Valčík toreadorů (1962)

Valčík toreadorů (Waltz of the Toreadors)
70 %
 
 

Waltz of the Toreadors

    Žánr: komedie
    Země: Velká Británie
    Délka: 104 min.
„Složitý milostný život jednoho generála“
Generál Leo Fitzjohn místo svého jezdectva na přehlídce dychtivě pozoruje pěknou dívku mezi přihlížejícími diváky, a to tak, že si nevšimne krásné Ghislaine, která na něj upírá své zamilované modré oči. Celé roky si generál na dívku dělal zálusk, a přestože i ona do něj byla zamilovaná, nikdy se jejich vztah neprohloubil. Pokaždé, když už se zdálo, že své lásce nechají volný průběh, stalo se něco, co dvojici rozdělilo. A pak je tu další, poněkud choulostivý problém, jenž má jméno Emily. Emily je totiž generálova manželka, ustavičně nabručená, podezíravá a neustále nemocná žena. A tak není divu, že se mnohem častěji vídá s přívětivým irským doktorem Groganem než s vlastním manželem…
Anglický snímek o lásce, které nebylo přáno a o generálovi ve výslužbě, který nedokáže odtrhnout zrak od krásných žen, natočil režisér John Guillermin s Peterem Sellersem v hlavní roli.

Autor/Zdroj: Popis
televizní program

režie:
John Guillermin
 
 
hraje:
Peter Sellers (generál Leo Fitzjohn), Dany Robin (Ghislaine), Margaret Leighton (Emily Fitzjohnová), John Fraser (poručík Robert Finch), Cyril Cusack (dr. Grogan), Prunella Scales (Estella Fitzjohnová), Denise Coffey (Sidonia Fitzjohnová), Jean Anderson (Agnes), Raymond Huntley (Ackroyd, předseda soudu), John Le Mesurier (reverend Grimsley), Vanda Godsell (Emma Bulstrodeová), Catherine Feller (Rosemary), Cardew Robinson (Midgley), John Glyn-Jones (Jenkins), Guy Middleton (opilý lovec)
 
 
námět:
Jean Anouilh (hra)
 
 
scénář:
Wolf Mankowitz, Lucienne Hill (překlad do angličtiny)
 
 
kamera:
John Wilcox
 
 
hudba:
Richard Addinsell
 
 
kostýmy:
Beatrice Dawson
 
 
střih:
Peter Taylor
 
 
titulky-česká verze:
Miroslav Kratochvíl (režie českého znění [dabing ČST; 1975])
 
 
dabing:
Václav Voska (generál Leo Fitzjohn [dabing ČST]), Alena Vránová (Ghislaine [dabing ČST]), Jana Dítětová (Emily Fitzjohnová [dabing ČST]), Viktor Preiss (Robert Finch [dabing ČST]), Vlastimil Brodský (doktor Grogan [dabing ČST]), Jana Walterová (Estella Fitzjohnová [dabing ČST]), Vanda Švarcová (Sidonia Fitzjohnová [dabing ČST]), Drahomíra Fialková (Agnes [dabing ČST]), Stanislav Fišer (generál Leo Fitzjohn [dabing ČNTS NOVA])
 
 
výprava:
Wilfred Shingleton
 
 
producent:
Peter De Sarigny
 
 
asistent zvuku:
Graham V. Hartstone
 
 
režie českého znění:
Petr Pospíchal ([dabing ČNTS NOVA; 1995])
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.