Duben
ohodnotit

V peřině

Další název:
In the Duvet
Rok:
2011
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
16.6.2011
„V peřině se ukrývají dobré i zlé sny. Ale běda, když odtud uniknou...“

Obsah filmu V peřině

 
V jedné čistírně peří na náměstí malého městečka objevili, jak se zbavit zlých snů z polštářů i peřin. O její provoz se starají babička, děda, maminka, tatínek a jejich dvě rozpustilé děti. Dědeček totiž vynalezl speciální mechanismus na čištění peří, díky němuž se z běžné čistírny peřin stane kouzelný obchod, který ovlivňuje životy obyvatel celého městečka. Rozruch do idylické atmosféry vnese jeho záhadné zmizení a také vykladačka snů, která se nastěhuje do protějšího domu. Dělá všechno pro to, aby se zase lidem začaly zdát zlé sny, protože s těmi pěknými k ní pro radu nikdo nechodí. Pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a celá rodina v...
 
Související odkazy
 
Rozhovor: Eliška Balzerová

I oblíbená česká herečka, která hraje ve filmu V peřině babičku, nám poskytla zajímavý rozhovor... číst dál

 
 
RECENZE: Když Rebelové cvičí v rytme aneb muzikálová bída V peřině

Jedno se muzikálu V peřině upřít nedá: ze všech aktuálně uváděných trojrozměrných snímků působí jednoznačně nejtrojrozměrněji. Nadstandardní péče o obraz a pastelové barvy zkrátka fungují. Nikoli už tak zbytek filmu. číst dál

Hodnocení: 50 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
František A. BrabecFrantišek A. Brabec  
hraje:
Lucie BíláLucie Bílá.....maminka [45]   
Karel RodenKarel Roden.....tatínek [48]   
Amélie PokornáAmélie Pokorná.....Vendulka [6]   
Matěj PřevrátilMatěj Převrátil.....Matěj [8]   
Bolek PolívkaBolek Polívka.....dědeček [61]   
Eliška BalzerováEliška Balzerová.....babička [61]   
Nina DivíškováNina Divíšková.....Hilda [74]   
Arnošt GoldflamArnošt Goldflam.....policista [64]   
Jiří MádlJiří Mádl.....pan Karel [24]   
Anna StropnickáAnna Stropnická.....Bětka [21]   
Nikol MoravcováNikol Moravcová.....dívka Sen [23]   
Milan ŠteindlerMilan Šteindler.....soused Pepa [54]   
Marek VašutMarek Vašut.....soused Franta [50]   
Josef VojtekJosef Vojtek.....hostinský [45]   
Jana KrausováJana Krausová.....paní na hlídání [57]   
Dara RolinsDara Rolins.....Učitelka [38]   
scénář:
Miroslav AdamecMiroslav Adamec  
František A. BrabecFrantišek A. Brabec.....spolupráce [56]   
Jan ChramostaJan Chramosta.....spolupráce [26]   
Pavlína CoufalováPavlína Coufalová.....spolupráce   
hudba:
René RyparRené Rypar.....a písně Já svý pády znám, Když jdou děti do města, Já měla tolik jmen, Dobře končí každý příběh, Jsem něčí živý sen, V peřině, Skok je víc než krok, Toužím ji znát, Když roztočím třetí pivo, V tomhle městě, Sousedé si mají vypomáhat, My bychom chtě   
Tatiana MikováTatiana Miková.....aranžmá symfonického orchestru   
Karel SvobodaKarel Svoboda.....písně V peřině, Čekání na zázrak,   
Ota VáňaOta Váňa.....písně Peří, prach a broky, Schody, [39]   
Jiří ZobačJiří Zobač.....zvuková a hudební režie [71]   
kamera:
František A. BrabecFrantišek A. Brabec  
střih:
Jan MattlachJan Mattlach  
trailer
Oficiální stránka:
www.vperine.cz
 
