Duben
ohodnotit

Utržený ze řetězu

Danny the Dog

Další název:
Unleashed / Odtrhnutý z reťaze (SK)
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
1.9.2005
„Spoutaný násilím, osvobozený hudbou.“

Komentáře k filmu Utržený ze řetězu

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 33
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2017
Impozantní a silný akční   snímek s bojovým uměním,   který má kupodivu i   příběh. Příběh o   lidskosti a hlavně o smyslu   života. Jet Li stále ve   skvělé formě a tak se tu   předvede přesně tak, jak je   od něj očekáváno. Jeho   výkon je jako obvykle   velkolepý a doslova   vyrážející dech. Za   scénářem stojí Luc Besson   a dá se usoudit, že za ním   stojí skutečně kus   scenáristické práce.   Veškeré charaktery daných   postav pojal jak nejlépe   mohl. Dialogy ostré jako   břitva (alespoň v   originále) až to zní na   první pohled děsivě. O akci   tu však zcela nejde, i když   si ji divák užije více než   dost. Příběh je   především o lidské povaze   a zranitelnosti člověka. A   ve spojení s takovouto akcí   se tvůrcům vskutku povedl   brilantní kousek. Styl HK je   neoddiskutovatelný. Akční   kamera, vynikající obrazové   nájezdy, atmosfericky velice   vhodný filtr. Má to celkově   hloubku a styl. Po snímku   ´Polibek draka´ se jedná o   druhou spolupráci s Lucem   Bessonem a opět to dopadlo na   výbornou.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.3.2014
Film o bojovém umění se   spoustou keců. Hodně   podprůměrný film. Snad jen   občas zajímavý souboj, ale   ten to nevytrhne.   201109129139/9818
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.2.2013
Velice svyžná podívaná   střídající akci s   emotivním dramatem.Výborně   herecky obsazeno bojovník   J.Li,slepý stařík M.Freeman   a parchant B.Hoskins.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.7.2012
Zajímavý příběh o muži   ze kterého udělali zvíře ,   teď je jen na něm a jeho   nové "rodině" aby   ze sebe udělal opět   člověka. Skvělé bojové   scény Jeta Li
Akana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.11.2011
Film se snaží tvářit jako   psychologické drama, ale   propracované a efektní   bojové scény ho usvědčují   ze lži: tvůrcům šlo v   první řadě o ně. Jimi se   podbízejí divákovi a   příběh samotný tak   působí trochu alibisticky.   Scénárista Luc Besson   dříve dokázal akci a   psychologickou rovinou   skloubit mnohem líp, tady už   ale hra na efekt jasně   převažuje. Přitom Jet Li je   herecky velmi přesvědivý, v   něm problém není. Není ani   v Morganu Freemanovi ačkoliv   ty jeho pořád stejné kreace   přemoudřelých stařešinů   už mě za srdce nechytají. A   i ty akční scény mají   samozřejmě šmrnc, ale celé   to prostě nepasuje moc   dohromady. Film s divákem   nehraje poctivou hru.
seagal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.4.2011
Herca Jet Liho mám tiež   celkom rád.

Ale toto je slabší film,   rovnocenný s jeho starým   filmom z roku 1998 - Král   zabijáků.

