Duben
ohodnotit

Válka Roseových

The War of the Roses

Další název:
Vojna Roseovcov (SK)
Rok:
1989
Délka:
116 minut
Premiéra v ČR:
1.4.1991
„Civilizovaný rozvod je absolutně nemožný! ... Rozvodové klání na život a na smrt.“

Komentáře k filmu Válka Roseových

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 31
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.4.2021
Filmová
klasika s výbornými herci a   jejich výkony. Odstupem času   ale člověk více vnímá   nelogičnosti a nereálnost a   to mu zážitek trochu kazí.   Při prvním skouknutí to   bylo lepší a   překvapivější :-)
Xpojntman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.5.2020
Stará velmi vcelku fajna   komedie i když taková   archivní. Ale neva, člověk   se na ní rád podíva znova a   znova. A směje se kupodivu   znova a znova.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.12.2015
Film jsem viděl asi 2x,   příběh jedné velké   lásky, která končí velkou   nenávistí je celkem dobře   znám. Několik výborných   scén, skvělý herecký   koncert hlavní dvojky, ale   zbytečně natahované.
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.6.2015
Výborný film, výborní   herci, prostě masakr.   Nejdříve láska jako trám a   pak válka na život a na   smrt. Douglas a Turner bezva   pár a jejich dialogy, při   nich má člověk husí   kůži. Film stojí za   podívání vždycky, nikdy se   neomrzí. A pak film má   výborná úžasný český   dabing.
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.8.2012
To, co se děje v rodině   Roseových, se stává v   každé třetí rodině u   nás, ale nejde to tak do   krajností. Jinak by u nás   nebylo zabito nožem tolik   manžílků a utýraných   ženušek. DeVito rozehrává   jak Hitchcock příběh, kdy   je láska, přijdou děti, ty   vyrostou a už není mezi   dvěmi co si říci. A válka   začíná a pokračuje, kdo z   koho. Ať třeba umřu, ale   tohle nedostaneš je motto,   které nám režisér   naservíruje ve filmu, ze   kterého jsme jenom   konsternováni, kam to také   může dojít. Hercům se   zadařilo, proto jim ty   lumpačiny věříme a   příběh končí \\dokud nás   bůh nerozdělí\\...
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.2.2012
Tak tomuhle filmu bych   přiřkl slovo horor -   člověk ani neví kdo to   šílenství začal. Je to   souboj dvou tvrdohlavých   partnerů až do konce.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.2.2012
"Je čas pochcat rybu."
Je tu pár hlášek, pár   dobrých scén jako např.   neúmyslné přejetí   miláčka, ale má-li se film   brát jako tak černý humor,   pak ho neberu.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.10.2011
Válka Roseových
Docela dobrá komedie, která   nám ukazuje jak se dokáže   manželství změnit v boj na   život a na smrt. Byl jsem   ovšem trochu zklamán spíše   menším množstvím situací,   jimž bych se zasmál.   Nicméně vítečně   propracované a zahrané   scény, kde se manželé   mlátí hlava nehlava to   všechno částečně   kompenzují.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2011
Super film. Jak přeroste   láska v nenávist nemohlo   být natočeno lépe. Viděla   jsem ho několikrát a nikdy   mě nepřestal bavit. To se   stává jen u těch   nejlepších a nestárnoucích   filmů. Navíc dvojice Douglas   a Turnerová se našli a to i   v dalších výborných   filmech.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Mrazivá komedie? Budiž.   Skvělí herci, dobrá   zábava, ale to je tak asi   vše. Na vyšší hodnocení   bych to neviděl.
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.5.2010
Perfektní černá komedie o   tom,jak se mění vzájemný   vztah hlavních   představitelů.Z šťastného   manželství se díky rozvodu   stává opravdová válka.Kdo   ten film neviděl tak přišel   o úžasný příbeh.
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2009
Bezchybná luxusní černá   komedie o šťastném   manželství, které se po   letech změní v otevřenou   válku. Kdo tohle neviděl,   tak má skutečně regulerní   mezeru ve filmovém   vzdělání. :-)
hledaseniki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Výborný film, super námet.   Vypravěč Danny DeVito je   super, a i tak ostatní   hlavní herci. Je to ta pravá   nefalšovaná válka, tak jak   má vypadat
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.9.2009
Skvele natocena komedie o   jednom "stastnem"   manzelskem paru.
To,jak   po sobe jdou,je fakt k   popukani.Dost dobre sceny.
Herecky je film obsazen   vyborne.
