Duben
ohodnotit

Válka světů

War of the Worlds

Další název:
Vojna svetov (SK); Krieg der Welten
Rok:
2005
Délka:
117 minut
Premiéra v ČR:
29.6.2005
„Poslední válku na Zemi nezačnou lidé.“

Komentáře k filmu Válka světů

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 79
Chrustyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Spielberg prostě umí. První   půlhodina vás totálně   přiková do křesla a po   zbytek filmu vás to nepustí.   Atmosféra je dokonalá, triky   jsou úžasný (kde je Oscar   sakra!!) kamera opět   perfektní a Cruise je taky   fajn. Možná je pravda, že   po neuvěřitelně rychlé   první půlhodině film   mírně zpomalý ale tempo   rozhodně neztrácí. A scény   ve sklepě jsou ještě   napínavější než ve   Znamení. I když jsou ty   děti občas na pěst patří   Válka světů k mým   nejoblíbenějším filmům.
Verik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2005
Opravdu světovej film.Zaujalo   mě na něm snad vše co se   mohlo zaujmout.Ať už se   jedná o zvuk který byl   fantastický.Tento film vřele   doporučuji každému kdo jej   ještě neviděl.Určitě vás   chytne a vtáhne do děje.Je   plný napětí a nečekaných   zvratů.Já sama bych jej   mohla vidět ještě mockrát
Sparta33
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2009
Luke
jojo velice dobrá práce   Spilberga...Moc se mi tento   film líbil,Vynikající Tom   Cruise,a dobrý nápad dobře   zrežírovaný....ale to je u   Spilberga téměř pravidlem:)
Duster
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Pro mě jeden z nejlepších   filmů, který v roce 2005   běžel v kinech. Spielberg   pojal Wellsovu předlohu   osobitě a tak trošku jinak,   přesto jí zůstal v mnoha   ohledech věrný. To, co   oceňuji na filmu nejvíc (a   co i sami tvůrci neustále   dokola omílají) je snaha   vyhnout se zažitým   žánrovým klišé   (generálové u map, hrdinové   a prezidentové udatně   čelící invazi apod.) a   pohled na vpád   mimozemšťanů takříkajíc   zezdola, z pohledu   obyčejných lidí. Navíc   způsob, jakým je film   natočen, v některých   pasážích doslova bere dech.   Báječné vizuální efekty,   až dokumentaristická   Kaminského kamera, přesná   Williamsova hudba a také   výborný zvuk (např. při   houkání nepřátelských   tripodů mi běhal mráz po   zádech). To vše pod   výborným Spielbergovým   režijním vedením   přináší necelé dvě   hodinky opravdu skvělé   podívané. Herecké obsazení   je taktéž velmi slušné.   Cruise zrovna nemusím, ale   těžko si dokážu   představit v této roli   někoho jiného. Úžasná je   Dakota Fanning, slušně si   vede i Justin Chatwin a svou   roli si vychutnal také Tim   Robbins. Scénaristicky   poněkud průměrné, ale   některé jsou scény jsou   prostě nezapomenutelné   (projíždějící hořící   vlak, Dakota zírající na   mrtvoly plovoucí v řece,   úvodní útok Tripodu v   ulicích Jersey a mnoho   dalších). A onen neustále   propíraný překvapivě   rychlý závěr mi už   napodruhé tolik nevadil. Já   jsem se skvěle bavil.
dallik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2008
mikee: Debilni neni konec, ale   ty...Jednak to takhle koncilo   i v knizce podle ktery je to   natoceny a taky je ten konec   naprosto logicky...nebo sis   jako predstavoval ze lidi   vemou armadu(ktera jim byla   stejne k nicemu)a ty   mimozemstany rozstrili? me ten   konec jak byl prisel naprosto   skvelej a originalni
Bruno1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.4.2007
Komentář
Vynikající Tom Cruise ve   filmu,který říká=UFO je s   námi a dívá se na   nás.Efekty ve filmu se mi   velmi líbily hlavně když   ufouni stříleli lidi laserem   a jak se z nich stal   prach.Divný byl závěr,že   jen tak přestaly fungovat,já   bych to zakončil tak,že bych   nechal vyhubit všechny lidi a   přežili by jenom ti   nejsilnější.
Jersey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.7.2009
Steven Spielberg se pustil do   katastrofické sci-fi. A jak   to dopadlo? Skvěle! Spielberg   zjevně neumí točit   špatně. Geniální kamera,   Lucasovo ILM si na efektech   nejspíš pěkně máklo.   Cruise i Fanning předvádí   asi nejlepší výkony.   Neuvěřitelně realisticky   natočené scény. Parádní   komparz a samozřejmě   pořádná dávka armádního   vybavení. Vše podtrhuje   někdy až mrazivý zvuk. Jen   tak dál, Stevene...
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.7.2005
katastrofické sci-fi
Film je skutečně nádhernou,   napínavou a strašidelnou   podívanou. Plný napětí,   zvláštních efektů a   atmosféry invaze   mimozemšťanů na Zemi. Není   to jako Den nezávislosti.   Tento film je skutečně o   něčem jiném je vyprávěn   jiným způsobem. Ale plných   deset bodů si nezaslouží.   Vytkl bych mu několik   nelogických kotrmelců,   které zde nechci blíže   popisovat, abych neprozrazoval   děj. Snímku bych vytkl až   moc nepřirozeného sentimentu   a dojemnosti. Tím to často   američtí tvůrci kazí.   Filmu bych vytkl i   předposledních 10 minut. Je   to jinak skbělý film podle   skvělé původní knihy.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.9.2009
Co dodat?
Dost dobre   natocene akcni sci-fi.
Efekty a triky jsou tu   primo luxusni.
A   herci?Taktez.
Osobne se   mi hodne libi ty sceny z toho   podzemi.Jak si tam T.Cruise a   T.Robbins spolu,ne zase tak   moc dobre, rozumeji a konci to   smrti jednoho z nich.
A   taky jsou tam pekne udelani ti   mimozemstane.Moc pekne.
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.2.2012
Co Spielberg natočí, to bude   vždycky pecka! Tohle není   výjimkou. Jako obvykle   Spielbergův film obsahuje   pořádné efekty, děj,   zvraty a herecké obsazení.   Toma Cruise zrovna nemusim,   ale zde předvedl výkon u   kterého jsem musel   pokleknout.
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.7.2007
Chápu rozhořčené ohlasy,   mně ale nezbývalo nic   jiného, než uznale kývat na   brilantní dokumentaristickou   kameru a výbornou režii (to   je bez debat), jelikož   Spielberg měl možnost se   vytáhnout a také tu možnost   využil. Nicméně je pravda,   že obsazení a tedy i   ztotožnění a závěrečný   happy end nevyšly úplně   podle představ. Ale myslím,   že chyba není úplně v   Cruisovi, nýbrž v   nefunkčním vztahu mezi ním   a zbytkem rodiny (zajisté to   částečně zapříčinil i   protivný Chatwin a uřvaná   Fanning). Závěr je přesně   takový, jaký popisovala   kniha, takže to nelze   Spielbergovi vyčítat (ale   byl to vcelku šok). Takže   pro mě i přes několik   logických chyb a onen lehce   osudný casting vysoce   nadprůměrná atmosférická   zábava, slibující několik   silných thrillerových   momentů, úchvatné a   nápadité detaily (tváře   vystrašených lidí,   hořící vlak, odlesky),   velice dobré ozvučení   (občas až nervy   drásající) a řemeslnou   práci dvou matadorů   stříbrného plátna   (Spielberg + Kaminski), jež   se hned tak nevidí.
P.S.: Nebýt několika   neduhů, mohli jsme vřeštět   strachy jako před lety lidé   při Wellsově vyprávění v   rádiu :-).
nash
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.1.2006
Myslím, že to největší   pozitivum Války světů   spočívá v tom, že je   příběh vyprávěn z pohledu   jednoho člověka a jeho   rodiny. Je to příběh   obyčejných lidí, kteří   čelí extrémně neobyčejné   situaci. Cruise hraje   překvapivě velmi dobře,   zdatně mu sekunduje   mladičká hvězda Dakota   Fanning. Libí se mi taky, že   se film prezentuje velmi   ponurou až temnou atmosférou   a některé scény jsou   přímo mistrovsky děsivé,   například mrtvoly v řece   nebo slídění   mimozemšťanů v úkrytu.   Spielberg se vytáhl.