Bitky dosť dobré, ale   dejovo slabšie.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.10.2010
Bojové scény výborné,   zejména ta úvodní, a   hlavně bez drátů. Jet Li   umí bojovat, dráty   nepotřebuje - ty mnohým   filmům víc škodí než   přináší. Chápu, že filmu   chtěli dodat hloubku, aby to   nebyla "jen bezduchá   rubačka", proto ten   vlastní příběh, ale tady   to v mých očích uškodilo.   Střídání až brutálních   scén s rádoby   "závažnými"   dialogy na mě nějak   nefungovalo. A taky nemusím   to ladění celého filmu do   jedné barvy, jako by ve stylu   Matrixu.
meduska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.10.2010
Jak už bylo řečeno v   předešlých   komentářích...film má   výborné akční scény,   hezký a dojemný příběh,   dobrou hudbu...
Ale   mě tedy nejvíc uchvátilo   herecké stvárnění a   podání JETa LIa. To, jak   zahrál nemilovaného,   týraného, plachého a k   bojům využívaného   "psa", který po   sejmutí obojku byl opravdu   jak utžený ze řetězu.   Nikdy nezapomenu na ty jeho   smutné "psí" oči.
Atilla2009
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.3.2010
dost
dobrý film, kvalitní herci,   zajímavý děj.Je to film na   úrovni.Nenudila jsem se ani   chvíli, spíše jsem čekala,   jak to všechno   dopadne.Herecké obsazení se   povedlo, herci určitě   nezklamali.
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.1.2010
Zajímavý námět, dobrý   příběh, skvělí herci   (Hoskins, Freeman),   excelentní bojové scény,   černý humor a velká dávka   akce dávají dohromady velmi   podařený snímek, který   nepostrádá i hlubší   myšlenku.
hellercz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Jet Li je vážně borec,   když se k tomu přidá i M.   Freeman, je to nezvyklá, ale   smrtící kombinace silného a   procítěného příběhu.   Našel jsem v tomto filmu   vše, co jsem chtěl a jsem   dokonale spokojen :)
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.9.2009
Tak jedna věc je jistá,Jet   Li opravdu umí.Že své   bojové umění ovládá   výborně,ukazuje v tomto   snímku.Docela je mi líto   těch kaskadérů,kteří s   ním podobné akční scény   točí.To musí i někdy   zabolet :-)
A   samozřejmě Morgan Freeman   opět na jedničku.Tento pán   snad dokáže zahrát   cokoliv.