 
Distributor v ČR:
Hollywood Classic Entertainment
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
3D
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu V peřině >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.12.2021
Tenhle filmový muzikál je autorským projektem   F. A. Brabce, který napsal scénář, stál za   kamerou a také režíroval. Zapůsobilo to na mne   dojmem, že si v tomto případě ukousl až   příliš velké sousto a moc si s ním nevěděl   rady, ale možná je na vině to, že muzikály   nejsou rozhodně můj oblíbený žánr. Nejspíš   to však mohlo dopadnout ještě hůř a muzika   byla docela slušná. Já bych to viděl s trochou   shovívavosti jako průměrný film.
dreamerCZ
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.12.2018
Mádl
Tohle je vlastně docela prima oddechovka.   Vizuálně je to hodně zajímavý. Převleky a   kreace některých aktérů jsou celkem   příjemným vybočením z jejich obvyklých   rolí. Třeba Roden je naprosto úžasnej. Vojtka   jsem poznal až když zazpíval :) Bílá,   Balzerová, Polívka všichni skvělí. ALE! Pak   se tam na vás začne pitvořit Mádlova držka v   rádoby romantické poloze a je to v hajzlu. A pak   začne ještě zpívat a tancovat a celý film je   v prdeli. Já mám Mádla jako herce docela rád,   ale on i režiséři by měli mít trochu   soudnosti a uvědomit, že s tímhle ksichtem   prostě nemůže hrát nic romantickýho. Zkurvil   to tady i v Probudím se včera. Měl by zůstat u   Záprdků a pod.
snekousek
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.12.2018
Viděl jsem i částečně natáčení (Písek) a   film mě vůbec nenadchnul. Možná je chyba v tom   že nemám rád muzikál a to v jakékoliv   podobě.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.10.2016
Může být něco horšího než Mádl? Může,   zpívající Mádl. Může být něco horšího   než zpívající Mádl? Může, tancující   Mádl. Děs, běs. Ale jinak se mi to líbilo.   Hlavně zajímavý vizuál. Jen mne překvapilo,   že jsem se na to nedokázal dívat v jednom kuse,   jel jsem to natřikrát. Písničky jsou hezké,   je to takové kýčovité a vůbec zajímavé.   Prostě, mně se to líbilo. Totéž však nemohu   napsat o OST. Nechápu, proč jsou tam ty skladby   zpřeházené a co mne vytáčí, že je k tomu   hned DVD za další peníze. Njn, z případného   diváka – posluchače je třeba vytřískat co   nejvíce penízků. Hodnotím jako nadprůměr,   ale ještě se na to podívám.
Bartson
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.1.2015
Mohlo to být pěkné, nápad je dobrý, ale děj   je přeplácanej :-( v jednoduchosti je síla!   Škoda, zachraňují to jen jakžtakž   písničky...
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2015
Po hodně dlouhé době v české kinematografii   vznikl muzikál, který tu už opravdu chyběl.   Pohádkový příběh plný barev a   představivostí doplňují veselé chytlavé   písničky, kterým už jen dominuje úžasná a   dokonce 3D kamera. Létající peří vzduchem je   tak reálné, že astmatici instinktivně sahají   po kapesníku. F.A.Brabec si na nic nehraje a   vytváří velmi jednoduchý rodinný letní film,   které pochopí i malé děti. Po humorné   stránce se to nepřehání, což dává záruku,   že nic nespadne do nechtěného sitkomu. Dětské   herecké výkony jsou překvapením. Je na nich   vidět, jak si vše užívají. Bez příkraz a   hany vidím tento snímek dle svých možností za   povedený.
ricky4