kockak1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.7.2015
Mám ten film ráda, podle mě   patří k tomu lepšímu ve   sci-fi žánru. Neokoukané   vizuální efekty, domyšlený   scénář a napínavý děj   bez nesmyslů. Tom Cruise je   záruka dobrého hereckého   výkonu a Spielberg prostě   umí natočit příběh.   Takhle by to i někdy mohlo   být. Vždycky, když ho   dávají v televizi, klidně   se podívám znovu a znovu.
huron
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.4.2006
Pro tento film nebudu šetřit   superlativy - opravdu mě vzal   a rozdýchával jsem ho dost   dlouho. Mé nadšení možná   také pramení z toho, že   jsem se filmu trochu bál -   stejný humbuk byl okolo   StarWars III, který pro mě   byl propadákem roku.   Audio-vizuální stránka je   absolutně dokonalá, tady   opravdu není co vytknout.   Hereckým výkonům kraluje   Dakota Fanning a herecky   vyzrálý Cruice; mě   potěšila také Miranda Otto   alias Eówyn z LOTRa.   Některé momenty byly opravdu   silné, možná více s   odstupem; například   hořící vlak.
michal33
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.3.2008
Velice dobře řemeslně   natočená sci-fi,která se   dá vidět více než jednou.I   když nejsem velkým   fanouškem tohoto žánru,film   příjemně překvapil   výbornou výpravou i   akčními scénami...
Steve997
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.9.2005
Jeden z nejlepších   režisérů současnosti   natočil další ze svých   sci-fi skvostů. Úžasný   katastrofický film plný   strhujícíh scén se postará   o nezapomenutelný zážitek,   obzvlášť koukáte-li na to   v multikině. Vizuálně i   zvukově dokonale zpracovaná   mimozemská invaze bere dech   od začátku až do konce. Tom   Cruise i Dakota Fanning v   hlavních rolích mě hodně   potěšili. Jen ten závěr mi   přišel trochu unáhlený,   ale rozhodně mi nijak   nezkazil celkový dojem z   filmu.
vernom
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.12.2011
9/10
Já takové typy filmů vůbec   nemusím,ale náhodně jsem na   něho narazila a upoutal mě   teda hodně. Koukala jsem až   do konce,což se obvykle   nestává. Mohu teda ohodnotit   velice kladně.
martas_v
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2008
Jsou filmy, ze kterých si   nepamatujete nic 5min po   odchodu z kina. Jsou filmy,   které si pamatujete dlouho.   Tento film je druhá varianta   a Spielberg ukazuje, že je   mistr ve svém řemesle.   Natočil film, který je   poutavý nejen trikově, ale i   příběhově. Scéna u   vlakového přejezdu nebo   tankový útok jsou naprosto   perfetkní. Nemám rád   Cruise, nemám rád reamake,   ale tady jsem oboje   překousnul a vychutnal jsem   si opravdu vynikající film.
Carchy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.6.2005
Naprosto strhující film,   který vybočuje z   typických
filmů typu:   "Pane prezidente,   zničili Bílý Dům, co   navrhujete?"
Film   je točen z pohledu   obyčejného člověka. Válka   Světů je plná emocí,   naděje, zoufalství. Někdy   bychom se měli také   zamyslet, než zašlápneme   mravence...
Ocean
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.10.2009
Parádny filmársky kúsok od   Stevena Spielberga a Toma   Cruisa.
Sú tu   vynikajúce špeciálne a   zvukové efekty. Pri pozeraní   tohto scifi je skvelá   atmosféra.
Bill_Goldberg
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.11.2007
Další ze Spielbergových   monumentů - zajímavý   příběh , velkolepé scény   ( i když né v takové míře   jako obvykle ), výborný   Cruise a jeho nesnesitelné   děti ( když se vytratil z   filmu Justin Chatwin tak to   bylo jenom dobře ) . Není to   jako Den nezávislosti kde   vidíte to nejdůležitější   z pohledu celého lidstva ,   tady jde v prvé řadě o Toma   a jeho rodinku , kterou se   snaží dostat do bezpečí .   Nakonec se mu to samozřejmě   podaří a vetřelce zničí   ti , od kterých by to nikdy   nikdo nečekal ...
IceCold
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.8.2006
Ja si neodpustím   pripomenúť,že ak ste tento   film nevideli v kine prišli   ste o mnoho!Pretože je to   fakt krásny film,o ktorom si   dovolím tvrdiť,že je   kráľom filmov s mimozemskou   tématikou.Fakticky ma chytil   za srdce hlavne príbeh,ktorý   bol navyše skvele doplnený   úžasnou atmosférou a   hereckou šou Cruisa a Dakotty   Fening!Konečne sme sa   dočkali zobrazenia nielen   bojov ale aj ľudskej sily a   vôle v takejto situácií!
prochor666
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.6.2008
válka světů podrobně
tento film předčil má   očekávání, není to ten   typ filmu kde se soustředíte   jen na bojové scény a   vybavenost UFO,, jde zde i o   stránku a pocity lidí a   pohled na nevysvětlitelné   napadnutí našeho světa...   Tom zde opět zazářil a   nejen on... efekty jsou velmi   podařené a námět trochu   připomíná aktualizované   vydání filmu z roku 1953 se   stejným názvem... sečtšno   podtrženo ... kvalitní film   pro milovníky   nevysvětlitelných ufo   příběhůůůů
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.5.2013
Pan Spielberg si zase vyhrál   a vizuální stránka filmu se   mu (jak už bývá zvykem)   opravdu povedla. A také   sugestivní atmosféra děsu a   paniky (silné scény útěku   lidí před ještě   neznámým, ale evidentně   hrozivým nebezpečím, lynč   Ferrierových, davové   šílenství v přístavišti)   tu vyšla dokonale. Jediné,   co mi trošku vadí, je ona   uječená Rayova dcerka - ale   zase si říkám, že v jejím   věku bych se v podobné   situaci asi nechovala o moc   jinak. A ta holka to navíc   zahrála naprosto perfektně!
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.10.2008
ohoho...měla jsem reference,   že toto je propadák, ale já   tento názor nesdílím.   Největším plusem celého   filmu byla předloha - s   tímhle Spielberg prostě   vedle šlápnout skoro nemohl.   Líbilo se mi, že tentokráte   netočil krásný film - kde   by bylo všechno   idealizované, ale některé   záběry vypadaly až   dokumentárně, syrově, což   tomu moc pomohlo. Také   ztvárnění Země po invazi,   kdy se všechno červené,   bylo prostě skvělé...a   pointa? úžasné!!!
jenže není to jen o   ději, ale někdo tam musí i   hrát. no, Cruise hraje jako   Cruise, Dakota neměla moc   prostoru, ale hrát ta   holčička umí, to je asi   fakt, takže to moc   nezkazili...prostě byli jen   celý film dostatečně   vyděšení.. :o)....a   výsledkem je dobrá   podívaná s otřesným   americkým happyendem, který   by mohli pro evropskou   produkci klidně   ustříhnout...(s jiným   koncem by to mohla být   kvalitní 9)
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.12.2011
Zlobte se na můj názor, ale   tohle Spielberg umí. Natočit   film který má slušný   rozpočet, je v něm akce,   dobré triky, emoce ,dobří   herci. Ať si na Toma Cruise   nadává kdo chce u mně je to   pan herec a Válka Světů   slušný a neotřelý film.
beneva
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.3.2021
Knížku neznám. Ale film se   mi vcelku líbí. Dakota   Fanning už zkušeně podává   nadstandardní výkon a Tom   Cruise je hbitý a   neohrožený jako vždy. Ale   ta bezvýchodnost situace,   hrůza z necitelného   vybíjení lidstva, to   zůstane jako nejsilnější   vjem.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.12.2011
sci-fi filmy nemusím ale   tohle bylo natolik napínavé   a propracované je znát   rukopis Stevena Spielberga
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.5.2009
Spielberg a Cruis opět spolu   a opět u sci-fi, které tu   sice už bylo , ale je   zajimavé jak nová verze   díky efektům prokoukla   ikdyž konec a vysvětlení   proč mimozemšťani umírají   je trošičku divoký happy   end :-)