Pěkná podívaná dvou   absolutně rozdílných herců   a také žánrů.Je tady   hodně akčních bojových   scén a také i nějaká ta   romantika a cit pro hudbu.
Výsledek se povedl a   stojí za to,se na něj   podívat.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Pěkně zpracované téma   akční boje na vysoké urovni   mně tento film moc potěšil   a tak mohu jen doporučit
karlosphonic
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.5.2009
Zaujala jen hudba Massive Attack
Průměrný akční   film.Jméno Luca Bessona již   není taková   "značka" jako v   minulosti.Nejvíce jsem byl   zvědavý na hudbu k   filmu,kterou složily Massive   Attack.Absolutně   nezklamaly.Skladbu při   závěrečných titulkách   jsem si pouštěl   několikrát,perfektní   věc!Už se těším do Prahy   na koncert 3.11.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.3.2009
"Odtrhnutý z   reťaze" je dosť   zaujímavý film, ktorý   krivka niekde na hraniciach   medzi drámou, trillerom a   akčným karate filmom, kde   navyše nechýbajú ani prvky   romantiky.
Tento film   stojí ozaj za pozornosť.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2009
Nádhernej dojemnej film o   tom, že existujou lidský   zrůdy, ale najdou se i milí   lidi, který vás mají rádi,   kterým na vás záleží a   dokážou vám pomoct. Jeden z   nejhezčích filmů, co sem   kdy viděla.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.3.2009
Filmek s Jet Lim.Čekal sem   prostě solidní akčňák s   celkem originálnim nápadem,   dostal sem vůplně něco   jinýho, ale rozhodně sem   nebyl zklamanej, film je   dojemný drama o tom, jak   láskyplná péče může   udělat ze zvířete opět   člověka.Opravdu moc hezkej   film!
Llewelyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2009
Jet Li je mistrem v bojových   uměních a taky dělání   psích oček..Kdo říká, že   Jet umí pouze skákat a kopat   a hraje jako ponocnej tak se   šeredně plete, ukázal to   třeba v tomhle   filmu..člověk ho musel   litovat jako tučeného psa a   obdivovat jako herce..Nápad   je dobrý, pouze mi trochu   vadila rodina Morgana   Freemana, spíše v závěru,   jinak se M.F. projevil jako   zdatný ladič pijan. Zápasy   v aréně byly napínavé a   hnusně realistické - myslím   tím zvrhlé a prachaté   obecenstvo, které bohužel   zapomněl režisér nechat   vyvraždit...
L4cost3
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2009
Tento film je podle mě   klasika.Jet Li zahrál dobrou   roli.Jsou zde i zajímavé   zápletky.A děj taky není   špatný.Řekl bych, že je to   možná jeden z nejlepších   filmu Jeta Liho.A klasicky   Morgan Freeman zahral   perfektně..
Markst
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.10.2008
Nejlepší film Jet Liho co   jsem viděl,tak malej   blázen,ty souboje v tom   vypušteném   "bazénu"?? jsou   jedny z nejlepších.
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Perfektní efekty a   ucházející příběh,   který se dal tušit dřív   než jsem se ho dozvěděl,   ale přes to dám 8*. Celkově   na mě film zapůsobil velmi   dobrým dojmem.
Prasoid
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.7.2008
Čekali jste nekompromisní bitku?
Tak se spíš připravte na   příběh o lidskosti a   bastardství, v němž umění   muže jménem Jet Li hraje až   druhořadou roli. Že mu to   nevěříte? Nebojte, Freeman   ho podrží.
leva2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Scénář: Luc Besson ..   Zuřící pes Danny, jeho   pán, drsný výběrčí   výpalného Bart a slepý   ladič pian Sam ve výborném   příběhu scénáristy Luc   Besson protkaném výtečnou   akcí (choreografie Yuen   Woo-Ping je místy dech   beroucí) a zároveň emocemi   na téma výchovy a rodiny.   Ústřední herecké trio je   bezchybné. Jet Li je   málomluvný, ale výtečný   bojovník a zabiják zato Bob   Hoskins je tvrdý a surový   drsňák. Ovšem úplně   nejlahůdkovější je Morgan   Freeman a byl pro mě velikým   plusem! Cool režie obohacena   několika málo triky, hodně   profiltrovaná kamera a   dokonalý hudební doprovod,   ať už ten klavírní či   elektronika od Massive Attack.   Neskutečné překvapení!!
Clockwork
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2008
Uz jen ten nazev,Unleashed   vypovida za vse a jmena jako   Jet-Li,Bob Hoskins,Morgan   Freeman taky. Takze rezba,   rezba a rezba.
Duster
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Nečekaně zdařilý film,   který ukázal, že Monsieur   Besson ještě úplně   nezapomněl psát scénáře a   z jeho kolegy Leterriera by se   mohl vyklubat moc zajímavý   režisér. Už námět celého   snímku je originální a   výborný scénář podtrhuje   velmi povedená vizuální   podoba filmu. Akční scény   jsou brilantní, ale zdaleka   to není jenom o nich. Film   dokáže i dojmout, pobavit a   není zdaleka tak povrchní,   jak jsem zprvu očekával.   Velmi solidní práci   odvádějí herci. Jet Li je   neskutečně roztomilý jako   pejsek, ze slepého Morgana   Freemana cáká charisma na   všechny strany, sympaticky   rozpustilá je Kerry   Condonová a Bob Hoskins si   vystřihl dostatečně   cynického a slizkého   záporáka. Můj celkový   dojem z filmu je velmi silný,   a třebaže to není úplně   na 100% hodnocení, těch 9/10   je asi na místě.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Velice povedený akčňák se   skvěle natočenými bojovými   scénami. Jen je škoda toho,   že po první cca půlhodině   film hodně zvolní tempo a   stává se z něj spíše   komorní drama. Avšak konec   vše vynahrazuje.