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Příjemná atmosféra, ale děj a vše kolem je o   ničem... Proc jsou češi takoví? Proc místo   toho abysme jednou za 5 let natočili pořádnej   českej film podle nějaký klidně zahraniční   knižní předlohy... Ne, my prostě musíme   točit takový kraviny .. když se nad tím   zamyslim, ták ono by to asi ani nešlo a nejde   ani o rezisersky/herecky/ruzny další, ale o to,   že prostě trapný herci který známé z   ordinace, ulice, gymplu, cest domů a dalších   podobných sracek prostě podle me nedokážou   věrohodně předvést nějaký postavy třeba z   eragonu...a to je dobrá knížka, ale špatný   film...ale my na to prostě nemáme a současný   český filmy nestojí za nic... Malá výjimka je   snad jen ve stínu z posledních 2/3 let
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.1.2013
Docela slušná muzikálová pohádka.Dobře   herecky obsazeno včetně spousty zpěváků.Triky   ujdou,dobrá muzika a dobrá zábava pro děti.
Omnibus
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.1.2013
A teď Perinbabo raď ...
Zrovna jsem psal břitký koment, přitom ale   heboučký, barevný, a rapující, též vysoce   umělecky ztvárněný (začínal nějak jako   „až vyjde rádoby měsíc nad krajinou   přílivu, roztančí se zhulení rebelové po   neTerryho návsi tak radostně, až fláknou   držkou o kandelábr u samoobsluhy...) kterým   bych zdůvodnil udělenou jenom jednu hvězdu,   když k nám přišla na návštěvu osmiletá   neteř.
„Jé, ty píšeš o V peřině? To   bylo pěkný, strejdo, viď? Dáváš tomu aspoň   osm hvězdiček?“ A ta princeznička na mě   tázavě upřela svoje důvěřivá nevinná   kukadla. A teď Perinbabo raď... Jak   srozumitelně sdělit nebohému děcku svůj   sofistikovaný kinofilní názor na hen-tůto-onou   rozp(á)rávku a přitom tak citlivě, aby   neutrpělo trauma (a já pro ni nebyl za blbce,   nebo za dacana, co jí schválně zkazil radost)?   Tak jsem si dal s psaním oraz a vyrazil (pěšky   i po síti) za dětmi sousedů a kamarádů.  
Výsledek ankety cca pětadvaceti tázaných   nevinňátek: od dvou do devíti hvězd...   zprůměrováno za 72% ... Heh... Vox populi,   vox Dei? Tak mám dětem zkazit radost, nebo jim   nechat zkazit vkus ? A kdo vůbec jsem, abych jim   říkal, co se jim má líbit a co ne, když v tom   koneckonců nebyly žádý kozy, krev, ba ani   kopání lidí do hlav... Vždyť já vím, kdo   jsem – obyčejná zbabělá krysa! Takže   dávám aspoň průměr, abych nemusel kvůli té   malé princezničce chodit kanaláma :-) Stačí,   že jimi teď asi chodí pan Brabec...
FLA
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.12.2012
Nevím no,moc jsem chtěl dát 60% i víc,ale   vlastně povědomě jsem se bál,že to nebude   můj šálek kávy a dám méně.Nečekal jsem,že   to bude aš takhle nepovedené.30% za snahu a za   to,že jsem viděl horší filmy a také za to,že   to bylo celkem hezky   udělané,odpočinkové,hravé,pestrobarevné?Znov   u to na 200% ale nedám!
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih13897minih13897Nejsme žádní andělé (1989) 
We're No Angels n
minih27041minih27041Bubu a Filip (1996) [TV seriál] 
n
minih65241minih65241Posedlost Ayn Randové (1999) [TV film] 
The Passion of Ayn Rand n
minih73116minih73116Pod zeleným stromem (2005) [TV film] 
Under the Greenwood Tree n
minih143642minih143642Neon Demon (2016) 
The Neon Demon n
minih41664minih41664Tunel smrti (2005) 
Death Tunnel n
minih62888minih62888Kufr plný nadějí (1978) [TV hra] 
Kufr plný nadějí n
minih62789minih62789Murder-Set-Pieces (2004) 
Murder-Set-Pieces n
minih25353minih25353Příběhy včelích medvídků (1984) [TV seriál] 
Příběhy včelích medvídků n
minih9362minih9362Jan Žižka (1955) 
Jan Žižka n


Hodnocení:n12345678910
Karel Roden, Lucie Bílá - slavnostní premiéra filmuSlavnostní rozkrojení premiérového dortu.František A. Brabec, Lucie BíláFrantišek A. Brabec, Eliška Balzerová, René Rypar
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178211

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10