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2007
Vyborny film s vybornou   predlohou i zmysluplnym   rozuzlenim.To co stalo vo   filme moze v istom slova   zmysle postihnut i ludstvo   :))) Atmosfera a zvuky filmu,v   ktorom sa nestratili Tom   Cruise a Dakota Fanning ma   strhujucu atmosferu a ten   pocit tiesne a strachu bol   fantasticky.
hejtman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.9.2005
pěkné,ale...
Velmi zajímavý   snímek,který snad   nepostrádá nic co by měl   mít současný   trhák.Efekty,zvuk,kamera i   výkony herců snad nemají   chybu,ale jen do scény s   granáty a pak šup a honem   konec a během 20min je vše   dořešeno a rozum nechápe   proč a zač,chybí tomu   minimálně 30min stopáž a   trochu rozpracovat.
hapiend mi zpravidla   nevadí,ten se očekává,ale   sem se tato verze nehodila -   všude červeno a ruiny a   otevřou se dveře a ...
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Tak v tomhle filmu se ukázala   zkušenost Stevena   Spielberga,naprosto perfektní   zvuky Vás v kině usadí do   křesel a díváte se z   otevřenou pusou vizuální   efekty taky dokonalý,ten   konec mi ale přišel trochu   víc za pěknou kujovinu tím   že normální jeřábník Ray   Ferrier (Tom Cruise) pozná a   poradí vojákům že teď   nemají štít a ať rychle   střílej,ale takovouhle na   můj poměr malou chybičku   jsem jim dokázal odpustit ale   co jim nedokážu a nechci   odpustit je to,že jsem tam   nehrál :)
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.11.2010
Spielbergovi se podařilo   dostat do filmu tak akorát   dost temnoty a pocitu   bezvýchodnosti (hlavně   pohledy na mimozemšťany   "zkultivovanou"   krajinu se povedly) aby   vyvolal příjemné mrazení   ale aby na druhou stranu   nezabil kasovní úspěch u   široké útlocitné   veřejnosti. Jo, je to   kompromis (jsou tam děti,   happyend a tak...), ale velmi   působivý. On je vlastně   Spielberg takovým mistrem   kompromisu. Málokdo dokáže   po dlouhá léta sytit TAKOVÉ   davy TAKOVOU kvalitou.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.5.2009
Vynikajíci filmařský kousek   pod taktovkou Stevena   Spielberga.Vynikajíci   atmosféra se skvostnými   efekty.Po dvaceti minut to   začne,hrozné peklo vypuklé   na zemi.Obří roboti   ovládaní   mimozemštany,kterí nemají   slitováni.Domy padají,auta   létají,lidé utíkají a   blezky přicházi spolu s   návštevníkmi.A opravdu   nepřišli na kávičku,ale na   postupné vyhladení všeho co   dýcha.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2008
Můj pohled na tento   film?Cruise dobrý , scény   super ale ten konec snad jen   netřiďte odpad chovejte se   jako doposud a jsme   zachráněny teda od   vetřelců...................
MaKy92z
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2010
SCIFI DIELO
Čo k tomu len dodať?...,   faktom sa stalo že som si   tento skvelý scifi obľúbil.   Stevenovi Spielbergovi sa   podaril husársky kúsok.   Pozerať sa na gigantických   robot, ktoré sú ovládané   mimozemšťanmi nevidieť   hocikedy. Efekty tu vynikli   nad rámec očakávania. Ešte   lepším nápadom bolo tu dať   účinkovať Toma Cruisa,   ktorý tu odviedol kvalitný   výkon. Pri sledovaní tohto   fascinujúceho scifi filmu je   perfektná atmosféra, čo k   tomu viac dodať.
AcidBurn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.10.2008
Válka světů v podání   Spielberga je téměř   přesně zfilmovaná novela H.   G. Wellse "Válka   světů", jen zasazená   do moderní doby. Proto jsou   jakékoli výtky na   "schematičnost" a   "klišé" nesmyslné   - H. G. Wells totiž stvořil   tento námět mimozemské   invaze a vše ostatní z něj   nějakým způsobem vychází.   Netřeba dodávat, že   Wellsova povídka skutečně   končí happyendem.
Celkově si film   zaslouží 8/10, ani o chlup   méně, spíš více. Cruise   hraje obstojně, panikařící   dav je uvěřitelný, efekty   na úrovni. Solidní sci-fi,   stokrát lepší než Den   nezávislosti.
Medousek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.5.2008
Tento film jsem viděla   poprvé v kině a nadchnul mě   tak,že jsem si ho hned   přála na DVD.Na druhé   skouknutí na DVD už mi to   přišlo trošičku   zdlouhavé,ale i tak super   film od famózního a vždy   skvělého Spielberga!
callaghan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.10.2008
Mě Spielberg celkem mile   překvapil. Popravdě jsem od   něj čekal nějakou upravenou   fantasmagórii, která bude na   míle odbočovat od románové   předlohy, to ale Válka   světů naštěstí není.   Perfektní je především   logicky odůvodněné   rozuzlení - konečně se to   jednou obejde bez   superhrdinů, kteří   mimozemšťany rozstřílejí   na cucky jako by se   nechumelilo. Náladu mi trochu   zkazil jenom ten typicky   americky pojatý závěr, co   se týče hlavních hrdinů.
ergotoxin
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2011
K tomuto filmu mám trošku   rozporuplné pocity.   Mimozemská invaze byla   zpracována naprosto   dokonale - máme tu hi-tech   mimozemšťany, likvidaci   velkoměst a nechybí ani   odpor armády. Na druhou   stranu je film plný   pře-dramatizovaných scén a   samotný konec je přímo   otřesný. Viděl jsem   původní snímek z   padesátých let a jsem   seznámen i s ještě starší   knihou, a tak chápu, že se   Spielberg prostě jen držel   předlohy... Bohužel ale v   dnešní době vyzní   mimozemšťané umírající   na lidské bacily stejně   trapně jako kosmonauti   letící do vesmíru bez   skafandru.
KRAJTA.POLIVKOVA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Sci- fi se mi líbí a tak asi   neumím už filmy tohoto   žánru objektivně zhodnotit,   protože na všech si vždycky   najdu něco zajímavého a   kritizovat prostě mi nejde   moc pod nos. Takže budu   raději chválit. Líbí se mi   myšlenka podívat se na   invazi "opět zlých   " mimozemšťanů, což   mě někdy už trochu vadí,   že mimozemšťané jsou   pořád jenom zlí, a chtějí   nám ublížit, ale to není   podstatné, abych se vrátila   k původní myšlence,   podívat se na invazi očima   obyčejného člověka. Ne   očima generála v čele   armády, ale očima jednoho z   milionů lidí, kteří si   musí zachránit holý život,   najít své bližní ,   zachránit co se dá a   nezcvoknout z toho. Fajnový   je i výkon Toma Cruise, měl   se líbil, i když řada lidí   tvrdí, že by tuhle roli   zvládl každý, já bych tam   sice raději viděla Jamese   Spadera, nebo Michaela   Shankse, ale to je jen můj   osobní neobjektivní velmi   subjektivní názor. Film   působí jako křivka na   kardiogramu, kdy se chvíli   nic neděje a je relativní   klid , křivka je vodorovná,   a pak najednou objeví se   hrůzná monstra tripoidního   charakteru, která si tvoří   podmínky pro svou vlastní   existenci velmi ohavným   způsobem - píka křivky se   vyšvihne do nebeských   výšin. Takových   překvapujících a   ohromujících scén je ve   filmu hned několi.   Počáteční ničení města   , pohled na mrtvá těla v   řece, a další. Konec je   příliš rychle uzavřený,   trochu to působí jako že   někdo řekl, tenhle film bude   mít tolik a tolik minut, a   tak se musel konec poněkud   zkrouhnout, ale jinak   vynikající dílko. Proč se   na něho nepodívat.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2008