Koimisto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.9.2007
JET LI ... JET LI ... JET LI ... JET LI
Musím smeknout ... filmy s   JETem LI prostě miluju a   tento patří mezi jeho velmi   dobré, ba možná i mezi   nejlepší! Příběh od   francouzského mistra LUCa   BESSONa je mistroně   propracován a s velkou   originalitou předveden, podle   mě každý fanda, podobných   "akčňáků", musí   být nadšen a vychvalovat   UNLEASHED!!! Bojové scény   jsou proloženy velmi   zajímavým příběhem   (Danny, slepec, piána, strýc   Bart) a to všechno dokonale   poslepovává hudba, no a   bezchybné herecké výkony -   přesně to zdobí tento   kousek ... :@) !!!
PogoJoe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2007
V tomto případě nemohu   šetřit chválou, zvláště   proto, že jsem byl   překvapen, jak moc mě tento   snímek bavil. Výtečný   scénář (to jsem od L.   Bessona fakt už nečekal),   výborná režie a typově   skvěle vybraní herci =   znamenitý výsledek. Jet Li v   roli "pejska" byl   skutečně věrohodný, Morgan   Freeman správně až   pohádkovo-dědečkovský (v   tomto případě otcovský) a   jeho dceruška dokonale   rozpustilá. Když k tomu   přidám vtipně   záporovského B. Hoskinse...   Zkrátka hrdinové tohoto   snímku si mě získali,   vtáhli mě do děje, který,   ač to chvíli vypadalo jako   klasická záležitost, se   vyloupl do vskutku příjemné   podívané. Mám rád milá   překvapení...
Shmick
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Vezmu to z jiného konce. Co   mě na film přilákalo, bylo   to, že hudbu udělal Massive   Attack. Jenže na tu jsem se   od samého začátku   nesoustředil, protože mě   trochu vyvedly z míry bojové   scény. Zpracování námětu   není úplně nejhorší.   Filozofie života v podání   Freemana je vkusně   zvládnutá. Ale bohužel tomu   chybí realističnost. Pokud   to neuvidíte, tak se nic   nestane.
Bouvard
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.11.2006
No není to čistá 6, spíše   ještě o půl budu víc. A to   proto, že to není tuctové   karate, je tam i poměrně   dost zajímavých   mimobojových scén. Bojové   scény jsou taky zajímavé,   je na nich zase něco maličko   nového. Ono je to vždycky   skoro tanečnčí   choreografie. Souboje v   přesile trošku   "matrixovské".
Příběh mi moc nesedl,   dost nevěrohodné rychlé   nabytí rozumu, jako psa   vychovávaného hocha.
Rozhodně jsem se nenudil,   ale ani mě to nenadchlo.
IceCold
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.8.2006
Skvelý zvuk,skvelý   príbeh,skvelá práca réžie   a predovšetkým skvelé   herecké výkony!!!Jeden z   nejlepších akčných filmov   posledných rokov.
hejtman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.2.2006
Moc pěkná podíváná,ikdyž   tam není moc   akce.Netradiční téma s   perfektním zvukem, hlavně v   angličtině /+dts/ ,herecké   výkony brilantní..
TSZ
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.10.2005
Danny the Dog
Jednoduchý děj,ale   překvapivě velice   účinné.JetLimu jeho roli   skutečně věřím,u   M.Freemana jsou skvělé   herecké výkony již   tradicí.Akcí se zde   poměrně šetří,ale kvalita   soubojů je skutečně vysoká   (např.závěrečný souboj na   úzkém záchodě je opravdu   skvěle natočený).Pro mě je   to rozhodně jedno z   nejpříjemnějších   filmových překvapení roku.I   pod dojmem tohoto filmu jsem   se velice těšil na druhého   Kurýra, bohužel marně (viz   jiný komentář).

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42905minih42905Apocalypto (2006) 
Apocalypto n
minih24505minih24505Zkouška pokračuje (1959) 
n
minih4172minih4172Bitva v Ardenách (1965) 
Battle of the Bulge n
minih41664minih41664Tunel smrti (2005) 
Death Tunnel n
minih16860minih16860Pravdivé lži (1994) 
True Lies n
minih56861minih56861Vražedná noc na Manhattanu (1965) 
Mordnacht in Manhattan n
minih50508minih50508Tajemství chrámu křišťálových lebek (2008) [Video] 
Allan Quatermain and the Temple of Skulls n
minih161025minih161025Kursk (2018) 
Kursk n
minih35889minih35889Koho ofoukne větříček (1991) [TV inscenace] 
Koho ofoukne větříček n
minih53563minih53563O bojácném Floriánkovi (1999) [TV inscenace] 
O bojácném Floriánkovi n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

85 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Středomoří - soužití člověka a...

13:25 - 14:20

30 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:35

20 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

30 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani