Jeden svět
ohodnotit

Vanishing Point

Další název:
Point limite zéro
Žánr:
Rok:
1971
Délka:
98 minut

Obsah filmu Vanishing Point

 
James Kowalski je bývalý automobilový závodník. Těsně před Velikonočními svátky je nucený na pár dní opustit svou manželku, která je ve vysokém stádiu rizikového těhotenství a odcestovat na druhý konec států. 2000 km od domova se dozví, že manželka je v těžkém zdravotním stavu v nemocnici a hrozí, že ztratí manželku i dítě. James se v zoufalství rozhodne přejet 2000 km ve vypůjčeném autě v rekordně krátkém čase. Hned na začátku ho však zastaví brutální policejní hlídka za překročení rychlosti. Jeho snaha vysvetlit jim vážnost situace mu nepomůže a policajti ho zatknou. Zoufalý James si uvědomí, že když ztratí dny ve vězení, je možné že svou...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Richard C. SarafianRichard C. Sarafian  
hraje:
Cleavon LittleCleavon Little.....Super Soul [31]   
Barry NewmanBarry Newman.....Kowalski [40]   
Dean JaggerDean Jagger.....Prospector [67]   
Paul KosloPaul Koslo.....Charlie, mladý Nevada Patrolman [26]   
Robert DonnerRobert Donner.....Collins, starý Nevada Patrolman [39]   
Timothy ScottTimothy Scott.....Angel [33]   
Victoria MedlinVictoria Medlin.....Vera Thornton   
námět:
Malcolm HartMalcolm Hart  
hudba:
Kim CarnesKim Carnes....."Nobody Knows" [25]   
kamera:
John A. AlonzoJohn A. Alonzo  
střih:
Stefan ArnstenStefan Arnsten  
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Vanishing Point >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.3.2022
Jeden z prvních snímků o jedné automobilové   honičce policistů s rychle jedoucím motoristou   jedoucí odněkud někam, který se vlivem   rozhlasové stanice stane u veřejnosti tak   populárním, že mu začnou dokonce i pomáhat.   Svou popularitu si na námětu vybudoval třeba   Burt Reynold snímkem ´Polda a bandita´ (1977).   Do dokonalosti však takovou honičku zpracoval   kaskadér H.B. Halicki a to svým snímkem ´Gone   in 60 Seconds (1974). Rychlá jízda se stala   také námětem šílených závodů, který v 70.   letech taktéž vzniklo poměrně hodně. Takže   tu máme nějakého Kowalskiho osobně   dodávající auta a jednoho dne vyrazí na   dlouhou cestu z Denveru do San Franciska, ale   tentokrát jede opravdu hodně rychle a to   údajně kvůli sázce, že to zvládne za dva   dny. Takže takový malý výlet poháněný   benzínem, nevšední rychlostí a dokonce i   svými osobními démony. Není divu, že si ho   brzy všimne policie. Celkem tři státy se ho   nakonec snaží zoufalé chytit a jenom proto, že   je na osamělých silnicích hrozbou. Chytí ho?   Naprostý minimalismus vládne snímkem, který v   podstatě nemá ani žádný děj. Jen svobodnou   jízdu jednotlivce se zoufalou policií za zády a   k tomu jeden rozhlasový DJ vyznávající mu v   éteru podporu. Nic víc, nic míň. A přesto je   to filmový zážitek, u kterého je i doma na   gauči cítit horký vzduch s vůní benzínu a   prach mezi zuby. Dobře stavěná je i   retrospektiva, z kterých se postupně dozvídáme   vše o charakteru a minulosti Kowalskiho. Snímek   má svá synonyma i určité aspekty, které   snímku chybí, ale s tím si poradili další   tvůrci obdobných filmových počinů. Tento film   zkrátka udal směr a co si budeme povídat,   tvůrci se toho drží dodnes.
GeeZeR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2017
Úplně nejvíc. To není žádná automobilová   tralala napříč kontinentem. Samozřejmě, jedna   rovina je ta "technická", protože   takhle "mají" vypadat rychlý šroubky.   Spousta dalších rovin je v tom imaginativním   kulturnu. Já v tom vidím fašistický stát.   Dnes k jeho popisu potřebují škrabalové   spoustu stránek. Tohle je holá řiť. Každá   tříska setsakra bolí. Jedinec nemá PRÁVO   něco VYSVĚTLOVAT. Má držet hubu a krok. Tedy   povolené kroky za povolenou jednotku času a na   trase, kterou stát nachystal. Chce stát, abys   jel doleva, musíš doleva. Běda, když Ti tam   zrovna svítí do slzících očí a raději bys   rovně. Zamítnuto. Ztrácíš jeden život. Tvůj   problém, že je jediný. Úžasný, úžasný,   úžasný varování ze sedmdesátek. Už je to   tady dávno. Zachraň se kdo můžeš!
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Wau. Příběh je jasně daný, Kowalskimu je   svět po ztrátě své lásky dá se říct   úplně ukradený. Jel si svoji jízdu (vlnu)   pohody, tak jako ji hledala jeho láska. Jeho   jízda svobody nám všem otevřela oči a jen   jsme s nadšením sledovali jeho freeride, která   díky skvělým kamerovým momentům dělá z   této Road Movie nezapomenutelnou zábavu. Na ten   konec není třeba co dodávat, film úplná   senzace.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.1.2012