Nemám ráda Toma Cruise, ale   film byl sakra dobrý :-)   Musím přiznat, že jsem od   toho moc nečekala, v kině mi   tento film utekl, proto jsem   ho viděla až když ho dali v   tv, no a byla jsem velmi   příjemně překvapena.   Nejen, že po dlouhé době   dali film, u kterého jsem   vydržela sedět přikovaná a   zírat napnutá až do konce,   ale celkově mě to oslovilo,   opravdu   "příjemné"   pokoukání - příjemné v   uvozovkách, protože je na to   potřeba pevné nervy :-))   Jediné, co bych tomu vytkla   byl ten konec, přijde mi, že   to trošku rychle odbyli,   proto 8. Jinak ale pokud jste   to ještě neviděli, nenechte   si to ujít :-)
Aintcha
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2010
I přestože celkový   příběh tohoto filmu je   jednoduchý, je až k   nevíře, jak tento film   dokáže diváka vtáhnout   do děje. Je to dané nejen   skvělým zvukový podkladem   (např. velmi zajímavý zvuk   vydávají tzv. Tripodi), ale   i celkovou atmosférou   filmu, která se režiséru   opravdu velmi povedla.   Bohužel na konci filmu je   málo zdůrazněné, proč   mimozemšťané nakonec   umírají, a méně pozorný   divák může být z tohoto   konce zmatený. I přesto   dávám tomuto filmu 4   hvězdičky, protože takto   pohlcená do děje jsem už   dlouho u sledování filmu   nebyla.
Issabellkaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.3.2008
Film se mi líbil, Slet   úžasných obrazů, ze   kterých mi šel mráz po   zádech. Až jsem musela u   určitých částí pochodovat   po pokoji. Ne že by to bylo   strašidelný a krvelačný,   ale nevim měla jsem v   určitých chvílích blbej   pocit :) je to film jak má   být.
Thomax
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.3.2008
Pan Spielberg se opět   předvedl v tom lepším   světle. Film je skvělou   vizuální podívanou a i   dějově to není špatné.   Navíc výkony herců jsou   lehce uvěřitelné a   zbytečně nepřehrávají,   jako to bývá u jiných   filmů. Velmi povedený sci-fi   film.
Poe64
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.10.2008
Zase je tu spolupráca   Spielberg-Cruise ,hviezdna   spolupráca,ktorá priviedla   na svet aj výborný Minority   report.Vojna svetov sa mi   páčila o trochu viac ako   M.Report ale stále sú na   známke 8.Veľa ľudí   vyzdvihuje najme   Spielberga.Zoberme si ,že by   mal hrať hlavnú postavu Brad   Pitt alebo Matt Damon alebo   niekto iní asi by to už   nebola ta Vojna svetov.Bolo to   výborné sólo Toma Cruisa
poiu1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2009
Myslím, že tenhle film se   povedl, noc pěkní   mimozemšťané, jejich   technika povedená. Jen se mi   moc nezamlouvaly zvláštní   vztahy v "rodině"   hlavního hrdiny a také   konec, který je takový   nijaký. Zrovna když člověk   čeká, jakou to nebudou muset   vynalézt úžasnou věc, aby   mimozemšťany zničili, tak   film náhle končí s prostý   přírodním vysvětlením.
IvcaPA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.10.2008
I když nejsem žádná   zanícená fanynka Stevena   Spielberga, tenhle film mě   naprosto dostal. Nejde jen o   mimozemšťany, ale líbí se   mi, jak je tam zpracovaná   panika lidí a to jak se   chovají ve vypjatých   situacích. Jen ten konec je   trošku ošizený, postrádá   náboj celýho filmu. Takže   za to 2 body dolu, jinak   super.
xxkar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.8.2005
Film je cely velmi zajimavy,   vytecne specialni efekty. Mam   jedinou vytku, ktera mi kazi   dojem z celeho filmu - prilis   uspechany konec. Napad s   mikroorganismy je sice   zajimavy, ale dost prehnany. A   happy-end jako u kazdeho   americkeho filmu, kdy se cela   rodina znovu sejde...
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Typický americký moderný   trhák do kín. Úvod tohto   filmu je dosť zaujímavý a   pútavý, ale postupne sa dej   začne pomerne dosť   zamotávať. Každému je už   vopred jasné, že koniec   tohto akčného sci-fi   skončí šťastné, ako je to   už vopred dané. Ja si osobne   myslím, že úroveň tohto   filmu vyzdvihol len tak   akurát Tom Cruise. Vojna   svetov je určite dosť   zvláštnym filmom. Nie len   svojou výpovednou hodnotou,   ktorá sa nachádza medzi   riadkami, kto hľadá kritiku   americkej prestrašenej a   sfanatizovanej spoločnosti,   ten ju nájde, ale aj svojou   výnimočnosťou v   Spielbergovej filmografii.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.3.2014
Steven Spielberg jako   režisér a T.Hanks v hlavní   roli jsou zárukou dobrého   filmu. Když se k tomu přidá   i Wells jako autor námětu,   je úspěch docela zaručen,   alespoň pro průměrného   diváka jako jsem já.   Trikově je film na úrovni,   dějově rovněž dobré,   prostě nadprůměrný   zážitek i když to   nezapomenutelné není.
charlie1612
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.9.2020
Z tohoto filmu mám smíšené   pocity. Námět je super   (nicméně hodně starý ),   provedení již trochu   pokulhává – v prezentaci   mimozemských strojů – to   zůstalo na úrovni roku 1898   (publikace originálu). V   průběhu děje se vyskytuje   řada absurdních   skutečností, ale celkem   snadno překonatelných. Rád   se na něj opět podívám.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.5.2019
Očekával jsem od tohoto   filmu, že to bude naprostá   pecka. Ale Steven Spielberg   moje očekávání úplně   nenaplnil. Je to napínavé,   má to spád, je to ponuré,   hororové, je tam výborný   Tom Cruise a skvělá Dakota   Fanning, ale bylo tam trošku   nelogických věcí a ten   závěr byl až moc přes   míru.
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.9.2007
www.classic-movies.blog.cz
Vyborny sci-fi horor, ale   bohuzel forma prevysuje obsah   Kouka se na to dobre, divak se   nenudi, ale co si z toho   odnese.
legenda
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.1.2006
U mňa sklamanie...
Po zhliadnutí tohto filmu som   ostal dosť sklamaný. Je to   film na spôsob filmu Deň   nezávislosti, dokonca sa   tieto dva filmy v myšienke i   spracovaní dosť podobajú.   Myslel som, že rok 2005   prinesie lepšie filmové   efekty, nápady i umelecky   náročnejšie spracovanie   tohto filmu ako v roku 1953.   Tento film už masovú   histériu nevyvolá (pozn. ako   rozhlasová hra v USA v 50.   rokoch), možno len histériu   sklamania...
Film bez   výraznejšej myšlienky,   nenáročný, stále ostáva,   čím sú dobrí režiséri   starší, tým sú horší.   Veď Spielberg tvoj   najväčší trhách E.T. -   Mimozemšťan natočil na   začiatku svojej režisérskej   kariéry, no tento film asi   navždy ostane jeho   najlepším výtvorom,   pretože Spielberg sa už ani   nesnaží nakrútiť niečo   podobné, náročnejšie, ale   predsa divácky úspešné.   Tento film bol len divácky   úspešný (úspešnejšia   však bola verzie z roku 1953,   napriek "menu"   režiséra a filmový efektom   súčasnej doby a hereckého   výkonu Toma Cruisa).
Skrátim to, veľmi som sa   na tento film tešil, no   sklamal ma, čakal som od neho   niečo viac, mrazenie,   zimomriavky, emócie, strach,   no nečakal som nudu...
P.S. Film si odporúčam   pozrieť, no nečakajte od   neho toľko, koľko ja,   pretože dlhé hodiny po   filme, nebude premýšľať o   myšlienke filmu, ale o tom,   či ste svoj čas nemohli   využiť lepšie...
arciking
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.10.2008
První tři čtvrtiny filmu   byly dobrý, ale pak se to   místo k tomu odfláknutýmu   happyendovýmu konci mělo   dostat do naprostý   apokalypsy, a tak to taky   mělo skončit....prostě   absolutní zkázou, a Tom   Cruise si moh v posledním   záběru třeba hodit   mašli....nebo něco   takovýho......
Pete
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.1.2006
