tady   se zase avizovala detektivka z   roku 1953 těsně před   vyhlášením měnové   reformy, tato historická   souvislost však nehraje ve   filmu významnou roli. Za   úplný nesmysl je třeba   považovat postavu hlavního   kriminalisty, který ač   nekomunista řídí v době   tuhé totality pražskou   mordpartu, a německého   poradce. Těžko věřit tomu,   že by se komunisté osm let   po válce zvali do Prahy na   výpomoc německé experty.   Nadprůměrnou podívanou   dělá z filmu (jako vždy)   Ivan Trojan. Jenom kvůli   němu má smysl se k tomuto   snímku vracet a shlédnout ho   více než jednou.
HIGHTOWER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.9.2012
Povedené
Filmy tohoto stylu i obsahu   mám rád, za mě povedené,   žádné nesmysly ;-) Trojan   opět jako vždy parádní   výkon!
kinofil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.12.2013
fakt požitek
film se mi strašně   líbil,moc jsem se na něj   těšila, ,trojan mě opět   nezklamal,soňa norisová ho   skvěle doplnila,zrovna tak se   mi líbil jako v mých   postpubertálních letech díl   bestie v majoru   zemanovi,detektivka měla   grády,fakt požitek od   začátku až do konce,bylo to   velmi výmluvné,doufám,že   to alespoň trošku probralo   rudé voliče,aby   nezapomněli,těším se na   dalšího ondříčka...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42812minih42812Tma (2005) 
The Dark n
minih86100minih86100Rána pod pás (1981) [TV inscenace] 
Rána pod pás n
minih54426minih54426Velká rána (1984) [TV film] 
Velká rána n
minih32960minih32960Štipku soli (1976) [TV minisérie] 
Štipku soli n
minih7690minih7690Florián (1961) 
Florián n
minih126224minih126224Ladíme 2 (2015) 
Pitch Perfect 2 n
minih39245minih39245Návrat pana účetního (1996) 
Fantozzi - Il ritorno n
minih67317minih67317Jednou budem dál (2006) 
Drømmen n
minih33894minih33894Takmer ružový príbeh (1990) [TV film] 
Takmer ružový príbeh n
minih44689minih44689Kněžna Libuše (2008) 
Kněžna Libuše n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10