Ve fotbalovém kotli (1997)

Ve fotbalovém kotli (Fever Pitch)
71.2 %
 
 

Fever Pitch

Další název: Fotbalová horečka; Fotbalové opojení

    Žánr: komedie / romantický / sportovní
    Země: Velká Británie
    Délka: 105 min.
„Je to těžké milovat jednu ženu, když zbožňujete jedenáct chlapů. Britská romantická komedie o lásce, říznuté fotbalem.“
Romantická komedie o muži, ženě a fotbalovém týmu.

Vzhledem k tomu, že jako dítě vyrůstal Paul Ashworth v severním Londýně, je věrným fanouškem Arsenálu. Jako dítě viděl spoustu zápasů po boku svého otce, především když se rodiče rozvedli. Každoroční fotbalová sezona je jednou z mála emocionálních kotev v Paulově životě. Nyní je Paulovi přes třicet, učí angličtinu a zapletl se s kolegyní Sarah. Je krásná, bystrá a v mnoha ohledech pro něj jako stvořená, jenže nesnáší fotbal! Tento nedostatek zájmu se bohužel projeví v době, kdy se zdá, že by Arsenál po osmnácti letech mohl vyhrát šampionát. Paul nepřítomně sní o koupi domu poblíž stadionu, aby mohl bez potíží navštěvovat domácí zápasy. Jenže pak Sarah otěhotní a jejich dlouho stabilní vztah se dostane na tenký led. Sarah Paula nutí, aby se rozhodl, koho miluje víc: Sarah a jejich dítě, nebo Arsenal?

Zdroj: HBO Europe

režie:
David Evans
 
 
hraje:
Colin Firth (Paul Ashworth), Ruth Gemmell (Sarah Hughes), Richard Claxton (Robert Parker), Stephen Rea (Ray (guvernér- the Governor)), Ken Stott (Ted (ředitel - the Headmaster)), Mark Strong (Steve), Neil Pearson (Paulův táta), Holly Aird (Jo), Lorraine Ashbourne (Paulova máma), Philip Bond (obsluha turniketu (Turnstile Operator)), Graham Cull (pan Johnson), David Hounslow (muž na přednášce(Man at Reading)), Silas Carson (indický číšník(Indian Waiter)), Nick Hornby (fanoušek Arsenalu ze scény 15.4.1989)
 
 
námět:
Nick Hornby (kniha)
 
 
scénář:
Nick Hornby
 
 
kamera:
Chris Seager
 
 
hudba:
Boo Hewerdine, Neil MacColl
 
 
střih:
Scott Thomas
 
 
zpěv:
The Pretenders ("Goin' Back"), Slade ("Coz I Luv You"), Lisa Stansfield ("All Around The World")
 
 
pomocná režie:
Richard Whelan
 
 
digitální efekty:
Mark Nelmes
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.