Vanishing Point
Poměrně dobré drama, které je vlastně jednou   velkou jízdou autem po Spojených státech.   Několik scén stojí opravdu za to, ale celkově   se tady nic pořádného neděje. Líbí se mi   hlavně ta volnost a svoboda hlavního hrdiny,   který jede pořád dál a o nic jiného se   nestará. No a poslední scéna, kdy se rozseká o   stojící buldozery je vynikající.
mildaaxe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.5.2011
Docela zvláštní věc. Kowalski jedné noci   vyjede s Dodge Challengerem a jede. A o tom je ve   zkratce celej snímek. Problém je, že v něm nic   jinýho ani nevidím. Možná jsem natvrdlej, ale   mě to celý přišlo jako jedna dlouhá   bezmyšlenkovitá jízda. Proč vlastně to   všechno? Uniká mi něco? Já tu totiž nějakou   zápletku hledal marně. Dostal jsem jenom hodně   kilometrů ujetých po amerických silnicích ale   málo příběhovosti, překvapení a ani tý   zábavy nebylo příliš. Při sledování týhle   věci jsem si několikrát vzpomněl na   Bezstarostnou jízdu, což ode mě rozhodně není   pochvala. Odehrává se to totiž zhruba ve   stejný době, má to povedenej soundtrack, je to   stejně tak jakási „americká oslava   svobody“, ale myšlenku to nemá vesměs   žádnou. Nemám nic proti oddechovkám, když se   dobře bavím, tady to prvních asi dvacet minut   vypadalo, že Kowalski z toho auta snad ani   nevystoupí, což nakonec udělal, ale žádná ta   odbočka příliš zábavy nepřinesla. Takže   chválím mnoho povedených záběrů rychlé   jízdy, ale sledovat to více než 100 minut a   dočkat se podobně pochybného zakončení jako v   Bezstarostné jízdě…ach jo. Na druhý straně   tohle, ač nic výjimečného, byla přeci jenom   neporovnatelně snesitelnější podívaná. A   Dodge Challenger je krásnej bourák.
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2009
Tohle je asi pro kzdyho, kdo ma slbost pro Dodge   Challenger. Zavrecna scena, kdy je plnej drog a   rozjebe se ty buldozery je k nezaplaceni. Klasika   pro toho kdo miluje muscle cars.
Amthauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.6.2009
Myslím, že to není jen manifest mládeže   sedmdesátých let a bouření autoritám. Je to   hlavně o tom, co si každý z nás v koutku duše   občas přeje - na všechno to tady se vykašlat a   jet a nic neřešit, prázdno před sebou i za   sebou a konečně chvilka svobody.
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.11.2008
Easy Rider na čtyřech kolech
Film o svobode a nezavislosti zabaleny do   atraktivni a zatracene rychle jizdy. U tohohle   filmu by se filamri meli ucit, jak tocit   automobilove honicky.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.11.2007
No, musím uznat, že jsem zklamán. Film jsem si   sehnal hlavně proto, že se o něm pořád mluví   v Tarantinově Autě Zabiják. Automobilové   honičky ze 70. let fakt žeru ale tohle bylo tak   trochu o ničem. Bylo to sice pěkně natočené a   hl. hrdina vetšinu filmu stráví za volantem ale   já se asi po půlce filmu začal nudit. Bylo to   hlavně tím, že je ve filmu minimum karambolů a   honiček s policií. Tohle je prostě o tom, že   nějaký chlápek někam jede a jede a jede. A to   trvá hodinu a půl.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27780minih27780Počítání mrtvých (1999) 
Bringing Out the Dead n
minih52440minih52440Občanská policie (1976) 
Vigilante Force n
minih30227minih30227Waterloo (1970) 
Waterloo n
minih53881minih53881La grosse caisse (1965) 
La grosse caisse n
minih23904minih23904Zlatý pavouk (1956) 
Zlatý pavouk n
minih43937minih43937Přepadení v L. A. (1989) [TV film] 
L.A. Takedown n
minih66935minih66935Underworld: Probuzení (2012) 
Underworld: Awakening n
minih30389minih30389Křižovatka smrti 2 (2001) 
Rush Hour 2 n
minih10491minih10491Konec básníků v Čechách (1993) 
Konec básníků v Čechách n
minih187181minih187181Vem si mě (2022) 
Marry Me n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Zátaras (1997) [TV film]

 Zátaras (1997) [TV film]
Zátaras n
Vanishing Point
Žánr: akční / romantický / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Charles Robert Carner

(remake)

dopisovatel
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190271
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375674
Obsahů a biografií: 177913

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10