Duben
ohodnotit

Vánoce naruby

Christmas With the Kranks

Další název:
Vianoce naruby (SK); Verrückte Weihnachten
Žánr:
Rok:
2004
Délka:
99 minut
„O tom, jak není radno rušit Vánoce podle úsměvného románu Johna Grishama.“
Popis / Obsah / Info k filmu Vánoce naruby
Krankovi vždy chystali úchvatné vánoční oslavy s velkolepou výzdobou, spoustou dárků a největší party v ulici. Letos však Luther ani Nora nemají chuť nic zařizovat, protože jejich jediná dcera Blair odletěla s mírovými sbory do Peru. Když Luther navíc při sčítání nákladů předchozích Vánoc dojde k částce 6000 dolarů, rozhodne se k radikálnímu kroku. Letos žádné Vánoce nebudou! Místo toho si za 3000 dolarů vyrazí na výletní plavbu, plnou slunce a opalování. Včas všem spolupracovníkům a přátelům rozešle zprávu, aby mu letos nic nekupovali, protože škrtl Vánoce z kalendáře. Nebude kupovat stromek, posílat pohlednice a nebude se namáhat s náročnou výzdobou domu. Sousedi jsou v šoku, zejména Vic Frohmeyer, pod jehož vedením místní komunita každý rok zvítězila v soutěži o nejlepší vánočně vyzdobenou ulici. Rozhodne se, že to tak nenechá, a zorganizuje nátlakovou kampaň, která by Krankovy donutila alespoň vyzdobit dům. Když už mají Krankovi sbaleny plavky, sluneční brýle a košile s havajskými vzory, zazvoní telefon a Blair jim oznámí, že přiletí na Vánoce domů a vezme s sebou peruánské přátele, aby poznali, jak vypadají pravé americké Vánoce. Luther s Norou mají dvanáct hodin na to, aby vše zorganizovali. Všichni v ulici Blair milují, a tak sousedé pomáhají s výzdobou i pečením cukroví. Jsou přece Vánoce a sousedé si musí pomáhat. A na tyhle Vánoce Krankovi rozhodně nezapomenou.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Vánoce naruby
Luther a Nora Krankovi (Tim Allen (1) a Jamie Lee Curtis) se každoročně věnují všem tradicím, které souvisejí s oslavami Vánoc. Tentokrát však jejich dcera Blair (Julie Gonzalo) tráví celý Advent na charitativní misi v Peru a Luthera s Norou tak čekají velice osamělé svátky.
Jedné noci upoutá Lutherovu pozornost lákavý plakát ve výloze cestovní kanceláře a vnukne mu myšlenku strávit Vánoce na pláži u Karibského moře. Co kdyby se tento rok svátky obešly bez stromečku, bez blikajících žároviček, bez sváteční výzdoby… bez Vánoc?
Přestože Nora ze začátku není jeho bláznivému nápadu příliš nakloněna, brzy se Lutherovým nadšením nechá strhnout. Když ale ostatní sousedé z ulice v čele s všetečným Vicem Frohmeyerem (Dan Aykroyd) jejich záměr odhalí, jsou pobouřeni. Luther navíc na rozdíl od všech ostatních sousedů odmítá umístit na svou střechu osvětleného sněhuláka, který ulici proslavil a přinesl jí několik cen za nejlepší vánoční výzdobu.
Když bitva mezi Krankovými a jejich sousedy vrcholí, zazvoní telefon a Luther s Norou s hrůzou zjišťují, že Blair nakonec přece jenom na Vánoce přijede. Nyní jim zbývá přesně 24 hodin na to, aby uvedli svůj dům, sebe a v neposlední řadě i své sousedy do pravé vánoční nálady.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376612
Obsahů a biografií: 178289

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10