Velké, opravdu velké   zklamání. Doufám, že   Spielberg musel tento film   natočit tak, aby se líbil   především američanům, aby   mohl hodně vydělat a pak pro   nás natočit opět něco   fajnového. Nevím, film mě   moc neoslovil (a to mám   sci-fi rád), něco mu   chybělo... Víc bodů dávám   pouze za pár fantastických   filmařských grifů, nejvíc   mě asi dostal   "točící" záběr   kolem jedoucího auta s   prchajícími hlavními hrdiny   po dálnici plné   nepojízdných aut.
PoliptheShits
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.2.2006
Kdo nečetl Welse pro toho   může být tento film velkým   zklamáním. Pan mistr   Spielberg to natočil opravdu   v duchu scifi minulého   století. Velmi poutavý (pro   mnohé nudný a rozvláčný   film - ale to je pro některé   i Tenkrát na západě a   přesto je to přelom ve   westernech)a obyčejný   příběh z uvěřitelnou   pointou. A tak jedinou   slabinou je tu hlavní hrdina.   Chvíli akční chvíli   ubrečený a obě polohy jsou   nedůvěryhodné. Obyčejný   člověk z lidu se hraje jinak   ....
fandaaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.3.2014
Viděl jsem teprve před pár   dny v tv v odpoledních   hodinách a docela mě film   dostal, nenapadlo mě, že by   v tom čase dali film z prvky   hororu, takže mě tím film   překvapil. Jen tripodí   dlouhatánské nohy se mi   zdály dost nevěrohodné. Asi   se spíš mimozemšťané   měli nad městem vznášet   jako ve Dni nezávislosti, aby   byli uvěřitelnější.   Cruise se mi tu dost líbil,   většinou jeho postavám moc   nevěřím. Tedy mimo Top Gun!
zanes
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.1.2006
Sci-fi příběh o tom, jak se   na zemi přistěhovali   mimozemské bytosti. Ovšem   nepočítali s tím, že by je   viry žijící na této   planetě mohli zabít.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.2.2013
Takový průměrný sci-fi   snímek.Nic zvláštního mi z   toho filmu v paměti   nezůstalo.Průměrný efekty   a akčních scén pomálu,jak   napovídá název filmu mělo   by to být akcí nabitý ale   bohužel.
karlosphonic
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.4.2009
Film spíše pro Camerona
Mohl to být tak krásný   katastrofický film.Spielberg   pro mě většinou svoje filmy   zazdí nějakou otřesnou   naivitou.Nechápu,jak po   totální devastaci   okolí,měl Cruise s rodinou   předem udělanou cestičku k   autu.Naivní,jak lidé se   domluvili v mimozemském   stroji,že ho zlikvidují   výbušninou zrovna,když měl   o život přijít   Cruise.Dětinské,jak Cruise   na konci filmu vítal chrabrý   a udatný jeho syn,který se   předtím postavil vetřelcům   na odpor.Válka světů   rozhodně nenaplnila moje   očekávání.
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.12.2011
Taková roadmovie- ceta do   Bostonu, během níž se   sociálně debilnímu taťkovi   a jeho dětem přihodí   nevěední věci, ale když   konečně dorazí do Bostonu,   vše je v naprostém pořádku   a ačkoliv by měl být celý   svět naprosto zdevastovaný,   v ulici, kde bydlí maminka   panuje idilka. To mi jako   Spielberg chce nakecat, že ti   mimozemšťani jsou tak tupí,   že je nenapadne, že tu pro   ně není dýchatelno? Tohle   se nepovedlo!
mikee
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.2.2008
Názorná ukázka toho , jak   dokáže neuvěřitelně   debilní a rychlý konec   dokonale zničit to , co má   od začátku našlápnuto k   velmi dobré sci-fi   podívané! Bohužel jsem to   zrovna od mistra Spielberga   opravdu nečekal a   nezachrání to ani skvělé   triky , dobrý nápad a velmi   dobrý Tom Cruise. :-(
mirhasik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Zklamání. Tři hvězdy jsou   za efekty a za Toma Cruise.   Ale film jako celek =   zklamání. Nic nového,   spousta nelogických věcí,   hodně špatný závěr.   Nelogické? Například   fungující videokamera když   kolem nefunguje nic ale zhola   nic, cívka ve startéru   spravená za 10 minut, stroje   zahrabané všude pod velkými   městy jejichž podzemí je   doslova provrtáno   tunely....atd. Také způsob   zabití robotů je hodně   trapný (hození granátu do   kaďáku bylo vidět už v   mnoha X filmech - např.   Evoluce, Den   Nezávislosti...). A proč jim   propána přestali fungovat   štíty? Napadli bakterie snad   stroje nebo ty   mimozemšťany...ach jo...
sisakov
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Celý film probíhá v docela   slušném tempu, podivné   přírodní katastrofy a pak   se nám tu objevý   mimozemšťané, stále se   rozjíždí, rozjíždi a pak   místo vrcholu najednou   skončí, knihu jsem nečetl a   konec jsem ustál(aby   americký film skončil   špatně, to se moc nevidí,   ale aby skončil špatně,   když má kolem sebe   rozvedený otec své děti, to   jsem ještě neviděl).Je   evidentní, že se nedostavily   peníze, protože pochybuju o   tom, že by Spielberg chtěl   natočit, takový rychlý   nemastný konec.
Icarro
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.12.2007
Podle mého film působí   trochu lacině, mám rád   scifi, ale zde je pojato velmi   divně a parodie ve scary   movie mi příde skoro až   lepší. Konec je stručně   řečeno diskutabilní.
argenson
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.10.2008
Zčásti bych mohl opsat svoje   komentáře ke Dni   nezávislosti nebo Kouli.   Válka světů mi nic moc   neřekla. Spielberg ano,   uznávám, ale jsou od něj   lepší filmy. Efekty ano, to   je tak všechno. Příběh   slabý, typická hollywoodská   schématičnost. A ten   kontinuálně   vyděšenej/patetickej ksicht,   co předvádí Tom Cruise, by   zahrál kdokoliv. Mít na to   ty prachy, tak tohle natočím   taky. Málo invence, nic, co   by mě dostalo. A klidně mě   za můj názor odstřelte:-)
Pitryx
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.1.2011
Na filmu mi vadí hádky se   synem, pak zdlouhavá pasáž   ve sklepě. Dalo by se napsat,   že pokud nejsou na scéně MZ   nebo jejich stroje, nic se   neděje. A tak se divák nudí   stejně jako já. Jsou tam i   některé technické chyby.   Snímek jen těžko hodnotit,   děj je statický, ale zase   panika je natočena skvěle.   Technicky se povedl na   výbornou. Protože mám ze   snímku rozporuplné pocity,   dávám pouze průměr a   zvážím jeho zařazení do   své filmotéky. Nova 2009   10508/10959
Mlapiska
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.7.2007
Přiznávám, že Wellsovu   předlohu neznám, ale kdyby   náhle vstal z mrtvých, tak   by ho určitě zase hnedka   kleplo. Nepatřím k   příznivcům režiséra   Spielberga, nikdy jsem   nepatřila, ale některé jeho   filmy mám celkem ráda. Tohle   byla katastrofa, koho jen   napadlo obsadit do hlavní   role Toma Cruise. Kamera si   všímá převážně jeho   roztomilých ksichtíků,   které mě opravdu   nezajímají. Jediný, co se   mi na tom všem líbilo, byl   ten začátek. Ta gigantická   bouře opravdu slibovala   úžasný zážitek a sliby se   mají plnit. Zde však   vyplněny nebyly!
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.9.2020
No
celkem nic moc. Relativně   slušné efekty, ale   pokulhávající příběh s   opět trapným happy endem.   Slušné byly herecké   výkony, hlavně malá Dakota   byla neuvěřitelná.
lynn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.2.2008
Toma Cruise mám ráda od   filmu Minority report. Asi je   to vlastně i jediný film,   který mám od něj ráda. Na   Válku mě vytáhl známý do   kina a byly to podle mě   zbytečné peníze. Začínalo   to dost dobře a film by se mi   sakra líbil, kdyby zase   nekončil americkým trendem   deus ex machina, tedy   neřešitelná situace je   vyřešena zázrakem, v tomto   případě jakýmisi   molekulami či co... v té   době už jsem to moc   nesledovala, otrávená   klasickým zakončením....

