Duben
ohodnotit

Ve jménu krále

In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale

Další název:
Pomsta rytiera; V mene kráľa
Rok:
2007
Délka:
150 minut
„Povstaňte a bojujte“

Komentáře k filmu Ve jménu krále

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 30
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.2.2012
To je prostě chudý   příbuzný Pána prstenů,   jinak to nevidím. Akce občas   dobrá, ale všechno ostatní   je mizerné. Skon některých   postav překvapí, ale na   kvalitě snímku nepřidá.
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.8.2010
Film, který se zpronevěřil   zažité filmařské tezi, že   děti a zvířátka v   příběhu neumírají. Asi to   je tím, že v tomhle snímku   nemá prsty jenom americká   produkce.
Jinak je to   bohapustá vykrádačka Pána   prstenů, ale to už bylo   řečeno níže. Velmi   slušné jsou bitvy, Statham   je opravdu velmi fyzicky   zdatný a je na něj pěkné   pokoukání jak si dovede   poradit s bandou Krugů. Pak   mě bavilo sledovat kolik   slavných jmen se nechalo na   tuhle blbinu ukecat. A bylo   jich dost, což je tak z   kladů všechno.
Dost   mě také vyděsilo několik   detailních záběrů na   obličej Raye Liotty. Jeho   fyziognomie je schíza dost   sama o sobě a nemusí hrát   zrovna zápornou roli.
Hugin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.1.2011
Že by pouhá náhoda, dva   mágové, skřeti, jeskyní   komplex, něco jako elfové   atd. Když někdo vezme cizí   nápad a zpracuje ho   originálním způsobem, proti   tomu nelze nic namítat, což   o tomhle filmu v žádném   případě neplatí. Zde jsou   okopírovány jednotlivé   scény a záběry, a to   „doslova a do písmene“.   První bitka ještě šla, ale   poté to šlo od desíti k   pěti a posléze od pěti k   nule. Korunu celému filmu   však nasadil hlavní   záporák levitující jak v   Matrixu. A dabing? Fráze jako   jsou „česká dabingová   škola“, „kvalita   českého dabingu“ již   bohužel patří, a to již   drahně let, pouze do knih   pojednávajících o historii   české kinematografie,   stejně jako „zlatá   šedesátá“.
M.A.G.
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.9.2009
Film jsem viděl jenom jednou   a stačilo, už se k němu   nevrátím. Přes výborné   herecké obsazení mě   nezaujal a moc se mi   nelíbil.
Dávám 3   body, ale jenom za herce.
Duri86
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.6.2014
Čekal jsem od snímku víc,   Statham i když se snažil tak   se do těchhle rolí moc   nehodí. Nejvíc mu sedí Lee   Christmas v Expendables. Je to   i zbytečně dlouhý a s   takovýmhle obsazením jsem   čekal něco lepšího 40%
LenC2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.9.2009
Další sice ohrané téma   klasických filmů o pomstě   jen se místo střelnými   zbraněmi Jason Statham   ohání mečem a je k vidění   hodně známých hereckých   tváří . Kdo se chce pobavit   fantasy pohádkou a má   Stathama v oblibě může si   dnes tento film koupit na   stánku na DVD.
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.1.2015
Film hodně podržel herecký   výkon J.Stathama nebýt jeho   nestálo by to ani za   podívání.Příběh hodně   podobný Pánu prstenů v   kratší a levnější verzi a   bylo to i všude   vidět.Herecké výkony nic   moc zrovna tak efekty.
thejduk
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.10.2013
Hlavní hrdina filmu -   Farmář (J.Statham) po tom,   co přijde o manželku a syna,   se je snaží získat zpátky.   Nechává se najmout do   královských služeb a na   straně dobra se postaví   proti skřetům. Film mne   příliš nezaujal.
pigal
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.5.2008
Uwe Boll nesklamal