A musim take   Dannyho DeVita pochvalit,co by   rezisera.
Muzu jenom   doporucit.
gabikazavacka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.9.2009
napriek päť bodom sa mi tu   michael tiež páči.
mohla by byť takáto   hádka medzi manželmi   reálna? je to desivé,že od   veľkej lásky, sa prejde k   veľkej nenávisti.
LenC2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.8.2009
Tato černá komedie mě   vždy dostane ze špatné   nálady Danny DeVito vypráví   příběh o manželích   Roseových , které hrají   Turnerová a Douglas tato   trojce se proslavila už ve   filmu Honba za diamantem.   Kouzlo této komedie je jak   si Barbara a Oliver navzájem   dělají naschvály .
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.7.2009
DeVito zde rozehrál skvělou   černou komedii ten to film je   skvěle obsan a pochopitelně   i zahrán naprostá paráda
karlosphonic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2009
Zakázat zamilovaným před svatbou:))
Tohle bude vždycky v mé top   ten.Učebnicová černá   komedie.Pravá válka na   bojišti o rozloze 200 metrů   čtverečních.Parádní,jak   K.Turner bojovala s využitím   ženských zbraní a M.Douglas   válčil proti ženě,kterou   pořád miloval.Facka od   Kathleen Turner krásně   sedla.Douglase mě bylo vždy   líto.Ale perfektní byli   oba,vlastně tři-DeVito jako   režisér.Kdyby to   šlo,zvedám oba palce i na   nohou.Jen od té doby,co jsem   to viděl poprvé,se   přihlouple neusmívám u   stolu,když mi něco skvěle   chutná...
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2008
Kolega Rocky - výborný komentář!
Myslím, že v tomto   případě nemusím vůbec nic   psát, protože se mi moc   líbí předchozí komentář   Rockyho a přesně vyjadřuje   i pocity, jaké z tohoto   výborného filmu mám také   já. Viděla jsem ho v   životě nesčetněkrát.   Fascinoval mě. Ta láska   mladých lidí, nejprve silná   touha, pak zvyk, nakonec   konflikty a snaha jít si   vlastní cestou proti vůli   druhého, naschvály atd. Co   si budeme povídat, hodně   rozvádějících se dvojich   si naschvály dělá. Ano, v   tomto filmu je to asi hodně   zveličeno, ale ruku na srdce,   velká dramata se stávají i   ve skutečnosti. A onen   černý humor to jen   umocňuje...opravdu výborný   film, kde mne fascinovala i   krásná Kathleen Turner.   České hlasy Pavel Soukup a   Eliška Balzerová jsou   naprosto perfektní!
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2008
Nejdřív velká láska, poté   přichází vystřízlivění   a jde o to jestli spolu   partneři dokáží žít   dál. Mezi tím je ještě   svatba. Pak ale přicházejí   první konflikty a hádky. Asi   každý si tím projde. Ale   tohle, to je mazec. To je   opravdová válka, černá   komedie jak má být. Ty   naschvály co si vzájemně   provádějí, to je bomba. Je   to asi přitažené za vlasy,   to ano. Ale dovedl bych si to   představit, že by se někde   něco takovýho mohlo   odehrávat. Dneska je už   možný všechno. Herecké   výkony jsou opravdu   výborné. A konec filmu?   Opravdovej vrchol, černýho   humoru... Po shlédnutí filmu   vás myšlenky na svatbu asi   rychle opustí. :-)
davidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.9.2008
Vše začalo nádherným   vztahem, krásnou láskou a   společným životem. To co se   stalo v průběhu ale stojí   za to. Mazec na entou.
Snape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.7.2008
Je to necekane vtipny a hlavne   neuveritelne presny film.   Zakernost, ktere jsou nektere   zeny schopne, je tu uplne   mraziva. Skoda toho   prihloupleho konce, jinak by   to bylo tutove deset.
sarf
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.7.2008
Tak já bych tenhle film,   přes určité sekvence,   komedií nenazval. Blíž má   snad k antickému dramatu se   vším všudy. Zápletka o   tom, jak zrodivší se nechuť   k tomu druhému přechází v   nenávist, nevraživost, a ta   stoupá po žebřícku hodnot   každého z manželů, až se   dostane na samý vrchol. Šlo   tragédii zabránit? Asi ano,   ale nikdo nechtěl. Kdo vám   připadal hnusnější? Mně   Katheen Tunerová, ale   dámská část publika bude   mít asi opačný dojem. To   ovšem nic nemění na tom,   že oba hlavní hrdinové   skvěle realizovali režijní   záměr Dannyho DeVita, který   je stejně dobrým režisérem   jako hercem.