Co by se pánům   Amíkům stalo, kdyby nechali   všechny umřít? Byl by z   toho skvělý katastrofický   film o konci světa... Musí   si pořád dokazovat, že jsou   nepřemožitelní, nesmrtelní   a nic je nedostane?
klasifikátor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.1.2021
Když se dívám na hodnocení   většiny ostatních   uživatelů docházím k   závěru, že buď neznají   literární předlohu nebo (a   to spíš) já trpím nějakou   formou   litetárně-stylizační   deviace. Myslel jsem si, že   kdo četl stejnojmenný román   H. G. Wellse tomu se tenhle   film moc líbit nemohl.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.2.2012
Nejlepší na filmu je jeho   pointa - co vlastně přemohlo   mimozemšťany. Vzdor   výborným trikům sám   příběh není až tak extra   a úvod je zbytečně   zdlouhavý.
meduska
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.8.2011
Možná budu jedna z mála   lidí tady, ale mě se film   Válka světů nelíbil.   Nepřišlo mi to nikterak   excelentní. Pár napínavých   okamžiků, za ty dávám 3*.   Závěr filmu trapnej.
weitinger
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.3.2007
Tohle je můj dojem.
Přešel bych toto dílo, jako   většinu hoollywood-ských   spektáklů neboli megafilmů   poslední dekády, ale tohle   bylo obzvlášť   nepovedené.