Film na motivy PC hry,ktoru   som kedysi hral.Super!Ked som   videl,ze tento film reziruje   legendarny prznitel filmov na   motivy PC hier Uwe Boll tvar   mi zaliali slzy.A Uwe   nesklamal : ) Biedna   rezia,biedny scenar,biedne   efekty-katastrofa!Aj kde som   hru hral pomerne   davno,absolutne si nemozem   vybavit,ze by nejak suvisela s   filmom.Ten si vzal len slavne   meno hernej sagy a snazi sa o   akusi parodiu Pana prstenov.Co   mi nejde do hlavy je hviezdne   herecke obsadenie-drviva   vacsina hercov stala po boku   super hviezd v kvalitnych   filmoch a daju sa nahovorit na   takuto kravinu.Sledovanie   filmu je stratou casu!
Xpojntman
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.9.2021
No jo Uwe Boll je klasický   Uwe Boll, takže je hodně   zvučných jmén ale výsledek   to až tak neodpovídá. Co se   dá dělat. Trochu se na to   dá koukát.
Charlie35
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.1.2010
Asi zatím nejlepší pokus   Uwe Bolla, přesto se ale   stále jedná o slabý   průměr. Film na jedno   použití, jednou a dost.
kali.4
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.2.2008
Škaredá kopie Pána   prstenů, avšak   (překvapivě) NE AŽ TAK   škaredá. Motivů je tu na   tři filmy, přitom příběh   samotný je jednoduchý,   zkratkovitý a uspěchaný,   sestříhané je to občas   dost hrozivě, dialogy jsou   hloupé a nepravděpodobné a   aby se to všechno stihlo,   film letí kupředu jako o   závod. Avšak Uwe Boll   vykrádá LotRa, což snímku   prospívá – inspiruje se   Tolkienovým světem,   kopíruje scény, filmařskou   techniku a postavy a In the   Name of the King díky tomu   nepůsobí amatérsky.   Největším kladem jsou   pravděpodobně docela pěkné   vizuální efekty a Jason   Statham, který jednak hraje a   jednak se pere jako lev.   Ostatní nestojí za moc - Ray   Liotta, to je úplná parodie   na Sarumana, John Rhys-Davies   sype z rukávu levnější   moudra než Ladislav   Potměšil v Ordinaci v   růžové zahradě, Matthew   Lillard přehrává až za   humna a zbytek je absolutně   nevýrazný až zbytečný –   ve snaze přiblížit se   vysněnému Pánovi prstenů   nakupil Uwe hromady postav, se   kterými nedokáže pracovat a   z nichž naprostá většina   je úplně k ničemu.
Pořád je to špatné,   ale cítím jistý   kvalitativní posun kupředu.   Navíc po opakovaném   zhlédnutí musím říct, že   hudba se mi místy hodně   líbila.
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.7.2012
vve jmenu krale
Akcno fantazijni film bitky   priseri a efekty boli na   1.pribeh priebeh a fantazijna   cast na 1.5.postava farmara   daimona v podani stathama1.1.a   postava rai liota 2.5
johnny-rk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.9.2009
Mne se film take velmi libil.   Neco mezi panem prstenu a   Krali Artusovi. Nevim jak   divkam, ale nam, muzskeho   pohlavi, bych tento snimek   doporucil. Hlavnim tahakem   jsou Jason Statham a Leelee   Sobieski a spousta dalsich   hercu.
terka69
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.8.2011
Stathamovi role   středověkého   bijce-farmáře dle mého   názoru až tak úplně   nesedla. Navíc jsem celý   film uvažovala jestli je to   komedie, jak naznačuje hudba   a nebo drama jak se snažili   zahrát herci. Nudný film od   začátku do konce. Nevidím   jediné pozitivum! + Hudba   zcela mimo děj!
hlavsa5
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2015
Docela pěkná pohádka,   příjemné, dá se na to   koukat, bez toho, aby člověk   musel odejít. Opět dobro   zvítězí - nenáročné.
Kachy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.9.2009
No podle ostatních film nic   moc, ale znáte to sto lidí   sto názorů, takže   nejlepší je se na tento film   mrknout. Mě docela nadchnul,   samozřejmě že je tam   spoustu podobností s Pánem,   ale to je i v každé fantasy   knize napsané po Pánovi.   Příběh je vcelku   originální a podle mě nijak   nenudí, bojové scény jsou   taky fajn a pohled kamery je   velmi zajímavý - trochu   připomíná RPG co si občas   rád zahraji. A Jason Statham   jako válečník s mečem je   příjemná změna.
