Duben
ohodnotit

Upíři

I vampiri

Žánr:
Země:
Rok:
1956
Délka:
78 minut

Komentáře k filmu Upíři

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.7.2021
Název snímku láká na   tradiční upírský film, ale   netrvá dlouho a zjišťujeme,   že se jedná o inspiraci   známého příběhu o   Alžbětě Báthory,   přezdívané Čachtická   paní. Je to dáno tím, že   jsou nacházeny oběti   mladých dívek, ze kterých   byla vysáta krev.   Počáteční podezření na   přítomnost upírů je tedy   pochopitelné. Zvrat v   pátrání nastane ve chvíli,   kdy se zjistí, že všechny   oběti měli stejnou krevní   skupinu. Snímek začal   natáčet Alfredo Freda s   přísným úkolem natočení   díla za dvanáct dní. To se   mu zřejmě nedařilo a tak po   sporu s producenty po deseti   dnech odstoupil. Režisérské   žezlo tak převzal guru   italského hororu Mario Brava,   který příběh a postavy   mírně pozměnil, aby   odpovídaly časovému rámci.   Je na diskuzi, jestli učinil   dobře, každopádně vznikl   atmosférický film   obsahující krásně děsivé   kuly. Scény zámku či   hřbitova jsou doslova pastvou   pro oči. Potenciál   černobílého filmu byl   využit snad na dvě stě   procent. Noir film by mohl   puknout závistí. Pochvalu   zaslouží také kamera, za   kterou samozřejmě stál sám   Mario Brava. Trefný   soundtrack už vše jen   podtrhuje. Není od věci   také zmínit, že v USA byl   film zkrácen a doplněn   novým materiálem. A tak   věřme, že je nám   distribuční firmou Řitka   video nabídnuta originální   italská verze. Stejně jako u   Hitchcockových snímků už v   dnešní době moc hrůzy a   děsu nenabídne, ale to na   věci nic nemění. Pevný   scénář, impozantní vývoj   událostí a vynikající   triková stránka věci. V   rámci hororového žánru se   jedná o zbytečně   přehlíženou klasiku.
marci22
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.3.2010
Zajímavý černobílý   film...sice tu žádní   upíři nejsou,ale o sání   krve se tu jedná...tento film   mě zaujal pro svojí   atmosféru nybrž já staré   horory zbožnuji.
řepešínský
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.12.2009
velice zajímavý se zcela   zavádějícím názvem je   italský film s distribučním   názvem upíři. zajímavě   řešený námět má neméně   zajímavou dějovou stránku   díla a nebýt místy citelné   ztráty rytmu a dramatického   spádu, dostali by se upíři   ještě o nějakou příčku   výše než je slabší   nadprůměr zlatého středu v   dějinách světové   kinematografie; i když i toto   místo může být s odstupem   více než šesti desítek let   od vzniku pro upíry více   než uspokojivé.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10