Nejvíc asi zarazilo   jméno tvůrce v záhlaví   filmu - Steve Spielberg,   nepochopitelná ikona   amerického filmu, ročník   1947. Tento řemeslník a   režisér snímků, jako Barva   nachu, Schindler list, Duel,   Říše slunce, Amistad...   tentokrát sáhl vedle. To se   mu povedlo již mnohokrát,   známé jsou jeho   fantasmagorické sci-fi nebo   dojemné dětskodospělácké   filmy nevalné kvality pro   celou rodinu. A kdo si myslel,   že nemůže být hůř po   zhlédnutí divadelní hry   Terminál, odehrávající se   na letišti J.F.K. V Novém   Yorku, ten se hrubě   spletl.

Výše   zmíněný tvůrce si přizval   na pomoc celou plejádu top   herců /slovy dva/, nic   naplat. Tim Robbins se pouze   mihl, než byl zmasakrován   idolem jemných dívek a   hlavním hrdinou nehrdinou v   podání Tomíka Cruise. Ten   evidentně neměl svůj den,   ač ho známe z povedených   rolí, vzpomínám na   Magnolie. Film byl na něm   vystavěn /efekty šly   zaplaťpámbů až v druhé   linii/ a on tam jen bezradně   pobíhal a sháněl svoje   hysterické /co za těmi stavy   vězí se ani nenamáhal   vysvětlit/, a jak je u   američanů obvyklé, málo   vychované dětičky. Ještě   že ta dcera ke konci dostala   rozum a přestala vřeštět,   šla z ní větší hrůza   než z krvelačných   mašinekchobotničeklakýrní?   ?ek.