ELEONORA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.1.2011
Dávám za 6 hlavně kvůli   obsazení. Statham, Perlman,   Sobieski a další. Trošku se   mi tam, ale hodně vzdáleně,   vybavil Pán Prstenů. Jinak   dílko, které když   neuvidíte, o nic nepřijdete.   Bitvy se mi líbily, i efekty.   Ale děj byl takový   zvláštní... Nemám ráda,   když umírají děti :-((
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2011
tak určitě bych si tho   užila víc, kdyby v hlavní   roli byl někdo jiný než   "plešatý" Jason   Statham.. jinak ostatní herci   jako Johny Rhys Davis to bylo   skvělý, i když mi to hodně   připomínalo Pána prstenů,   mě se takovéto filmy líbí   :)
Snape
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.5.2010
Mě se velmi líbila krajina a   architektura, docela dobrá   historická atmosféra a   slušné herecké obsazení.   Naprosto děsuplné byly   bitvy, vykrádání Pána   prstenů a hlavní záporák.   Ale celkem příjemné   překvapení.
DoubecekJan
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 31.1.2011
Herci nedělají film
tento sníme je doopravdy o   tom že ani skvělý herci   film nedělejí. Vše je   špatně - hudba, příběh,   triky atd. No krátce -   nekupujte, nedívejte,   vyhoďte
martas_v
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.8.2010
Nemůžu pochopit, jak může   Boll sehnat tolik peněz na   filmy, které jsou   nekoukatelné, měl by max.   točit limonádu na   parkovišti. Bohužel jsem se   díval i na tento film, který   jsem dokoukal z nudy. Masky   byly hodně mizerné, souboje   jako když si hrají venku   děti a příběh byl nudný.   Docela mě to připomělo   Pána prstenů, ale jde pouze   o shodu, nikoliv shodu kvalit.   Jednu hvězdičku dávám   Leelee Sobieski, které to moc   seklo a druhou pro Kristanna   Loken, která je hezká sama o   sobě.
Amthauer
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.10.2008
Reference na Uweho filmy jsou   sice děsivé, ale náhodou   jsem se poměrně bavil. Ono   je třeba si předem   uvědomit, co od filmu   určitě nečekat, jako třeba   hloubku, poselství,   originalitu apod. Kdo k tomu   přistoupí, jako vyloženě k   zábavě a přenese se přes   chvilkové až moc klišé   momenty, bude překvapen   plejádou známých a celkem   dobrých herců, chvílemi   slušnou akcí a krásnou   Leelee Sobieski. Bude-li   druhý díl, určitě na něj   mrknu.
p.a.
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.4.2020
Takže i přes přítomnost   několika mých oblíbených   herců (Rhys-Davies, Liotta,   Lillard, Perlman, Reynolds,   Statham), nejsem tento film   schopen zkouknout v jednom   kuse. Jason ve filmu dělá to   co umí nejlíp - nakopat   všem zadky - a to je asi   všechno. Herectví?? No   nevím - zkrátka jsem z   tohohle filmu zmaten. Kdo na   to dává peníze?? Proč je   radši nedá mě?? Dávám   tři hvězdy a to jednu   hvězdu už přidávám za   účast některých   oblíbenců.
Stegr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.4.2008
Příjemná pohádka pro   dospělé plná zmatené   režie a střihu Uweho týmu   :), se skvělým akčním   drsňákem Jasonem Stathamem v   hlavní roli a nádhernou   písničkou od Blind Guardian   v závěrečných   titulcích...
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.4.2009
čtu tady že je to na motivy   nějaké hry. Možná jsem ji   hrál, možná ne. Jistý si   nejsem. Nicméně pokud jde o   film. je to tradiční průser   v nedoceněném a   podceňovaném Fantasy   žánru. Režije příšerná,   scénař slátaný horkou   jehnlou, scénografie škoda   mluvit. Hvězdné obsazení   film sice má, ale nenašel   jsem jedinou postavu, která   by byla přesvědčivá z   více než 50% což mě   osobně hodně narušuje běh   filmu.
