Duben
ohodnotit

V kůži Johna Malkoviche

Being John Malkovich

Žánr:
Rok:
1999
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
13.4.2000
„Chtěli jste už být někým jiným? Teď můžete!“

Komentáře k filmu V kůži Johna Malkoviche

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
MARi0
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2014
V kůži Johna Malkoviche
Jsou filmy, na které se   kouknete a řeknete si něco   jako bomba, tohle stálo za   každou korunu z té   vstupenky. Pak jsou tu filmy,   po jejichž shlédnutí chcete   jít přemluvit promítače,   aby to pustil ještě jednou.   A pak je tu V kůži Johna   Malkoviche, při jehož   sledování se nedá říci   nic jiného než What the fck   a po závěrečných   titulkách zůstat s   otevřenou pusou a nevědět   co si vůbec máte myslet.   Zároveň ale tušíte, že na   tenhle zážitek už do smrti   nezapomenete, i kdyby se Vám   "Muži v černém"   pokoušeli vymazat paměť.
Na to že Cameron Diaz moc   rád nemám a jediné co mi   vyvane na mysli když slyším   její jméno je velký   přitroublý úsměv, který   používá v každé situaci,   tak tady mi vůbec nevadila. O   režisérovi Spikeovi vůbec   nemusím mluvit, každý kdo   viděl aspoň jeden jeho film   musí uznat, že je to prostě   génius. A John Malkovich? To   je Pan herec, do jehož hlavy   bych se rád podíval a trochu   o ovládl. Ale možná že   jako jeho komzument už o   částečně ovládám. A nebo   on ovládá mě? Asi si to   budu muset pustit znovu...
Zimmy871
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.12.2009
Popravde receno uz jsem videl   hromadu filmu, ale tohle je   ten nejbizardnejsi. Kdyz se   Malkovich dostal do sve   vlastni hlavy pomoci portalu a   setkaval se tam s tisice   ruznych a presto stejnych   podob, dostla jsem uplne   neuveritelnej zachvat smichu.   Je to ta nejvic ujeta vec, co   jsem kdy videl.
paxo44
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2005
Po zhliadnutí tohto filmu si   každý môže povedať, že   videl jeden neopakovatlný,   užasný a nado všetko   originálny film, ktorý sa   zapíše navždy do   histórie....