Autor   předlohy, Jiří Herbert   Wells, se v hrobě obrací.   Když on s tímhle tématem   před sedmdesáti lety   přišel, udělal aspoň   revoluci v rozhlasové   zábavě.

Závěr zkrátím. Hudba   žádná, efekty podobné   celé plejádě filmů   nesoucí se na této vlně /to   jistě vyrábí stejná   stavební firma/, herecké   výkony jsem naznačil výše.   A hlavně naprosto chybělo   to, co dělá sci-fi film   sci-fi filmem, totiž   atmosféra. Ta v tomto   případě vzbuzovala pouze   emoce typu, ať už je konec,   proč to tak natahujou, snad   je to monstrum sežere a jdem   domů. Takže jsem jim rád   odpustil konec nekonec,   utnutý jednou poučkou na   téma škodlivosti   bakterií.

Před léty jsem z filmu   pana Spielberga z kina   odešel. Chlápek s koženým   kloboukem a bičem prchal   džunglí a pralesem před   velkou skalou, před pavouky a   němci, tohle bylo podobné,   jen v čase posunuté. Čím   dříve zapomenu, tím lépe.   Doporučení je jasné: tohle   podruhé NE!!!
Rastaman33
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.9.2020
Scény s útoky vetřelců se   mi líbily, ale Tom   Cruise...ten je prostě   hroznej v čemkoli. Zde je to   ještě "opepřeno"   jeho dementní rodinou.   Uječená, malá hysterka a   vylízanej starší syn.   Celkově je ten jejich   příběh dost   neuvěřitelný. Jediný ví,   že v autě je třeba vyměnit   cívku, jediný dokáže   zlikvidovat chodící bitevní   stroj, jediný pozná, že   další ze strojů nemá   silové pole. Prostě   multigénius.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.11.2016
Scény s vetřelci se   povedly...nicméně většina   filmu je totální slátanina.   Jeřábník, který všechno   ví hned, nejlíp a má   vždycky pravdu...fakt   hollywoodská srágora. Ty   smradi (jeho děti), jsou   neskuteční. Brzy bych tu   hysterku a dementa vyhodil za   jízdy z auta.
datacz
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.1.2009
Hrůza hrůzoucí
Film jsem si koupil, protože   jsem v televizi viděl   začátek až do chvíle kdy   marťani zpopelňovali lidi a   všechen ten popel ulpíval na   Cruisovi. Myslel jsem   si:"Sci-fi od Spielberga   za 100,- je super".   Bohužel efekt zpopelnění   byl poslení zajímavý   moment.
Film je   natočen jakoby amatérsky,   což mne fakt nezaujalo. Dle   mého názoru je to nejhorší   Spielbergův film všech   dob.

A co mne   nakonec dorazilo je kvalita   DVD. Scéna kdy se potápí   trajekt a ve vlnách se   odráží světlo. V tuto   chvíli je původní obraz   téměř potlačen   kompresnímy artefakty tak,   že by se na tom s trochou   fantazije daly hrát šachy.   Lepší kvalitu by zvládl i   Albánský národní podnik na   parčky.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih30982minih30982Andělská tvář (2002) 
Andělská tvář n
minih28683minih28683Jurský park 3 (2001) 
Jurassic Park III. n
minih36785minih36785Bournův mýtus (2004) 
The Bourne Supremacy n
minih24879minih24879Lovec hlav (1976) 
L´alpagueur n
minih40707minih40707Doba ledová 2: Obleva (2006) 
Ice Age 2 n
minih14181minih14181Nevidím zlo, neslyším zlo (1989) 
See No Evil, Hear No Evil n
minih36780minih36780Futurama (1999) [TV seriál] 
Futurama n
minih43057minih43057Arthur a Minimojové (2006) 
Arthur et les Minimoys n
minih4395minih4395Boeing 747 v ohrožení (1996) 
Executive Decision n
minih36697minih36697Spider-Man 2 (2004) 
Spider-Man 2 n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

1 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

18:25 - 19:15

36 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

31 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

6 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10