The Mating Game (1959)

The Mating Game
80 %
 
 
    Žánr: komedie / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 96 min.
„Komedie o zamilovaném výběrčím daní, jehož nelehkou sitaci zkomplikuje krásná farmářova dcera.“
Výběrčí daní Lorenzo Charlton je pověřen svým nadřízeným, šéfem okresního finančního úřadu Oliverem Kelseyem prošetřením případu farmáře, který neodvádí státu daně. Odjíždí proto na venkov do Marylandu na rodinnou farmu Larkinových. Farmářem Popem Larkinem, jeho ženou Ma i jejich dětmi je srdečně vítán, protože tito netuší, jaký je důvod jeho návštěvy. Po rozhovoru s farmářem Lorenzo zjistí, že Pop není velkým zastáncem používání hotovosti a místo peněz upřednostňuje domácí ´výměnný´ obchod. Nevede také žádné finanční záznamy a nikdy nepodal daňové přiznání. Lorenzo je ohromený a musí se pokusit odhadnout příjmy rodiny, což není snadné. Snaží se soustředit na svou práci jak nejlépe může, ale je rozptylován nejstarší farmářovou dcerou, divokou Mariette. Od svého šéfa se Lorenzo dozví, že Larkinovi dluží 50 000 dolarů, a pokud nebudou moci zaplatit, přijdou o farmu. Lorenzo, okouzlený odvážnou Mariette, se rozhodne najít způsob, jak dostat rodinu z jejich tíživé finanční situace…

Svěží romantická komedie vznikla volně podle románu H.E. Batese The Darling Buds of May (později byl podle něho natočen britský TV seriál v hlavní roli s Catherine Zeta-Jonesovou). Snímek obdržel cenu Zlatého Laurela za film a za výkon v hlavní ženské i mužské roli. Pro Paula Douglase, představitele Popa Larkina, to byla poslední filmová role.

Písně (text, hudba):

The Mating Game - (Lee Adams, Charles Strouse)
I've Got You Under My Skin - (Cole Porter)  Autor: Veronika42

režie:
George Marshall (.)
 
 
hraje:
Debbie Reynolds (Mariette Larkinová), Tony Randall (Lorenzo Charlton), Paul Douglas (Sidney Pop Larkin), Fred Clark (Oliver Kelsey ), Una Merkel (Ma Larkinová), Philip Ober (Wendell Burnshaw), Philip Coolidge (reverend Osgood), Charles Lane (generální inspektor Bigelow), Trevor Bardette (šéf Guthrie), William Smith (Barney), Addison Powell (David De Groot ), Donald Losby (Grant Larkin ), Warren Frost (tajemník), Loren Janes (Sherm), Bill Walker (sluha)
 
 
námět:
H. E. Bates (The Darling Buds of May (román, 1958))
 
 
scénář:
William Roberts (.)
 
 
kamera:
Robert J. Bronner (.)
 
 
hudba:
Jeff Alexander (.)
 
 
střih:
John McSweeney (.)
 
 
výprava:
Malcolm Brown (.), William A. Horning (.)
 
 
producent:
Philip Barry (.)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.