Malkovich, Malkovich,   Malkovich........
d.f.h
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.2.2008
Tenhle film si plné   hodnocení opravdu zaslouží,   alespoň z mého pohledu.   Souhlasím ale s tím, že   není pro každého.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.10.2021
Jedno je u tohoto snímku   jasné. Rozhodně to měl se   svou osobitou vizí natočit   Tim Burton. Charlie Kaufman   svým scenáristickým   počinem vytvořil dílo plné   nápadů a myšlenek, ale po   vizuální stránce to   zůstalo někde v půli cesty,   což je ohromná škoda.. Pro   Spika Jonze to sice byla   režijní celovečerní   prvotina, ale je vidět, že   si vzal na bedra dost těžký   úkol, který ne úplně   dobře zvládl. Příběh o   loutkoherci, který tuto   profesi bere tak vážně, že   se snaží naplnit definici   ideálu loutkářské profese   a tím je vášeň být v   těle druhého a myslet jinak.   A jistou okolností se mu   poštěstí být v těle   slavného herce Johna   Malkoviche. Umělecký dojem   celého snímku je   neodvratitelný. Odhaluje   umění, které napodobuje   realitu a skutečnost umělce   spočívající ve snu. A   takový sen je pouze mostem v   uměleckém procesu ve svém   naplnění. Loutky se tak   stanou čistým médiem. Je to   taková, dalo by se říct,   obnova vlastní fantazie v   rámci porozumění   prostřednictvím fikce.   Prodlužuje se tak okamžik,   který již skončil.   Zahájení snu je, něco jako,   výstelka reality. Odhaluje   existenciální a umělecké   zpochybňování a   prostřednictvím snu jej   přivede k životu. Tohle   není snímek jen tak pro   leckoho. Divák   očekávající pouhou zábavu   se u tohoto snímku doslova a   do písmene unudí k čirému   zoufalství. K pocitu umění   je potřeba přistupovat   zodpovědně a s určitým   druhem fantazie. Snímek se   tak stane nádherně   vynalézavý, chytrý a   pobuřující zároveň. Ve   svém smyslu je jedinečný,   naprosto nepředvídatelný a   tak nějak zvláštní.   Zkratka je celý koncept   hodně surrealistický s   přesahem do poetiky v   zábavné i tragické formě.   Snímek je tak jen pro   náročné diváky mající v   oblibě klasiku moderní doby.
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.2.2009
Fascinující výlet do světa   našich představ, tajných   přání a tužeb. Rychlé až   překotné tempo vyprávění   s mnoha nečekanými zvraty   táhnoucími už tak dost   šílenou zápletku daleko za   hranice absurdity. Přitom to   není samoúčelné. Nezdá   se, že by autoři hráli s   divákem falešnou hru,   snaží se nám sdělit cosi o   skrytých komnatách našich   myslí, které nás ovládají   víc, než si připouštíme.   Především je to ale film   zábavný a strhující. Jako   jízda na tobogánu plná   krkolomných zákrut, o níž   nevíme, kde nás na konci   vyplivne. Třeba zrovna na   dálnici do New Jersey...
viana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.11.2010
Malkovich,Malkovich.....-zpív   áte si stále   dokola!Senzační nápad,jak   se vidět sama sebe v kůži   jiného a ovládat jiného!To   nemohl hrát nikdo jiný než   MALKOVICH!!!PARÁDA!!
ergotoxin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Výborný filosofický film   zabývající se problematikou   vědomí a dichotomie těla   a mysli. Tak nějak nemám   slov, nevím, co k tomu   říct... snad jen že jsem   se během shlédnutí cítil   jak na pořádné dávce   LSD.
luongovae
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2008
Kdo chce být Johnem   Malkovichem? Teď   můžete!...šilený loutkař,   transexualní Diazová,   cestovka do cizích hlav,   portály a proč zrovna John   Malkovich? Celek sám o sobě   zní absurdně, ale svým   způsobem to má smysl...   Velmi dobré herecké   obsazení a opravdu zabavný   děj v surrealistickém   duchu..
poiu1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.7.2009
Opravdu fascinující film. V   programu čtu: Komedie. Pak   šokovaně koukám na film,   kterému se nesměju, který   je tak neuvěřitelně   absurdní, že mi zůstává   rozum stát. Chvilku se   zapřemýšlím, jestli jsem   se právě na tohle chtěla   dívat, ale člověka tenhle   film postupem času prostě   strhne. Ten nápad je   prakticky geniální: dostat   se někomu dohlavy, začít ho   ovládat a do toho všechny ty   chaotické milostné vztahy.   Přes 100 minut film - něco   mezi sci-fi, thrillerem, a   tragi komedií - překvapuje   diváka různými zvraty, a   když běží titulky   doprovázené tak trochu   schizofrenní hudbou, máte   pocit, že jste viděli   dokonalý film, který   rozhodně stojí za   zhlédnutí, klidně i   víckrát ;)
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.4.2019
Keď vás pred manželom musí zachrániť šimpanz
Pre poriadok treba povedať,   že ide o slušne originálny   a zároveň šialený a   uletený snímok. Nemyslím,   že niečo podobné sa len tak   dá vymyslieť. Ústredná   dvojica hipíkov začne byť z   čarodejnice či diabla na   Zemi dosť mimo a časom nejde   len o šialenú zaľúbenosť,   ale prechádza to v   posadnutosť. A aby boli s   ňou, zneužijú k tomu aj   celkom vtedy už známho   herca, ktorý hral zlodeja   klenotov, Johna Malkovicha. No   a to putovanie mysľou mi   neprišlo príliš vtipné,   keďže je ako žáner aj   uvedené "komédia",   prišlo mi to chvíľami dosť   desivé. Film celkovo, hlavne   ku konci a samotný koniec   príliš nepozdával, ale   uznávam jeho originalitu a   bizarnosť. Vrcholom   všetkého však bol, a to   bola brutálne vtipná vsuvka,   Charlie Scheen a tie jeho   neskutočné hlášky.   "Jo, jo, jasně, byl jsi   zkouřenej?" - "Jo,   jo, byl jsem zkouřenej."   A potom Charlieho sexistiké   kecy. Pecka
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Absurdni, ale dokonale   promyslena komedie postavena   na jednom zatracene neotrelem   napadu. Bohuzel film, na ktery   se clovek podiva jen jednou.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.2.2015
Being John Malkovich
Originálna komédia,ktorá   má pár skvelých momentov a   hlášok.Má to ale jeden   alebo možno dva   háčiky.Prehnaná stopáž a   mnoho nudných a hluchých   miest.
Myshitchka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Určitě originální, jak už   to tak u Charlieho Kaufmana   bývá. On se svými filmy   prostě vyžívá v hlavách   svých postav, to je téma,   který bere opravdu hodně do   hloubky - viz Věčný svit -   nebo Adaptace, kde dokonce   rozebral svojí hlavu. Ovšem   na rozdíl od jiných filmů,   tenhle už byl na mě trochu   moc neuvěřitelnej, díky   čemuž mě ne a ne strhnout   do děje, ale třeba   podvědomí Johna Malkoviche   mě bavilo, to byl jeden z   těch lepších momentů, nebo   Malkovich ve svý vlastní   hlavě, hodně dobrý:)
artcrime
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.10.2005
tolikrat dokola jedno slovo   jsem jeste   neslysel,nevidel..do ted   slysim..malkovich,malkovich
huron
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.5.2006
Přes veškerou snahu jsem   nebyl schopen pochopit smysl   filmu. A příšerně jsem se   nudil. Jinak skvělý John   Cusack, do paměti se mi vrylo   13 a 1/2 patro.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih53865minih53865Avengers (2012) 
Marvel’s The Avengers n
minih20619minih20619Tankový prapor (1991) 
Tankový prapor n
minih20154minih20154Šeptej (1996) 
Šeptej n
minih10107minih10107Kdo se bojí Virginie Woolfové? (1966) 
Who’s Afraid of Virginia Woolf? n
minih75110minih75110Apollo 18 (2011) 
Apollo 18 n
minih37179minih37179Harold a Maude (1971) 
Harold and Maude n
minih27114minih27114Taková normální holka (1999) 
She's All That n
minih16056minih16056Podivnější než ráj (1984) 
Stranger Than Paradise n
minih37317minih37317Jedné noci v jednom městě (2007) 
n
minih39802minih39802Zabít je snadné (2002) 
Heart of America n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697837
Fotografií: 763966
Plakátů: 376539
Obsahů a biografií: 178275

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10