Děj filmu   veškerý žádný a   minimálně 10 minut téměř   identicky zkopírováno z   Pána Prstenů, coby   nejpovedenějšího díla   Fantasy kinematogarfie. S   filmy jako je tento se   nedivím pohledu naprosté   většiny lidí na můj   nejoblíbenější žánr.
petr-bures
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.1.2015
50 %
Na začátku to i vypadalo   slibně a podívaná to byla   pěkná, ale postupně začal   příběh dost drhnout a   nesmyslů přibývalo.   Vrcholem byl konec jak z   Matrixu, který ve mě   vyvolával hlavně návaly   smíchu. A Ray Liotta by s   tím svým umělým   "obličejem" už   hrát fakt neměl, v   posledních filmech stále   stejně bez výrazu. No znovu   už raději ne.
Ajkir
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.1.2011
Piece of shit
Jinak to nevidím. Děj   naprosto o ničem a už od   začátku všichni víme, jak   to dopadne. Na začátku tu je   nějaký ,,lůzr"   sedlák, kterému zabijí syna   a unesou ženu. No tak co   udělám? ANO! Rozhodnu se pro   pomstu a osvobození ženy.   Samozřejmě jsem teď ten   největší killer a s mečem   pobiju desítky. Co desítky,   stovky! Kdepak tisíce Krugů   (co to jako mělo být??)   uplně sám a mně se nestane   vůbec nic(Chuck Norris).   Bitvy, kde každý skáče a   lítá vzduchem alá Matrix se   pro druh tohoto filmu vůbec   nehodí. Stejně jako laciná   náhražka ?elfů?. Navíc   nechci psát o strašné   hudbě, otřesném dabingu a   špatných hereckých   výkonech. A vyvrcholení   děje? Ano ten lůzr (sedlák)   co byl na počátku je přece   syn....hádejte koho. Ano   krále!
Fuj nejen   Kolalokově limonádě, ale i   lidem co točí takové piece   of shit...
papi
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.12.2010
Tak bezduchou břečku jsem   už dlouho nevidel. Ale nebudu   si tu vylejvat lítost nad   ztraceným časem a zkusím   trochu konstruktivněji: Děj   0. Herecké víkony 0. Efekty   0,5. Nápad 0. Navíc jsem to   měl s dub cz a to bylo také   0. Ale co by jste čekali od   "B" filmu.
Itsfullofnames
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.3.2018
Bol tu Böll
Je pro mě stále záhadou jak   Uwe Böll může stále   natáčet takový odpadový   filmy. Jediné co lze trochu   na filmu ocenit je obsazení.   Bohudík to je asi tak vše.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih33332minih33332Pupendo (2003) 
Pupendo n
minih56420minih56420Ženy v pokušení (2010) 
Ženy v pokušení n
minih157334minih157334Srdce z oceli (2017) 
Ji qi zhi xue n
minih86462minih86462Smrtící válečníci (2009) [TV seriál] 
Deadliest Warrior n
minih44357minih44357Penelope (2006) 
Penelope n
minih49224minih49224Prokletý ostrov (2010) 
Shutter Island n
minih24947minih24947Vetřelec: Vzkříšení (1997) 
Alien: Resurrection n
minih39428minih39428Štěstí ve hře (2006) 
Lucky You n
minih101294minih101294Che shou (2012) 
Che sau n
minih24701minih24701Strašidla z vikýře (1987) 
Strašidla z vikýře n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Ve jménu krále 3: Síla medailonu (2014)

 Ve jménu krále 3: Síla medailonu (2014)
Ve jménu krále 3: Síla medailonu n
In the Name of the King 3: The Last Mission
Žánr: akční / dobrodružný / drama / fantasy
Země: Kanada / Bulharsko
Režie: Uwe Boll

(pokračování)

Ve jménu krále 2 (2011)

 Ve jménu krále 2 (2011)
Ve jménu krále 2 n
In the Name of the King 2: Two Worlds
Žánr: akční / dobrodružný / drama / historický / fantasy
Země: Kanada / Spolková republika Německo
Režie: Uwe Boll

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Jak chutná smrt (1995)

22:35 - 00:10

50 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

ČT2 - Harry Palmer: Případ Ipcress

22:50 - 23:40

35 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko (20...

21:55 - 23:50

90 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Prima - Show Jana Krause (2010) [TV po...

22:40 - 23:45

45 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10