jarek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Černočerná komedie,   působivější o to víc, že   se to přes všechna   předsevzetí klidně může   stát i vám. Možná v   menším domě, možná v   chudších poměrech, možná   v jiném věku, ale se stejnou   intenzitou citů. Oč   pomalejší je vtahovací   první půlka, o to   silnější je gradace   závěru. Pokaždé, když   znovu a znovu šoupu svoji   stařičkou videokazetu lituju   Dannyho de Vita, protože i   já jsem zažil hroutící se   vztah svých nejmilejších   přátel a klátil jsem se   mezi nimi naprosto bezmocně   bez šancí na jakoukoli   rozumnou domluvu.
panKaplan
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Tenhle film nemůžu. Jestli   někomu situace z něj   přišly vtipné, mě přišly   neuvěřitelně smutné a   místy už opravdu odporné.   Nechápal jsem, že by to   takhle daleko někdy mohlo   dojít. Nikdy jsem tento film   nebyl schopný vidět celý v   kuse, protože jsem z něj byl   smutný.
phorsky1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2007
je to báječná komedie o   jednom manželství,herecké   obsazení se na to hodí jako   ...na hrnec,člověk si   říká není to náhodou   nějaký příběh o   některých jiných z   nás,čím větší se někde   projevují vášně a okázale   dokonalý a vášnivý   vztah,tím větší   rafinovanosti poté   nastávají když se menželé   na toho druhého už nemohou   ani podívat,boj o majetek   nebo o to na toho druhého   vyzrát,dal bych půlku a   šel,ale komukoliv jinému,ale   jí nééé,nikdy!!   ........a taková to byla   velká láska
Faye
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Nenávist je stejně silné   pouto ... jako láska.   Alespoň pro mě je tohle   naprosto znamenitý film !   Nezapomenutelné herecké   výkony a nádherný humor ...   " Když tě vidím, jak   jíš. Když tě vidím, jak   spíš. Když se jen na tebe   podívám. Dala bych ti   nejradši pár facek"
B.Butch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2007
Víte co? Kdo si neprošel   manželskou krizí, která se   vyhrotila do extrému, ten asi   tento film nejspíš   nedocení. Ten kdo si jí   prošel a dokázal se s ní   (po x době) vyrovnat, tak se   musí (i když s lehkým   mrazením) královsky bavit.   Teď mne omluvte, odcházím   své drahé polovičce   podříznout oblíbeného   plyšového medvídka.
Bouvard
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.6.2006
Kmedie na kterou nedam   dopustit. Vyborna od zacatku   do konce manzelskymi dialogy,   naschvalnosti a vitalitou,   ktera vychazi rozcileni.   Kdykoliv ji budou davat, budu   se na ni divat. Douglas,   Turner, DeVito to v tomto   filmu paradne rozjeli.
nash
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2005
Neskutečně dobrá a   nestárnoucí komedie s   Michaelem Douglasem a Kathleen   Turnerovou v rolích   manželů, kteří se snaží   jeden druhého vykopnout z   domu. Používají k tomu   neuvěřitelných   prostředků, nechápu kam na   ty nápady tvůrci chodili.   Třeba scény s bitvou aut,   nebo s orálním sexem, jsou   výborné. Skutečným   vrcholem je ale závěrečná   scéna s lustrem. Královská   zábava!
charlie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.2.2005
Je to hodně dobrý film a   ukazuje, kam až člověk   dokáže zajít. Dokáže v   sobě probudit tolik   nenávisti a skrytých   možností. Víckrát se ale   na něj asi dívat nebudu.   Tolik na mě zapůsobil.   Přestože oba představitele   zrovna nemusím, své role   zvládli skvěle.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih6026minih6026Den nezávislosti (1996) 
Independence Day n
minih3580minih3580Barbar Conan (1982) 
Conan the Barbarian n
minih48083minih48083Číslo 9 (2009) 
9 n
minih16960minih16960Princezna se zlatou hvězdou (1959) 
Princezna se zlatou hvězdou n
minih25525minih25525Hadí oči (1998) 
Snake Eyes n
minih138819minih138819Skrytá válka (2015) 
Made in France n
minih119545minih119545Hunger Games: Síla Vzdoru 1. část (2014) 
The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 n
minih31785minih31785Přání smrti 3 (1985) 
Death Wish 3 n
minih6029minih6029Den poté (1983) [TV film] 
The Day After n
minih173005minih173005Lovec příšer (2020) 
Monster Hunter n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Komisař Moulin (1976) [TV seri...

23:05 - 00:35

5 minut již uběhlo
85 minut zbývá do konce

ČT2 - Agent Hamilton

22:50 - 23:35

20 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko (20...

21:40 - 23:40

90 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - 7 pádů Honzy Dědka (2012) [TV ...

22:50 - 00:00

20 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697840
Fotografií: 763966
Plakátů: 376552
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10