Duben
ohodnotit

Žár těla

Body Heat

Další název:
V žáru vášně; Žiar tela (SK)
Žánr:
Rok:
1981
Délka:
113 minut
„Bezvýznamný právník se zaplete s krásnou ženou bohatého muže.“
Popis / Obsah / Info k filmu Žár těla
Ned Racine pracuje jako právník v malém městečku na Floridě. Je ale nenapravitelný sukničkář a jeho největší zálibou je seznamovat se s pohlednými ženami. Jednoho dne potká Matty Walkerovou a prožíjí spolu vášnivý románek. Ned brzy zjistí, že je vdaná a patří mezi ty ženy, pro které jsou muži schopni i zabíjet. A přesně to také udělá. V cestě jim totiž stojí její bohatý a žárlivý manžel Edmund. Rozhodnou se, že jediné řešení je ho zavraždit. Svůj plán pečlivě připravují a Ned jeho mrtvé tělo vyhodí do povětří, aby zahladil stopy. Policie má podezření, že jde o vraždu a zjistí, že Ned manipuloval se závětí...

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Žár těla
První film, kterým se proslavila Kathleen Turner. Napínavý erotický thriller režiséra Lawrence Kasdana. Bezvýznamný advokát Ned Racine v podání Williama Hurta žije obyčejným životem až do chvíle než potká femme fatale Matty Walkerovou (Kathleen Turner).


Autor: bild

Popis / Obsah / Info k filmu Žár těla
Posledným objavom právnika Neda Racina je pôvabná, ale vydatá žena. Jej manžel sa pre oboch milencov čoskoro stáva nadbytočným. Preto sa ho rozhodnú zabiť.

Ned Racine (William Hurt) je právnikom v malom mestečku na Floride. Okrem toho je nenapraviteľným sukničkárom, ktorého najväčšou záľubou je zoznamovať sa s pohľadnými ženami. Raz sa tak zoznámi s vydatou Matty Walkerovou (Kathleen Turnerová ) a prežijú spolu vášnivý románik.

V ceste im stojí Mattyin bohatý a žiarlivý manžel Edmund (Richard Crenna). Rozhodnú sa, že jediné riešenie je zavraždiť ho. Svoj plán dôkladne pripravia, v osudnú noc sa však Edmund, ktorý v dome začuje podozrivé zvuky, nečakane ozbrojí pištoľou, s čím milenci vo svojom pláne nepočítali.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10